Προς το περιεχόμενο

σκυλος

filozwos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1.ακριβως γι αυτο σου παρεθεσα την εμπειρια μου, για να σου δειξω οτι με λιγες περιπτωσεις, δε βγαζεις συμπερασμα

2.το 20 ημερων κουταβι πρεπει να ναι με τη μανα και τα αδερφια του. Στο σπιτι μας πρεπει να ερχονται τουλαχιστον 2 μηνων. Ο εκτροφεας δε θα σου δωσει κουταβακι μικροτερο αυτης της ηλικιας, ενω οι ιδωτες και τα πετ σοπς τις περισσοτερες φορες τα δινουν πιο μικρα. ο χαρακτηρας σχηματιζεται απο νωρις, αν παρεις ενα κουταβι 2-2.5 μηνων που δε του εχουν φερθει σωστα, μπορει να αντιμετωπισεις προβληματα στο μελλον. Και βεβαια παιζουν ρολο και οι γονεις, τι χαρακτηρα εχουν. Οταν παιρνεις απο πετ σοπ, δεν εχεις ιδεα για το χαρακτηρα τους.

3.ο ιδιωτης δε τα κανει οχι, και αυτο ειναι το θεμα. Μονο ο σωστος εκτροφεας τα κανει αυτα ;)

τα πετ σοπ τα καταδικαζουμε γιατι ενω λενε οτι φερνουν απο εκτροφεις, στην πραγματικοτητα φερνουν απο puppy mills και στην καλυτερη απο ιδιωτες. Που οπως ειπαμε, δεν πληρουν τις απαραιτητες προυποθεσεις.

Γιατι ο εκτροφεας νοιαζεται για τα σκυλια του και επιλεγει ο ιδιος αυτους που θα τα δωσει, μετα απο "συνεντευξη". Δεν υπαρχει περιπτωση να δωσει σκυλι του μεσω καποιου 3ου

3. ε ναι κακως εγραψα "ο ιδιωτης τα κανει ολα αυτα?" , εννοουσα "ο εκτροφεας τα κανει ολα αυτα?" και μου λες ο σωστος εκτροφεας ναι..και που ξερω εγω οτι ειναι σωστος εκτροφεας?το γραφει στο κουτελο του?που ξερω εγω οτι δεν εχει παραποιησει εγγραφα και οτι δεν μου λεει μουφες?

Συμπερασμα..για κανεναν δεν εισαι σιγουρος , αλλα ναι συμφωνω οτι με τον "εκτροφεα" εχεις το κεφαλι σου πιο ησυχο.

Μετα απο "συνεντευξη" ?τι δηλ θα μου το παιξει και ιστορια?στην "συνεντευξη" μπορω να του πω οτι παραμυθι μπορω να σκεφτω :) και ακουσα και τιμες 800-1000.... και θα το παιξουν και ιστορια με συνεντευξεις..πολυ ψηλα τον αμανε εχουνε παρει μου φαινεται :)

• Απαντ. 83
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

σε καθε χωρο υπαρχουν "καλοι" και "κακοι'.. και για να καταφερεις να ξεχωρισεις τους κακους, πρεπει να το ψαξεις. τα εγγραφα αν ειναι παραποιημενα, οχι μονο εδω, αλλα κ σε αλλες περιπτωσεις, δυσκολα το καταλαβαινεις. οταν ομως πας σ αυτον που εχει ονομα, που τον βλεπεις να συμμετεχει στις εκθεσεις(αρα δε λεει μπαρουφες), που σου δειχνει εξετασεις κ τα σκυλια του φαινονται καλα, τοτε εχεις κανει τη σωστη επιλογη :)

δε στο παιζει ιστορια μη το βλεπεις ετσι.. απλα υπαρχουν πολλοι που δεν ειναι καταλληλοι να εχουν σκυλο, και επισης ολοι οι σκυλοι δεν ειναι για ολους τους ανθρωπους, οπως ειναι λογικο. ο εκτροφεας δεν εχει ως βασικο του στοχο να πουλησει, αλλα να δωσει τα κουταβια του σε σωστα ατομα :)

Δημοσ.

δε στο παιζει ιστορια μη το βλεπεις ετσι.. απλα υπαρχουν πολλοι που δεν ειναι καταλληλοι να εχουν σκυλο, και επισης ολοι οι σκυλοι δεν ειναι για ολους τους ανθρωπους, οπως ειναι λογικο. ο εκτροφεας δεν εχει ως βασικο του στοχο να πουλησει, αλλα να δωσει τα κουταβια του σε σωστα ατομα :)

ε ναι αυτο σου λεω..κανεις δεν θα παει σε εναν εκτροφεα και θα το παιξει μισο-σκυλης (πως λεμε μισογυνης)...δεν θα αρχισει να κλωτσαει τα κουταβια που θαναι εκει ουτε θα τα βριζει :). Θα δειξει ενα καλο προσωπο , το τι θα κανει ομως μετα αφου παρει τον σκυλο κανεις δεν το ξερει.Για αυτο λεω δεν εχει αξια μια τετοια "συνεντευξη".

