Προς το περιεχόμενο

Επιλογή Σχολής Πληροφορικής

lex32

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους ..

Φέτος θα πάω στην 3λυκείου και άρχισα να ψάχνω για σχολή που θα δηλώσω...Πάντα είχα ένα πάθος με τους υπολογιστές και έτσι αποφάσισα να κοιτάξω για σχολή πληροφορικής... Έψαξα αρκετά σε forum και site αλλά τα "έχασα" περισσότερο...Είδα ότι υπάρχουν αρκετές σχολές όπως HΛEKΤΡΟΛOΓΩN MHXΑΝΙKΩN & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ και άλλες όπως HΛΕΚΤΡΟΛOΓΩN MHXΑΝΙKΩN & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ και δεν ξέρω τις διαφορές.. μπορεί κάποιος να με βοηθήσει...θα ήθελα να ακούσω γνώμες και από φοιτητές ... Ευχαριστώ πολύ...

Δημοσ.

To κυρίοτερο να μην ξεχάσουμε.Πολλοί στο λύκειο δηλώνουμε "πάθος" για τους υπολογιστές.¨Οταν μπούμε σε κάποια αντίστοιχη σχολή(Μονο για αει φέρω γνώμη),συνειδητοποιούμε οτι η επιστήμη των υπολογιστών είναι ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ(Ενδιαφέροντα ομολογουμένως,αλλά αρκετά...αρκετά!) και κώδικας.Με οτι και να θες να ασχοληθείς,θα πρέπει να λιώσεις στα μαθηματικά και στον κώδικα.Είτε θές Hardware,είτε θες ανάπτυξη λογισμικού,είτε εκπαιδευτικής της πληροφορικής(!),είτε οτιδήποτε θές,θα περάσεις απο 40 κύματα για να το φτάσεις.Τα 20,θα είναι μαθηματικά,τα 10 κώδικας,και αν είσαι σε σχολή μηχανικού,τα άλλα 10 θα είναι πολυ πιθανόν φυσική(πάσης φύσεως κυκλώματα,βασική φυσική,και λοιπά καλούδια).

Φυσικά όλα αυτά είναι απίστευτα ενδιαφέροντα,αλλά σκέψου καλά τι είναι πληροφορική.Δεν σου μαθαίνουν αυτά που έχεις μάθει απο τα αντιστοιχα φορουμ,και περιοδικά τεχνολογιάς.Ναι θα υπάρξουν μαθήματα που θα σου μιλήσουν για γαμάουα πράγματα,που επειδή ίσως έχεις ασχοληθεί με το o/c και γενικά με τα pc parts θα σου φαίνονται πιο οικεία(πχ αρχιτεκτονική υπολογιστών!)

Συνοψίζοντας,οι σχολές πληροφορικής έχουν απίστευτο ενδιαφέρον,μεγάλο φάσμα επιλογών,κτλ κτλ.Αλλά επειδή είναι απαιτητικές,πρέπει να γουστάρεις αυτό που κάνεις,αλλιώς θα το σιχαθείς.Είναι μια επιλογή που πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά(και έχεις ακόμα χρόνο,δόξα τω θεώ!) γιατί θα καθορίσει όλη σου τη ζωη.

Και για να απαντήσω και στο ερωτημά σου.Καλές σχολές πληροφορική θεωρούνται οι εξής:

1)Eπιστήμη Υπολογιστών Πανεπιστημίου Κρήτης(Ηράκλειο)

2)Πληροφορική Ιωαννίνων

3)Πληφορική και Τηλεπικοινωνίες Καποδιστριακού Πανεπιστημίου(Αθήνα)

4)Μηχανικοί Η/Υ,Δικτύων και Τηλ/ων Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας(Βόλος)

5)Μηχανικοί Πληροφορικής και Η/Υ Πανεπιστήμιο Πάτρας (Η σειρά είναι ενδεικτική)

Δημοσ.

θα συμφωνήσω απόλυτα με τον rotten crusader.

εκείνο που πρέπει να απαντήσεις ειλικρινά στον εαυτό σου είναι τι ακριβώς σημαίνει "έχω ένα πάθος για τους υπολογιστές".

γιατί αν απλά και μόνο σημαίνει ότι "σαπίζω" ώρες online, παρακολουθώ συνέχεια φόρουμ και online gaming και κάθε ξεδερφάκι τρέχει σε μένα για να του βάλω καινούργιο σκληρό, τότε ξανασκέψου το. η πληροφορική έχει πολλά άλλα μαθήματα λιγότερο ενδιαφέροντα για πολλούς ανθρώπους.

αν βέβαια η λογική, τα μαθηματικά, κλπ είναι ο τομέας σου, τότε βουρ!!!

Δημοσ.

Τα μαθηματικά είναι ο καλύτερος μου φίλος :) Και από προγραμματισμό δεν είμαι σκράπας ...Απλά διαβάζοντας διάφορες συζητήσεις μπερδεύτηκα με την ποιότητα του κάθε ιδρύματος...

Δημοσ.

περιέργους φίλους έχεις:)

τότε νομίζω ότι κοιτάς προς μια σωστή κατεύθυνση. για περαιτέρω πληροφορίες γύρω από συγκεκριμένα ιδρύματα θα αφήσω να σου πουν άλλοι καθώς δεν μπορώ να σου πω κάτι συγκεκριμένο

καλή επιλογή εύχομαι και καλή επιτυχία

Δημοσ.

Κοίτα,όλα τα τμήματα,μπορούν να σου δώσουν ένα ικανοποιητικό έρισμα,για να ασχοληθείς.Το μονο που διαφέρει,είναι ποσο καλή καθοδήγηση δίνεται.Δηλαδή πρέπει να πιάσεις τα προγράμματα σπουδών του εκάστοτε τμήματος,και να δείς που εμβαθύνει το καθένα.Γιατί γενικά τα μαθήματα μόνος σου θα τα διαβάσεις,είτε είναι καλός ο καθηγητής είτε όχι.Η πληροφορική απαιτεί προσωπική ενασχόληση.Κοίτα λοιπόν τα προγράμματα σπουδών αναλυτικά,και κοίτα,ποιο έχει περισσότερα εργαστήρια ,ποιο ελάχιστα,ποιο έχει τομείς,ποιο καθαρές κατευθύνσεις,σε ποιο δίνεται βάρος στα δίκτυα,σε ποιο δεν ασχολούνται καν.Μπορεί να μην ξέρεις τι είναι το κάθε μάθημα,αλλα μια γενική διαίσθηση της φιλοσοφίας του οδηγού σπουδών,είναι ενα πολυ σημαντικό πρώτο βήμα για να αποφασίσεις.Και επι της ουσίας,είτε καλές υποδομές,είτε κακές,είτε δύσκολα είτε εύκολα,απο τη στιγμή που πέρνεις απόφαση να σπουδάσεις,κοιτάς τι σου αρέσει να σπουδάσεις,άρα κοιτάς το ιδανικότερο σύνολο μαθημάτων για σενα.Προφανώς δε ξέρεις απο τώρα τι ακριβώς θες,γιατι δε ξέρεις τι ακριβώς υπάρχει.Αλλά κάθε τμήμα έχει ευρύ φάσμα επιλογών και δε νομίζω να "χαντακωθείς".

Σε γενικές γραμμές,οι μηχανικοί έχουν 5 εξάμηνα με βασικά μαθήματα μαθηματικών,φυσικής,και προγραμματισμου.κατα μέσο όρο 2 εργαστήρια,και 6 μαθηματα ανα εξάμηνο.Το μονο κοινό σε όλες τις σχολές πληροφορικής,είναι οτι υπάρχουν πολλές εργασίες/project,σειρές ασκήσεων και πρόοδοι.Ενα πολύ σημαντικό κριτήριο αξιολόγησης ενός τμήματος είναι η ποιότητα/ποσότητα αυτών.Οτιδήποτε άλλο θες,ρώτα ελεύθερα.

Επίσης έκανα ένα τεράστιο σφάλμα στο προηγούμενο ποστ...

Ειλικρινά δεν ξέρω γιατι την ξέχασα

6)Ηλεκτρονικοί μηχανικόι&μηχανικοί Η/Υ...Απο τις πιο αξιόλογες σχολές.

Δημοσ. · Κρυμμένο από paredwse, 30 Ιουλίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος
Κρυμμένο από paredwse, 30 Ιουλίου 2011 - Δεν έχει δοθεί λόγος

Δεν ξερω γιατι δημοσιεύτηκε δύο φορές :confused:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...