Προς το περιεχόμενο

Αλλαγή μπαταριών σε UPS

Bambis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ένα ups Powercom KIN-1000AP και ένα Accupower 800VA εδώ και 7-8 χρόνια.

Στα 4 περίπου χρόνια οι μπαταρίες πέθαναν και τις αντικατέστησα με άλλες ίδιες (12v 7,2Ah) και όλα καλά.

(2 μπαταρίες για το 1000ρι και 1 μπαταρία για το 800ρι)

Εχουν περάσει άλλα 3-4 χρόνια οπότε πρέπει να τις αντικαταστήσω πάλι.

Ερώτηση: Aν αντί για 7,2Ah βάλω μπαταρίες 9Ah (με πολύ μικρή διαφορά στην τιμή) θα κερδίσω τίποτε ή θα κάνω ζημιά?

(Οι διαστάσεις των 7,2 και των 9 είναι ακριβώς οι ίδιες)

Ευχαριστώ...

Δημοσ.

Νομίζω ότι ζημιά είναι δύσκολο - αν όχι αδύνατο - να προκληθεί από μια τέτοια κίνηση. Άλλωστε μιλάμε απλά για μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες και όχι π.χ για διαφορετικό voltage. Απλά επιβεβαίωσε αν το "ηλεκτρονικό" μέρος του ups, μπορεί να "αντιληφθεί" τη μεγαλύτερη χωρητικότητα και άρα, να τη διαχειριστεί (σωστή και πλήρης φόρτιση) και να την εκμεταλλευτεί (μεγαλύτερη αυτονομία) προς όφελός σου.

υ.γ. : Δεν έχω τεχνικές γνώσεις. Πάρε και τη γνώμη ενός ειδικού, για καλό και για κακό. Απλά μου φαίνεται λογικό...

Δημοσ.

Κι εγώ δεν πιστεύω να έχω πρόβλημα.

Εχω βέβαια μία επιφύλαξη ως προς τη φόρτιση.

Μήπως προσπαθεί να τη φορτίσει και προσπαθεί και προσπαθεί και μετά μας πούνε στις ειδήσεις?

(Βρέθηκε απανθρακωμένο πτώμα αγνώστων στοιχείων κλπ κλπ)

:fear:

Δημοσ.

'ντάξει μωρέ! Πως κάνεις έτσι; Η περίπτωσή σου θα μείνει στην ιστορία, με ανεξίτηλα γράμματα:

"ΤΟΝ ΕΦΑΓΕ ΜΠΑΜΠΕΣΙΚΑ ΤΟ ΟΥΠΣ"

Μόνο άμα τα τινάξει κανείς από ...πλατυποδία, θα κινδυνεύεις να χάσεις την πρωτιά!!!

Δημοσ.

Δεν θα έχεις πρόβλημα φίλε μου. Τα Ah(αμπερόρια) είναι τα Amber(ρεύμα) που μπορεί να δώσει η μπαταρία ανά ώρα.(δηλαδή μπορεί να δώσει 7,2Ah για μια ώρα) Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να έχουνε την ίδια τάση(V). Το μόνο που θα αλλάξει είναι η καμπύλη φόρτισης(θα επιμηκυνθεί σαν το χρέος ^_^)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...