Moderators Malthador Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Moderators Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Φυγας για ενα εισιτηριο ?Αξιζε εξαρχης ο κοπος ?(ξερω ξερω αδικια να κανει 1,40 , το αναλυσαμε) Μελεταμε τροπους αποφυγης ποινης?Ή προσπαθουμε να εξηγησουμε στον θεματογραφο , οτι οταν τρως ποινη , πληρωσε την και βαλε μυαλο ? Αυτό το προσπαθείς εσύ πιθανότατα. Εγώ δεν έχω τέτοιο σκοπό. Εγκυκλοπαιδικές ερωτήσεις κάνω για να καταλάβω πως λειτουργεί το σύστημα εάν θελήσω να μην πληρώσω εισιτήριο κάποτε.
Mika Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 εγω γιατι να του κανω μηνυση; δεν υπαρχει περιπτωση να γυρισω και να φυγω.
mphxths Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Αυτό το προσπαθείς εσύ πιθανότατα. Εγώ δεν έχω τέτοιο σκοπό. Εγκυκλοπαιδικές ερωτήσεις κάνω για να καταλάβω πως λειτουργεί το σύστημα εάν θελήσω να μην πληρώσω εισιτήριο κάποτε. Οι ερωτησεις σου δεν ειναι πως να μην πληρωσεις το εισιτηριο (αυτο ειναι απλο..απλα δεν αγοραζεις το εισιτηριο).Εσυ ρωτας πως να ξεφυγεις απο τον νομο. το παρον θεμα ειναι διαφορετικο και η απαντηση η λογικη και η σωστη ειναι "αν δεν πληρωσεις εισιτηριο και σε πιασουν δεξου τις συνεπειες σαν αντρας" "αν διαφωνεις με την τιμη του εισιτηριου , διαμαρτυρησου στο Συνταγμα" το να κλεψεις επειδη σε κλεβουν , δεν αποτελει δικαιολογια.Ειδικα οταν μια τετοια κλοπη εχει αντικτυπο στην γενικη φορολογικη τακτικη του κρατους.Θα χασει λεφτα απο το εισιτηριο ?Θα σου χωσει κανα ασχετο φορο. Πηγαινε κλεψε καμμια τραπεζα να κανεις σε ολους μας καλο
Moderators Malthador Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Moderators Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Οι ερωτησεις σου δεν ειναι πως να μην πληρωσεις το εισιτηριο (αυτο ειναι απλο..απλα δεν αγοραζεις το εισιτηριο).Εσυ ρωτας πως να ξεφυγεις απο τον νομο. το παρον θεμα ειναι διαφορετικο και η απαντηση η λογικη και η σωστη ειναι "αν δεν πληρωσεις εισιτηριο και σε πιασουν δεξου τις συνεπειες σαν αντρας" "αν διαφωνεις με την τιμη του εισιτηριου , διαμαρτυρησου στο Συνταγμα" το να κλεψεις επειδη σε κλεβουν , δεν αποτελει δικαιολογια.Ειδικα οταν μια τετοια κλοπη εχει αντικτυπο στην γενικη φορολογικη τακτικη του κρατους.Θα χασει λεφτα απο το εισιτηριο ?Θα σου χωσει κανα ασχετο φορο. Πηγαινε κλεψε καμμια τραπεζα να κανεις σε ολους μας καλο Κάτσε γιατί κάνεις πολλά λάθη μαζεμένα και δεν προλαβαίνω γιατί γράφω από το κινητό. Καταρχάς το νήμα έχει σχέση με τις ερωτήσεις που κάνω, δεν είναι άσχετες. Ο οπ ρώτησε πως μπορεί να αποφύγει την κλήση. Δεύτερον τι πάει να πει "σωστή" απάντηση; Για μένα η *σωστή* απάντηση είναι "αν μπορείς να αποφύγεις τις συνέπειες των δίκαιων -κατά την άποψή σου- πράξεων σου, απέφυγε τες". Αν το σύστημα δεν μπορεί να σε πιάσει, τότε είναι λάθος του συστήματος κι όχι λάθος του παραβάτη (μαλακία μου που λέω κάτι τέτοιο γιατί αν το αναλύσουμε θα βγούμε εντελώς οφ-τόπικ). Εν τέλει, στο τέλος θα μας πεις ότι το έλλειμα δημιουργήθηκε από αυτούς που δεν πληρώνουν εισιτήριο. Άσε που αν μπορούσα να λήστεψω τράπεζα και μετά μπορούσα να διαφύγω εξίσου εύκολα με το να μην πληρώσω εισιτήριο, θα το είχα κάνει ήδη.
