sarantatessera Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Τι γνώσεις χρειάζονται για να γίνει κάποιος μεσίτης; Τι σπουδάζεις για να ακολουθήσεις αυτό το επάγγελμα;
panagos Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Προϋποθέσεις άσκησης επαγγέλματος μεσίτη 1. Για την άσκηση του επαγγέλματος του μεσίτη αστικών συμβάσεων απαιτείται άδεια, η οποία χορηγείται ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου από το Επιμελητήριο της έδρας του. 2. Για την απόκτηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος του μεσίτη πρέπει το ενδιαφερόμενο φυσικό πρόσωπο, ή προκειμένου για νομικό πρόσωπο τα πρόσωπα που ορίζονται στο άρθρο 4 του παρόντος, να συγκεντρώνει τις ακόλουθες προϋποθέσεις: Να είναι Έλληνας πολίτης ή πολίτης κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή κράτους της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ), δηλαδή Νορβηγίας, Ισλανδίας και Λιχτενστάιν. Ο αλλοδαπός από χώρα εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να έχει εφοδιαστεί με την απαιτούμενη άδεια διαμονής και εργασίας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα νόμο. Να μην έχει καταδικαστεί για κακούργημα ή για πλημμέλημα κλοπής, υπεξαίρεσης, απάτης, υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, πλαστογραφίας η κατάχρησης ενσήμων, απιστίας, ψευδορκίας, δόλιας χρεοκοπίας, καταδολίευσης δανειστών, τοκογλυφίας, ή για κάποιο από τα εγκλήματα περί το νόμισμα. Να μην έχει υποβληθεί σε δικαστική συμπαράσταση (ΑΚ1666-1688). Να διαθέτει ιδιαίτερη επαγγελματική έδρα, ανεξάρτητη από κάθε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα. Να κατέχει πτυχίο από ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδος ή εφάμιλλο του εξωτερικού, είτε πιστοποιητικό κατάρτισης από δημόσιο ή ιδιωτικό ΙΕΚ σε θέματα μεσιτείας και ακίνητης περιουσίας είτε τέλος να είναι απόφοιτος Λυκείου ή ισότιμου σχολείου της αλλοδαπής και να έχει εργαστεί ως βοηθός μεσίτη για τέσσερα (4) έτη στη Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Η συνδρομή των πιο πάνω προϋποθέσεων αποδεικνύεται με την προσκόμιση των σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις εκδιδόμενων πιστοποιητικών ή υπεύθυνων δηλώσεων αντίστοιχα. 3. Η άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος του μεσίτη χορηγείται με απόφαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της έδρας του ενδιαφερομένου, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 4. Απαγορεύεται η χορήγηση άδειας σε όσους μεσίτες αστικών συμβάσεων έχει επιβληθεί η ποινή της οριστικής στέρησης του δικαιώματος ασκήσεως του επαγγέλματος ή της προσωρινής για όσο ισχύει η ποινή τους. Η συνδρομή των προϋποθέσεων της παρούσης παραγράφου πιστοποιείται με υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν.1599/86.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Νταβαντζιλικι? Απο που προκυπτει αυτη η γενικευση-μηδενισμος-ισοπεδωση-κλπ? Και απο που προλαβες στα ~20 σου να βγαλεις τετοιο συμπερασμα? Ειχες πολλα παρε-δωσε με μεσιτες, η τα διαβασες στο indymedia/τα ακουσες στα στεκια σου στα Εξαρχεια/το επιτασει η πολιτικη σου ιδεολογια και απλα το αναπαραγεις? Just for info, οι μεσιτες (οι σωστοι επαγγελματιες) εκτος απο χρησιμοι, προσφερουν και σημαντικη βοηθεια σε καποιες περιπτωσεις. Κατι που προς το παρον δεν ειναι ευκολο να το καταλαβεις, αλλα σε καποιες φασεις της ζωης σου ισως τυχει.
