Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για περιοχή της Αθήνας

Fan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η δουλειά θα είναι κοντά στο Κουκάκι προς την Ακρόπολη. Γι' αυτό θα με βόλευε μια περιοχή με μετρό. Όταν αναφέρομαι σε εγκληματικότητα εννοώ προσωπική ασφάλεια, δηλαδή να μπορεις να βγαίνεις το βράδι με τα πόδια και να μην έχεις το άγχος. Γνωρίζω τις γνωστές περιοχές στη δυτική μεριά του κέντρου της Αθήνας γι' αυτό δεν κοίταξα προς τα εκεί. Πίστευα πώς θα έβρισκα κάτι προς Καλλιθέα αλλά όπως μου είπαν και φίλοι αλλά και είδα με τα μάτια μου είναι πολύ άσχημα περιοχή και με πολύ έντονο το πρόβλημα της εγκληματικότητας.

Εάν έχετε καμιά πρόταση για καλή περιοχή στην Αθήνα, από την οποία θα έχω εύκολη πρόσβαση προς Ακρόπολη΄, είτε με μετρό είτε με μηχανακί πείτε μου. Το budget είναι περίπου 450 ευρώ, αλλά ακομα και σε αυτά τα χρήματα δεν έχω βρει κάτι αξιόλογο. Σκέφτομαι να κοιτάξω και σε Ιλύσσια, Αμπελόκηπους ή Βύρωνα όπου εκεί οι τιμές είναι ελαφρώς χαμηλότερες. Τί γνώμη έχετε;

• Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αφού έχεις μηχανάκι, κοίτα και Δάφνη, Αγ. Δημήτριο, Βύρωνα, Αγ. Ιωάννη και προς τα πάνω από την Ηλιουπόλεως, κάποια από αυτά έχουν και μετρό. ΘΑ κοίταγα προς πετράλωνα, αλλά με το γκάζι έχουν ανέβει πολύ.

Ψάχνεις για πολυτέλειες ή θα σου αρκούσε κι ένα διαμερισματάκι, εναμισάρι στον πρώτο με θέα στον ακάλυπτο;

Δημοσ.

Πετράλωνα - Γκάζι δεν μου αρέσουν καθολου σαν περιοχές. Θα κοιτάξω Βύρωνα που είναι πιο οικονομικά αλλά δεν έχει καλή συγκοινωνία μιας και δεν εχει πουθενα κοντά μετρό

Δημοσ.

^...προβλέπω να το μετανιώνεις εν καιρώ πάντως, αν ΔΕΝ βάλεις υψηλό κριτήριο την εγγύτητα και σε Μετρό και (ταυτόχρονα) σε τραμολεωφορεία. Γνώμη μου. Κατά τ' άλλα κανείς (ούτε καν το σπιτοσυμβόλαιο) δε σε δεσμέυει αν στην πορεία αλλάξεις γνώμη και θελήσεις να ξαναμετακομίσεις. Στο κάτω-κάτω δοκιμές θα κάνεις, και περισσότερο με το πως βγαίνουν στη δικιά σου ψυχολογία, ό,τι γνώμες/συμβουλές και να σου δώσουν άλλοι.

Δημοσ.

^ Ορθόν. Το κομμάτι της ψυχολογίας είναι σημαντικό(τατο).

Απ' την άλλη άμα ψάχνεις για καιρό και επιτέλους βρίσκεις κάτι, μετά βαριέσαι να 'χεις το νου σου για κάτι καλύτερο και να ξαναμπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία.

Δημοσ.

Το θέμα είναι να μη πάει κανείς να μείνει στη Σωκράτους και βγαίνει στις 01:00πμ για τσιγάρα με τις σαγιονάρες.

Δημοσ.

Κάπου στο κέντρο μωρέ. Αν πας προάστια θα πήξεις στα μούλικα και τις παιδικές χαρές.

Δημοσ.

Κάπου στο κέντρο μωρέ. Αν πας προάστια θα πήξεις στα μούλικα και τις παιδικές χαρές.

ναι κεντρο,πλατεια συνταγματος,στησε και μια σκηνη ,βολεψου με το athens free wi fi ,κομπλε θα εισαι ! :P :P :P

Δημοσ.

Πάντως από τις περιγραφές γενικά που δίνεις εγώ βλέπω τη Νέα Σμύρνη σαν καλύτερη επιλογή.

με δρόμους που ok μπορείς κανονικά να κυκλοφορήσεις τη νύχτα.

Σχετικά νέα κτήρια . Έχεις το Tram κοντά και είσαι σχετικά δίπλα στο κέντρο

Δημοσ.

βυρωνα μεγάλωσα εγώ. Αν είσαι κοντά στο παγκράτι είσαι κοτνά στο κέντρο αλλά ειναι λιγο gtp σαν περιοχή. αν πας πιο πάνω προς νέα ελβετία, είναι πολύ πιο ωραία αλλά μακρια απο το κέντρο. καλύτερα για μένα καισαριανή, ένας φίλος μου νοίκιασε πριν ένα μήνα 5ο όροφο καισαριανή κουζίνα σαλόνάκι και ένα δωμάτιο ξεχωριστό, με γκαραζ και θέα ακρόπολη 450 ευρώ.

Αν θες νότια προάστια, έλα Άγιο Δημήτριο, Άλιμο, (κάτω) Ηλιούπολη κ.λπ..

Σε λίγους μήνες θα ανοίξουν και οι νέοι σταθμοί που θα φτάνουν μέχρι το Ελληνικό.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΟΣΟΥΝΕ???!!!!!! απο το 2008 σε λίγους μήνες ακούω κάθε μήνα!!!