-nick- Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Ληστέψανε την τράπεζα και τι με νοιάζει εμένα δεν είμαι με κανέναν. Σου λέω καλά της κάνανε γιατί μας προκαλούσε... γεμάτη εκατομμύρια, ενώ κι ο Θεός πεινούσε! Περαστικοί, αδιάφορα, εκάτσαν κι εκοιτούσαν. Του διευθυντή της οι κοιλιές, κι αυτούς τους ενοχλούσαν. Κάποιος πανικοβλήθηκε μπας κι ήτανε ο γυιός του κι ο ιδρωμένος λογιστής, μπας κι ήταν ανεψιός του κι όσο για τον ταμία που πήγε ν' αμυνθεί, όταν αναρωτήθηκε για ποιόν και το γιατί, "στα τέτοια μου" ψυθίρησε και γέμισε τις τσάντες. "Αντε και καλή τύχη μάγκες!" Στο μπάτσο βλέπεις πέρασε μονάχα η κοροϊδία, να έχει την ψευδαίσθηση πως είναι εξουσία, και τώρα η χήρα του με δυο ορφανά, με τρεις κι εξήντα σύνταξη, τη μοίρα βλαστημά και μια γνωστή αιτία... Ψωρο-κορώνα-γράμματα στο τζόγο της ζωής "Επάγγελμα;" "Ποιό επάγγελμα;" "Τί επάγγελμα;" "Ληστής" Τα τέρατα δικάστηκαν με μάρτυρα την πείνα, αποκλεισμένα μια ζωή σε ακούσια καραντίνα. Η απελπισιά περίστροφο και σφαίρες της, οι ανάγκες Αντε... και καλή τύχη μάγκες. http://www.youtube.com/watch?v=RXwqxZJcq44
mphxths Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Κάτσε γιατί κάνεις πολλά λάθη μαζεμένα και δεν προλαβαίνω γιατί γράφω από το κινητό. Καταρχάς το νήμα έχει σχέση με τις ερωτήσεις που κάνω, δεν είναι άσχετες. Ο οπ ρώτησε πως μπορεί να αποφύγει την κλήση. Δεύτερον τι πάει να πει "σωστή" απάντηση; Για μένα η *σωστή* απάντηση είναι "αν μπορείς να αποφύγεις τις συνέπειες των δίκαιων -κατά την άποψή σου- πράξεων σου, απέφυγε τες". Αν το σύστημα δεν μπορεί να σε πιάσει, τότε είναι λάθος του συστήματος κι όχι λάθος του παραβάτη (μαλακία μου που λέω κάτι τέτοιο γιατί αν το αναλύσουμε θα βγούμε εντελώς οφ-τόπικ). Εν τέλει, στο τέλος θα μας πεις ότι το έλλειμα δημιουργήθηκε από αυτούς που δεν πληρώνουν εισιτήριο. Άσε που αν μπορούσα να λήστεψω τράπεζα και μετά μπορούσα να διαφύγω εξίσου εύκολα με το να μην πληρώσω εισιτήριο, θα το είχα κάνει ήδη. λαθη τα θεωρεις εσυ , δεν παει να πει οτι ειναι οντως λαθη. Αν θεωρεις "δικαιη" πραξη το να κλεβεις οτιδηποτε ..ε τοτε εχουμε προβλημα Το ελλειμα δημιουργηθηκε απο πολλους παραγοντες , σε τι αναλογια δεν ειμαι σε θεση να ξερω.Θες μερικους? 1.πολιτικοι που τσεπωνανε μιζες (ποιος του ψηφιζε αραγε?) 2.κλειστα επαγγελματα 3.μη εκδοση αποδειξεων απο ορισμενα επαγγελματα (περιπτερα , βενζινοπωλες , λαικες αγορες , κλπ κλπ) 4.μονοπωλια γενικοτερα ΟΟΟΟΛΑ αυτα συνεβαλαν στο ελλειμα..και το ελλειμα στον αλογιστο δανεισμο και τωρα τι ?