Fan Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια παιδιά. Καισαριανή είναι μια περιοχή που δεν την ξέρω καθόλου και ούτε την έχω κοιτάξει. Δεν είδα κάποιον να γράφει κάτι για τη Δάφνη, η οποία έχει και εύκολη πρόσβαση στο κέντρο λόγω μετρό.
washcloud Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 ΕΝΑ είναι σίγουρο, ότι με άτομο από 'δω 'μέσα ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να παντρευτείς... Κατά τ' άλλα, αν δεν το κατάλαβες ήδη, έχεις αντιμετωπίσει τα κάτωθι φακτς : 1) Ο κάθε ένας δίνει ένα μείγμα αντικειμενικών πληροφοριών και προσωπικής επεξεργασίας τους. 2) Το νούμερο ένα κριτήριο για επιλογή κατοικίας είναι η εγγύτητα ΚΑΙ σε Μετρό ΚΑΙ σε άλλα ΜΜΜ σε συνδυασμό με τη συνολική απόσταση της διαδρομής αυτής από τη δουλειά. Το ύψος του ενοικίου είναι το νούμερο ένα-βήτα. 3) Παντού είναι καλά και ήσυχα - παντού είναι (ή μπορεί να γίνουν) κακά και επικίνδυνα, στην Αττική. Στο μεγαλύτερο μέρος της έστω. Λίγα είναι τα καραμπινάτα μέρη, και πρέπει να 'σαι μαζόχα για να πας να πέσεις πάνω τους (τα νυχταρινά στενά της Δαβάκη στην Καλλιθέα πχ). Όταν, με βάση τα κριτήρια ένα κι ένα-βήτα, πας να δεις ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ κάποια μέρη, ε θα ψιλοβγάλεις και συμπέρασμα. Καθώς κάθε γειτονιά δεν είναι ίδια, ούτε και κάθε πολυκατοικία. Γενικά την ψάχνεις λάθος : πρέπει να κοιτάς πράγματα όπως αν υπάρχουν μηχανουργεία, εργοστάσια, γίνονται λαϊκές ακριβώς από κάτω, περνάνε τρένα ή είναι φορτηγατζόδρομος ή έχει ξενυχτάδικα, καφετέριες, γήπεδα κτλκτλ, αν η πολυκατοικία είναι πήχτρα σε θορυβώδεις ενοίκους, αν οι τοίχοι των διαμερισμάτων που θα σου τραβήξουν την προσοχή είναι από τσιγαρόχαρτο ή μπετόν αρμέ, τί ρόλο γενικά βαράει η οικοδομή σαν κατασκευή, ο ιδιοκτήτης ως προφίλ, αν θα ταλαιπωρείσαι με διάφορα (οικονομικά και άλλα πρακτικά) όσο θα ζεις εκεί, αν η γειτονιά έχει επάρκεια σε σουπερμάρκετ, γαλατάδικα, ψιλικατζίδικα, περίπτερα, αρτοπρατήρια, βενζινοπρατήρια, νοσοκομείο, φαρμακεία κτλκτλκτλλλλλλλλλλ. Τέτοια πρέπει να κοιτάς, κι όχι να προσπαθήσεις να βγάλεις συμπέρασμα αν ο τάδε ΔΗΜΟΣ (έλεος) "είναι ήσυχη περιοχή". Αττική είναι γαμώτο, σιγουριά δεν υπάρχει πουθενά - αλλά ταυτόχρονα μπορείς να την έχεις και παντού. Συνήθισε σ' αυτήν την ιδέα, κι αποχαιρέτα την την επαρχία που χάνεις. *...σπάσε πλάκα να είσαι από Αλεξάνδρεια Ημαθίας.
insomniaK Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δάφνη έχω προτείνει από το πρώτο μου μήνυμα, στην οποία έχω μεγαλώσει. Υπάρχουν νεοτευκτες πολικατοικίες αλλά και οικογενειακά κτίσματα 30ετιας. Πιστεύω ότι μπορείς να βρεις κάτι καλό. Αν θες κάτι σχετικά φτηνό, στείλε μου πμ.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Ελα να πουμε,τι το κουραζεται το παληκαρι?Απο ολες τις περιοχες που λενε εδωμεσα σαφως η καλυτερη μακραν ειναι η Νεα Σμυρνη εκει γυρω,μιας κ μιλαμε θεμα να σου φτιαχνει η ψυχολογια (α κ δεν μενω Ν.Σμυρνη οποτε ειμαι Ελλαδα αρα ακυρο το επιχειρημα τοπικισμου)
insomniaK Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Η Ν. Σμύρνη έχει 2 μειονεκτήματα: 1. Τραμ. Ο Γκοντώ, Ν. Σμύρνη έμενε. 2. Στα πεζοδρόμια της, το μόνο που υπάρχει είναι παρκαρισμένα αυτοκίνητα μετά τις 20.00. 2.α. δηλαδή υπάρχουν τυχεροί που παρκάρισαν και 2.β. δεν υπάρχει τίποτα έμψυχο. Αυτές οι συνθήκες διαβίωσης, δεν αξίζουν το πολύ υψηλότερο ενοίκιο, απλά και μόνο για τον ένα καφέ το μήνα που θα πίνεις στην πλατεία. Τις περιοχές αυτές τις ξέρω πολύ καλά. Αν έπρεπε να βρω σπίτι τώρα, θα έψαχνα στα στενά μεταξύ Βουλιαγμένης και Ηλιουπόλεως στο ύψος του μετρό του Αγ. Ιωάννου. Είναι ευκολοπροσβάσιμη περιοχή, με μετρό και ποδήλατο. Υπάρχει πρόβλημα με το παρκινγκ, αλλά πάντα βρίσκεις. Τα σπίτια είναι 4 όροφες πολυκατοικίες 30 ετίας, επομένως παζαρεύεται άνετα το ενοίκιο και γενικά μπορείς να βρεις μεγάλο 2άρι σε όροφο από 340-400 ευρά.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Τι να λεμε τωρα,πολυ καλυτερη η Ν.Σμυρνη απο Δαφνες κ διαφορες αλλες καταθλιψεις.Συν οτι εχει αρκετα ωραια μαγαζακια κ η περιοχη αισθητικα καλυτερη απο ολα τα γυρω γυρω.Οσο για τις υπερβολες στο παρκαρισμα,χαιρω πολυ χαιροπουλος,Αθηνα λεμε οχι Ιεραπετρα.Τεσπα στην τελικη εδω στον Διονυσο αμα το παμε με τετοια κριτηρια ολους σας εχω Νεα Σμυρνη φιλε κ τα μυαλα στα καγκελα!
