Luxx Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Πηγε ενα φιλαρακι μου αυτες τις ημερες και πηρε δυο παντελονια takeshi. Κανονικα εκαναν 200 ευρω το ενα περιπου, αλλα του ειπαν εαν θελει να ερθει να τα παρει μετα απο 15 ημερες και ετσι θα πληρωσει τα μισα περιπου για το καθε παντελονι. Απλα νομιζω τα πληρωσε εκεινη τη στιγμη και θα τα παρει μετα απο καποιες ημερες. Τι ακριβως παιζεται;
slipknot Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Όπου να 'ναι ξεκινάνε οι εκπτώσεις θαρρώ, μπορεί να έχουν ξεκινήσει ήδη. Παίζει να πρόκειται περί ανεπίσημου deal.
Luxx Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Ναι αλλα γιατι να πληρωσει εκεινη την στιγμη και να τα παρει μετα απο 15 ημερες;
demessakis Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Ναι αλλα γιατι να πληρωσει εκεινη την στιγμη και να τα παρει μετα απο 15 ημερες; Υποθέτω πως η εταιρία, δεν έχει να χάσει τίποτα αν το πουλήσει σε 15 μέρες, που θα υφίσταται η έκπτωση. Και αντιθέτως, θα έχει κέρδος, αν και άλλα άτομα όπως ο φίλος, κάνουν την προαγορά* (σίγουροι πελάτες, όταν αρκετοί θα συγκρίνουν τις τιμές σε πολλά μαγαζιά. Συν το ότι η γκάμα των προιόντων παραμένει ως έχει, μέχρι να έρθει νέο εμπόρευμα). Επίσης, ίσως να είναι ένας έμμεσος τρόπος διαφήμισης, και σύμφωνα με το συγκεκριμένο νήμα, πετυχημένος.
kage Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 ε να μην τοκισουν και αυτοι? εαν πουληθουν απλα θα στα γυρισουν πισω. οι εκπτωσεις αρχιζουν 15ιουλιου και σταματανε 31 αυγουστου
Physics_Rulez Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Γιατί τότε θα κοπεί η απόδειξη. η απόδειξη λιανικής κόβεται όταν πληρώνεις και παραλαμβάνεις! Θα μπορούσε απλά να δώσει μια προκαταβολή και να πάρει μια απόδειξη είσπραξης. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να πάει την άλλη μέρα και να του πει ο μαγαζάτορας "παντελόνια; ποια παντελόνια; ποια λεφτά;"
gatokoritso Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Άλλες χρόνιες ήξερα που σε άφηναν να κανείς κράτηση(και νομίζω ότι πλήρωνες ένα μικρό πόσο)αλλά και πάλι είχα ακούσει περιπτώσεις που τα ρούχα που είχαν κρατηθεί δεν βρέθηκαν ή αυτο που μου είχε τύχει προσωπικα να παω να χαζεύω ρούχα πριν τις εκπτώσεις να ζητάω νούμερα και συνέχεια να μου απαντά η πωλήτρια δεν έχουμε διαθέσιμα μας τα έχουν κάνει κράτηση για τις εκπτώσεις!αλλά το να κάνουν κράτηση και να περνούν όλο το πόσο δεν θα θυμάμαι να το εχω ακούσει.μάλλον είναι νέα τακτική.
viper2005 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 προκρατηση λεγεται [δινεις προκαταβολη για κατι που θα παρεις 50% κατω] [χωρις τον σκοτωμο του κοσμου στις εκπτωσεις] ειναι γνωστη η τακτικη επειδη σκοτωνει τα αλλα μαγαζια και επισης εχει 12 ατοκες σε οποιοδηποτε ποσο... οτι δεν καταλαβες ρωτα
Moderators stormrain Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Moderators Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Luxx εισαι σιγουρος πως πληρωσε ολοκληρο το ποσο? Χλωμο μου φαινεται με δεδομενο πως συνηθως οι πωλητες/υπευθυνοι/whatever δεν γνωριζουν ακριβως το ποσοστο εκπτωσης που θα εχει μετα απο 15 ημερες. Αλλωστε δεν εχουν παντα ολα τα σχεδια το ιδιο ποσοστο εκπτωσης. Οποτε εικαζουν μεν (συνηθως σωστα), δεν ειναι σιγουροι δε. Οποτε μαλλον εκανε προκρατηση με βαση αυτο που ειπε ο Viper2005 Σιγουρα θα εχει και μια αποδειξη εισπραξης αφενος μεν για να αποφευχθει αυτο που ειπε ο Physics, αφετερου δε για να ξερουν και οι πωλητες για ποιον πελατη εχει κρατηθει το καθε εμπορευμα.
