sakmex Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2011 καλησπερα! θελω να αγορασω ενα σκηρο δισκο και δεν ξερω τι ειναι συμβατος με τη μητρικη μου,SATA 2 ή SATA 3.η μητρικη μου ειναι η asus P5N-D.πως μπορω να το βρω αυτό.στο manual μου λεει οτι ειναι συμβτατος με ultra dma 133/100/66 και Serial ATA. αν γνωριζει καποις ασ βοηθησει.... ευχαριστω εκ των προτέρων!
peter_pan Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Σε αυτη τη σελιδα και συγκεκριμενα στα Specifications εκει που λεει Storage σου λεει οτι εχει "4 xSATA 3 Gb/s ports" που σημαινει Sata II. Για πες ομως και την χωρητικοτητα που θες να εχει ο δισκος, αλλα και τα χρηματα που διαθετεις να πεσουν και αποψεις για σκληρο.
TheELF Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Οι ποιο καινούργιοι δίσκοι sata μπαίνουν και σε ποιο παλιές εκδόσεις SATA απλά θα τρέχουν με την ταχύτητα της μητρικής. Στην σελίδα τους λένε http://usa.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5ND/#specifications «4 x SATA 3Gb/s» δηλαδή SATAII.
sakmex Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 2 tb και γυρω στα 100 ευρο.σκετομαι για τον WESTERN DIGITAL WD20EURS 2TB AV-GP SATA2 τον οποιο βρηκα στο eshop 100 ευρω.
peter_pan Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 2 tb και γυρω στα 100 ευρο.σκετομαι για τον WESTERN DIGITAL WD20EURS 2TB AV-GP SATA2 τον οποιο βρηκα στο eshop 100 ευρω. 100€?Με αυτα τα χρηματα παιρνεις SSD αν σου λεει κατι.Λιγοτερη χωρητικοτητα αλλα πολυ πολυ πιο γρηγορες ταχυτητες. Για τι χρηση τον θες?Εχεις αλλον σκληρο η αυτος θα ειναι ο μοναδικος στο συστημα σου?
sakmex Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 βασικα ασχολοθμαι επαγκελματικα με μονταζ και δοθλευω AVCHD αρχεια στα 1920x1080,βεβαια ο υπολογιστης ΔΕΝ ειναι και τοσο γρηγορος (Intel® Core™2 Quad 2,66GH με 8gb ram)για τη δουλεια που τον θελω και μου αρεσει η προταση σου...αλλα επειδη εχω μονο 1 ΤΒ εσωτερικο και 1ΤΒ εξωτερικο και λεω μονο γιατι δουλευω σε καρτες SDHC pro duo και εχω αρχισει να εχω μεγαλο ροβλημα χωρητικοτητας.για τι χωριτικοτητα μιλαμε σε αυτα τα χρηματα με SSD?
peter_pan Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 βασικα ασχολοθμαι επαγκελματικα με μονταζ και δοθλευω AVCHD αρχεια στα 1920x1080,βεβαια ο υπολογιστης ΔΕΝ ειναι και τοσο γρηγορος (2,66GH με 8gb ram)για τη δουλεια που τον θελω και μου αρεσει η προταση σου...αλλα επειδη εχω μονο 1 ΤΒ εσωτερικο και 1ΤΒ εξωτερικο και λεω μονο γιατι δουλευω σε καρτες SDHC pro duo και εχω αρχισει να εχω μεγαλο ροβλημα χωρητικοτητας.για τι χωριτικοτητα μιλαμε σε αυτα τα χρηματα με SSD? Σε αυτα τα χρηματα μιλαμε για ενα μικρο δισκο γυρω στα 60GB που θα βαλεις μεσα το λειτουργικο σου και τα προγραμματα που δουλευεις και νομιζω θα δεις αισθητη διαφορα. Τωρα αν λες ομως οτι εχεις μεγαλο προβλημα σε χωρο δεν νομιζω να σου κανει ο SSD για την ωρα αφου δεν συνισταται σε καμια περιπτωση για αποθηκη και γραψε-σβησε.Οποτε πας σε κατι σαν αυτο που ειπες, αλλα γιατι απο το e-shop?Τον βρισκεις και απο αλλου φθηνοτερα...
