Προς το περιεχόμενο

Internet radio σε εμπορικό κατάστημα

Malthador

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.

Ως γνωστόν για να παίζεις μουσική σε μαγαζί πληρώνεις ένα πάγιο ποσό σε έναν οργανισμό που δεν θυμάμαι πως λέγεται :Ρ Εννοείται ότι τα τραγούδια πρέπει να είναι νομίμως αγορασμένα.

Αυτό απ' όσο ξέρω δεν ισχύει όταν βάζεις έναν ραδιοφωνικό σταθμό και τον αφήνεις να παίζει αφού τα αντίστοιχα χρήματα υποτίθεται ότι τα πληρώνει ο σταθμός στο κράτος και άρα είσαι καλυμένος.

Τι ισχύει στην περίπτωση που συνδέσω το pc μου με τα ηχεία του καταστήματος μου και αφήσω έναν online σταθμό να παίζει ολημερίς; Είναι νόμιμο; Κι αν είναι και έρθουν για έλεγχο θα σκαμπάσουν ή θα μου ζαλίσουν τον έρωτα νομίζοντας ότι παίζω παράνομα mp3' s or smth;

Δημοσ.

Σιγουρο οτι με ραδιοφωνο δεν χρειαζεται με βαση το νομο να πληρωνεις αυτο το τελος? Αν ηταν ετσι ολοι θα λεγανε οτι βαζουν ραδιο να παιζει στο μαγαζι για να μην πληρωνουν, ασχετα να θα εβαζαν η οχι, isnt it?

Χωρια οτι δεν βρισκω και πολλη λογικη (για τον νομο) να επιτρεπει το ραδιο διχως τελος πνευματικων δικαιωματων.

Δημοσ.

πιστευω ειναι απαραιτητη η αδεια για να παιζεις μουσικη. με οποιον τροπο και αν παιζεις μουσικη θα πρεπει να πληρωσεις για τα δικαιωματα των artists γενικα (στον οργανισμο που δεν θυμομαστε το ονομα του :P )

Δημοσ.

ΑΕΠΙ, και (υποτίθεται πως) πρέπει να πληρώσεις είτε παίζεις ραδιόφωνο, είτε cd, είτε mp3 (νόμιμο), είτε έχεις ηχογραφήσει τον εαυτό σου να τραγουδάει στο μπάνιο καλλιτέχνη που ισχυρίζονται πως εκπροσωπούν.

Δημοσ.

Αυτό απ' όσο ξέρω δεν ισχύει όταν βάζεις έναν ραδιοφωνικό σταθμό και τον αφήνεις να παίζει αφού τα αντίστοιχα χρήματα υποτίθεται ότι τα πληρώνει ο σταθμός στο κράτος και άρα είσαι καλυμένος.

λυπάμαι φίλε μου αλλά κάνεις λάθος. ναι ο σταθμός πληρώνει γιατί χρησιμοποιεί την μουσική για να σε "τραβήξει". δηλαδή έχει όφελος. και πληρώνει για να τον ακούς εσύ. τώρα όταν εσύ έχεις το ραδιόφωνο στο κατάστημα, καφέ, επιχείρησή σου κλπ (σύμφωνα με το σκεπτικό των ΑΕΠΙ κλπ) οφελείσαι γιατί το ακούν οι πελάτες σου και μένουν πιο πολύ ώρα στο μαγαζί ή το επιλέγουν ξανά ή σου κολάν 50ευρώ στο κούτελο και σου λένε "παίξτο πάλι" και διάφορα τέτοια κουλά. η κεντρική ιδέα είναι ότι ακόμα και το ραδιόφωνο να το έχεις σε ένα κλειστό εργαστήριο και να το ακούν οι 5 υπάλληλοί σου, πρέπει να πληρώνεις διακαιώματα!!!

εκείνο που δεν ξέρω και θα ήθελα μια απάντηση είναι ποιους εκπροσωπεί η ΑΕΠΙ. δηλαδή κα΄ποιους συγκεκριμένους καλλιτέχνες ή όποιον ήχο μεταδίδεται;!!! εννοώ ότι αν έχω στο μαγαζί μου στερεοφωνικό και παίζω μουσική από άγνωστα φιλαράκια που έχουν ένα γκρουπάκι στα άνω πετράλωνα πάλι θα μου ζητάν φράγκα; και αν ναι, με τι σκεπτικό; ότι θα πάνε να τους τα δώσουν;

Δημοσ.

ΑΕΠΙ, και (υποτίθεται πως) πρέπει να πληρώσεις είτε παίζεις ραδιόφωνο, είτε cd, είτε mp3 (νόμιμο), είτε έχεις ηχογραφήσει τον εαυτό σου να τραγουδάει στο μπάνιο καλλιτέχνη που ισχυρίζονται πως εκπροσωπούν.

Αυτό.

Και ας είναι καλυμμένος ο σταθμός με το να πληρώνει την Άδεια, πρέπει και συ να πληρώνεις την άδεια. Κάτι σαν αλυσίδα δες το.

Τώρα με ποια λογική...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...