timoboll Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 ΥΓ: Άλλο αν εσένα δε σου άρεσε το jericho, τέτοιος κακός χαμός παγκοσμίως εννοώ όχι στην Ελλάδα, δεν έχει γίνει για καμία άλλη σειρά επειδή σταμάτησε το twin peaks φιλε 10 φορες μεγαλύτερος χαμός
andrip Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 το twin peaks φιλε 10 φορες μεγαλύτερος χαμός έχεις απόλυτο δίκιο και ΠΟΛΥ πιο ωραίο απο το jericho, ε δεν τα θυμόμαστε και όλα
timoboll Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 έχεις απόλυτο δίκιο και ΠΟΛΥ πιο ωραίο απο το jericho, ε δεν τα θυμόμαστε και όλα εε είναι βεβαια λίγο αστείο να συγκρίνουμε το jericho με μια από τις καλύτερες σειρές όλων των εποχών p.s.γίνετε διαμαρτυρία κάθε χρόνο που σταμάτησε
Moderators Praetorian Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Εγώ θα πω ότι συμφωνώ με tzino και konnak στην κριτική τους για τη season και την πορεία που δείχνει να παίρνει το Dexter. Έχει κατέβει σκαλιά η σειρά, ξεκινώντας από την 5η, και ειδικά σε αυτή τη season. Κάποτε θα έλεγα εύκολα πως "ακόμα και ένα κακό επεισόδιο Dexter είναι κλάσεις ανώτερο από σχεδόν οτιδήποτε άλλο παίζει στην TV", αλλά αυτό δεν ισχύει πλέον. Το σενάριο νομίζω ώρες-ώρες ότι γράφεται στο πόδι, τίγκα σε παραλογισμούς και μη ρεαλιστικές καταστάσεις, ρίχνοντας μερικά πυροτεχνήματα για εντυπωσιασμό, αλλά με ελάχιστη σκέψη για τα επακόλουθα στην ιστορία. Παρακολουθώ τη σειρά από τότε που ξεκίνησε, δέχτηκα το βασικό premise και κάποια τραβηγμένα σενάρια, γιατί η σειρά είχε κάτι να πει, έβρισκε φρέσκιες ιδέες και υπηρετούσε 1-2 σαφή θέματα σε κάθε season (1η-4η), εξέλισσε τους χαρακτήρες της με συνέπεια σε ό,τι τους είχε συμβεί (πχ αυτό που έγινε φέτος με τον Quinn σε σχέση με το πού τον είχαμε αφήσει πέρσι, ήταν απαράδεκτο). Φέτος το γύρισαν στις εύκολες λύσεις και χιλιοδοκιμασμένες συνταγές από άλλες κατώτερες σειρές αλλά και στο αναμάσημα υπόθεσης και διδαγμάτων από το ίδιο το Dexter (σε κάποια φάση τα επεισόδια άρχισαν να θυμίζουν επικίνδυνα κάτι που είχαμε ήδη δει ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ στην 4η season). Κι αυτό που έγινε στο φινάλε, που έδωσαν μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη - την οποία όμως την ανέβαλλαν εσκεμμένα έως εντελώς άγαρμπα εδώ και κάποιες season (με αποκορύφωμα το φινάλε της 5ης) , στα τελευταία 15 δευτερόλεπτα... ήταν στα όρια του εξοργιστικού τεχνάσματος. Μια season που δεν οδήγησε πουθενά, δεν είχε θέμα να ασχοληθεί για το μεγαλύτερο μέρος της, ούτε αξιόλογους χαρακτήρες πέρα από Dex και Deb, σκοτώνει χρόνο με ανοησίες στο φινάλε και αφιερώνει 15 δευτερόλεπτα για να καταλήξει (από το πουθενά) στο "του χρόνου θα έχει ενδιαφέρον όμως" *wink*. Anyway, παραθέτω και το σχόλιο μου από το το grtvsubs για να μην ξαναγράφω τα ίδια. Το βρήκα μεγάλη ασυναρτησία το φινάλε. Με την αποκάλυψη στο τέλος για αντιπερισπασμό από το κακό σενάριο και ξεκάρφωμα. Μόνο που ούτε το γράψιμο ούτε οι κατευθύνσεις