Προς το περιεχόμενο

Αγορά ανεμιστήρα δαπέδου

jeanthira7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας καλοί μου φίλοι,

Προσπαθώ να βρω έναν καλό ανεμιστήρα innox(από 180 W) και πάνω αλλά δαπέδου. Πρόσφατα πήγα σε ένα κατάστημα

αλλά αυτός που βρίσκω και επισυνάπτω είναι 130 W και για χώρο 130 τετραγωνικά δεν νομίζω να επαρκεί.

Μήπως έχετε κάτι να μου προτείνεται είτε από Ελλάδα είτε από internet?

dsc02642ep.jpg

Δημοσ.

Υποθέτω τον θες για μαγαζί. Πάντως έχε υπόψη σου πως κοντά στον ανεμιστήρα δε στέκεσαι και είναι λίγο θέμα το κατά πόσο χρηστικοί είναι. Τέλος πάντων.

Πριν κανά 2μηνο που είχα πάει στο πράκτικερ είχε κάτι ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ δαπέδου (διπλάσιους+ από αυτόν που δείχνεις). Αυτή τη στιγμή δε ξέω αν υπάρχουν ακόμα εκεί (στο site δε τους βλέπω και κάποια πράγματα εξαντλούνται γρήγορα σε αυτά τα καταστήματα).

Σωστή η παρατήρηση για τα πτερύγια, βέβαια στους μεγάλους ανεμιστήρες τα πτερύγια είναι μεταλλικά και καλοζυγισμένα, δε νομίζω να έχεις πρόβλημα ποιότητας.

Εγώ πάλι σε έναν που έχω εδώ στο σπίτι (μάρκα κάψε με, μικρός 50W) έχω αντιμετωπίσει άλλο πρόβλημα: μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας είχε πέσει η ταχύτητα περιστροφής και μάλιστα έδειχνε να μη μπορεί σχεδόν να εκκινήσει στο "χαμηλό", δηλαδή κολλούσε στην εκκίνηση. Τον άνοιξα και διαπίστωσα πως δεν εδράζεται σε ρουλεμάν ο άξονας της έλικας και το γράσο που είχε εκεί επειδή ζεσταίνεται πολύ όλο το μοτέρ είχε χαλάσει από τη θέρμανση (αλλοιώθηκε κι έγινε κολλώδες). Οπότε λύθηκε το πρόβλημα καθαρίζοντας το γράσσο και αντικαθιστώντας, αλλά και πάλι δε ξέρω τί λιπαντικό να βάλω που να αντέχει σε πολύωρη θέρμανση και να μη χάνει τα χαρακτηριστικά του. Κανονικά θα έπρεπε να είχε ρουλεμάν, κατά τη γνώμη μου.

Και φυσικά έχει πλαστική έλικα όχι πολύ καλά ζυγισμένη.

Τελικά η φτήνια τρώει το παρά μερικές φορές, όντως, χα. Την επόμενη θα τα προσέξω αυτά.

Δημοσ.

Υποθέτω τον θες για μαγαζί. Πάντως έχε υπόψη σου πως κοντά στον ανεμιστήρα δε στέκεσαι και είναι λίγο θέμα το κατά πόσο χρηστικοί είναι. Τέλος πάντων.

Πριν κανά 2μηνο που είχα πάει στο πράκτικερ είχε κάτι ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ δαπέδου (διπλάσιους+ από αυτόν που δείχνεις). Αυτή τη στιγμή δε ξέω αν υπάρχουν ακόμα εκεί (στο site δε τους βλέπω και κάποια πράγματα εξαντλούνται γρήγορα σε αυτά τα καταστήματα).

Σωστή η παρατήρηση για τα πτερύγια, βέβαια στους μεγάλους ανεμιστήρες τα πτερύγια είναι μεταλλικά και καλοζυγισμένα, δε νομίζω να έχεις πρόβλημα ποιότητας.

Εγώ πάλι σε έναν που έχω εδώ στο σπίτι (μάρκα κάψε με, μικρός 50W) έχω αντιμετωπίσει άλλο πρόβλημα: μετά από κάποιες ώρες λειτουργίας είχε πέσει η ταχύτητα περιστροφής και μάλιστα έδειχνε να μη μπορεί σχεδόν να εκκινήσει στο "χαμηλό", δηλαδή κολλούσε στην εκκίνηση. Τον άνοιξα και διαπίστωσα πως δεν εδράζεται σε ρουλεμάν ο άξονας της έλικας και το γράσο που είχε εκεί επειδή ζεσταίνεται πολύ όλο το μοτέρ είχε χαλάσει από τη θέρμανση (αλλοιώθηκε κι έγινε κολλώδες). Οπότε λύθηκε το πρόβλημα καθαρίζοντας το γράσσο και αντικαθιστώντας, αλλά και πάλι δε ξέρω τί λιπαντικό να βάλω που να αντέχει σε πολύωρη θέρμανση και να μη χάνει τα χαρακτηριστικά του. Κανονικά θα έπρεπε να είχε ρουλεμάν, κατά τη γνώμη μου.

