macabre_sunsets Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Γνωρίζει κανείς πού μπορώ να βρω ένα καλώδιο LPT που να συνδέεται πάνω στην μητρική; Συγκεκριμένα ψάχνω αυτό που φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα: Εάν παρατηρήσετε, θα δείτε πως οι τρύπες του βύσματος είναι πιο κοντά μεταξύ τους από ότι στα «συνηθισμένα» καλώδια (παρακάτω εικόνα):
TheELF Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Σε λίγο μεγαλύτερα καταστήματα ηλεκτρονικού υλικού από όπου παίρνουν και οι τεχνικοί το υλικό τους σίγουρα θα έχει τουλάχιστον τα βύσματα που θέλεις,το πρώτο μου φαίνεται σαν αυτό κατασκευή πάντως,αν έχεις ή μπορείς να βρεις το manual της μητρικής θα μπορείς να δεις των τύπο του βύσματος και να ψάξεις συγκεκριμένα για lpt με τέτοιο βύσμα.
macabre_sunsets Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δεν είναι ιδιοκατασκευή το καλώδιο, αν αυτό εννοείς (μπορείς να το δεις εδώ). Το βύσμα είναι "mini IDC 26-pin female connector". Δυστυχώς έχω ψάξει αρκετά αλλά δεν έχω βρει κάτι (από Ευρώπη, ή καλύτερα από Ελλάδα μεριά), μόνο το «κλασσικό» βρίσκω. Για αυτό ρωτάω μπας και έχει δει κανείς τέτοιο καλώδιο κάπου.
parsifal Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Και στις 2 φωτό, για θηλυκό σε standard θηλυκό DB-25 μου φαίνεται. Για δες τα παρακάτω: http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=37290 http://www.axd.gr/product_info.php?products_id=9608 http://www.zero1.gr/product_info.php?products_id=182432
macabre_sunsets Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2011 Δυστυχώς και τα 3 που παρέθεσες είναι τα «κλασσικά» βύσματα, τα οποία δεν κάνουν στην μητρική (έχω αγοράσει τέτοιο για αυτό το ξέρω). Αυτό που ψάχνω έχει μικρότερη «κεφαλή» και οι τρύπες είναι πιο κοντά. Αν δεις στην πρώτη φωτογραφία του αρχικού post, μπορεί(ς) να παρατηρήσεις πως οι «λωρίδες» είναι κομμένες προς την μεριά της «κεφαλής» ώστε να ταιριάξουν στην μικρότερη απόσταση των τρυπών. Παράθεση από άλλο forum I bought an IDC26/DB25 connector, but the parallel port header on the MSI board is smaller than normal. All the parallel port connectors I can find online have an IDC pitch of 2.54mm, but all the headers on this board have a smaller pitch than this. [2.54 is the same pitch as old IDE cables - the jumper headers are smaller here]
cyberrobot Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Στο EBay κοίταξες; Τέτοια μικροπράγματα υπάρχουν άπειρα!
macabre_sunsets Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δυστυχώς ούτε στο eBay βρήκα κάτι.
washcloud Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Υπάρχει διαφορά στον αριθμό των υποδοχών των pins του κονέκτορα που καρφώνεται πάνω στη μητρική (διαφορά μεταξύ του "κλασσικού" καλωδίου που πόσταρες/σου προτέθηκε και αυτού που τελικά χρειάζεται η δική σου μόμπο) ;
macabre_sunsets Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Όχι από ό,τι έχω καταλάβει. Η μόνη διαφορά είναι η απόσταση που έχουν τα pin μεταξύ τους.
washcloud Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 ...ετούτο εδώ , μπας και σε εξυπηρετεί κάπου...; (...μοντέλο μητρικής; )
macabre_sunsets Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Αυτό είναι μόνο το βύσμα, σωστά; Για 35€ (+ ενδεχόμενα μεταφορικά), ακόμα και να μου έκανε δεν θα το έπαιρνα*. Ευχαριστώ πάντως που το έψαξες. Από ό,τι έχω καταλάβει/διαβάσει, ψάχνω ένα βύσμα με pitch 2.00mm έναντι του 2.54mm που είναι το στάνταρ. Η μητρική είναι η MSI 890GX-G65. Παραθέτω μια εικόνα από το εγχειρίδιο χρήσης, αν και δυστυχώς δεν αναφέρει αρκετές λεπτομέρειες. *: Ο σκοπός μου είναι να συνδέσω μια LCD οθονούλα στην παράλληλη θύρα. Με τόσα € παίρνω καινούρια οθονούλα που συνδέεται μέσω USB. Απλά ψάχνω κάποια φτηνή λύση ώστε να αξιοποιήσω τόσο την παράλληλη θύρα όσο και την οθονούλα που έχω.
washcloud Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Damn, όντως ούτε που την κοίταξα την τιμή... Περίπτωση να κάνεις πατέντα, παίζει; ...ξαναdamn, είχα κάτι, μάλλον από MSI, αλλά είναι gaming port/whatever extension και συνεπώς καμμία σχέση με αυτό που θες... Kρίματζ
macabre_sunsets Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Προσπαθώ να αποφύγω την πατέντα μιας και δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για τα αποτελέσματά της (ούτε και έχω τις απαραίτητες γνώσεις). Και αυτή η MSI τι σκεφτόταν όταν έβαζε το βύσμα; Δεν μπορούσε να βάλει ένα κανονικό; :/
parsifal Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Ελληνικό κατάστημα με ένδειξη «Αναμένεται προς παραλαβή» (κάνε τους ένα τηλεφωνάκι όμως, δεν χάνεις τίποτα) Στο e-shop της MSI (έδρα στις ΗΠΑ) Στο αγγλικό Amazon Επίσης, PCI ελεύθερες έχει η μητρική; Θα μπορούσες να πάρεις μία combo καρτούλα που βγάζει παράλληλη + σειριακή και να ξεμπερδεύεις πιο γρήγορα. Κόστος κοντά στα 10€. Ενδεικτικά...
macabre_sunsets Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2011 Στο Computer Beast λένε από Δευτέρα και βλέπουμε. Το e-shop της Αμερικής το έχω δει, αλλά νομίζω πως δεν στέλνει Ελλάδα. Όσο για αυτό από το Amazon, είναι το «κλασσικό» το οποίο δεν μου κάνει. Έχω μια ελεύθερη PCI θύρα αλλά θα ήθελα να αποφύγω την χρήση κάποιας επιπλέον κάρτας (με το ζόρι έβαλα κάρτα γραφικών). Για αυτό έχω κολλήσει στο να βρω καλώδιο. Σε ευχαριστώ για τις προτάσεις σου πάντως. Προς το παρών παρήγγειλα έναν μετατροπέα IDE 2.5" -> 3.5" (1,4€ από ebay ενώ εδώ έχει ~8€...) μιας και είδα κάποιες αναφορές ότι ίσως κάνει (μακάρι να κάνει).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.