πληρωνουμε εμεις και για τα 4 Το θεμα εχει 3 διαστασεις 1.το κλεβω γιατι μπορω να διαφυγω , ή επειδη με κλεβουν , ή επειδη οι τιμες ειναι αδικες...δεν ειναι δικαιολογια..ειναι ΚΛΟΠΗ. απλα και αγαπημενα live with it. 2.Αν σε τρωει τοσο πολυ να τιμωρησεις την αδικια , κλεψε καμμια τραπεζα , γιατι εκει δεν εχει επιπτωση στον φορολογουμενο.Ασφαλισμενα τα εχουν τα λεφτα στην τελικη οι τραπεζες. 3.Οποιαδηποτε αλλη "κλοπη" στην κοινωνια , την επιμεριζομαστε ολοι μας . Θεμα επιλογων , πολυ απλα.
Ntinaras Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 οταν ερθει καποιος και σε κλεψει,να του πεις ευχαριστω,γιατι αν του παρεις πισω τα κλεμμενα τοτε εισαι κι εσυ κλεφτης.
mphxths Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 οταν ερθει καποιος και σε κλεψει,να του πεις ευχαριστω,γιατι αν του παρεις πισω τα κλεμμενα τοτε εισαι κι εσυ κλεφτης. οταν ερθει καποιος να σε κλεψει , και τον ξερεις ..τον πας δικαστικως ή για να μιλησουμε πιο σοβαρα , δεν τον ξαναψηφιζεις.. πριν κατηγορησεις το αδικο κρατος / πολιτικο συστημα σκεψου ποιος το ψηφισε ...
ΠάρηςΓ Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Αν παντα εχεις εισητηριο και εχεις φροντισει να εχεις παντα μαζι σου ωστε να μη λες δε βρηκα κτλ κ απο γκαντεμια χτυπησεις καταλαθος το ιδιο χτυπημενο εισητηριο απο το πρωι τοτε τι κανεις;
mphxths Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Αν παντα εχεις εισητηριο και εχεις φροντισει να εχεις παντα μαζι σου ωστε να μη λες δε βρηκα κτλ κ απο γκαντεμια χτυπησεις καταλαθος το ιδιο χτυπημενο εισητηριο απο το πρωι τοτε τι κανεις; τι παει να πει γκαντεμια? ποσο δυσκολο ειναι να τσεκαρεις τι εισιτηριο χτυπας εκεινη την στιγμη? Στην περιπτωση σου δειχνεις τα εισιτηρια που κουβαλας , και οτι οντως χτυπησες λαθος εισιτηριο και χτυπας μπροστα του το σωστο.Αν δεν εινια κανα στριμμενος θα το δεχτει , αν θελει να συμπληρωσει καποιο ποσο προστιμων τον μηνα και ειναι "πισω" θα στα πρηξει , θα στο παιξει ιστορια και θα σου κοψει κληση. Αλλα και παλι εγω αν ημουν ελεγκτης πως θα μπορουσα να πειστω οτι οντως χτυπησες κατα λαθος το χτυπημενο εισιτηριο και δεν εχεις τα αλλα τα αχτυπητα εισιτηρια για καβατζα για τετοιες περιπτωσεις Σκεψου το και απο την μερια του δηλ. Κοιτα εγω παλια που ημουν μαθητης , εκανα κομπινες με τα εισιτηρια , δηλ τα χτυπουσα , προσπαθουσα να τα σβησω , εκει που τυπωνοντουσαν (παλια απο την πισω μερια δεν ειχε γραμματα ηταν κενο και τυπωνοντουσαν εκει ) οποτε εσβηνες τα τυπωμενα γραμματα και ξαναχτυπουσες τελοσπαντων , ωσπου καποια στιγμη με μαγκωσαν και πληρωσα το προστιμακι μου. Απο τοτε καταλαβα οτι δεν αξιζει ο κοπος. Ναι μεν ειναι πανακριβα και θα πρεπε να γινει αναπροσαρμογη των τιμων κλπ αλλα ξαναλεω δεν αποτελει δικαιολογια αυτο. Ο καθενας πραττει οπως τον φωτισει ο Θεος , και το πως θα αντιμετωπισει τις συνεπειες ειναι ενα δειγμα χαρακτηρα