Και φυσικά έχει πλαστική έλικα όχι πολύ καλά ζυγισμένη.

Τελικά η φτήνια τρώει το παρά μερικές φορές, όντως, χα. Την επόμενη θα τα προσέξω αυτά.

Οχι για το σπίτι μου τον θέλω... Θα πάω praktiker να δω...

Δημοσ.

Τράβα, αν υπάρχουν ακόμα βέβαια... ^_^

Χωρίς παρεξήγηση, αλλά δε καταλαβαίνω τί εφαρμογή μπορεί να έχει ένας τεράστιος ανεμιστήρας σε σπίτι, αφού δεν είναι ενιαίος χώρος. Ο ανεμιστήρας δεν είναι κλιματιστικό, δε παράγει δροσερό αέρα, απλά χρησιμεύει όταν δε φυσάει για να εξατμίζει τον ιδρώτα απο το σώμα και να λειτουργεί έτσι η φυσική άμυνα του ανθρώπου στη ζέστη. Αυτό δε θέλει πολύ δυνατό ανεμιστήρα, αρκεί ένα μικρό ρεύμα αέρα, αλλιώς πας για ψύξη... Πιο ιδανικοί ανεμιστήρες γι αυτό είναι οι οροφής (βέβαια είναι κακάσχημοι κατά τη γνώμη μου).

Μάλιστα στον ανεμιστήρα ο αέρας που "πετάγεται" είναι ελαφρώς πιο ζεστός διότι μικρό μέρος αυτού ρουφιέται μέσα από το μοτέρ προκειμένου να του κάνει μια στοιχειώδη ψύξη κατά τη λειτουργία και να μη καεί από υπερθέρμανση. Οπότε τα πχ 130 Watts του μοτέρ θα τα τρως στη μάπα και μεγάλο μοτέρ σε κλειστό χώρο θα λειτουργεί και σα μικρή σόμπα. Εκτός αν είναι διαμπερές κι έχεις σκοπό να τον βάλεις πόρτα-πόρτα για να ρουφάει τον εξωτερικό αέρα και να προκαλεί βεβιασμένο ρεύμα αέρα σε μεγάλο τμήμα του σπιτιού.

Δημοσ.

εχω παρει μια υπερμουφα με πλαστικα πτερυγια τα οποια απο την φυγοκεντρο δυναμη ισιωσανε και γινανε φλατ.

και με αποτελεσμα να μη βγαζει αερα

Δημοσ.

dyson-air-multiplier-fans-1.jpg

Τους δοκίμασα στο καρφούρ. Έρωτας, αλλά πανάκριβοι.

που να δοκιμασεις και τον στεγνωτηρα χεριων που εχουν :P

Δημοσ.

Εκείνος ο μπλέ έχει καμια τρακοσάρα αν θυμάμαι καλά;Πραγματικά σε βάζει στο δίλημμα,αντί για sci-fi ανεμιστήρα, με τα ίδια χρήματα να πάρεις ένα κινέζικο 12000btu a/c

Δημοσ.

Τί είναι αυτό βρε παιδιά, γιατί δε καταλαβαίνω από τη φωτό;

[edit] άκυρο, βρήκα στο γιουτούμπι (δεν είχα ματαδεί)

[edit2] λίγο θορυβώδης δεν είναι; ψιλολαλακία, μόνο για design το κόβω

Δημοσ.

Μάλιστα στον ανεμιστήρα ο αέρας που "πετάγεται" είναι ελαφρώς πιο ζεστός διότι μικρό μέρος αυτού ρουφιέται μέσα από το μοτέρ προκειμένου να του κάνει μια στοιχειώδη ψύξη κατά τη λειτουργία και να μη καεί από υπερθέρμανση. Οπότε τα πχ 130 Watts του μοτέρ θα τα τρως στη μάπα και μεγάλο μοτέρ σε κλειστό χώρο θα λειτουργεί και σα μικρή σόμπα.

Animated-FanOscillating.gifpcdevlin.gif?noCache=1312131723

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Τελικά αγόρασα έναν δαπέδου primo από το Makro 130 W και είμαι υπέρ-πλήρης... σας το συνιστώ.

Απλά το makro είναι ψιλοχύμα σε τέτοια θέματα από την άποψη ότι κάτι το οποίο βρήκες σήμερα, αύριο μπορεί να μην το έχει, ούτε να το ξαναφέρει όπως π.χ.: παπούτσια, παντόφλες, είδη κουζίνας κλπ...

B)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...