Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιουλίου 2011 δεν είναι θέμα της OCZ αλλά της SandForce που φτιάχνει τον controller... Vertex 2 και 3, Corsair Force Series, Force 3, Force GT και οι υπόλοιποι SSD με SandForce controllers βγάζουν τα ονομαστικά τους νούμερα με το ATTO και όχι με το CrystalDiskMark...
george_o/c Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Σωστός ο Χάρης! Παίδες, οι ταχύτητες που διαφημίζει η OCZ, δηλαδή 525MB/s Sequential Read και 500MB/s Sequential Writes, βγήκαν με ATTO Disk Benchmark και compressed data. Όλοι οι SSD που χρησιμοποιούν Sanforce SF-2281 controller, δηλαδή Agility 3, Vertex 3, Force 3, Force GT κ.α, βγάζουν νούμερα που δεν πιάνει κανείς στην πραγματικότητα επειδή οι marketed ταχύτητες αναφέρονται σε compressed data. Αντίστοιχα οι ταχύτητες του Agility 3 σε incompressible data τα οποία είναι ουσιαστικά και τα δεδομένα που χρησιμοποιεί ένα λειτουργικό σύστημα, είναι σύμφωνα με την OCZ, 190MB/s Random 4K QD64 για την ανάγνωση και 210ΜB/s Random 4K QD64 για τις εγγραφές χρησιμοποιώντας ως μετρητικό πρόγραμμα το AS SSD Benchmark. Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνει ο κόσμος και περιμένει 500MB/s+ στην καθημερινότητα ενώ το drive πολύ απλά δεν μπορεί να δώσει τέτοια νούμερα σε 24/7 λειτουργικά συστήματα. Σε καθημερινή χρήση όμως είναι μια χαρά SSD ο Agility 3 Τα νούμερα που βγάζει σε ορισμένα benchmarks γενικά δεν είναι και πολύ καλά, όμως το feeling που δίνει πλησιάζει αυτό του Vertex 3 ή αυτό που σου δίνουν δύο X25-E @ Raid 0. Eπίσης μεγάλο του θετικό είναι ότι είτε τον βάλεις σαν secondary είτε του περάσεις OS, έχει σχεδόν ίδιες επιδόσεις. Τουλάχιστον αυτά διαπιστώσαμε στο review του http://www.hwbox.gr/...y-3-review.html
NEKROMA Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 παιδες ετσι οπως τα λεει ο george ειναι εκτως απο ολα αυτα θελουν και καλο motherboard (χ58/z68/990fxa) με το 990 ο agility3 εβγαλε πολυ καλυτερα και φενεται παντου πραγματικα απογειωθηκε
george_o/c Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Εννοείται ότι θέλουν και την κατάλληλη πλατφόρμα από πίσω για να βγάλουν πιο σωστά νούμερα
skatopaido Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 εμενα γιατι οταν παω να κανω το firmware update freezαρει το pc και θελει επανεκινηση?
JIMBOAthens Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 εμενα γιατι οταν παω να κανω το firmware update freezαρει το pc και θελει επανεκινηση? Θα πρέπει ο agility να είναι δευτερεύον δίσκος και να μην είναι ο κύριος με το λειτουργικό για να γίνει το update. Επίσης θα πρέπει από το bios να είναι όλοι οι δίσκοι σε AHCI mode. Είναι λίγο επίπονη διαδικασία. Μπες στο site της OCZ και θα δεις ότι έβγαλε update tool και για linux...
eliascm21 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2011 Πιστεύεται ότι αξίζει (ο agility 3 60GB) έναντι ενός OCZ Vertex 2 60GB (99 ευρώ αυτή τη στιγμή στο πλαίσιο) ή ενός OCZ Vertex 2 120GB (169 ευρώ στο πλαίσιο) ? Γιατί ακούω ότι οι καινούργιοι έχουν προβλήματα.