που πήραν οι χαρακτήρες υπόσχονται ότι θα είναι καλή η συνέχεια. Είναι και το προηγούμενο με το κακό follow-up του θανάτου της Rita... Gamechanger αποκαλύψεις στα τελευταία δευτερόλεπτα season είναι εύκολες λύσεις. Και αν σε άλλες σειρές αυτό είναι το μοτίβο τους, στο Dexter μια χλιαρή season με ένα gamechanging φινάλε στα 10 τελευταία δευτερόλεπτα, είναι πολύ κακό σημάδι για το πώς σχεδιάζεται και γράφεται πλέον η σειρά. Δεν προσπαθούν και πολύ... Ενδιαφέρον για μένα θα είχε, εδώ που φτάσαμε, και με δεδομένο το "παρολίγον ατύχημα" στο φινάλε της 5ης, να δίναν την αποκάλυψη όχι στα τελευταία δευτερόλεπτα του φινάλε, αλλά σε ενδιάμεσο επεισόδιο και να αποδείκνυαν ότι όντως υπήρχε σκέψη πίσω από αυτή την τροπή. Όχι στο άσχετο, και ενώ οι ιστορίες της season ήταν άλλα ντ'άλλον (και ξεφούσκωσαν άδοξα), πετάμε και αυτό για το wtf factor. Και από χαρακτήρες όταν λέμε ποιοι έμειναν που η σειρά ασχολείται (σχετικά) σοβαρά μαζί τους; Μόνο Deb και Dex... γιατί οι υπόλοιποι πλέον δεν αξίζουν καν να σκεφτείς αν έχουν κάποια ιστορία/ρόλο με κάποιο βάρος στη σειρά. Και από αυτούς τους δύο ο μεν Dex σώζεται από συγκυρίες και τύχη, αλλά γενικότερα εκτίθεται συνέχεια και κάνει γκάφες που το σενάριο τις αγνοεί ή τις παραβλέπει, και η Deb έπεσε στα δίχτυα του έρωτα με τον *αχεμ* αδερφό της -που πάντα τον ποθούσε. Δεν άφησε κάτι όρθιο η season.
Ahigh_forvalue Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 υπαρχει περιπτωση η ανακοινωση για δυο επιπλεον σεασον να ειναι ηταν κατι ξαφνηκο και οι σεναριογραφοι να εμειναν ξεκρεμαστει και να αναγκαστηκαν να αλλαξουν το σεναριο και να τα μπαλωσουν οπως οπως για να βγουν και αλλες δυο σεασον?? γιατι αν ειναι ετσι,εξηγουνται πολλα,αλλα μας αφηνει και μετην ελπιδα..πως οι επομενες θα ειναι καλυτερες μιας και θα τα σχεδιασουν καλυτερα.. παντως να λεμε και την πραγματα οπως ειναι..το στορυ του ντεξτερ δεν τραβαει για 8 σεσον..αρα φαινεται οτι παει για τραβηγμα απο τα μαλλια.. εγω πιστευω οτι στο τελος της 5ης επρεπε η ντεμπ να μαθει για τον ντεξτερ και να μην φυγει εκει με την κουρτινα..σαυτην να γινει 'ο χαμος'και να τελειωσει..
tzinos Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Μηπως τελικα απο καποιο σημειο και μετα τελειωσανε εντελως οι ιδεες απο τα βιβλια και αρχισαν οι δημιουργοι της σειρας να περνουν αποκλειστικα δικο τους μονοπατι?? Εχω διαβασει σχεδον το μισο πρωτο βιβλιο και μπορω να πω οτι η 1τη σεζον με μικροδιαφορες στους χαρακτηρες (πχ τον ανχελ που δεν ειχε πολυ ρολο στο βιβλιο) ηταν πιστη στο βιβλιο. Βιβλια ξερω οτι εχουν κυκλοφορησει τουλαχιστον 3 και επισης νομιζω οτι απο ενα σημειο και μετα δεν τα ακολουθουνε ακριβως, ΑΛΛΑ φανταζομαι οτι για καμποσες σεζον περνανε ιδεες και ακολουθουσανε ενα τροπο γραφης και αναδιπλωσης χαρακτηρων. Ισως καπου οι writers να πηραν τελειως την σειρα στα χερια τους και να αρχισαν να γραφουν τις παπαριες που βλεπουμε εδω και 2 σεζον. Αν καποιος τα εχει διαβασει ολα τα βιβλια ας μας πει.
