De@th L0rd Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Από πότε τα Daikin aka Φασών εταιρεία είναι τα κορυφαία; Έλεος. @ Author σου προτείνω να προχωρήσεις σε αγορά μιας πρωτοκλασάτης ιαπωνικής φίρμας όπως (Panasonic, Mitsubishi, Sanyo, Fujitsu, Toshiba) Τα φασόν κινέζικα έχουν διαφορές στα parts από παρτίδα σε παρτίδα. Τα Daikin δεν είναι τα καλύτερα απλά έχουν φάει τρελή διαφήμιση στην Ελλάδα και με μηδενικό κόστος κάποιοι θησαυρίζουν. Επίσης όσο αφορά το ρεύμα. Τα καλά κλιματιστικά inverter όπως αυτά που προανέφερα έχουν καλά κυκλώματα προστασίας επομένως δεν διατρέχουν τον κίνδυνο σε βάθος χρόνου που διατρέχουν τα φασόν φτηνά σε κόστος κατασκευής κλιματιστικά. Καλό βέβαια θα είναι να υπάρξει η υποτυπώδες προστασία με μια πρίζα ασφαλείας καλού τύπου. Καλό κριτήριο θα είναι να δεις τα φίλτρα που έχουν επάνω να είναι αντιαλεργικα. Από πότε η πρίζα ασφαλείας προστατεύει κλιματιστικά;
agent_smith Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Από πότε η πρίζα ασφαλείας προστατεύει κλιματιστικά; απο τοτε που εχει προστασια για υπερταση. γιαυτο λεω υποτιποδες http://www.e-shop.gr...l?id=PER.701173 εγω το δικο μου το εχω σε AVR servo.
De@th L0rd Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 απο τοτε που εχει προστασια για υπερταση. γιαυτο λεω υποτιποδες Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως τα περισσότερα προβλήματα στα κλιματιστικά και γενικότερα επαγωγικές συσκευές (μοτέρ) προέρχονται από τις βυθίσεις της τάσεως και η πρίζα ασφαλείας δεν παρέχει καμια απολύτως προστασία. Eπίσης τα βαρίστορ που έχουν μέσα οι πρίζες ασφαλείες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα ψαλιδίζουν την τάση σε τιμές από 380V peak και πάνω. Στα 230 βόλτ του δικτύου η κορυφή είναι περίπου 322 volt (peak value). Επομένως με τη πρίζα ασφαλείας εκθέτεις τον εξοπλισμό σε διακυμάνσεις +58 volt στην καλύτερη. Ακόμα και διακυμάνσεις των 20 βόλτ είναι αρκετές για να δημιουργήσουν προβλήματα. Σε τελική ανάλυση ο surge protector προστατεύει ουσιαστικά ΜΟΝΟ από κεραυνούς. Κι όταν πέσει ένας κεραυνός και την φάει η πρίζα, θέλουν αλλαγή συνήθως τα βαρίστορ αλλά καλύτερα είναι να αλλάζεται όλη η πρίζα ασφαλείας, γιατί δεν κατέχουν όλοι να κάνουν τέτοιες επεμβάσεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω διαπιστώσει σε σπίτια καμμένες πρίζες ασφαλείας να είναι συνδεμένες κ να νομίζουν οι χρήστες τους ότι προστατεύονται. Για τέτοιες δουλειές χρησιμοποιούμε σταθεροποιητές τάσης. " (PER.701173) APC P1-GR ESSENTIAL SURGE ARREST BLACK Προστατέψτε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές από τις διακυμάνσεις του ηλεκτρικού ρεύματος με τους σταθεροποιητές τάσης της APC. " Αυτά τα παπατζηλίκια κάνουν οι έμποροι στην Ελλάδα γι αυτό σας μπερδεύουν.Η πρόταση αυτή στο προϊόν που είναι διατυπωμένη είναι 100% καθαρή ΑΠΑΤΗ. Αν πας στο Site της APC δε θα δεις πουθενά να αναφέρουν την πρίζα ασφαλείας σαν "Σταθεροποιητή τάσης".Γι αυτό κάθομαι σε κάθε τόπικ που αναφέρουν τις πρίζες ασφαλείες, κι εξηγώ ότι στην ουσία δεν προστατεύουν και χρειάζεται σταθεροποιητής. Και μπράβο σου που αγόρασες servo σταθεροποιητή. Μπορέις μήπως να μου πεις κατασκευαστή;