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Διπλο ποστ εκ παραδρομης,αλλα με την ευκαιρια να ξαναπω Νεα Σμυρνη κ τα μυαλα στα καγκελα :cool: :cool:
slipknot Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Άμα είσαι τόσο μάγκας, τράβα Ν. Σμύρνη και πήγαινε φάε σουβλάκια από Διόνυσο. Μετά έλα πες μας πόσα κιλά έχασες.
insomniaK Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Ειλικρινά, σε κάποιον που μεταναστεύει από τον τόπο που θέλει να είναι, για οικονομικούς λόγους και αναζητεί σπίτι στον νέο τόπο που πάει, με μοναδικό κριτήριο την ευκολία του στα ΜΜΜ, δεν είναι δυνατόν να προτείνονται περιοχές με υψηλότερα ενοίκια και μέτρια προς κακή συγκοινωνιακή διασύνδεση. Τοξοβόλε, μην το πάρεις προσωπικά, σκέψου όμως οτι δεν είναι όλοι οι μετανάστες από το Διόνυσο και έχουν προορισμό το Β. Λονδίνο. Με ότι αυτή η πρόταση υποδηλώνει για την οικονομική ευχέρεια που έχει ο καθένας.
-nick- Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 +1 Αιγαλεω και σε 5 λεπτα (με το ρολοι) εισαι με μετρο μοναστηρακι, σε 7-8 συνταγμα
Erwdios Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Άνω Νέα Σμύρνη. Έχει τα καλά της Νέας Σμύρνης και λιγότερα από τα κακά της Νέας Σμύρνης. Παρκάρω πιο εύκολα απ´ ότι στο πατρικό μου στο Βόλο πχ. Επίσης είμαι ανάμεσα σε Δάφνη και Νέα Σμύρνη. Δεν είμαι βέβαια αντικειμενική περίπτωση, γιατί κυκλοφορώ με μηχανή, αλλά παλιότερα έπαιρνα τραμ από Βενιζέλου και σε 10 λεπτά ήμουν στο μετρό του Νέου Κόσμου. Νομίζω την αξίζει αυτή τη μικρή ταλαιπωρία μία τόσο όμορφη περιοχή.
liopyr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 +1 Αιγαλεω και σε 5 λεπτα (με το ρολοι) εισαι με μετρο μοναστηρακι, σε 7-8 συνταγμα Στο Αιγάλεω (μάλλον λόγω φοιτητών) τα ενοίκια είναι σχετικά τσιμπημένα πάντως.
Fan Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Ξέρει κανένας ποτε ανοιγει ο νέος σταθμός του μετρό στην Ηλιούπολη;
phanispal Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Θα πάρει κάποιους μήνες, 6-12 είχαν πει πριν κανα μήνα, αλλά ξέρεις πώς είναι αυτά τα πράγματα.
Τοξοβολος_UK Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Τοξοβόλε, μην το πάρεις προσωπικά, σκέψου όμως οτι δεν είναι όλοι οι μετανάστες από το Διόνυσο και έχουν προορισμό το Β. Λονδίνο. Με ότι αυτή η πρόταση υποδηλώνει για την οικονομική ευχέρεια που έχει ο καθένας. Ειναι σαφες ομως οτι απαντουσα στο θεμα ''ψυχολογιας'' που εθιξε ο ΤΣ.Υπαρχουν ανθρωποι οι οποιοι δεν σκεφτονται απαραιτητα σαν εμας και το μετρο δεν ειναι το πρωτο κριτηριο επιλογης κατοικιας. Επισης το οτι το πατρικο μου στην Ελλαδα ειναι στον Διονυσο και οτι ζω μονιμα στο Β.Λονδινο δεν με κανει κανενα μεγιστανα να πουμε κ ουτε θα μπω στην λογικη του να βγαζω συμπερασμα για την οικονομικη ανεση καποιου βαση τοπου κατοικιας του και στην συνεχεια αυτο να το γενικευω ως επιχειρημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.