mphxths Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Απο που προκυπτει αυτη η γενικευση-μηδενισμος-ισοπεδωση-κλπ? Και απο που προλαβες στα ~20 σου να βγαλεις τετοιο συμπερασμα? Ειχες πολλα παρε-δωσε με μεσιτες, η τα διαβασες στο indymedia/τα ακουσες στα στεκια σου στα Εξαρχεια/το επιτασει η πολιτικη σου ιδεολογια και απλα το αναπαραγεις? Just for info, οι μεσιτες (οι σωστοι επαγγελματιες) εκτος απο χρησιμοι, προσφερουν και σημαντικη βοηθεια σε καποιες περιπτωσεις. Κατι που προς το παρον δεν ειναι ευκολο να το καταλαβεις, αλλα σε καποιες φασεις της ζωης σου ισως τυχει. μεσιτης εισαι ε? εγω δεν εχω σχεση / εμπειρια απο μεσιτη , αλλα οπως δεν θα επαιρνα αμαξι απο "μαντρα" αλλα απο ιδιωτη , για τους ευνοητους λογους , ακριβως για τους ιδιους λογους δεν θα επαιρνα σπιτι απο μεσιτη/μεσιτικο γραφειο. Ναι οκ , υπαρχουν και σωστοι επαγγελματιες , σε ολα τα επαγγελματα , και προφανως και στους μεσιτες , αλλα ολοι θα πανε εκ του ασφαλους , δηλ να παρουν σπιτι απο ιδιωτη και οχι απο μεσιτη που θα εχει "καλυψει" τις οποιες αδυναμιες/ελαττωματα ενος σπιτιου για να το πουλησει και να βγαλει το μεριδιο του Βεβαια καποιοι ισως να μην εχουν χρονο και μεσα να ψαξουν για το σπιτι των ονειρων τους και εκει ειναι που μπαινει ο ρολος του μεσιτη .Αυτοι οι καποιοι ας ελπισουμε να πεσουν στον "σωστο επαγγελματια" μεσιτη
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 μεσιτης εισαι ε? Αν αυτο προκειται να ενισχυσει τη δικη σου επιχειρηματολογια και να αποδυναμωσει τη δικη μου, ναι ειμαι μεσιτης, οπως σε αλλες περιπτωσεις ειμαι δημοσιος υπαλληλος, σε αλλες ειμαι τεχνικος Η/Υ και γενικα οτι ιδιοτητα δινει ο καθενας συμφορουμικος που πρεπει να παραθεσει αντεπιχειρηματα οταν διαφωνει μαζι μου. Κατα τ'αλλα ετσι απο περιεργεια, για να διαφωνησει κανεις με το <<αποφθευγμα?? "για να γινεις μεσιτης πρεπει νασαι νταβατζης", πρεπει να ειναι απαραιτητα μεσιτης? εγω δεν εχω σχεση / εμπειρια απο μεσιτη , αλλα οπως δεν θα επαιρνα αμαξι απο "μαντρα" αλλα απο ιδιωτη , για τους ευνοητους λογους , ακριβως για τους ιδιους λογους δεν θα επαιρνα σπιτι απο μεσιτη/μεσιτικο γραφειο. Ουτε εσυ εχεις εμπειρια και σχεσεις με μεσιτες, αλλα τα συμπερασματα σου τα εχεις βγαλει κι εσυ... Εχε υποψιν οτι τον μεσιτη δεν τον χρειαζεσαι μονο στην περιπτωση που ψαχνεις να αγορασεις σπιτι. Και φυσικα σε αυτην την περιπτωση κανεις δεν λεει οτι ειναι απαραιτητος. Ναι οκ , υπαρχουν και σωστοι επαγγελματιες , σε ολα τα επαγγελματα , και προφανως και στους μεσιτες , αλλα ολοι θα πανε εκ του ασφαλους , δηλ να παρουν σπιτι απο ιδιωτη και οχι απο μεσιτη που θα εχει "καλυψει" τις οποιες αδυναμιες/ελαττωματα ενος σπιτιου για να το πουλησει και να βγαλει το μεριδιο του Αφενος οι μεσιτες δεν πουλανε παντα κακα σπιτια. Αφαιτερου και κακα σπιτια να πουλανε, δε σημαινει οτι ολοι προσπαθουν να σου παρουσιασουν μια ετοιμοροπη τρυπα για βιλα, σκεπαζοντας τους τοιχους με τις υγρασιες κλπ. Ασε που αυτο αν ειναι να το κανει καποιος, ειναι πιθανοτερο να το κανει ο ιδιος ο ιδιοκτητης και οχι ο μεσιτης. Τελος για το αν ενα σπιτι ειναι κακο δεν ευθυνεται ο ιδιος. Αυτος προσπαθει να εξυπηρετησει δυο πλευρες συνηθως και φυσικα οχι με το αζημιωτο καθως ο τσαμπας πεθανε. Βεβαια καποιοι ισως να μην εχουν χρονο και μεσα να ψαξουν για το σπιτι των ονειρων τους και εκει ειναι που μπαινει ο ρολος του μεσιτη .