sakmex Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 οκ θα το ψαξω και αλλου να τον βρω σε καλυτερη τιμη... σ'ευχαριστω πολυ!!!!
peter_pan Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 οκ θα το ψαξω και αλλου να τον βρω σε καλυτερη τιμη... σ'ευχαριστω πολυ!!!! Το ειπα επειδη με μια προχειρη ματια στο skroutz ειδα οτι υπαρχει και αλλου φθηνοτερα.Δωσε προσοχη ομως στα ετη εγγυησης γιατι σε αλλα καταστηματα ειναι 3 και σε αλλα 1!
stm00192 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=20902&cat=6&sub=12&pmanuf=21&sort=undefined&step=undefined Καλύτερος και φθηνότερος απο τον western!!
peter_pan Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=20902&cat=6&sub=12&pmanuf=21&sort=undefined&step=undefined Καλύτερος και φθηνότερος απο τον western!! Φθηνοτερος ναι.Αν και δεν εχουν μεγαλες διαφορες στην τιμη.~10€ πανω κατω στο skroutz. Καλυτερος γιατι?Νομιζω ποιο γρηγορος ειναι ο WD στις 7200rpm και με 64MB buffer, απο τις 5400rpm και τα 32MB του Samsung. Επισης το συγκεκριμενο μοντελο της WD(AV-GP WD20EURS) ειναι καταλληλοτερο για την δουλεια που τον θελει, εγγραφη και αποθηκευση video δηλαδη.
stm00192 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 http://www.storagereview.com/western_digital_caviar_green_2tb_review_wd20ears Εδω ένα review του western digital στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο προηγουμενος samsung f3 (ο f4 ειναι αρκετα πιο γρήγορος). Οπως βλέπεις οι διαφορές τους είναι μηδαμινές και πιστεψε με ο f4 παιζει να περνάει και ελαχιστα μπροστά από τον wd. Τα 64mb cache και το optimization για hd video.. είναι καθαρά marketing trick για να τον πουλάνε ακριβότερα και δεν δίνουν κάποιο ουσιατικο +. Και ο wd ΔΕΝ είναι 7200... αλλα δουλέυει από 5400 - 7200 ... χαρακτηριστικο που τελικά περισσοτερα προβληματα δημιουργεί παρά καλο!!
peter_pan Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 http://www.storagereview.com/western_digital_caviar_green_2tb_review_wd20ears Εδω ένα review του western digital στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο προηγουμενος samsung f3 (ο f4 ειναι αρκετα πιο γρήγορος). Οπως βλέπεις οι διαφορές τους είναι μηδαμινές και πιστεψε με ο f4 παιζει να περνάει και ελαχιστα μπροστά από τον wd. Τα 64mb cache και το optimization για hd video.. είναι καθαρά marketing trick για να τον πουλάνε ακριβότερα και δεν δίνουν κάποιο ουσιατικο +. Και ο wd ΔΕΝ είναι 7200... αλλα δουλέυει από 5400 - 7200 ... χαρακτηριστικο που τελικά περισσοτερα προβληματα δημιουργεί παρά καλο!! οκ stm00192 Εσυ ξερεις καλυτερα.
snik Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2011 Να χρησιμοποιησω το θεμα του φιλου για να κανω μια ερωτηση στα γρηγορα ωστε να μην ανοιγω νεο θεμα. Η Motherboard μου εχει sata 2 o δισκος που θελω ειναι sata 3 (64mb cache, 5900rpm), χρειαζομαι καποιον sata3 controller η οι ταχυτητες μεταδωσης του sata 2 με καλυπτουν; Ο δισκος θα ειναι μονο για ταινιες που θα γινονται streaming σε ενα media center.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.