agent_smith Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δυστυχώς ή ευτυχώς όμως τα περισσότερα προβλήματα στα κλιματιστικά και γενικότερα επαγωγικές συσκευές (μοτέρ) προέρχονται από τις βυθίσεις της τάσεως και η πρίζα ασφαλείας δεν παρέχει καμια απολύτως προστασία. Eπίσης τα βαρίστορ που έχουν μέσα οι πρίζες ασφαλείες που κυκλοφορούν στην Ελλάδα ψαλιδίζουν την τάση σε τιμές από 380V peak και πάνω. Στα 230 βόλτ του δικτύου η κορυφή είναι περίπου 322 volt (peak value). Επομένως με τη πρίζα ασφαλείας εκθέτεις τον εξοπλισμό σε διακυμάνσεις +58 volt στην καλύτερη. Ακόμα και διακυμάνσεις των 20 βόλτ είναι αρκετές για να δημιουργήσουν προβλήματα. Σε τελική ανάλυση ο surge protector προστατεύει ουσιαστικά ΜΟΝΟ από κεραυνούς. Κι όταν πέσει ένας κεραυνός και την φάει η πρίζα, θέλουν αλλαγή συνήθως τα βαρίστορ αλλά καλύτερα είναι να αλλάζεται όλη η πρίζα ασφαλείας, γιατί δεν κατέχουν όλοι να κάνουν τέτοιες επεμβάσεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω διαπιστώσει σε σπίτια καμμένες πρίζες ασφαλείας να είναι συνδεμένες κ να νομίζουν οι χρήστες τους ότι προστατεύονται. Για τέτοιες δουλειές χρησιμοποιούμε σταθεροποιητές τάσης. " (PER.701173) APC P1-GR ESSENTIAL SURGE ARREST BLACK Προστατέψτε τις ηλεκτρονικές σας συσκευές από τις διακυμάνσεις του ηλεκτρικού ρεύματος με τους σταθεροποιητές τάσης της APC. " Αυτά τα παπατζηλίκια κάνουν οι έμποροι στην Ελλάδα γι αυτό σας μπερδεύουν. Αν πας στο Site της APC δε θα δεις πουθενά να αναφέρουν την πρίζα ασφαλείας σαν "Σταθεροποιητή τάσης". Καλός που το εξήγησες μιας και εγώ δεν κατέχω τα ηλεκτρολογικά/ηλεκτρονικά και τόσο. Πάντως για σταθεροποιητή τάσης προτείνω κάτι με Servo moter και όχι κάτι με μετασχηματιστή. Επίσης αν θέλετε να ξέρετε πόσα VA χιάζεστε μπορείτε να εφαρμόσετε το παρακάτω. VA*PF=W Αν πούμε ότι το Power Factor του κλιματιστικού είναι 93% (τόσο είναι στα 12αρια inverter περίπου) και έχουμε ένα AVR 3000 VA τότε λέμε 3000*93 και έχουμε ως αποτέλεσμα 2790w επομένως αφού η αναλογία VA/WATT είναι 1:1 μας καλύπτει το AVR.
De@th L0rd Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Βάλτε UPS Μπα νομίζω καλύτερα θα ήταν να έβαζαν μια γεννήτρια diesel τριφασικού , μπορεί να χρειαστεί να θελήσουν να δουλέψουν καμια ηλεκτροκόλληση ή κανα κομπρεσσερ όταν θα έχει κοπεί το ρεύμα.
agent_smith Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Μπα νομίζω καλύτερα θα ήταν να έβαζαν μια γεννήτρια diesel τριφασικού , μπορεί να χρειαστεί να θελήσουν να δουλέψουν καμια ηλεκτροκόλληση ή κανα κομπρεσσερ όταν θα έχει κοπεί το ρεύμα. Εγώ παντός χρησιμοποιώ 2 χαμστερακια που τρέχουν συνέχεα σε ένα τροχό με βάρδιες και έχω πράσινο ρεύμα στο σπίτι μου όλη μέρα.
Physics_Rulez Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Διαβάζω στα διάφορα καταστήματα ότι πχ. ένα κλιματιστικό 18.000 btu ενδείκνυται για χώρο 36 τετραγωνικών μέτρων. Αλλού διαβάζω ότι διαιρείς τα τετραγωνικά του χώρου δια 2 και πολλαπλασιάζεις με 1000. Μου φαίνεται too much! Έχω βάλει κλιματιστικό 12.000 σε χώρο 45 τετραγωνικών και το παγώνει ακαριαία, χωρίς τίποτα σπουδαία κουφώματα. Πιστεύω και 9.000 να έβαζα θα ζοριζόταν λίγο αλλά θα έκανε δουλειά.