Αυτοι οι καποιοι ας ελπισουμε να πεσουν στον "σωστο επαγγελματια" μεσιτη Οταν δεν μπορεις ουτε τις μισες απο τις αρμοδιοτητες ενος μεσιτη να φανταστεις εστω, αναρωτιεμαι με τι κριτηρια τον κρινεις στα φορουμ ως επαγγελματια. ΥΓ. Ναι υπαρχουν μ@λ@κες μεσιτες, στην Ελλαδα ισως ναναι και η πλειοψηφια. Το δικο μου point ειναι οτι η γενικευση ο μηδενισμος και η ισοπεδωση ειναι τουλαχιστον λαθος.
mphxths Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Αν αυτο προκειται να ενισχυσει τη δικη σου επιχειρηματολογια και να αποδυναμωσει τη δικη μου, ναι ειμαι μεσιτης, οπως σε αλλες περιπτωσεις ειμαι δημοσιος υπαλληλος, σε αλλες ειμαι τεχνικος Η/Υ και γενικα οτι ιδιοτητα δινει ο καθενας συμφορουμικος που πρεπει να παραθεσει αντεπιχειρηματα οταν διαφωνει μαζι μου. Κατα τ'αλλα ετσι απο περιεργεια, για να διαφωνησει κανεις με το <<αποφθευγμα?? "για να γινεις μεσιτης πρεπει νασαι νταβατζης", πρεπει να ειναι απαραιτητα μεσιτης? oχι , αλλα το να τους υποστηριζεις τοσο ενθερμα , ειναι το μονο λογικο συμπερασμα. Ουτε εσυ εχεις εμπειρια και σχεσεις με μεσιτες, αλλα τα συμπερασματα σου τα εχεις βγαλει κι εσυ... Εχε υποψιν οτι τον μεσιτη δεν τον χρειαζεσαι μονο στην περιπτωση που ψαχνεις να αγορασεις σπιτι. Και φυσικα σε αυτην την περιπτωση κανεις δεν λεει οτι ειναι απαραιτητος. δεν εχω εμπειρα / σχεσεις , αλλα δεν νομιζω να ειπα κατι που δεν ισχυει. Αφενος οι μεσιτες δεν πουλανε παντα κακα σπιτια. Αφαιτερου και κακα σπιτια να πουλανε, δε σημαινει οτι ολοι προσπαθουν να σου παρουσιασουν μια ετοιμοροπη τρυπα για βιλα, σκεπαζοντας τους τοιχους με τις υγρασιες κλπ. Ασε που αυτο αν ειναι να το κανει καποιος, ειναι πιθανοτερο να το κανει ο ιδιος ο ιδιοκτητης και οχι ο μεσιτης. Τελος για το αν ενα σπιτι ειναι κακο δεν ευθυνεται ο ιδιος. Αυτος προσπαθει να εξυπηρετησει δυο πλευρες συνηθως και φυσικα οχι με το αζημιωτο καθως ο τσαμπας πεθανε. δηλωνεις πραγματικοτητες που δεν ειπα ποτε κατι το αντιθετο.δεν ενισχυεται η θεση σου με αυτες... Οταν δεν μπορεις ουτε τις μισες απο τις αρμοδιοτητες ενος μεσιτη να φανταστεις εστω, αναρωτιεμαι με τι κριτηρια τον κρινεις στα φορουμ ως επαγγελματια. περιμενω να μου τις αναφερεις ολες...οχι ουτε καν τις μισες. ΥΓ. Ναι υπαρχουν μ@λ@κες μεσιτες, στην Ελλαδα ισως ναναι και η πλειοψηφια. Το δικο μου point ειναι οτι η γενικευση ο μηδενισμος και η ισοπεδωση ειναι τουλαχιστον λαθος. και με αυτο το υστερογραφο ηρθες στα δικα μου λογια. Ο μηδενισμος και ισοπεδωση ειναι λαθος.Αρα αν κραξει καποιος τους μεσιτες και στο τελος βαλει ενα ΥΓ και πει οτι μερικοι μεσιτες ειναι και "σωστοι επαγγελματιες" , θα κοιμηθεις ηρεμα σημερα το βραδυ?