DKNI Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2011 Μετριοτατο φιναλε με καργα προβλεπομενο cliffhanger καποια στιγμη Το μεγαλο μειονεκτημα του Ντεξ ειναι οτι αρχιζει να απευθυνεται σε ηλιθιους, δλδ καποια πραγματα δεν εχουν λογικη και παρα ειναι plot devices που πρεπει να εισαι χαζος για να τα προσπερασεις. Αυτο δεν το ειχε παλια, ηταν πολυ καλα δομημενη σειρα. Tωρα μονιμως εχω την φραση "Ελεος, πως δεν..."
Moderators Praetorian Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Moderators Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Ο λόγος που πήγε η Ντεμπ ήταν οτι μετά την συζητησή της με την ψυχολόγο ήθελε να βρει τον Dexter για να του εκφράσει τα συναισθήματα της και πήγε στην εκκλησία διότι γνώριζε οτι ο Dexter θα ήταν εκεί για να συλλέξει στοιχεία μιας και του το ανέθεσε η ίδια. Πολύ ωραία -τί ωραία δηλαδή, έβαλαν εμβόλιμο τον ξαφνικό έρωτα της Deb για τον Dex για να οδηγήσουν στην αποκάλυψη του φινάλε-. Άσχετα αν πηγαίνει να κάνει ερωτική εξομολόγηση σε ένα χώρο που πριν μερικά επεισόδια έπαθε κρίση και κόντεψε να καταρρεύσει/ξεράσει. Αλλά έστω. Και πάλι τότε, γιατί ο Dexter να στήσει το δωμάτιο εκτέλεσης του Travis σε τόπο και χρόνο όπου δήλωσε ο ίδιος ότι θα βρίσκεται και μάλιστα για επίσημη δουλειά αστυνομίας; Για να μπορούν να έρθουν και άλλοι να γίνει πάρτυ; Περίμενε ότι θα του τηλεφωνήσουν πριν περάσουν για ένα γεια; Πόσο πιο εκτός χαρακτήρα πάει αυτός ο βαθμός τσαπατσουλιάς στη δράση του;
john2gr Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δεν έχω κοιμηθεί μιας και είχα κάτι δουλειές να κάνω και βρήκα ως ευκαιρία να δω τα δύο τελευταία επεισόδια του Dex (μιας και δεν τα είχα δει). Εντάξει, νομίζω στο 20λεπτο του τελευταίου επεισόδιου κοιμήθηκα και ξύπνησα λίγο πριν συναντήσει ο Dex τον Travis. Απλά θα πω ένα 'ΟΤΙ ΝΑ 'ΝΑΙ' στο πως κατέληξε η σειρά. Κρίμα Αμ το άλλο στο προτελευταίο επεισόδιο; Ο Angel προσπαθούσε σαν τρελός στο κρεβάτι να λυθεί όταν παλιότερα τον είχε δέσει ο Travis κι ο Dex μέσα στην βαρκούλα και λύθηκε σαν αστραπή και γλίτωσε από το μπουμ. Ρε ναιιιιιιι σου λέω, σε λίγο θα τον δούμε να κάνει και κάνα Superman
john1987 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Συμφωνω σε γενικες γραμμες με konnak (κλασικα) και tzino,ωστοσο το επιχειρημα οτι οταν μια σειρα τραβαει για πολλες σαιζον πεφτει νομοτελειακα ειναι αρκετα ισχυρο. Το The Wire ειχε 5 σαιζον οποτε δεν μπορεις να πεις οτι τραβηξε τοσο πολυ,επισης δεν ειχε το στοιχειο της δρασης τοσο εντονο,ουτε ηταν τοσο εμπορικο ωστε να κανει εκπτωσεις στην ποιοτητα. Το Sopranos (6 σαιζον) φυσικα αρχισε να πεφτει κατακορυφα απο την 4η σαιζον και μετα. Tα Alias και Lost μετα απο την 3-4η σαιζον αρχισε ο κατηφορος κτλ.