xasma Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Λοιπόν είχα ένα έτοιμο turbo x pc τα τελευταία 3 χρονια τις τελευταίες μέρες όμως μετά από ένα downgrade από win7 σε winXp το μηχάνημα άρχισε να υπολειτουργεί συγκεκριμένα από ένα σημείο και μετά αν όχι με την εκκίνηση αλλα 5-10 λεπτά μετά έτρωγε και μια μπλε οθόνη. Αποτέλεσμα αυτόν (και τις δικη μου επιμονης) να καεί ο σκληρός δίσκος υπέθεσα λοιπόν ότι το πρόβλημα ήταν αυτός και ότι με την αντικατάσταση το πρόβλημα θα διορθωθεί. πήρα λοιπόν τον καινούριο σκληρό τον δοκίμασα άμεσος κάνοντας εγκατάσταση της τελευταίας έκδοσης ubuntu desktop και δούλευε ρολοι μέχρι που πήρα απόφαση να κάνω format και να περάσω win7x86 ultimate στην τεταρτη φορα που έτρεχα το setup ( και αφού άλλαξα την έκδοση από x86 σε x64) δεν κρασαρε κατά το expanding files και έκανε κανονικά την εγκατάσταση. Ωστόσο κατά την εγκατάσταση τον driver και τον winupdates ξεκίνησαν πάλι οι μπλε οθόνες, η στάνταρ λειτουργία μάλιστα που βγάζει μπλε οθόνη είναι η αντιγραφή επικόλληση εκεί 100% κρασαρει. και απευθείας λέω να δεις κάτι παίζει με τις μνήμες ( είναι και λίγο σάπιες ) κάνω memtest και δεν εντόπισε κανένα error επίσης έτρεξα το ckdisk και ούτε εκεί υπάρχει κάποιο πρόβλημα κάρτα γραφικών η αλήθεια είναι δεν δοκίμασα να τεστάρω (καθότι είναι λιγότερο από εξάμηνο πάνω στο μηχάνημα προτείνεται κάποιο καλο διαγνωστικό να κάνω). Επίσης για κάποιο άλλο ανεξήγητο λόγο τα windows δεν δημιουργούν dumb files με αποτέλεσμα να έχω πελαγώσει καμια συμβουλή? σας παραθέτω το report του cpuz. cpuz-report.html
ninos30 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Καλό θα ήταν να βάλεις και το HW setup του υπολογιστή σου. Συνήθως όταν δεν "μπαίνουν" τα Windows φταίει όντως η μνήμη. Το ότι έκανε1-2 Loops το memtest δεν σημαίνει ότι έλεγξε τις μνήμες σου. Αν έχεις πάνω από ένα dimm πάνω μνήμης, δοκίμασε να βγάλεις τα υπόλοιπα και να μείνεις με ένα. Αν φορτώσουν τα Windows, τις βάζεις μετά και δοκιμάζεις
xasma Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 μα τα windows ανοιγουν κανονικα τωρα απλα αν τρεξω κατι περαν τοy chrome-kmplayer-skype φριζαρει η οθονη και μετα απο ενα 5 λπτο ερχετε και το blue screen. τηα δοκιμασω να τον ανοιξω χωρις την δευτερη μνημη και να δοκιμασο να κανω αντιγραφη που ειναι το στανταρ για μπλε οθονη. για το hardware anevasa to report toy cpuz alla periliptika einai cpu: intel 2 quand q9400 2.66GHz mobo: ecs G31T-M ram: transcend 2x2gb DDR2 333MHz graphics: nvidia geforce GTS 250 HD: SEAGATE 500GB SATA 3 BARRACUDA ST3500413AS 16MB
TheELF Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Το ότι crash-άρει μόνο σε λειτουργίες εγγραφής/ανάγνωσης πάντως συνεχίζει να δείχνει πρόβλημα με των σκληρό,και αφού είναι καινούργιος(έτσι; )μάλλον πρόβλημα με κάτι παρεμφερές δηλαδή καλώδιο τροφοδοτικό ίσως και ελαττωματικό chipset δοκίμασες να περάσεις το driver για το chipset/controller την ώρα της εγκατάστασης;; όταν σου δείχνει τους δίσκους δηλαδή.
xasma Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 οταν λες την ωρα της εγκαταστασης ενοεις κατα το setup ton windows? οχι. αλλα αυτη την στιγμη ειναι ondate τα drivers συμπεριλαμβανομενου και του chipset . θα δοκιμασω παντως αυριο να αντικαταστησω το καλοδιο sata.
aekoriginal21 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2011 Ninos, αφού έκανα αυτό που μου είπες πριν τώρα δεν ανοίγει ούτε σε safe mode... Σαν να λέμε δεν μπορώ να κάνω απολύτως τίποτα.. Υπάρχει τρόπος να διαγραψω τα πάντα από ον δίσκο, χωρίς να έχω πρόσβαση στο λειτουργικο..? τώρα γράφω από iPod και έχω τρλαθει...
TheELF Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Πρέπει από κάποιο Η/Υ να γράψεις cd με το dban ή κάποια έκδοση linux(ubuntu) για να σβήσεις τα πάντα χωρίς να έχεις πρόσβαση στο περασμένο λειτουργικό. Εκτός και αν έχει άλλο δίσκο περάσεις εκεί λειτουργικό και βάλεις των προβληματικό σαν δεύτερο δίσκο.
ninos30 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 DELETED @aekoriginal21 μην αλλάζεις topics. Τώρα νόμιζα ότι μου απάντησε ο xasma κι έγραψα ότι ναναι Σου απάντησα στο άλλο topic @Xasma μέχρι που πήρα απόφαση να κάνω format και να περάσω win7x86ultimate στην τεταρτη φορα που έτρεχα το setup ( και αφού άλλαξα την έκδοση από x86 σε x64) δεν κρασαρε κατά το expanding files και έκανε κανονικά την εγκατάσταση. Ωστόσο κατά την εγκατάσταση τον driver και τον winupdates ξεκίνησαν πάλι οι μπλε οθόνες Εγώ από αυτό κατάλαβα ότι ΔΕΝ έγινε το Windows Install. drivers από εδώ πέρασες? http://www.ecs.com.tw/ECSWebSite/Product/Product_Detail.aspx?DetailID=812&CategoryID=1&MenuID=16&LanID=0
xasma Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2011 οχι το σεταπ εγινε κανονικα μετα απο 4 προσπαθειες και αφου αλλαξα σε Χ64. Τους drivers πλεον τους εχω περάσει ολους. επισης δοκίμασα να τρεξω με ενα στικ μνήμης και παλι κατα την αντιγραφή κρασαρει. υπάρχει πιθανότητα το προβλημα να οφίλεται σε χαλασμενα καλόδια τροφοδωσίας σκληρου? η ακομη και σε χαλασμένο τροφοδοτικό?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.