Προς το περιεχόμενο

φοιτητική ζωή στην Κύπρο

vasilis123

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ!

Τον άλλο μήνα φεύγω για Κύπρο για σπουδές και έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την φοιτητική ζωή στην Κύπρο και γενικά για την ζωή στην Κύπρο.

Ενδιαφέρομαι κυρίως για Λεμεσό, οπού θα μένω και εκεί βρίσκετε και το πανεπιστήμιο.

1) τι παίζει με τα Μ.Μ.Μ στην Κύπρο; από πάρα πολλούς ακούω ότι είναι υποανάπτυκτα και γενικά είναι ανοργάνωτα.

2) Από διασκέδαση τι υπάρχει? (Νυκτερινή κυρίως :P )

3)Για κινητό τι επιλογές υπάρχουν εκεί; (είτε συμβόλαιο είτε καρτοκινητο ), το καρτοκινητο που έχω τώρα εδώ θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω εκεί?

4) Υπάρχει και εκεί φαντάζομαι τράπεζα Κύπρου έτσι? (για να αποφύγω τα μπερδέματα που ίσως υπάρξουν όταν στέλνουν χρήματα οι γονείς )

5) επίσης έχω βάλει στο πρόγραμμα την αγορά ενός macbook. είναι καλύτερα να το πάρω από εδώ ή από εκεί?

6) Γενικά για την φοιτητική ζωή εκεί έχει κανείς καμιά άποψη;

ευχαριστώ πολύ!!

Δημοσ.

εχει στην λεμεσο πανεπιστημιο? μονο για την λευκωσια ηξερα

1. δεν ξερω αν εχει τακτικα δρομολογια κι αν πανε παντου τα λεωφορεια μιας και καθε κυπριος 18 και ανω εχει το αμαξι του

2. εχει νυχτερινη ζωη, κλαμπ, μπαρ κλπ. τι? οι κυπριοι δεν βγαινουν?

3. το καρτοκινητο σου δεν θα το χρησιμοποιεις εκει, δεν συμφερει. εκει εχουν μια μονο εταιρεια οχι 3 οπως εμεις εδω οποτε χωρις ανταγωνισμο ισως ειναι ακριβα

4. υπαρχει τραπεζα κυπρου

5. παρτο απο εδω το μακ. γιατι οχι?

6. ελα ντε. μαλλον δεν θα εχεις ελληνες συμφοιτητες. ουτε κυπριους.

Δημοσ.

Πώς θα καταλαβαίνεις τι λένε;

δεν ξερω... πιστεύω να μάθω μετα απο κανένα μήνα...

PS σας ευχαριστω ολους για τις απαντήσεις.

Δημοσ.

Εχω την εντυπωση πως πιανει και η Q στην Κυπρο...αλλα δεν ειμαι σιγουρη!Για την αγορα του MAC αποτι εχω ακουσει η αγορα ηλεκτρονικων προιοντων ειναι πανακριβη εκει...αρα παρτο απο το Ελλαντα!!

Δημοσ.

Όλα τα κινητά πιάνουν στην Κύπρο, απλά δεν αξίζει να τα χρησιμοποιείς με τέτοιες χρεώσεις. Καλύτερα να πάρεις ένα καρτοκινητό CytaVoda. Τράπεζες τις έχει πάνω κάτω όλες αυτές που έχουμε κι εδώ.

Το macbook εννοείται από ελλάδα.

Δημοσ.

1) τι παίζει με τα Μ.Μ.Μ στην Κύπρο; από πάρα πολλούς ακούω ότι είναι υποανάπτυκτα και γενικά είναι ανοργάνωτα.

Καλά άκουσες. Σχετικά παλιά λεωφορεία και για δρομολόγια, πρέπει να ρωτήσεις πολύ κόσμο. Εξάλλου τα αυτοκίνητα εκεί, είναι περισσότερα από τους ανθρώπους (και σπάνια να δεις πάνω από ένα άτομο μέσα σε αυτοκίνητο) :-D .

Μια χαρά είναι από νυχτερινή ζωή, όχι βέβαια όπως εδώ. Και το κυριότερο, αρκετά τραγούδια, θα σου είναι ήδη γνωστά, από προηγούμενες χρονιές (ίσως ξενερώσεις).

3)Για κινητό τι επιλογές υπάρχουν εκεί; (είτε συμβόλαιο είτε καρτοκινητο ), το καρτοκινητο που έχω τώρα εδώ θα μπορώ να το χρησιμοποιήσω εκεί?

Πάρε μια καρτοκινητή CytaVoda, όπως λέει και ο tolis_01. Η κλήση σε σταθερό στην Ελλάδα, είναι πολύ συμφέρουσα.