kideias Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 καλησπερα σε ολους για να μην ανοιγω νεο θεμα (σορρυ απο τον αρχικο ποστερ) σαν σημερινος κατοχος ενος agility 3 προσπαθω να κανω firmware update (2.06 αυτο που εχει επανω) και μου εμφανιζει το εξης: download firmware failed ενω το εχω βαλει σαν δευτερο δισκο δεν κανει τιποτα(φυσικα και χρειαζεται διαμορφωση πρωτα) μπορει καποιος να μου απαντηση γατι το κανει αυτο? και τι πρεπει να κανω. Του κανω update για να αποφυγω τις bsod
JIMBOAthens Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Έχεις ενεργοποιήσει το AHCI mode μέσα από το BIOS?
kideias Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 φυσικα και το εχω ενεργοποιηση το achi,εχω ξαναβαλει παλιοτερα ssd και γνωριζω ορισμενα πραγματα που πρεπει να γινουν πριν την εγκατασταση του λειτουργικου,αλλα update σε firmware δεν εχω ξανακανει γιατι δεν χρειαστικε, τι γινεται? μηπως βγαζεις καποια ακρη?
JIMBOAthens Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Ποια version του OCZ Toolbox χρησιμοποιείς? Τον ανιχνεύει κανονικά τον δίσκο?
kideias Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 την τελευταια εχω βαλει 2.38,τον βρισκει τον δισκο,παω στα tools παταω update firmware ξεκιναει για λιγο να κατεβασει και σταματαει και μου πεταει αυτο το μηνυμα κατω αριστερα στο πινακακι του toolbox,να κανω η οχι update? η να προχωρησω στην εγκατασταση του λειτουργικου και οτι γινει στην συνεχεια μπορει βεβαια και να μην γινει τιποτα και να δουλεψει κανονικα (αλλα σαν ανηψιος του επιτιμου που ειμαι γκουτου γκουτου ανευ παρεξηγησεως απο μερικους) δεν το νομιζω να δουλεψει
JIMBOAthens Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Κοίτα να δεις. Προσωπικά με παίδεψε αρκετά. Είχα φυσικά εγκαταστήσει το λειτουργκό πάνω (W7-64Bit) και τον δούλεα κανονικά με 2.06. Τον συνέδεσα σαν δεύτερο σε PC φίλου πάλι με W7-64Bit αλλά χωρίς ενεργοποιημένο AHCI και δεν επιτεύχθει το Update ενώ το κατέβαζε κανονικά και έλεγε ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρέμενε με το 2.06. Φυσικά δεν του ενεργοποίησα το AHCI γιατί θα γινόταν μαντάρα ο δικός του σκληρός με το λειτουργικό. Τελικά βρήκα έναν μικρό παλιό SATA δίσκο, τον έβαλα σαν κύριο στο σύστημά μου και αποσύνδεσα όλους τους σκληρούς, του πέρασα κανονικά τα 7άρια και μετά συνέδεσα τον Agility σαν δεύτερο πάντα με AHCI ενεργοποιημένο. To update έγινε μέσα σε 1 λεπτό κανονικότατα!
kideias Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 εχω κανονικα δισκο επανω με win7 64 bit σαν κυριο (δεν εχω λαπτοπ να μπω απο αυτον μπαινω) τον εβαλα σαν δευτερο τον ssd με ενεργοποιημενο το achi βαζω το toolobox αλλα δεν μου κανει update σκεφτομαι να τον αφησω με αυτο το firmware και αν δεν δουλεψει το παω πισω να μου τον κανουν αυτοι update(πλαισιο) και να τελειωνει η υποθεση τελικα το προβλημα λυθηκε,βεβαια εγω την ειχα κανει την μ@κακι@,εβαζα τον ssd σε θυρα sata III και οχι σε sata II που τον εβαλα μετα,μονο τοτε εκανε κανονικα το update και τωρα εχει επανω την 2.09 προχωραω σε εγκατασταση win7 και ο θεος βοηθος σε ευχαριστω παντως για την οποια βοηθεια φιλε JIMBO
JIMBOAthens Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Nα΄σαι καλά φίλε μου. Να σου επισημάνω πάντως ότι στο Πλαίσιο για αναβάθμιση λογισμικού οποιασδήποτε συσκευής χρεώνουν κανονικότατα. Ρώτησε τους για να μην βρεθείς να σου ζητάνε κανένα 30άρι για εργασία...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.