kfyros Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 η απόδειξη λιανικής κόβεται όταν πληρώνεις και παραλαμβάνεις! Θα μπορούσε απλά να δώσει μια προκαταβολή και να πάρει μια απόδειξη είσπραξης. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να πάει την άλλη μέρα και να του πει ο μαγαζάτορας "παντελόνια; ποια παντελόνια; ποια λεφτά;" Σωστός , προφανώς έδωσε προκαταβολή και του τα κράτησαν στην άκρη.. Εξυπηρέτηση κάνουν ρε παιδιά, δεν είναι και κάτι τραγικό. Και πρέπει να του έχουν δώσει και απόδειξη είσπραξης / προκαταβολής. Συνέχεια γίνεται αυτό, δεν είναι κάτι τρομερό.. Πάντως τελείως κουλό μου φαίνεται αν δεν τους έκανε κανένα παζάρι και έβγαλε τα λεφτά για να τα πάρει, να του είπαν να περιμένει για να τα πάρει με έκπτωση, και να χάσανε 2 κατοστάρικα για πλάκα.. Αν έχει γίνει ακριβώς έτσι, μιλάμε για πολύ μαλ..... πωλητές..
Super Moderators paredwse Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 15 Ιουλίου 2011 Σωστός , προφανώς έδωσε προκαταβολή και του τα κράτησαν στην άκρη.. Εξυπηρέτηση κάνουν ρε παιδιά, δεν είναι και κάτι τραγικό. Και πρέπει να του έχουν δώσει και απόδειξη είσπραξης / προκαταβολής. Συνέχεια γίνεται αυτό, δεν είναι κάτι τρομερό.. Πάντως τελείως κουλό μου φαίνεται αν δεν τους έκανε κανένα παζάρι και έβγαλε τα λεφτά για να τα πάρει, να του είπαν να περιμένει για να τα πάρει με έκπτωση, και να χάσανε 2 κατοστάρικα για πλάκα.. Αν έχει γίνει ακριβώς έτσι, μιλάμε για πολύ μαλ..... πωλητές.. Οι προ-εκπτώσεις και οι "κρατήσεις λόγω εκπτώσεων" είναι σχετικά συνηθισμένο φαινόμενο. Το έχω συναντήσει τόσο στο Attica όσο και σε διάφορα καταστήματα (πχ Oxford Company, Artisti Italiani) όπου είμαι τακτικός πελάτης.
kfyros Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Οι προ-εκπτώσεις και οι "κρατήσεις λόγω εκπτώσεων" είναι σχετικά συνηθισμένο φαινόμενο. Το έχω συναντήσει τόσο στο Attica όσο και σε διάφορα καταστήματα (πχ Oxford Company, Artisti Italiani) όπου είμαι τακτικός πελάτης. Σίγουρα, δεν είναι κάτι πρωτότυπο, απλά μου έκανε εντύπωση ότι πήγε με τα ρούχα και τα λεφτά στο γκισέ (απ' ότι αντιλαμβάνομαι από την περιγραφή του φίλου), και του είπαν να πάει να τα πάρει σε 15 μέρες με την έκπτωση. Χάρισαν δηλαδή 200 ευρώ. Δε λέω, προς το συμφέρον του πελάτη η κίνηση, αλλά και χαζομάρα του πωλητή από την άλλη..
Physics_Rulez Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Αφού το κάνει το Andalucia, θα το κάνει και το Attica. Ανταγωνισμός να ανεβαίνουν τα θερμόμετρα.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 18 Ιουλίου 2011 Σίγουρα, δεν είναι κάτι πρωτότυπο, απλά μου έκανε εντύπωση ότι πήγε με τα ρούχα και τα λεφτά στο γκισέ (απ' ότι αντιλαμβάνομαι από την περιγραφή του φίλου), και του είπαν να πάει να τα πάρει σε 15 μέρες με την έκπτωση. Χάρισαν δηλαδή 200 ευρώ. Δε λέω, προς το συμφέρον του πελάτη η κίνηση, αλλά και χαζομάρα του πωλητή από την άλλη.. Επειδή το κάνουν κι άλλα καταστήματα, υποθέτω ότι οι (άγραφοι) νόμοι της αγοράς τους αναγκάζουν να χάσουν κάποια ευρώ προκειμένου να κερδίσουν πελάτες. Έτσι όπως είναι η αγορά, δεν με εκπλήσσει πλέον τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.