Tenshi Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Διαβάζω στα διάφορα καταστήματα ότι πχ. ένα κλιματιστικό 18.000 btu ενδείκνυται για χώρο 36 τετραγωνικών μέτρων. Αλλού διαβάζω ότι διαιρείς τα τετραγωνικά του χώρου δια 2 και πολλαπλασιάζεις με 1000. Μου φαίνεται too much! Έχω βάλει κλιματιστικό 12.000 σε χώρο 45 τετραγωνικών και το παγώνει ακαριαία, χωρίς τίποτα σπουδαία κουφώματα. Πιστεύω και 9.000 να έβαζα θα ζοριζόταν λίγο αλλά θα έκανε δουλειά. Διαφωνώ και το υποστηρίζω έχοντας 9αρι σε μια δίχωρη γκαρσονιέρα των 43μ2.Τα 9000btu κρίνονται ανεπαρκή ακόμα και για τον κυρίως χώρο των ~25μ2,πολύ περισσότερο όταν έξω ο υδράργυρος χτυπάει 40αρια.Για τον δεύτερο χώρο,που δυστυχώς στην περίπτωσή μου είναι το υπνοδωμάτιο,απλά σπάει την ζέστη και αυτό οριακά έτσι ώστε να κοιμηθείς χωρίς να ιδρώσεις. Μάλιστα έφερα τον τεχνικό σήμερα να τσεκάρει το σύστημα,νομίζοντας οτι μπορεί να λείπει φέρον ή να είναι κακοσυντηρημένο.Όπως που ανέφερε,υπολογίζεις 500btu/μ2 για να πείς οτι καλύπτεις τον χώρο άνετα. Βέβαια παίζουν πολλά πράγματα ρόλο,όπως ο προσανατολισμός τους σπιτιού (πόσο το χτυπάει ο ήλιος κατα την διάρκεια της ημέρας) άλλα και η τοποθέτηση του ίδιου του aircondition μέσα στον χώρο.
Ntinaras Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 συγκρινετε τα btu οπως συγκρινουνε οι θειτσες τα mhz στους υπολογιστες.
Physics_Rulez Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Τι να πω.. στο άλλο σπίτι που είναι πάνω από 100 τετραγωνικά ένα 26.000 btu κάνει επίσης τρελή δουλειά. Είναι σε κεντρικό χώρο και δροσίζει αποτελεσματικά όλα τα δωμάτια. Έχει καλές μονώσεις όμως το σπίτι εκείνο.
Tenshi Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Όπως είπα,σημαντικό ρόλο παίζει ο προσανατολισμός της μονάδας μέσα στον χώρο.Πχ: Η μονάδα (εσφαλμένα) τοποθετήθηκε εκεί με την λογική οτι θα καλύψει και το υπνοδωμάτιο το οποίο βρίσκεται στο βάθος και αριστερά.Στην πραγματικότητα το μόνο που ωφελεί είναι ένας νοητός διάδρομος ο οποίος καταλήγει στην τουαλέτα,στην ίδια ευθεία που κινείται και ο αέρας.Πραγματικά κανένα όφελος για το υπνοδωμάτιο. Παρ όλα αυτά,αν ο τεχνικός έβαζε το aircondition στην άκρη του κουρτινόξυλου,θα μπορούσε να καλύψει πιο αποδοτικά τον χώρο του καθιστικού...
cthulhucarbide Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Διαβάζω στα διάφορα καταστήματα ότι πχ. ένα κλιματιστικό 18.000 btu ενδείκνυται για χώρο 36 τετραγωνικών μέτρων. Αλλού διαβάζω ότι διαιρείς τα τετραγωνικά του χώρου δια 2 και πολλαπλασιάζεις με 1000. 500 Μου φαίνεται too much! Έχω βάλει κλιματιστικό 12.000 σε χώρο 45 τετραγωνικών και το παγώνει ακαριαία, χωρίς τίποτα σπουδαία κουφώματα. Πιστεύω και 9.000 να έβαζα θα ζοριζόταν λίγο αλλά θα έκανε δουλειά.
panther_512 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Ενημερωτικά μόνο για το θέμα των υπερτάσεων και βυθίσεως τους ρεύματος και οι επιπτώσεις τους στα κλιματιστικά. Στο εργοστάσιο που εργάζομαι στη Κύπρο, λόγω του γνωστού συμβάντος με την έκρηξη και τη καταστροφή του ηλεκτροπαραγωγικού σταθμού, το εργοστάσιο δουλεύει : - Με ρεύμα από την Ηλεκτρική, το οποίο "παίζει" συνέχεια, ενώ διακόπτεται καθημερινά 2 -3 φορές την ημέρα. Όταν λέμε ότι παίζει το ρεύμα, έχει φάσεις που μέχρι και οι λάμπες φθορίου τρεμοπαίζουν ή στιγμιαία λάμπουν πολύ περισσότερο. - Αμέσως μετά με γεννήτρια, η οποία εννοείται ότι κάνει τρελλά σκαμπανεβάσματα. Καταλαβαίνετε ότι όλα τα μηχανήματα εργάζονται σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και ούκ ολίγα τα προβλήματα που έχουμε με ευαίσθητα ηλεκτρονικά συστήματα ειδικά όταν δουλεύουμε με τη γεννήτρια. Έχουμε 2 Mitsubish inverter SRK56HE 18000 btu και ένα κινέζικο συμβατικό ELPA 18000 btu στο γραφείο μου. Επίσης έχουμε άλλα 4 συμβατικά κλιματιστικά διαφόρων εταιριών σε άλλους χώρους. Κανένα δεν έχει πάθει το παραμικρό και είμαστε έτσι κάθε μέρα από τις 11 Ιουλίου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα