k_plmb Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Καλησπέρα, μόλις παρέλαβα το laptop μου από τον τεχνικό αφού μου επιδιόρθωσε την chipset, την "ξαναέψησε" όπως μου είπε. Γνωρίζει κανείς τι διάρκεια ζωής θα έχει τώρα μετά την επισκευή?περίπου... και αν μπορώ να κάνω για να παρατείνω την ζωή αυτής?
nikos903 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2011 Το Chipset "έψησε" ή την κάρτα γραφικών; Reflow λέγεται αυτό το ψήσιμο (κανένα 100ρικο δεν πήρε; Τόσο περίπου πάνε αυτά). Ποιο ήταν το λάπτοπ; Γενικά αμα έκανε reflow πες max 6 μήνες, minimum 1 ώρα Ανάλογα τον τρόπο που το έψησε ο τεχνικός είναι και μετά είναι και ο παράγοντας "τύχη". Καλή τύχη. Υ.Γ Και για παράταση που λες το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να μην το ζορίζεις και να το έχεις απάνω σε βάση... Το τέλος όμως είναι αναπόφευκτο... Υ.Γ2 Άμα έκανε την κάρτα γραφικών reflow δεν ξέρω αμα θα βοηθούσε κάποιο underclock της κάρτας ρίχνοντας παράλληλα και το voltage έτσι ώστε να λειτουργούσε πιο κρύα...
k_plmb Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Σ'ευχαριστώ για την απάντηση!!! Το laptop είναι ACER Aspire 5738G, oχι η κάρτα γραφικών δεν είχε πρόβλημα αλλά το ζήτημα ξεκίνησε από τις θύρες USB που κολλούσαν τον υπολογιστή συνέχεια. 6 μήνες εεε? Σνίφ...μάλλον ξεκινάω την αποταμίευση για καινούριο Στοίχισε 90 ευρώ και όντως μου πρότεινε να πάρω βάση ψύξης. Την αντικατάσταση της chipset με καινούρια την αποκλείσαμε γιατί είναι το 1/3 της αξίας του υπολογιστή. Τώρα στεναχωρήθηκα και δεν τον έχω ούτε δυο χρόνια
nikos903 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Καλημέρα. To chipset τώρα στους πόσους βαθμούς λειτουργεί; (μπορείς να δεις με το HWmonitor τις θερμοκρασίες, άμα είναι πες και CPU-GPU temps). Γενικά το Chipset δεν είναι τόσο ζεστό όσο η κάρτα γραφικών, ελπίζω να σου κρατήσει περισσότερο Μέσα στα 2 χρόνια δεν είχες εγγύηση; Έπρεπε να τους το πας στην αντιπροσωπεία να σου αλλάξουν μητρική Τώρα που το άνοιξε ο άλλος τεχνικός μάλλον θα φαίνεται και δεν θα σε καλύπτει.
k_plmb Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δυστυχώς είμαι εκτός εγγύησης. Και επειδή άλλαξα και τα Windows από Vista σε 7 ρωτώντας μου προτείναν να μην το πάω στην αντιπροσωπία γιατί θεωρείται παρέμβαση στον υπολογιστή. Δηλαδή αν κατάλαβα καλά τώρα όλα είναι θέμα θερμοκρασίας και ο Θεός βοηθός έτσι??? Σ'ευχαριστώ και πάλι για τις πληροφορίες!!!
nikos903 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δεν είναι ακριβώς θέμα θερμοκρασιών αλλά όσο πιο ζεστό τόσο περισσότερες οι πιθανότητες να χαλάσει πάλι γρήγορα Εκεί ουσιαστικά οι κολλήσεις έχουν πρόβλημα κάτω απο το τσιπάκι, κάπως ξεκόλλησαν και ο τεχνικός τις επανέφερε με το ψήσιμο. Γενικά αφού δεν είναι κάρτα γραφικών άσε το το λάπτοπ για την ώρα, μπορεί να αντέξει στην τελική, άμα του βάλεις και βάση... Οι κάρτες γραφικών ήταν που είχαν το μεγάλο πρόβλημα... Άμα μπορείς ρώτα τον τεχνικό τι σου έβαλε μετά ανάμεσα στην ψήκτρα και το chipset για την μεταφορά της θερμότητας, thermal pad ή φύλο χαλκού; Γενικά αυτά τα λάπτοπ δεν έχουν και την καλύτερη ψύξη Αυτά τα thermal pads είναι......