Στο Six Feet Under το ιδιο. Μπορω να αναφερω πολλα παραδειγματα,σε καθε περιπτωση παντως,το ποσο ψηλα μπορει να κρατηθει μια σειρα για πολλες σαιζον εχει σχεση με τον αρχικο σεναριακο σχεδιασμο και το concept οπως και το αν ειναι serialised ή οχι. Σε μια σειρα ομως που δεν εχει αυτονομα επεισοδια και εχει ενα τοσο ιδιαιτερο σεναριο δεν ειναι δυνατον να κρατησεις το θεατη για 8 σαιζον,οσες το..House. Οπως και στο Breaking Bad παροτι συμφωνω οτι μεχρι τωρα ειναι αρτιες ολες οι σαιζον εχουν διαφανει σημαδια που προμηνυουν plot holes και αμερικανιες στο μελλον.Να δουμε ποσο θα το τραβηξουν και αυτο,προσωπικα πιστευω οτι επρεπε να τελειωσει φετος. Προφανως οπως λεει και ο τζινος μετα απο ενα σημειο στερευουν απο ιδεες,και ειναι λογικο.Εκτος αν πχ ειμαστε στο Lost οπου εχουν ανοιξει δεκαδες μετωπα και βαζουν ο,τι να ναι στο σεναριο. Επισης,θελω καταληγοντας να πω οτι το cliffhanger χαραμιστηκε σεναριακα,και για μενα ειναι κορυφαια στιγμη στη σειρα η οποια επρεπε να δοθει μετα απο πολυ σασπενς και προς το τελος της σειρας κιολας.Τωρα γνωριζοντας οτι θα τραβηξει αλλες 2 σαιζον καταλαβαινουμε ποσο θα ευτελισουν το συγκεκριμενο γεγονος.
DKNI Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Πολύ ωραία -τί ωραία δηλαδή, έβαλαν εμβόλιμο τον ξαφνικό έρωτα της Deb για τον Dex για να οδηγήσουν στην αποκάλυψη του φινάλε-. Άσχετα αν πηγαίνει να κάνει ερωτική εξομολόγηση σε ένα χώρο που πριν μερικά επεισόδια έπαθε κρίση και κόντεψε να καταρρεύσει/ξεράσει. Αλλά έστω. Και πάλι τότε, γιατί ο Dexter να στήσει το δωμάτιο εκτέλεσης του Travis σε τόπο και χρόνο όπου δήλωσε ο ίδιος ότι θα βρίσκεται και μάλιστα για επίσημη δουλειά αστυνομίας; Για να μπορούν να έρθουν και άλλοι να γίνει πάρτυ; Περίμενε ότι θα του τηλεφωνήσουν πριν περάσουν για ένα γεια; Πόσο πιο εκτός χαρακτήρα πάει αυτός ο βαθμός τσαπατσουλιάς στη δράση του; Αυτο ακριβως εννοω Το πως βρεθηκε η Ντεμπ, οκ. Λογικο. Αλλα οτι πρεπει να εισαι να χαζος ο θεατης για να μην πει "καλα, αυτος εστησε σκηνικο εκει που ηξερε η Ντεμπ οτι θα ειναι?" Νωριτερα πρεπει να δεχτω οτι κανεις δεν μπηκε στο σπιτι να δει την τοιχογραφια με τον Ντεξ και κυριως οτι ο Ντεξτερ εσπασε αθορυβα εναν τοιχο με τη φατσα του! παλιοτερα τετοια δεν ειχαμε, τωρα απευθυνονται σε γιωταδες @john Το Breaking Bad δεν θα το τραβηξουν, απο περσυ εχουν ανακοινωσει οτι η 5η θα ειναι η τελευταια σεζον (και κατα τη γνωμη μου σωστα καθως δεν εχουμε δει ακομα την μεγαλη κοντρα που θελουμε, δεν θα ηθελα να σταματησει εδω)
katsikoula Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 κατά την γνώμη μου το μόνο κενό και μεγάλο μάλιστα στην όλη υπόθεση είναι πως αποφάσισε ο Ντέξτερ να τεμαχίσει τον κακό στο συγκεκριμένο μέρος την συγκεκριμένη στιγμή γνωρίζοντας ότι η αδερφή του ήξερε ότι θα είναι εκεί. ελπίζω να το μπαλώσουν στην επόμενη σαιζόν.