slipknot Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Απο που προκυπτει αυτη η γενικευση-μηδενισμος-ισοπεδωση-κλπ? Και απο που προλαβες στα ~20 σου να βγαλεις τετοιο συμπερασμα? Ειχες πολλα παρε-δωσε με μεσιτες, η τα διαβασες στο indymedia/τα ακουσες στα στεκια σου στα Εξαρχεια/το επιτασει η πολιτικη σου ιδεολογια και απλα το αναπαραγεις?
Physics_Rulez Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 oχι , αλλα το να τους υποστηριζεις τοσο ενθερμα , ειναι το μονο λογικο συμπερασμα. ότι να ναι.-
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 δεν εχω εμπειρα / σχεσεις , αλλα δεν νομιζω να ειπα κατι που δεν ισχυει. Απτις τοπ αντιφασεις που εχω διαβασει σε αυτο το φορουμ, μεσα σε μιση προταση. Ιδανικο για signature δηλωνεις πραγματικοτητες που δεν ειπα ποτε κατι το αντιθετο.δεν ενισχυεται η θεση σου με αυτες... Signature no. 2 Ο μηδενισμος και ισοπεδωση ειναι λαθος.Αρα αν κραξει καποιος τους μεσιτες και στο τελος βαλει ενα ΥΓ και πει οτι μερικοι μεσιτες ειναι και "σωστοι επαγγελματιες" , θα κοιμηθεις ηρεμα σημερα το βραδυ? Καποιο προβλημα υπαρχει οταν καποιος δεν ειναι σε θεση να αντιληφθει τη διαφορα του "νταβατζηδες" με το "νταβατζηδες καποιοι απο αυτους".
Critter Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Ρε, μην είστε κολλημένοι. Καμμία σχέση δεν έχω με το επάγγελμα αλλα οι μεσίτες είναι ένα επάγγελμα που χρειάζεται και εξασφαλίζει χρόνο και χρήμα σε αρκετό κοσμό. Το οτι υπάρχουν και κάποιοι που ταυτόχρονα είναι κοράκια ή δεν ξέρω εγω τι, προφανώς δεν μπορεί να αμαυρώσει έναν ολόκληρο κλάδο.
pournaras Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 μεσιτης εισαι ε? εγω δεν εχω σχεση / εμπειρια απο μεσιτη , αλλα οπως δεν θα επαιρνα αμαξι απο "μαντρα" αλλα απο ιδιωτη , για τους ευνοητους λογους , ακριβως για τους ιδιους λογους δεν θα επαιρνα σπιτι απο μεσιτη/μεσιτικο γραφειο. Ναι οκ , υπαρχουν και σωστοι επαγγελματιες , σε ολα τα επαγγελματα , και προφανως και στους μεσιτες , αλλα ολοι θα πανε εκ του ασφαλους , δηλ να παρουν σπιτι απο ιδιωτη και οχι απο μεσιτη που θα εχει "καλυψει" τις οποιες αδυναμιες/ελαττωματα ενος σπιτιου για να το πουλησει και να βγαλει το μεριδιο του Βεβαια καποιοι ισως να μην εχουν χρονο και μεσα να ψαξουν για το σπιτι των ονειρων τους και εκει ειναι που μπαινει ο ρολος του μεσιτη .Αυτοι οι καποιοι ας ελπισουμε να πεσουν στον "σωστο επαγγελματια" μεσιτη Απο τη στιγμη λοιπον που ολα τα επαγγελματα εχουν καλους και κακους επαγγελματιες, προς τι η ολη κουβεντα; Ολο το θεμα ξεκινησε απο την κουβεντα του Νικου που θεωρησε οτι το "νταβατζηλικι" ειναι το βασικο στοιχειο για να γινεις μεσιτης. Αν ομως ρωταγε το παιδι για ηλεκτρολογο, υδραυλικο, ξυλουργο, κλπ, εκει θελει τη γνωση του νταβατζη η οχι; Θελει καποιες αλλες "ιδιαιτερες" γνωσεις; Σωστα κατα τη γνωμη αντεδρασε ο Midi, γιατι για ενα επαγγελμα που δε γνωρισει σχεδον καθολου ο πολυς κοσμος, βγαινει τοσο ευκολα και αυθορμητα ενα τοσο κακο συμπερασμα.