k_plmb Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Aποστολή εξετελέσθη! Η ψύχτρα αγοράστηκε και δουλεύει ήδη!!! Μου έβαλε φύλλο χαλκού. Τώρα μια προσευχή και ας ευχηθούμε οτι όλα θα μου πάνε καλά Ευχαριστώ για το άμεσο ενδιαφέρον.
nikos903 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2011 Φύλο χαλκού και βάση, καλά είσαι... Δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πέρα απο αυτά. Μερικοί βάζουν τον ανεμιστήρα να δουλεύει συνέχεια φούλ αλλά αυτό δεν το προτείνω γιατί θα σου πάρει τα αυτιά και μπορεί να τα φτύσει μετά απο κάποιες μέρες ο ανεμιστήρας... Τώρα όπως είπες το ρίχνουμε στις προσευχές Καλή τύχη.
k_plmb Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Και δυστυχώς οι προσευχές μου δεν πιάσανε...μετά από μια βδομάδα χρήσης του υπολογιστή προσπάθησα να συνδέσω τον εξωτερικό σκληρό δίσκο για την ακρίβεια να μεταφέρω κάτι αρχεία από τον εξωτερικό στο pc και επήλθε το κενό. Κόλλησε εξ ολοκλήρου ο υπολογιστής. Φαντάζομαι πως τα 90 μου ευρουλάκια πήγανε στον βρόντο....Μόνο η αντικατάσταση είναι η λύση τώρα?
nikos903 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Το δοκίμασες μετά και δεύτερη φορά και ξανά κόλλησε μετά; Ότι συσκευή και να συνδέσεις; Εν πάση περιπτώσει δοκίμασε αμα κολλάει και σε καμια έκδοση ubuntu που την τρέχεις με live cd μην έχεις κανένα θέμα με το λειτουργικό πρώτα... Μετά άμα κολλάει και εκεί πας για reflow ξανά... Οι περισσότεροι που κάνουν αυτές τις επισκευές πάντως δίνουν μια εγγύηση, απο 3 μήνες έχω δει μέχρι 6, πάρε αυτόν που σου το έφτιαξε μπας και στο ξαναπεράσει χωρίς να πληρώσεις. Άμα σου αρχίσει τα "μα" "μου" όντως τα 90 πάνε στον βρόντο και λίγο πιο πέρα... Λύση θα ήταν το reballing (άααααμα βρεις μαγαζί να κάνει) αλλά μιας και βγήκε προβληματικό το λάπτοπ δεν θα σου έλεγα να ρίξεις άλλα λεφτά σε αυτό Πούλημα και αγορά άλλου (όχι Acer-Turbox-Multirama-Inovator κατα προτίμηση ). Άλλη λύση θα ήταν να θάψεις τις USB και να δουλέψεις με εξωτερικό δίσκο ethernet μέχρι να χαλάσει τελείως το λάπτοπ... Άμα δουλεύει και το Ethernet... Γενικά πάντως αμα το πάρει η κατηφόρα με τις κολήσεις άντε να το σταματήσεις...
ektor7 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Δυστυχώς είμαι εκτός εγγύησης. Και επειδή άλλαξα και τα Windows από Vista σε 7 ρωτώντας μου προτείναν να μην το πάω στην αντιπροσωπία γιατί θεωρείται παρέμβαση στον υπολογιστή. Τελικα,ρωτοντας,δε πας παντα στη πολη! Τα software,δε θεωρουντε παρεμβαση που επιρεαζει την εγγυηση!Διαβαζουμε πρωτα τους ορους και μετα βγαζουμε συμπερασματα!
k_plmb Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2011 Κατατοπιστικότατη η απάντηση σου φίλε μου, σ'ευχαριστώ. Να ρωτήσω κάτι ακόμη, δεν ξέρω αν υφίσταται κάτι τέτοιο αλλά υπάρχει κάτι σαν adaptor έτσι το φαντάζομαι που να συνδεεται στη θύρα ethernet και να έχει κατάληξη USB?
nikos903 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Αυτό δεν το έχω δει... Αν και πλέων τίποτα δεν θα μου φαινόταν παράξενο Γενικά όμως αμα έχει το λάπτοπ θύρα PCMCIΑ μπορείς να βάλεις κάρτα που να έχει usb απάνω (πχ) και άμα δουλέψει έχει καλώς (αμα δεν σου κάνει όμως δεν ξέρω αμα θα μπορέσεις να την γυρίσεις πίσω). Άμα δεν γίνει τίποτα και έτσι... Φόλα... Του το πήγες για reflow ξανά τελικά; Άμα έχεις συνδέσει την συσκευή πριν βάλεις μπρός το μηχάνημα σου εμφανίζει προβλήματα πάλι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.