elektron Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Έχω τις παρακάτω δυο μνήμες: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.553405 σε μια Gigabyte GA-EG45M-UD2H (ενημερωμένο bios) με έναν Intel E6300. είναι ρυθμισμένες κανονικά 5-5-5-18, 1.8v, 800mhz σε dual. Το memtest86+ μου βγάζει error είτε απο το πρώτο pass αλλά άλλη φορά μετά το πρώτο ή μετά το δεύτερο, πάντα στο test 7, δυο φορές στην ίδια διεύθυνση και μια φορά σε μια άλλη. Όταν βάζω την κάθε μνημη ξεχωριστά δεν φαίνεται να βγάζει error μετά από 3+ passes τουλάχιστον. Οι θερμοκρασίες της μητρικής είναι πολύ χαμηλές (40-42) και δεν έχω κάνει ποτέ overclocking. Τι λέτε πως πρέπει να κάνω;
phanispal Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Έχεις το USB Legacy Support ενεργοποιημένο; Δοκίμασες ν' αυξήσεις ελάχιστα το DRAM Voltage;
elektron Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Έχεις το USB Legacy Support ενεργοποιημένο; Δοκίμασες ν' αυξήσεις ελάχιστα το DRAM Voltage; Δεν βρίσκω πουθενά στο bios της μητρικής μου το usb legacy support. Μέχρι στιγμής μου βγάζει error (test 7) μόνο όταν έχω και τις δυο μνήμες συνδεμένες είτε dual channel είτε single channel. Η τάση είναι στο auto και απ'οτι βλέπω στο AIDA64 είναι 2.048v. (Μια χαζή ερώτηση, το memtest86+ μπορεί να τεστάρει 2+2=4gb ram;)
phanispal Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Φυσικά και μπορεί να τσεκάρει 4GB ram και πολύ περισσότερο.
SPANK Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Οι μνήμες ειναι ρυθμισμένες στο auto η τις έχεις ρυθμίσει εσυ ?
Cham Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2011 Οι μνήμες που έχεις πάνω είναι μέσα στο list που δίνει ο κατασκευαστής της motherboard ως Συμβατές ?
elektron Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 οι μνημες δεν ειναι στη λιστα που δινει η gigabyte αλλά νομιζα πως αυτη η λιστα ειναι ενδεικτικη. εκανα το εξης: εβγαλα την καρτα γραφικων και αφησα το pc με την onboard ρυθμισμενη να παιρνει 32MB απο τη μνημη. τωρα φαινεται πως μετα απο 5+ passes για πρωτη φορα δεν βγαζει error ενω εχω και τις δυο μνημες συνδεμενες και σε dual channel. πριν οτι και να δοκιμασα με τασεις κτλ εβγαζε error το πολυ μετα απο 2 passes. βεβαια θα αφησω το memtest για πολλες ωρες για να βγαλω συμπερασμα αλλά εχω καποιες ερωτησεις: ειναι δυνατον να φταιει με καποιον τροπο η καρτα γραφικων; με την onboard καρτα γραφικων να παιρνει 32ΜΒ το τεστ γινεται κανονικα; εχει νοημα το memtest να τρεχει συνεχομενα ή ειναι το ιδιο αντι να τρεξει 24 ωρες να τρεξει 4+4+...;
phanispal Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Εγώ άλλο πράγμα θα ήθελα να ρωτήσω. Πώς και είπες να τρέξεις memtest; Είδες κάποια αστάθεια ή κάτι τέτοιο; Πάντως δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις μνήμες σου. Αυτό φαίνεται αν τι κάθε dimm ξεχωριστά περνάει πολλές loopες αλλά και τα δύο μαζί όχι. Μάλλον στη μητρική θα επικεντρωνόμουν.
elektron Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Εγώ άλλο πράγμα θα ήθελα να ρωτήσω. Πώς και είπες να τρέξεις memtest; Είδες κάποια αστάθεια ή κάτι τέτοιο; Πάντως δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις μνήμες σου. Αυτό φαίνεται αν τι κάθε dimm ξεχωριστά περνάει πολλές loopες αλλά και τα δύο μαζί όχι. Μάλλον στη μητρική θα επικεντρωνόμουν. το μονο παραξενο που εχω παρατηρησει ειναι πως οταν παιζει καποιο βιντεο (avi, youtube) ειπαρχουν καποιες φορες στιγμιαια μικροκολληματα στην εικονα και τον ηχο (με τον ηχο να ακουγεται σαν να τριζει για ελαχιστο χρονο). θα δοκιμασω και γι'αυτο αν γινεται με την onboard καρτα γραφικων (edit: γινεται και μ'αυτην). εντωμεταξυ αν η μνημη ειναι ή λειτουργουσε προβληματικα τι εχει επηρεασει; φανταζομαι τα unzip, install κτλ. για τις μεταφορες δεδομενων που εκανα μεταξυ δισκων να ανησυχώ;
phanispal Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για κάτι τέτοιο απ' όσο ξέρω.
Cham Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 οι μνημες δεν ειναι στη λιστα που δινει η gigabyte αλλά νομιζα πως αυτη η λιστα ειναι ενδεικτικη. εκανα το εξης: εβγαλα την καρτα γραφικων και αφησα το pc με την onboard ρυθμισμενη να παιρνει 32MB απο τη μνημη. τωρα φαινεται πως μετα απο 5+ passes για πρωτη φορα δεν βγαζει error ενω εχω και τις δυο μνημες συνδεμενες και σε dual channel. πριν οτι και να δοκιμασα με τασεις κτλ εβγαζε error το πολυ μετα απο 2 passes. βεβαια θα αφησω το memtest για πολλες ωρες για να βγαλω συμπερασμα αλλά εχω καποιες ερωτησεις: ειναι δυνατον να φταιει με καποιον τροπο η καρτα γραφικων; με την onboard καρτα γραφικων να παιρνει 32ΜΒ το τεστ γινεται κανονικα; εχει νοημα το memtest να τρεχει συνεχομενα ή ειναι το ιδιο αντι να τρεξει 24 ωρες να τρεξει 4+4+...; Εγώ αυτό το πρόβλημα το είχα κ έψαχνα σαν τρελός να βρω την λύση από τοτε ανακάλυψα οτι πρέπει να βάζω πάνω μόνο μνήμες που προτείνει ο κατασκευαστής.Ξεχωριστά δούλευαν μια χαρά,μαζί ικανοποιητικά 1+1 παράλληλα πρόβλημα.
elektron Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 εχοντας βγαλει την καρτα γραφικων και χρησιμοποιοντας την onboard, μεχρι τωρα το memtest δεν εχει βγαλει κανενα error μετα απο σχεδον 20 ωρες ειτε του στανταρτ ελεγχου ειτε μονο του εβδομου τεστ. με την καρτα συνδεμενη και ακριβως τις ιδιες ρυθμισεις στις μνημες, εκτος απο τα 32MB που δεν κρατα η μητρικη για τα γραφικα, βγαζει συνηθως ηδη απο το δευτερο περασμα λαθος στο εβδομο τεστ. ισως ειναι ενα σημαδι πως πρεπει να κοψω τα παιχνιδια, τι να πω...
SPANK Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Βασικά για να δείς αν όντως οι ram εχουν πρόβλημα η πιο αξιόπιστη λύση ειναι να τις δοκιμάσεις αν μπορείς και σε ενα αλλο σύστημα, και όντως δεν έχουν κοιτάμε αλλου μετα και ψάχνουμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.