μώλις αρχίσει και λειτουργει κανονικά πρέπει να πάρει 10-20 άτομα τους βασικούς υπευθυνους του έργου,(siemens, πολιτικούς, εργολάβους). να τους βάλεις στις γραμμές να τους πατίσει το τραίνο, και απο πάνω να είναι τα κανάλια να βγάζουν βίντεο live και ο κόσμος να πετάει σερμπαντίνες και να πανηγυρίζει με σαμπάνιες.

Δημοσ.

Εχοντας μεγαλωσει 25 χρονια στο κουκακι μπορω να σου πω οτι ειναι απο τις πιο ασφαλες περιοχες. Οσο πιο πολυ πλησιαζεις το φιλοπαπου τοσο πιο πολυ ανεβαινει το ενοικιο. Τα εχεις ολα διπλα σου αλλα δεν εισαι στο κεντρο. Ειναι κεντρο αποκεντρο που λεμε. Βρες εκει σπιτι στην τιμη που το θες και δεν θα το μετανιωσεις.

Αυτα στα λεω εχοντας ζησει χαλανδρι, παγκρατι καισαριανη και καλλιθεα. Σαν το κουκακι, φιλοπαπου μακριγιαννη κανενα. Να ξερεις οτι και τα 3 ειναι πολυ κοντα και ουσιαστικα ειναι κουκακι ολα.

Δημοσ.

Λοιπόν επειδή γνωρίζω κάποιες απο τις περιοχές που αναφέρεις θα πω μια γνώμη.

1) Καλλιθέα. Ειναι η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή στην Ελλάδα συμφωνα με την προσφατη δημοσκόπηση. Εχω ενα δυάρι εκεί στο οποίο θα μπορούσα να μένω αλλα το νοικίασα και εφυγα. Δεν φταίει τόσο η Καλλιθέα αλλα το γεγονός πως ειχα βαρεθεί το πηξιμο στο κέντρο. Γενικά εχει τα τυχερά της (ληστείες, διαρηξεις κτλ) και θέλει προσοχή. Στα θετικά ειναι η πολυ μεγάλη αγορά, η κίνηση χειμώνα καλοκαίρι και οι καφετέριες, μπαρ κτλ που ειναι αρκετα. Επίσης εχει καλές συγκοινωνίες. Το παρκάρισμα θέλει ειδική τελετή στον Μανιτού για ευρεση θεσης. (εχει ηλεκτρικό, λεωφορεία)

2) Ν.Σμύρνη. Εχουμε σπίτι εκει στο οποίο μένει η αδερφή μου. Λιγότεροι αλλοδαποί απ οτι Καλλιθέα και τα σπιτια ειναι σε κάπως καλύτερη κατάσταση. Εχει καλή αγορά, και πολλά μαγαζία με αρκετό κόσμο. Δεν εχει ιδιαιτερα καλές συγκοινωνίες και ο κεντρικός δρόμος (ΕΛ. Βενιζέλου) οταν πήζει ειναι κόλαση. Τα ενοίκια κυμαίνονται σε υψηλότερα επίπεδα απ ότι της Καλλιθέας. Παρκάρισμα κάπως ευκολότερα αλλα και πάλι όχι ανετα. (εχει τραμ λεωφορία). Δεν εχει τοσα πολλά τυχερά οσα οι άλλες περιοχές.

3) Βύρωνας. Μια Καλλιθέα στο αλλιώτικο. Πυκνοκατοικημένος χωρίς τετράγωνα ειναι τρέλα ώρες ώρες. Παρκάρισμα πάλι με τελετή.

Εχει λεωφορεία.

4) Νεος Κόσμος. Εγω να με πλήρωναν δε θα εμενα εκει. Πυκνοκατοικημένη με πολλού αλλοδαπούς και παλιές πολυκατοικίες. Παρκάρισμα με τελέτη και απο τυχέρα κάμποσα. Τα ενοικια μπορεί να ειναι ιδιαίτερα χαμηλά σε μερικές περιπτώσεις αλλα τα σπίτια ειναι τρύπες. (εχει λεωφορεια, μετρό, τραμ).

5) Αμπελοκηποι. Ειναι περιοχή με πολύ φασαρία γιατι ειναι σχεδόν στο κέντρο. Πολυκατοικίες σχετικά παλιές και ενοικια τσιμπημένα. Μένουν εκει πολλά κολλητάρια και πάω συνέχεια. Παρκάρισμα με τελετή και κάμποσα τυχερά ειδικά στον δρόμο. Γύρω απο την πανόρμου ειδικά εκεί που ειναι τα μαγαζιά κοντά στην κηφισίας έχει πάρα πολύ ζωή και κόσμο. Εχει μετρό (και πανόρμου και αμπελόκηποι) και λεωφορεία.

Τώρα να σου πω εγω που μένω και γιατί. Αθήνα είχα σπίτι που μπορούσα να μείνω τζάμπα. Επειδή όμως η κατάσταση δεν παλεύεται την έκανα και πήγα Μαρκόπουλο στα μεσόγεια. Με 400 ευρώ τον μήνα βρήκα καινούργιο σπίτι με υπόγειο γκαράζ και ολα τα κομφορ και τα μποφορ. Κάθε πρωι με τον προαστικό σε 15 λεπτα είμαι στο Mall και από εκεί με τρένο στην δουλειά. Κάνω ακριβώς τον ίδιο χρόνο που εκανα οταν εμενα καλλιθέα μόνο που κάθε απογευμα γυρνάω σε χωριό και οχι στο μπαχαλο που λεγεται Αθήνα. Εσύ αν δουλευεις κοντα στο ΦΙΞ μπορείς με το μετρό απο το κορωπί να είσαι εκει σε μισή ώρα. Αν θες βοήθεια η και άλλες πληροφορίες σχετικά με την περιοχή στείλε pm.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...