4) Υπάρχει και εκεί φαντάζομαι τράπεζα Κύπρου έτσι? (για να αποφύγω τα μπερδέματα που ίσως υπάρξουν όταν στέλνουν χρήματα οι γονείς )

Οι περισσότερες τράπεζες που έχουμε εδώ, υπάρχουν κι εκεί.

5) επίσης έχω βάλει στο πρόγραμμα την αγορά ενός macbook. είναι καλύτερα να το πάρω από εδώ ή από εκεί?

Όπως είπαν και τα παιδιά πιο πάνω, συμφέρει η αγορά του από Ελλάδα.

dunno

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ!

Τον άλλο μήνα φεύγω για Κύπρο για σπουδές και έχω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την φοιτητική ζωή στην Κύπρο και γενικά για την ζωή στην Κύπρο.

Ενδιαφέρομαι κυρίως για Λεμεσό, οπού θα μένω και εκεί βρίσκετε και το πανεπιστήμιο. Σε ποιο Πανεπιστήμιο πας; Στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ή σε κάποιο ιδιωτικό;

Τα Μ.Μ.Μ. είναι σε νηπιακή φάση. Υπάρχουν λίγα λεωφορεία και αραιά δρομολόγια που δεν τηρούνται αυστηρα. Στη θέση σου, θα προετοιμαζόμουν για αρκετό ποδαρόδρομο ή/και μελλοντική αγορά ενός scooter/μικρού αυτοκινήτου, αναλόγως των οικονομικών. Εννοείται ότι και χωρίς τα τελευταία, δεν θα έχεις πρόβλημα.

Στην τουριστική περιοχή της Γερμασόγειας "χτυπάει η καρδιά" της νυχτερινής ζωής της πόλης - κυρίως το καλοκαίρι. Διασκέδαση για όλα τα γούστα. Για την περίοδο του χειμώνα, καλύτερα μίλα με τους ντόπιους συμφοιτητές σου. Αν τους δώσεις να καταλάβεις τι θέλεις για να διασκεδάσεις, θα σε κατευθύνουν στα σωστά μέρη. Φυσικά, στις αρχές θα υπάρξει μια περίοδος "trial and error" μέχρι να βρεις τα κατάλληλα μαγιαζιά για σένα.

Για κινητό τηλέφωνο υπάρχουν 3 εταιρίες (ΑΤΗΚ ή αλλιώς Cytamobile-Vodafone, η ΜΤΝ και η Primetel). Ανταγωνίζονται αρκετά μεταξύ τους σε επίπεδο τιμών και προσφορών. Η Cytamobile-Vodafone (θεωρητικά) έχει την καλύτερη κάλυψη. Η ΜΤΝ αναβάθμισε πρόσφατα εξοπλισμό/κεραίες και πλέον έχει την ίδια κάλυψη με την Cytamobile-Vodafone και - σε αρκετές περιπτώσεις - καλύτερες τιμές στα συμβόλαια. Η Primetel είναι ο πιο καινούριος "παίκτης" στην αγορά και ανταγωνίζεται κυρίως στις τιμές. Γενικά, θέλει λίγο ψάξιμο η κατάσταση. Τα μηνύματα και τηλεφωνήματα προς Ελλάδα είναι πολύ φθηνότερα (είτε από καρτοκινητό είτε από συμβόλαιο) σε σχέση με την Ελλάδα. Κάνε την ερευνά σου και αποφάσισε.

Η Τράπεζα Κύπρου έχει ενοποιήσει τα ηλεκτρονικά της συστήματα (call me "1bank") σε Κύπρο και Ελλάδα. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει ότι αν ανοίξεις έναν λογαριασμό στο όνομά σου στην Ελλάδα και γίνονται εκεί καταθέσεις, θα μπορείς να κάνεις αναλήψεις από οποιοδήποτε κατάστημα/ΑΤΜ της Τράπεζας Κύπρου στην Κύπρο, χωρίς καμία χρέωση και χωρίς άλλες διαδικασίες.

Θα σου πρότεινα να πάρεις το MacBook από την Ελλάδα. Στην Κύπρο, τα ηλεκτρονικά είδη είναι λίγο ακριβότερα.

Αν μπορέσεις να συνηθίσεις τους διαφορετικούς ρυθμούς ζωής/διασκέδασης/διαβάσματος κτλ, θα περάσεις καλά.

ευχαριστώ πολύ!!

Κάτι τελευταίο. Θα ακούσεις και θα διαβάσεις πολλά για τους Κύπριους και στο insomnia και από τον κύκλο σου. Θα πρότεινα να έρθεις όσο το δυνατόν λιγότερο προκατειλλημένος. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να τους γνωρίσεις, όπως θα θέλουν και αυτοί χρόνο για να γνωρίσουν εσένα. Με κάποιους θα ταιριάξεις, με κάποιους όχι (φυσικό είναι άλλωστε). Δεν είναι όλοι άγιοι αλλά δεν είναι όλοι σκάρτοι.