mphxths Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Απο τη στιγμη λοιπον που ολα τα επαγγελματα εχουν καλους και κακους επαγγελματιες, προς τι η ολη κουβεντα; Ολο το θεμα ξεκινησε απο την κουβεντα του Νικου που θεωρησε οτι το "νταβατζηλικι" ειναι το βασικο στοιχειο για να γινεις μεσιτης. Αν ομως ρωταγε το παιδι για ηλεκτρολογο, υδραυλικο, ξυλουργο, κλπ, εκει θελει τη γνωση του νταβατζη η οχι; Θελει καποιες αλλες "ιδιαιτερες" γνωσεις; Σωστα κατα τη γνωμη αντεδρασε ο Midi, γιατι για ενα επαγγελμα που δε γνωρισει σχεδον καθολου ο πολυς κοσμος, βγαινει τοσο ευκολα και αυθορμητα ενα τοσο κακο συμπερασμα. δεν θα κανω τον συνηγορο ουτε αυτου που ειπε για νταβατζιλικι ουτε του "υποστηρικτη" των μεσιτων. το νταβατζιλικι δεν ειναι προφανως το βασικο στοιχειο για να γινεις μεσιτης.Ομως εμπεριεχεται ως ενα βαθμο. ο midi που τα ξερει καλυτερα θα μας το πει αυτο οχι ο ηλεκτρολογος , υδραυλικος , ξυλουργος δεν εμπεριεχουν στην υγιη τους εκφανση καποιου ειδους νταβατζιλικιου. Βεβαια οποιοσδηποτε επαγγελματιας που προσπαθει να εκμεταλλευτει την αγνοια του κοσμου για το επαγγελμα του..πουλαει ενας ειδος νταβατζιλικιου. Και αφου οπως πολυ σωστα λες οτι δεν το εχουμε γνωρισει εμεις ο πολυς ο κοσμος το επαγγελμα αυτο περιμενω εδω και 2 σελιδες τον midi , να μας ενημερωσει σχετικα.Εκτος και αν δεν εχει χρονο , δημιουργωντας τις νεες υπογραφες απο τα λεγομενα μου που του αρεσαν. και καταληγω συμφωνοντας μαζι σου , αφου ολα τα επαγγελματα εχουν καλους και κακους επαγγελματιες , εφοσον ο κοσμος εχει το κακο συνηθειο να γενικευει , εννοωντας υποσυνηδειτα οτι βεβαιως υπαρχουν και σωστοι επαγγελματιες (απλα ειναι κουραστικο να αναφερεται παντα).... προς τι το ανεβασμα της πιεσης του midi ?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Η πλακα ειναι οτι πλεον γραφεις περιπου τα ιδια με αυτα που ειπα εγω στην αρχη (αλλα διαφωνησες αρχικα για λογο που καταλαβες μονο εσυ αποτι φαινεται). Και επιμενεις να ψαχνεις τροπο να συνεχιζεις να διαφωνεις μαζι μου, λεγοντας οτι ανεβασα πιεση, οτι ειμαι υποστηρικτης των μεσιτων, μπλα μπλα μπλα, πραγματα εκ των οποιων δεν ισχυει τιποτα, αλλα anyway. Δεν περιγραφω αλλο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.