FilipposMD Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Εν τέλει, στο τέλος θα μας πεις ότι το έλλειμα δημιουργήθηκε από αυτούς που δεν πληρώνουν εισιτήριο. Άσε που αν μπορούσα να λήστεψω τράπεζα και μετά μπορούσα να διαφύγω εξίσου εύκολα με το να μην πληρώσω εισιτήριο, θα το είχα κάνει ήδη. Προφανώς δεν θα πω ότι το έλλειμμα δημιουργήθηκε από τους λαθρεπιβάτες, αλλά να δούμε πόσο από το έλλειμμα μπορεί να δημιουργήθηκε από αυτό. Κάθε χρόνο έχουμε γύρω στα 800 εκατομμύρια μετακινήσεις με τα ΜΜΜ στην Αθήνα. Ας πούμε ότι η μέση τιμή κάθε μετακίνησης είναι 1 ευρώ (λαμβάνοντας υπόψη τις κάρτες και τα μειωμένα). Με ένα ποσοστό λαθρεπιβίβασης 20%, αυτό σημαίνει 160 εκατομμύρια ευρώ ζημιά τον χρόνο. Καθένας έχει τα δικά του κριτήρια για το αν ένα ποσό είναι μικρό ή μεγάλο, αλλά τα 160 εκατομμύρια εμένα μου φαίνονται πολλά. Και 100 να είναι, πάλι πολλά μου φαίνονται. Μην το μηδενίζουμε έτσι εύκολα ένα τέτοιο ποσό.
mphxths Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Προφανώς δεν θα πω ότι το έλλειμμα δημιουργήθηκε από τους λαθρεπιβάτες, αλλά να δούμε πόσο από το έλλειμμα μπορεί να δημιουργήθηκε από αυτό. Κάθε χρόνο έχουμε γύρω στα 800 εκατομμύρια μετακινήσεις με τα ΜΜΜ στην Αθήνα. Ας πούμε ότι η μέση τιμή κάθε μετακίνησης είναι 1 ευρώ (λαμβάνοντας υπόψη τις κάρτες και τα μειωμένα). Με ένα ποσοστό λαθρεπιβίβασης 20%, αυτό σημαίνει 160 εκατομμύρια ευρώ ζημιά τον χρόνο. Καθένας έχει τα δικά του κριτήρια για το αν ένα ποσό είναι μικρό ή μεγάλο, αλλά τα 160 εκατομμύρια εμένα μου φαίνονται πολλά. Και 100 να είναι, πάλι πολλά μου φαίνονται. Μην το μηδενίζουμε έτσι εύκολα ένα τέτοιο ποσό. Συμφωνω και επαυξανω. Δεν αντιλεγω οτι οι πολιτικοι τρωνε και τρωγανε πολλα , αλλα βαλαμε και εμεις το λιθαρακι μας. Κανενας δεν εχει βγει να πει "παιδια φαγαμε και εμεις αλλα αυτα που μας λενε να πληρωσουμε δεν ειναι αυτα που μας αναλογουν" Ολοι βγαινουν και λενε "εμεις τα φαγαμε?ΠΟΤΕ!! γιατι να πληρωσουμε εμεις φορους?" Λιγο να ημασταν συνεπεις στους φορους/νομους κλπ ασχετα απο τις πολιτικες παρατυπιες , δεν θα μας "πεφτανε" ολα τα μετρα μαζεμενα ουτε θα ταν το ελλειμα στον θεο. αλλα πιανουμε αλλο θεμα τωρα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.