Aplostra Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Σήμερα ο ταχυδρόμος μου εφερε ενα πραματάκι και μεταξύ άλλων,μου ειπε πως απο'δω και περα ολες οι αγορές μεσω ίντερνετ θα φορολογούνται 23%,επειδη άσκησαν πιέσεις λεει, οι εμπορικοί σύλλογοι!!! Ευσταθεί κατι τέτοιο;
_chris_ Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 γιατί μέχρι τώρα αν πάρεις κάτι από το Internet δεν υπάρχει φόρος 23%;
Aplostra Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 γιατί μέχρι τώρα αν πάρεις κάτι από το Internet δεν υπάρχει φόρος 23%; οχι.. Μεχρι στιγμής,αντε να εχω πληρώσει 3 ευρω το μέγιστο για τελωνείο
_chris_ Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 κάτσε, εσύ εννοείς παραγγελίες από εξωτερικό; ebay και τέτοια;
pournaras Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 οχι.. Μεχρι στιγμής,αντε να εχω πληρώσει 3 ευρω το μέγιστο για τελωνείο Τι σχεση εχει το τελωνειο με το φορο 23% ;
Critter Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Προφανως αυτό εννοει και μιλάει για τελωνείο. Όχι για την εγχώρια αγορά. Και πάλι πάντως, στο τελωνείο ήδη ισχύει η φορολογηση 23% και άλλοι τόσοι φόροι ανάλογα το ποσό που ψωνίζεις. Κάτω απο ένα ποσό, ή αν δεν το τσεκάρουν, δεν μπαίνει καθόλου φόρος και πληρώνεις τα 3€.
Aplostra Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Τι σχεση εχει το τελωνειο με το φορο 23% ; υπέθεσα οτι εκει θα μπαίνει και ο φόρος. εχεις πληρώσει ποτε ΦΠΑ για κατι που έφερες απ'εξω; Προφανως αυτό εννοει και μιλάει για τελωνείο. Όχι για την εγχώρια αγορά. Και πάλι πάντως, στο τελωνείο ήδη ισχύει η φορολογηση 23% και άλλοι τόσοι φόροι ανάλογα το ποσό που ψωνίζεις. Κάτω απο ένα ποσό, ή αν δεν το τσεκάρουν, δεν μπαίνει καθόλου φόρος και πληρώνεις τα 3€. τωρα,μου ειπε ο ταχυδρόμος,οτι,θα φορολογούνται τα παντα,ακομα και μια καραμελα αν παίρνεις απ'εξω...πως θα υπολογίζεται η αξια δεν ξέρω όμως...
pournaras Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 υπέθεσα οτι εκει θα μπαίνει και ο φόρος. εχεις πληρώσει ποτε ΦΠΑ για κατι που έφερες απ'εξω; Πιστευω ειναι παρανομο να μπει εξτρα φπα για κατι που ερχεται απ' εξω και εχει ηδη μπει ο αναλογουν φορος στη χωρα απο οπου παραγγελθηκε. Για να μπορεσει να μπει φπα εδω (εστω και παρανομα), πρεπει να ανοιχτει το δεμα, να βρεθει η αποδειξη (αν υπαρχει), και πανω σε αυτη να μπει ο φπα. Χλωμο το κοβω. Ειτε κατι για το τελωνειο να ηθελε να πει ο ταχυδρομος, ειτε λεει παπαριες.
_chris_ Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 προφανώς δεν κατάλαβε καλά ο ταχυδρόμος. δηλαδή μια μπαταρία για το κινητό που πήρα από το ebay αξίας 10€ και χωρίς να υπάρχει απόδειξη στο δέμα, τι ΦΠΑ θα μου βάλουν; πάνω σε τι; στα 50€ που κάνει η μπαταρία στην ελλάδα;
Aplostra Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δεν ξερω ρε παιδια...Μου το ειπε σε φαση,παρε οτι εχεις να παρεις, γιατι απο Σεπτεμβρη θα φορολογούνται τα ΠΑΝΤΑ...
Ntinaras Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 προφανώς δεν κατάλαβε καλά ο ταχυδρόμος. δηλαδή μια μπαταρία για το κινητό που πήρα από το ebay αξίας 10€ και χωρίς να υπάρχει απόδειξη στο δέμα, τι ΦΠΑ θα μου βάλουν; πάνω σε τι; στα 50€ που κάνει η μπαταρία στην ελλάδα; δοκιμασε να παραγγειλεις κατι ακριβο πχ ενα Playstation Η ενα ipad να δεις ποσο τελωνειο θα πληρωσεις
Ather Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 1. Τα είδη που είναι από ΕΕ αν έχουν ήδη φορολογηθεί από τη χώρα αποστολής δε φορολογούνται στην Ελλάδα. Το amazon.uk ειδικότερα βάζει αντί για αγγλικό ελληνικό φπα (23%) 2. Τα είδη εκτός ΕΕ αποστέλλονται χωρίς ΦΠΑ από τη χώρα προέλευσης διότι θα μπει ΦΠΑ εδώ. Για αυτό πολλές φορές οι πολύ χαμηλές τιμές που βλέπεται εκεί (είναι χωρίς ΦΠΑ). 3. Μέχρι τώρα από ότι ακούω από εσάς που μένετε στην Αθήνα τα δέματα τα άφηναν να περάσουν σχετικά εύκολα, εγώ που μένω Ρόδο (και πληρώνω ΑΚΟΜΗ ΦΠΑ 16% btw ) έχει έρθει άτομο στο τελωνείο εδώ και ενάμιση χρόνο που δεν αφήνει να περάσει τίποτα που πρέπει να φορολογηθεί. Δηλαδή εκτός ΕΕ και πάνω από ένα ποσό 25€ μπαίνει ΦΠΑ, ΔΕΤΕ και κάτι άλλα κόλπα. 4. Αν περάσει τελωνείο θα βάλουν ΦΠΑ κλπ από τις αποδείξεις-τιμολόγια που έχει μέσα το πακέτο. Το 5 είναι πρόβλεψη. 5. Σε περίπτωση που πέσει πιο πολύ σφίξιμο παίζει να ζητάνε χαρτιά από τράπεζες για το ποσό κατάθεσης. Έχω ακούσει επίσης ότι έχει αλλάξει το σύστημα για το Τραπεζικό απόρρητο και πλέον χωρίς εισαγγελική παραγγελία η εφορία μπορεί να κάνει ελέγχους σε κινήσεις λογαριασμών. Wait άκουσα και για φοροκάρτα από 3 Οκτωβρίου.
_chris_ Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 το ακριβότερο που έχω παραγείλει είναι ένα gps στα 70€. δεν πλήρωσα τίποτα. γενικά είναι δύσκολο το θέμα. δηλαδή θα ανοίγουν όλα τα πακέτα; άντε για γνωστά προϊόντα (iphone, playstation) να μπορούν να υπολογίσουν τιμή, για τα υπόλοιπα τι γίνεται;
Ather Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Επίσης δεν είναι θέμα εμπορικών συλλόγων, είναι θέμα ότι το κράτος θέλει φόρους και ότι σύντομα τα επιδόματα που θα παίρνουν οι τελωνειακοί θα έχουν να κάνουν πράγματι με τον εκτελωνισμό. Αν υπάρχει κίνητρο λοιπόν....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.