Τελος παντων οταν βρω λεφτα , θα δοκιμασω και την λυση του εκτροφεα :)

Δημοσ.

Τελος παντων οταν βρω λεφτα , θα δοκιμασω και την λυση του εκτροφεα :)

Γιατι διαγραφετε τοσο ευκολα να επιλεξετε ενα ημιαιμο απο ενα καταφυγιο???

Μηπως ειναι λιγο ρατσιστικο?

Επισης οι υπευθυνοι στα καταφυγια ξερουν τα χαρακτηριστικα των ζωων που βρισκουν εκει και βοηθουν στην επιλογη του..

Το μονο πλεονεκτιμα που εχουν τα καθαροαιμα ειναι η αναγνωρισιμοτητα τους μεσα σε διαφορους διαγωνισμους...

Δημοσ.

Γιατι διαγραφετε τοσο ευκολα να επιλεξετε ενα ημιαιμο απο ενα καταφυγιο???

Μηπως ειναι λιγο ρατσιστικο?

Επισης οι υπευθυνοι στα καταφυγια ξερουν τα χαρακτηριστικα των ζωων που βρισκουν εκει και βοηθουν στην επιλογη του..

Το μονο πλεονεκτιμα που εχουν τα καθαροαιμα ειναι η αναγνωρισιμοτητα τους μεσα σε διαφορους διαγωνισμους...

το αναλυσαμε και σε προηγουμενα ποστς , δεν ξερω αν τα διαβασες.

Ρατσιστικο δεν ειναι αν σκεφτεις κιολας οτι οποιος παιρνει καθαροαιμο το ακριβοπληρωνει.Μαζοχιστικο το λες :)

Πλεονεκτηματα του καθαροαιμου δεν ειναι μονο αυτο που λες.

Απο μια ρατσα ξερεις πανω κατω τι συμπεριφορα να περιμενεις , χωρις να ξεχναμε οτι καθε σκυλος εχει την δικη του ιδιαιτερη προσωπικοτητα.

Αλλα για παραδειγμα δεν θα βρεις πιντσερ να μην κανει το σπιτι παιχνιδοτοπο...οσους γνωστους μου ξερω με τετοιο σκυλο ειναι νταλε κουαλε.Λες και βγαινουν τα πιντσερ με καρμπον.

Προφανως το ιδιο ισχυει και με αλλες ρατσες , με τα δικα τους χαρακτηριστικα.

Απο το ημιαιμο δεν ξερεις τι να περιμενεις πολυ απλα , ειδικα αν ειναι μικρο .Δεν ξερεις τι μεγεθος θα βγει.Βεβαια μπορει να αποδειχτει ο πιο τελειος σκυλος του κοσμου. Τιποτα δεν αποκλειεται.

Πολλοι ανθρωποι θελουν σκυλο για συγκεκριμενες "εργασιες". Π.χ. να φυλαει το σπιτι/ειδοποιει για κλεφτες .Αλλος μπορει να θελει σκυλο συντροφιας . Αλλος κυνηγοσκυλο. και η λιστα ειναι μεγαλη.

Αλλο θεμα ειναι και του τροπου ζωης . Μπορει καποιος να λειπει απο το σπιτι πολλες ωρες , οποτε θελει ενα σκυλο ηρεμο και χαλαρο .Αλλος μπορει να εχει παιδια και να θελει παιχνιδιαρικο σκυλο. κλπ κλπ

Θελει σκυλο που να ξερει στο περιπου τι συμπεριφορα θα του βγει .Σκεψου να παρει σκυλο φυλακα και να του βγει "τους γλειφω ολους γνωστους και αγνωστους" :) Οπως εκανε το πιντσερ που ερχοταν ο πιτσαδορος και εγλειφε και το κουτι της πιτσας και τον πιτσαδορο :)

ΥΓ : εγω πιντσερ αγαπησα και με πιντσερ θα πορευτω , πες με μαζοχιστη και ρατσιστη :)

Δημοσ.

Λοιπόν λέω να μην ξεκινήσω άλλο thread και μπορεί και να υπάρχει , λέω να βάλω εδώ μια εικόνα του δικού μου. Ναι , ναι από καμάρι. Γιατί όχι ντροπή είναι? Εδώ είναι 2-3 ετών περίπου. Πλέον είναι κοντά στα 5. Ναι είναι πολύ φιλικός μιας και είναι το πρώτο σκυλί μας και είναι κυρίως με τους δικούς μου οι οποίοι τον είχαν κακομάθει.

post-117083-0-39331400-1310722162_thumb.jpg

Δημοσ.

ε να βαλω και γω το πιντσερ μου μπας και ο θεματοθετης ψηθει και παρει πιντσερ

(Δυστυχως το εδωσα το πιντσερ , τα οικονομικα μου αλλαξανε απο την μια μερα στην αλλη και δεν μπορουσα να το συντηρησω - καλα καλα δεν μπορουσα να συντηρησω εμενα..αλλα τελοσπαντων...το εδωσα σε μια οικογενεια και θελω να πιστευω οτι περναει καλα)

Οριστε και η φωτο

και τα αυτια τεντα πανω..χωρις cropping χωρις τιποτα.

• 2 μήνες μετά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...