Chrisxxx Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 κατά την γνώμη μου το μόνο κενό και μεγάλο μάλιστα στην όλη υπόθεση είναι πως αποφάσισε ο Ντέξτερ να τεμαχίσει τον κακό στο συγκεκριμένο μέρος την συγκεκριμένη στιγμή γνωρίζοντας ότι η αδερφή του ήξερε ότι θα είναι εκεί. ελπίζω να το μπαλώσουν στην επόμενη σαιζόν. 3 πραγματα παιζει να γινουν: 1. Να τα μπαλωσουν στο στυλ, επρεπε να πεθανει και δεν ηθελαν παει να δικαστει κλπ.. Κανει και τη συλληψη η Ντεμπρα και ειναι ολα καλά από το 2ο επεισοδιο και μετα.. 2. Να εχουμε παιχνιδακια αναμεσα σε Ντεμπρα και Ντεξ στο στυλ δεν ξερω αν πρεπει να συλλάβω τον αδερφο μου που ειμαι και ερωτευμενη μαζι του, να μπλεξυμε με τα ψυχολογικά της Ντεμπ δηλαδη... 3. Να προσπαθήσει να τον συλλάβει. Να γινει και ερευνα σπίτι του και να βρουν κατι που πέρασε απαρατήρητο, το χέρι της κουκλας από τον icetrack killer Μονο στο 3ο σενάριο θα έχει καποιο ενδιαφέρον, αλλά νομίζω οτι θα πανε προς το 2ο με λίγο από το 3ο O επόμενος μεγάλος κακός θα ειναι ο Ψηλος, ο βοηθος του Μασουκα.
katsikoula Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 3 πραγματα παιζει να γινουν: 1. Να τα μπαλωσουν στο στυλ, επρεπε να πεθανει και δεν ηθελαν παει να δικαστει κλπ.. Κανει και τη συλληψη η Ντεμπρα και ειναι ολα καλά από το 2ο επεισοδιο και μετα.. 2. Να εχουμε παιχνιδακια αναμεσα σε Ντεμπρα και Ντεξ στο στυλ δεν ξερω αν πρεπει να συλλάβω τον αδερφο μου που ειμαι και ερωτευμενη μαζι του, να μπλεξυμε με τα ψυχολογικά της Ντεμπ δηλαδη... 3. Να προσπαθήσει να τον συλλάβει. Να γινει και ερευνα σπίτι του και να βρουν κατι που πέρασε απαρατήρητο, το χέρι της κουκλας από τον icetrack killer Μονο στο 3ο σενάριο θα έχει καποιο ενδιαφέρον, αλλά νομίζω οτι θα πανε προς το 2ο με λίγο από το 3ο O επόμενος μεγάλος κακός θα ειναι ο Ψηλος, ο βοηθος του Μασουκα. 1. δεν παίζει να πάει φυλακή ο Ντέξτερ απο το πρώτο επεισόδιο της νεας σαιζόν γιατί στα υπόλοιπα τι θα μας δείχνει? 2. μάλλον αυτό θα γίνει ανάμεσα στα άλλα. 3. δεν νομίζω για τον ίδιο λόγο με το 1
andrip Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2011 1. δεν παίζει να πάει φυλακή ο Ντέξτερ απο το πρώτο επεισόδιο της νεας σαιζόν γιατί στα υπόλοιπα τι θα μας δείχνει? 2. μάλλον αυτό θα γίνει ανάμεσα στα άλλα. 3. δεν νομίζω για τον ίδιο λόγο με το 1 1. ΩΡΑΙΟ ΣΕΝΑΡΙΟ! Θα γίνει σε φάση prison break όλη η σαιζόν στη φυλακή. Σε ένα χρόνο θα έχει καθαρίσει όλο το σωφρονιστικό ίδρυμα, η καλύτερή του, θα γίνει σε φάση "Ο ένοχος καταδικάζεται σε ισόβια στη φυλακή που είναι ο Ντεξτερ".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα