Προς το περιεχόμενο

Προϋποθέσεις για εργασία ως μεσίτης

sarantatessera

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βεβαια οποιοσδηποτε επαγγελματιας που προσπαθει να εκμεταλλευτει την αγνοια του κοσμου για το επαγγελμα του..πουλαει ενας ειδος νταβατζιλικιου.

Μόλις περιέγραψες την οικονομία της προσφοράς εργασίας, μόνο που εσύ την ονομάζεις νταβατζιλίκι.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να τα γνωρίζουμε όλα σ' αυτή τη ζωή, και χρειαζόμαστε άλλους ανθρώπους να μας παρέχουν υπηρεσίες που εμείς για τους Χ,Ψ λόγους δεν μπορούμε να παρέχουμε στους εαυτούς μας. Θες λόγω άγνοιας, θες λόγω έλλειψης χρόνου; Νταβατζήδες.

Ντόινγκ.

Μάλιστα στη λογική τη δική σου, ο υδραυλικός "στην υγιή του έκφανση" δεν πουλάει νταβατζιλίκι, ενώ ο μεσίτης πουλάει.

Όταν λες "στην υγιή του έκφανση" τι εννοείς; Μιλάς για περιθώριο κέρδους; Τα έχεις μπερδεμένα μέσα στο μυαλό σου ε;

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μόλις περιέγραψες την οικονομία της προσφοράς εργασίας, μόνο που εσύ την ονομάζεις νταβατζιλίκι.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να τα γνωρίζουμε όλα σ' αυτή τη ζωή, και χρειαζόμαστε άλλους ανθρώπους να μας παρέχουν υπηρεσίες που εμείς για τους Χ,Ψ λόγους δεν μπορούμε να παρέχουμε στους εαυτούς μας. Θες λόγω άγνοιας, θες λόγω έλλειψης χρόνου; Νταβατζήδες.

Ντόινγκ.

καμμια σχεση αυτο που λες.οταν μας παρεχει καποιος καποια υπηρεσια , επειδη προφανως ειναι πιο ειδικος απο μας για τους χ,ψ λογους αυτο δεν ειναι νταβατζιλικι οπως γραφεις.

ειναι μια υγιη ανταλλαγει υπηρεσιων...μου δινεις υπηρεσια , πληρωνεσαι.

οταν στο χ χιλιομετρο του ταδε επαρχιακου δρομου , υπαρχει στο μεσο του πουθενα ενα βενζιναδικο που εχει την βενζινη 1.80 ευρω...ξεροντας οτι θα αναγκαστεις να βαλεις αν εχεις αναγκη...αυτο πως το λες?

το να εισπρατεις λεφτα απο την υπηρεσια ενος αλλου μονο και μονο επειδη διευκολυνεις αυτον τον "αλλον" να εξασκησει την υπηρεσια του (π.χ. βρισκοντας του πελατες) , αυτο πως λεγεται ?

κανεις δεν ειπε οτι οι μεσιτες δεν επιτελουν πολυτιμο πολλες φορες εργο , σε ανθρωπους που δεν εχουν οπως ειπα χρονο/μεσα κλπ για να βρουν ενα σπιτι οπως ακριβως το θελουν.

αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν εμπεριεχεται ενας βαθμος νταβατζιλικιου.ως εκει.

τωρα αν εχετε διαφορετικη αποψη , δικαιωμα του καθενος :)

ΥΓ : δεν εννοω μονο το περιθωριο κερδους που ισως βαλει καποιος υδραυλικος , ξυλουργος , κλπ αλλα και πολλες φορες υπηρεσιες που ειναι περιττες και ο καταναλωτης δεν το καταλαβαινει.

και ναι ο μεσιτης ακομα και στην "υγιη εκφανση" του επαγγελματος εμπεριεχει ενα ποσοστο νταβατζιλικιου...εξ΄ορισμου.

Μια χαρα τα χω στο μυαλο μου , εσυ?τα χεις καθολου στο μυαλο σου?

Δημοσ.

καμμια σχεση αυτο που λες.οταν μας παρεχει καποιος καποια υπηρεσια , επειδη προφανως ειναι πιο ειδικος απο μας για τους χ,ψ λογους αυτο δεν ειναι νταβατζιλικι οπως γραφεις.

ειναι μια υγιη ανταλλαγει υπηρεσιων...μου δινεις υπηρεσια , πληρωνεσαι.

οταν στο χ χιλιομετρο του ταδε επαρχιακου δρομου , υπαρχει στο μεσο του πουθενα ενα βενζιναδικο που εχει την βενζινη 1.80 ευρω...ξεροντας οτι θα αναγκαστεις να βαλεις αν εχεις αναγκη...αυτο πως το λες?

το να εισπρατεις λεφτα απο την υπηρεσια ενος αλλου μονο και μονο επειδη διευκολυνεις αυτον τον "αλλον" να εξασκησει την υπηρεσια του (π.χ. βρισκοντας του πελατες) , αυτο πως λεγεται ?

κανεις δεν ειπε οτι οι μεσιτες δεν επιτελουν πολυτιμο πολλες φορες εργο , σε ανθρωπους που δεν εχουν οπως ειπα χρονο/μεσα κλπ για να βρουν ενα σπιτι οπως ακριβως το θελουν.

αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν εμπεριεχεται ενας βαθμος νταβατζιλικιου.ως εκει.

τωρα αν εχετε διαφορετικη αποψη , δικαιωμα του καθενος :)

ΥΓ : δεν εννοω μονο το περιθωριο κερδους που ισως βαλει καποιος υδραυλικος , ξυλουργος , κλπ αλλα και πολλες φορες υπηρεσιες που ειναι περιττες και ο καταναλωτης δεν το καταλαβαινει.

και ναι ο μεσιτης ακομα και στην "υγιη εκφανση" του επαγγελματος εμπεριεχει ενα ποσοστο νταβατζιλικιου...εξ΄ορισμου.

Μια χαρα τα χω στο μυαλο μου , εσυ?τα χεις καθολου στο μυαλο σου?

ΚΑτσε απλα και υπολογισε (ρωτα κανα γνωστο σου αν εχεις), το ποσα χαρτια, και το ποσες εργατοωρες θα χασεις για να τα μαζεψεις, ωστε να κανεις μια μεταβιβαση. Τοτε ισως αναθεωρησεις για το αν μια υπηρεσια ειναι απλα μια διευκολυνση που μπορεις να την κανεις μονος σου. .

Ο μεσιτης για αυτο πληρωνεται και απο τις δυο μεριες (και πωλητη και αγοραστη), γιατι και πρεπει να ειναι καλος πωλητης και να καταφερει να σου πουλησει το σπιτι σου, εχοντας το μπλα μπλα που εσυ πχ δεν εχεις, και να μαζεψει τα απαραιτητα χαρτια, να συνεννοηθει με υπηρεσιες συμβολαιογραφους κλπ, ωστε εσυ απλα στο τελος να βαλεις μια υπογραφη, και να παρεις τα ζεστα λεφτακια (αν εισαι πωλητης), η το ετοιμο σπιτι (αν εισαι αγοραστης).

Καντο ολο αυτο μονος σου και πες μου.

"Διευκολυνση" ειναι στην πλειαδα των επαγγελματων, διοτι οπως εσυ θεωρεις αστειο το να πουλησεις κατι ευκολα (η να αγορασεις απο την αλλη), ετσι κι εγω πχ θεωρω το επαγγελμα του υδραυλικου και του ηλεκτρολογου, διοτι ξερω να παιξω και με τα υδραυλικα και με τα ηλεκτρικα, αλλα δεν εχω χρονο... αρα με νταβατζιλικι ερχεται και μου τα παιρνει.

Δημοσ.

Απο που προκυπτει αυτη η γενικευση-μηδενισμος-ισοπεδωση-κλπ?

Και απο που προλαβες στα ~20 σου να βγαλεις τετοιο συμπερασμα? Ειχες πολλα παρε-δωσε με μεσιτες, η τα διαβασες στο indymedia/τα ακουσες στα στεκια σου στα Εξαρχεια/το επιτασει η πολιτικη σου ιδεολογια και απλα το αναπαραγεις?

Εσυ ρε μαγκα ποιος εισαι που μου εχεις κανει και ψυχολογικο προφιλ/ψυχογραφημα, απο το ποια μερη αραζω μεχρι τι ιδεολογιες ασπαζομαι*? Ο Νοστογιεφσκι?

Σου επιτεθηκα ποτε λεκτικα (περα απο την παραπανω προταση) για να απαντας σε αυτο το υφακι ?

*

Για παραδειγμα απο τα ποστς μου που εχεις διαβασει θα εβλεπες οτι δεν ασπαζομαι αναρχικη ιδεολογια ουτε μπορω να ταυτιστω με αναρχικους γενικα αλλα ειμαι αλληλεγγυος σε καποια, βεβαια για σενα (και πολους) ειναι πιο ευκολο να κολλησεις την ταμπελα του "αναρχικου" ή δεν ξερω κ γω τι , παρα να δεχτεις οτι υπαρχει κατι αλλο περα δυισμων και κατηγοριοποησεων ...

Δημοσ.

εχμ... ο MiDi_MiLiz δεν εγραψε κατι περι αναρχιας, μονος σου το εβγαλες το συμπερασμα :rolleyes:

Δημοσ.

εχμ... ο MiDi_MiLiz δεν εγραψε κατι περι αναρχιας, μονος σου το εβγαλες το συμπερασμα :rolleyes:

Με προλαβες! Δεν αναφερθηκα σε συγκεκριμενη ιδεολογια, μιλησα για την ιδεολογια γενικα οποια κι αν ειναι αυτη, ειτε ταυτιζεται με την αναρχια, ειτε με την ακροδεξια, ειτε με καμια.

Εσυ ρε μαγκα ποιος εισαι που μου εχεις κανει και ψυχολογικο προφιλ/ψυχογραφημα, απο το ποια μερη αραζω μεχρι τι ιδεολογιες ασπαζομαι*? Ο Νοστογιεφσκι?

Σου επιτεθηκα ποτε λεκτικα (περα απο την παραπανω προταση) για να απαντας σε αυτο το υφακι ?

Στο ιδιο υφος απαντηση:

Και εσυ ποιος εισαι ρε μαγκα που σκιαγραφησες μια επαγγελματικη κατηγορια ως νταβατζηδες? Ο Φρουντ? Σε πειραξε ποτε κανεις απο δαυτους για να τους χαρακτηριζεις ετσι?

Στο ιδιο υφος απαντηση νο2:

Οποιος και να ειμαι, σιγουρα δεν ειμαι αυτος που απαντα σε thread καποιου που ενδιαφερεται να ακολουθησει ενα επαγγελμα και εχει καποιες αποριες, οτι το επαγγελμα που θα ακολουθησει ειναι για νταβατζηδες.

Σοβαρη απαντηση: Δυο ευλογες ερωτησεις σου εκανα με αφορμη ενα αναλογου υφους ποστ σου, απο τις οποιες εξοργιστηκες. Γιατι ετσι?

Οποτε σε ξαναρωταω περιμενοντας εστω και μιση απαντηση σοβαρη:

α. Απο που προκυπτει η γενικευση-ισοπεδωση-μηδενισμος προς ολους τους μεσιτες?

β. Εφοσον δεν συνεργαστηκες ποτε με μεσιτες, απο που προκυπτει το τοσο γενικο/γενικευμενο και απολυτο συμπερασμα σου οτι ειναι νταβατζηδες? Δε μπορει παρα να βασιζεται σε ιστοριες που "ακουσες απο τον κουμπαρο του μπατζανακη σου", σε ειδησεις που ακουσες απο τους εγκυρους δημοσιογραφους μας, σε αποψεις που διαβασες σε εγκυρα blogs-κατα προτιμηση το ιndymedia απο το οποιο συχνα πυκνα μας παραθετεις links, ή απλα σε μια λογικη που επιβαλει να ακολουθεις η οποια πολιτικη ιδεολογια σου.

Εκτος αν εισαι ιδια φαση με τον "μπηχτη" κι εσυ που εχεις απολυτη και οπωσδηποτε σωστη αποψη για κατι για το οποιο παραδεχεσαι οτι δεν εχεις γνωση:

δεν εχω εμπειρα / σχεσεις , αλλα δεν νομιζω να ειπα κατι που δεν ισχυει.

Εν τελει δε χρειαζεται και ιδιαιτερη εξυπναδα (η να ειμαι ο Ντοστογιεφσκι και μπλαμπλα) για να καταλαβει κανεις οτι ο χαρακτηρισμος σου "νταβατζιλικι" για καθε ανθρωπο που ασκει το επαγγελμα αυτο, ειναι αυθαιρετος, εξου και το περιγραφικο μου ποστ το οποιο δεν σου αρεσε.

Δημοσ.

Προκύπτει εξ' ορισμού από τη φύση της δουλειάς που κάνουν. Για να εξοργιστηκες μαλλον θα χεις καποιον γνωστο μεσιτη. Η διαμεσολάβηση είναι συνδεδεμένη με το νταβατζιλίκι.

Για αυτο που ειπες περι ιδεολογιας, εχεις λαθος καθως δεν ασπαζομαι καποι.

Το οτι παραθετω καποια λινκς απο το indymedia (οταν δεν υπαρχουν απο αλλου) δεν συνεπαγεται οτι συμφωνω με το indymedia, μαλιστα εχω δηλωσει οτι κατα κορον διαφωνω με το συγκεκριμενο site

Δημοσ.

Προκύπτει εξ' ορισμού από τη φύση της δουλειάς που κάνουν. Για να εξοργιστηκες μαλλον θα χεις καποιον γνωστο μεσιτη.

Εχει πλακα που και εσυ και ο αλλος που κατεφυγε στις ιδιες γενικευσεις με εσενα, προσπαθειτε ειτε να με πειτε μεσιτη, ειτε φιλο μεσιτη...Μενει να γινω και γιος μεσιτη! Αν θεωρειτε οτι ετσι η επιχειρηματολογια της γενικευσης και του τσουβαλιασματος ευνοειται, τοτε ναι ειμαι και μεσιτης και φιλος μεσιτη και γιος μεσιτη!

Η διαμεσολάβηση είναι συνδεδεμένη με το νταβατζιλίκι.

LOL.

Αρα και οι γυναικες που συνευρισκονται με εναν αντρα (ακομα και με τον ιδιο τον αντρα τους) ειναι ιεροδουλες, μιας και η ερωτικη πραξη ειναι συνδεδεμενη με τις ιεροδουλες.

Αρα και οι χωροι που φερουν κοκκινο φωτισμο ειναι οικοι ανοχης, μιας και το κοκκινο ειναι συνδεδεμενο με αυτους.

Οτι ναναι τσουβαλιασματα. Πληρης συγχυση.

Just for info στην αγορα παντου υπαρχει διαμεσολαβηση, σε καθε επιπεδο. Αρα ολοι αυτοι οι επαγγελματιες ειναι νταβατζηδες, απλα επειδη διαμεσολαβουν καπου ? Ταξιδιωτικοι πρακτορες, τραπεζικοι υπαλληλοι, ασφαλιστικοι υπαλληλοι, συμβολαιογραφοι, λογιστες, καταστηματα λιανικων πωλησεων κλπ κλπ ολοι τους νταβατζηδες γιατι απλα διαμεσολαβουν! Μαλιστα!

Ασε και το αλλο: απο ποτε και απο ποιον συνδεθηκε η διαμεσολαβηση με το νταβατζιλικι?

Το οτι παραθετω καποια λινκς απο το indymedia (οταν δεν υπαρχουν απο αλλου) δεν συνεπαγεται οτι συμφωνω με το indymedia, μαλιστα εχω δηλωσει οτι κατα κορον διαφωνω με το συγκεκριμενο site

Ιδεολογια εχει ο καθενας. Δεν ειπα οτι ασπαζεσαι καποια συγκεκριμενη ιδεολογια, μιλησα για την ιδεολογια σου οπως την εχεις διαμορφωσει εσυ. Δεν ειναι απαραιτητο η ιδεολογια καποιου να ταυτιζεται με τις κοινες γνωστες ιδεολογιες και να εμπιπτει μεσα σε συγκεκριμενα ορια, πολιτικα η ιδεολογικα.

Δημοσ.

Να κατέχει πτυχίο από ανώτερο ή ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδος ή εφάμιλλο του εξωτερικού, είτε πιστοποιητικό κατάρτισης από δημόσιο ή ιδιωτικό ΙΕΚ σε θέματα μεσιτείας και ακίνητης περιουσίας είτε τέλος να είναι απόφοιτος Λυκείου ή ισότιμου σχολείου της αλλοδαπής και να έχει εργαστεί ως βοηθός μεσίτη για τέσσερα (4) έτη στη Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Τι πρέπει να σπουδάσεις δηλαδή σε ένα ΑΕΙ για να πάρεις πτυχίο σε θέματα μεσιτείας και ακίνητης περιουσίας;

Υ.Γ: Σ'ευχαριστώ για όλες τις πληροφορίες!

Δημοσ.

Προκύπτει εξ' ορισμού από τη φύση της δουλειάς που κάνουν. Για να εξοργιστηκες μαλλον θα χεις καποιον γνωστο μεσιτη. Η διαμεσολάβηση είναι συνδεδεμένη με το νταβατζιλίκι.

Καλα, σοβαρα τα λες τωρα αυτα; Ολες οι μορφες αγοροπωλησιας διαμεσολαβηση δεν ειναι; Στο σουπερ μαρκετ οταν αγοραζεις κατι, αυτος διαμεσολαβηση δεν κανει ωστε να εχει ολα τα προιοντα που θες, και να μην τρεχεις στον καθε παραγωγο ξεχωριστα; Στο μαναβικο διαμεσολαβηση δεν κανει ωστε να μην τρεχεις μονος σου σε καθε ραχουλα να μαζευεις χορτα; Στο εμπορικο που θα παρεις το μπλουζακι, διαμεσολαβηση δεν κανει, ωστε να μην τρεχεις σε καθε βιοτεχνια; Στο μαγαζι με τα πισι διαμεσολαβηση δεν κανει ωστε να μην τρεχεις μονος σου να παραγγελνεις απο το εργοστασιο της nvidia και της intel;

Μονο ο μεσιτης που πουλαζει σπιτια κανει διαμεσολαβηση, και κατ' επεκτασιν νταβατζιλικι;

Δημοσ.

Κοιτα εγω δεν ειμαι υπερ ολων των παραπανω που λες. Ειμαι υπερ αυτονομιας κ αυτοδιαχειρισηςκαι αυτοοργανωσης

Δημοσ.

Κοιτα εγω δεν ειμαι υπερ ολων των παραπανω που λες. Ειμαι υπερ αυτονομιας κ αυτοδιαχειρισηςκαι αυτοοργανωσης

Οπως και να το ονομασεις, μεσολαβηση θα υπαρχει, ειναι αδυνατον πλεον να εισαι αυτονομος στις αναγκες σου.

Δημοσ.

Οπως και να το ονομασεις, μεσολαβηση θα υπαρχει, ειναι αδυνατον πλεον να εισαι αυτονομος στις αναγκες σου.

Ισως αλλα μεσολαβηση απο μεσολαβηση διαφερει

Δημοσ.

Ισως αλλα μεσολαβηση απο μεσολαβηση διαφερει

Δε δειχνεις να το διαχωριζεις στο παραπανω μηνυμα σου, εκει εδειξες οτι μεσολαβηση = νταβατζιλικι

Καποιο παραδειγμα ωστε να καταλαβω τη διαφορα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...