6. ελα ντε. μαλλον δεν θα εχεις ελληνες συμφοιτητες. ουτε κυπριους.

Μερικές φορές, είναι καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς. No further comments...

Δημοσ.

@wizzy Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου, με κάλυψες πλήρως. Εσυ εισαι Κύπριος ήεισαι φοιτητής στην κυπρο?

Σε ιδιωτικό θα πάω.

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ!

Ενδιαφέρομαι κυρίως για Λεμεσό, οπού θα μένω και εκεί βρίσκετε και το πανεπιστήμιο.

Σωστα ακουσες. Το πιθανοτερο ειναι να μη σε βολεψουν ποτε. Πρεπει να αποκτησεις δικο σου μεσο μεταφορας. Και δεν προτεινω αυτοκινητο γιατι ειναι δεξιοτιμονο και μολις τελειωσεις τις σπουδες σου θα σου ειναι αχρηστο. (πχ για να το εφερνες Ελλαδα)

Εχει, οχι στα πλαισια της Αθηνας, αλλα εχει κυριως στην Γερμασογεια. Φυσικα για να πας εκει θες απαραιτητα μεσο γιατι ειναι 10+χιλιομετρα μακρια απο το κεντρο της Λεμεσσου/Πανεπιστημιο.

CytaVodafone, MTN, Primetel. Παιρνεις μια καρτα so easy της Cyta. Οι χρεωσεις ειναι αστειες και πολυ φθηνοτερες σε σχεση με τις Ελληνικες, παρα το μειωμενο ανταγωνισμο. Για να επικοινωνεις με Ελλαδα, συμφερει να παιρνεις η να σε παιρνουν απο σταθερο, προς το κυπριακο σου νουμερο. Εχει χρεωση γυρω στο 1 ευρω ανα 10 λεπτα ομιλιας. Σε πολλες περιπτωσεις βολευουν και τα sms που ειναι 2 σεντ το ενα.

Ναι, ωστοσο αλλη τραπεζα η τραπεζα Κυπρου Ελλαδος και αλλη η τραπεζα Κυπρου της Κυπρου. Οπερ και σημαινει οτι αν κανεις λογαριασμο στην Ελληνικη Κυπρου, απο την Κυπρο θα μπορεις να κανεις μονο αναληψεις και καταθεσεις (ουτε το υπολοιπο σου δε θα μπορεις να ελεγξεις). Αρα, καλυτερα να πας Κυπρο με το καλο, να κανεις ενα λογαριασμο εκει στην Κυπρου, ωστε να εχεις πληρη ελεγχο και ο πατερας σου απλα να κανει καταθεσεις μεσω του ελληνικου καταστηματος της Κυπρου.

Ηλεκτρικες/ηλεκτρονικες συσκευες και gadgets, οτι μπορεις παιρνε το απο την Ελλαδα. Αφενος στην Κυπρο δεν υπαρχει ιδιαιτερη ποικιλια, αφεταιρου οι τιμες ειναι αρκετα τσιμπημενες σε σχεση με την Ελλαδα.

Συμπληρωματικη πληροφορια: Ειναι ακριβα τα ενοικια στη Λεμεσσο. Δεν θα βρεις γκαρσονιερα/στουντιο σε καλη κατασταση κατω των 400 ευρω.

Επισης ισως να ζοριστεις για να βρεις, οποτε κανε τον προγραμματισμο σου εγκαιρως για αυτο το θεμα. Και επισης ο νομος ζηταει 2 μαρτυρες κατα την υπογραφη συμβολαιου, καποιοι σπιτονοικοκυρηδες το απαιτουν, αρα το νου σου και σε αυτο το ζητημα αν και δυσκολο να σε εμποδισει :P

Δημοσ.

Ναι, ωστοσο αλλη τραπεζα η τραπεζα Κυπρου Ελλαδος και αλλη η τραπεζα Κυπρου της Κυπρου.

Μέχρι εδώ, σωστά

Οπερ και σημαινει οτι αν κανεις λογαριασμο στην Ελληνικη Κυπρου, απο την Κυπρο θα μπορεις να κανεις μονο αναληψεις και καταθεσεις (ουτε το υπολοιπο σου δε θα μπορεις να ελεγξεις). Αρα, καλυτερα να πας Κυπρο με το καλο, να κανεις ενα λογαριασμο εκει στην Κυπρου, ωστε να εχεις πληρη ελεγχο και ο πατερας σου απλα να κανει καταθεσεις μεσω του ελληνικου καταστηματος της Κυπρου.

Λάθος. Είπα και πιο πάνω, "1bank". Ελέγχεις υπόλοιπα σε Ελλάδα - Κύπρο χωρίς περιορισμούς, αναλήψεις, καταθέσεις, πληρωμές (πάγια και καθημερινά έξοδα) κτλ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...