Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα boys & girls,

αύριο περιμένω το νέο macbook air από Αμερική και θα ήθελα να σας ρωτήσω τι ακριβώς ανταπτοράκι χρειάζομαι,πόσο κοστίζει και που μπορώ να το βρω!Επειδή τα macbook όπως είδα έχουν περιθώριο 100-240v νομίζω πως μόνο με ένα αντάτοράκι από αμερικάνικο σε σούκο είναι αρκετό,αλλά σε public και mediamarkt έχουν με 10 & 20 ευρώ,ενώ κανονικά δεν θα πρεπε ν κάνει πάνω από 2-3!Καμία ιδέα;

Ακόμη θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την φόρτιση.Μόλις το πάρω φορτίζω ή εξαντλώ την μπαταρία τελείωσ(;)και φορτίζω;Πόσες ώρες φορτίζω;Κάθε πότε one full cycle?Όταν τον χρησιμοποιώ να τον έχω στο ρεύμα (όποτε είναι δυνατο) ή να τον χρησιμοποιώ με την μπαταρία και να φορτίζω μετά;Κατά την διάρκεια της φόρτισης τον χρησιμοποιώ ή καλύτερα όχι;

Συγνώμη αν κούρασα,ευχαριστώ

Δημοσ.

Σε οποιοδήποτε μαγαζί με ηλεκτρονικά είδη αν πάς θα έχουν ανταπτοράκι (ακόμα και σε κανα σουπερ μαρκετ μπορει να βρείς) με 1 - 2Ε.

Το φορτίζεις μέχρι να σου δείξει φουλ. Καθε μήνα περίπου κάνε ένα calibration την μπαταρία. Και νομίζω καλύτερα είναι να να το χρησιμοποιείς με την μπαταρία και μόλις τελειώςει να φορτίζεις. Αν το έχεις συνέχεια στο ρεύμα χώρια που θα ζεσταίνεται η μπαταρία απο το 100% θα πέφτει στο 95% και 8α ξαναφορτίζει για να πάει στο 100% και αυτό νομίζω την ταλαιπωρεί την μπαταρία. Εγώ το προ που έχω έτσι το χρησιμοποιώ τουλάχιστον και το έχω περίπου 6μηνες και η χωρητικότητα της μπαταρίας είναι στο 96%.

Δημοσ.

έχω διαβάσει πολλές γνώμες γύρω από το θέμα της φόρτισης της μπαταρίας και κυρίως σε ξένα φόρουμ.

Κυριαρχεί η άποψη πως δεν όταν το χρησιμοποιούμε στο σπίτι καλό είναι να τον έχουμε στην πρίζα και όχι κάθε τόσο να το βγάζουμε για να χρησιμοποιούμε την μπαταρία(εκτός κι αν είμαστε εκτός).Μιά φορά το μήνα callibration!

Υπάρχουν βέβαια και πολλοί που υποστηρίζουν την άποψη σου.

Δεν ξέρω,έχω μπερδευτεί λίγο με το θέμα...

Πρώτη φόρτιση Μου συνιστάς να κάνω μόλις το πάρω ή αφού εξαντλήσω την μπαταρία;Η εξάντληση της μπαταριάς να γίνει σε σημείο να κλείσει το macbook(0%)?

Δημοσ.

το καλώδιο στην άκρη δεν ει αι το κλασσικό αμερικανικό με τα 2 ίσια σιδεράκια, αλλα εεχει και τρίτο απο κάτω στην μέση- νομΙζω γειωση.

Δημοσ.

είσαι σίγουρος γι αυτό;γνωρίζει κανείς άλλος;

εγώ πήγα και πήρα ένα universal σε σούκου,μην μου πεις πως θα ξεμείνω σ/κ...με σκότωσες!

Δημοσ.

και αμα δεν γουστάρεις ανταπτοράκι στο φις παίρνεις αυτό το οποίο είναι το ανταπτοράκι του φορτιστή....

Ελπίζω τώρα να κατάλαβες οτι ο φορτιστής της apple είναι κοινός για όλες τις περιοχές απλά αλλάζει το άκρο όπως και στον φορτιστή του iPhone,κλπ.....

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τι χαζομάρες είναι αυτές για τις μπαταρίες? Αυτά ισχύαν πριν 15χρόνια που ήταν νικελίου καδμίου οι μπαταρίες.. Με λίγα λόγια όταν είσαι σπίτι έχε το στο ρεύμα κανονικά. Μια φορά στο τόσο (έστω μήνα) άφηνε το να αποφορτίσει τελείως και κάνε του μια φόρτιση πλήρη.

Στην αρχή καλό είναι να το αφήσεις να ξεφορτίσει τελείως και να του κάνεις μια φόρτιση 5-6 ώρες (ακόμη και αν έχει ήδη φορτίσει). Κάποιοι προτείνουν να το κάνεις στην αρχή αυτό 2-3 φορές. (Δηλ. αφήνεις να ξεφορτίσει τελείως και φορτίζεις για 5-6 ώρες).

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το i7 στην Αμερικη έχει 1499$ δηλαδή περίπου 1180€ ενώ στην Ελλάδα 1609€.

Οι τιμές είναι από apple store Αμερικής και istorm για την Ελλάδα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...