xtrmsnpr Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα παιδιά. Έχω έναν υπολογιστή, intel core 2 quad(q6600) στα 2,4ghz ,με 4gb ram και 5770 1gb με 600watt coolermaster τροφοδοτικό. Τρέχω win7 64bit.Είχε λίγο θεματάκι με την θερμοκρασία,λόγο ότι είναι μικρό το κουτί και η ψήκτρα της cpu είναι ακριβώς από κάτω από το τροφοδοτικό με 2-3εκατοστά απόσταση,έχω θερμοκρασίες από 40C μέχρι 60C,άλλα cpu fan εκεί είμαι πάλι,οπότε λογικά αφού είναι τόσο κοντά βγάζει θερμότητα πάνω της. Όμως ξεκίνησαν κάτι προβληματάκια,σε διάφορα χρονικά διαστήματα lagαρει ο υπολογιστής,όταν βλέπω vids στο utube είτε σε μικρή ποιότητα είτε σε 1080p,άμα παίζω παιχνίδια(όμως όχι στο bfbc2),όταν βλέπω ταινίες..Και από σήμερα το κάνει κάπως πιο συχνά.. Δοκίμασα να έχω το κλιματιστικό ανοιχτό σε 25C ώστε να μην ζεσταίνεται ο υπολογιστής σε περίπτωση που είναι από θερμοκρασία τίποτα. Δεν το κάνει πάντα το lagαρισμα αυτό,αλλά όταν το κάνει,ακούγεται ένα μππιιιιιιιιζζ από τα ηχεία στιγμιαία . Με ανησυχεί κάπως Τί μπορεί να είναι;; Να έχω βάλει πολύ πάστα ή λίγη;; Να μην εχω βάλει καλά τον επεξεργαστή;;(αλλά αν δεν είχε μπει σωστά,δεν θα μου άνοιγε ή δεν θα έμενε ανοιχτός ο υπολογιστής ) .Λέτε να έσφιξα πολύ την ψήκτρα,αν και δεν μπορούσα να πιάσω με ευκολία τις βίδες της,λόγω χώρου .Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο,γιαυτό σας παρακαλώ χρειάζομαι τα φώτα σας. Να σημειώσω ότι άλλαξα τις ψήκτρες στους δυο υπολογιστές που έχω για να δω τις θερμοκρασίες,αλλά τίποτα. Λέτε να επαναφέρω στον υπολογιστή που σας είπα την αρχική του ψήκτρα ; http://www.e-shop.gr...l?id=PER.650801 αυτήν εδώ φοράω τώρα,που την είχα στον δεύτερο υπολογιστή. Ευχαριστώ
scorpios123 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Κατέβασε το Core Temp (eίναι free) και τσέκαρε τις θερμοκρασίες σου σε idle και σε load και πες μας που φτάνεις.
xtrmsnpr Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Με το realtemp που χρησιμοποιώ έγραψα πιο πάνω μέχρι 60 όπως και όταν χρησιμοποιώ μέσα σε παιχνίδι πχ δεν πάει πάνω από τους 65C . http://imageshack.us/photo/my-images/405/therm.jpg θα το βάλω και το core temp και θα σας πω σε λίγο.
TheELF Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2011 Αν οι θερμοκρασίες είναι από 40-60°C τότε τα ποιο πιθανά σενάρια είναι να μην έχεις κάνει ποτέ defrag ή να έχεις «φάει» κάποιο malware/virus.
xtrmsnpr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 με τα προγράμματα που φαίνονται να τρέχουν μόνο. και όταν έτρεχα το bfbc2 μαζί με άλλα προγράμματα Δεν νομίζω να έχω κολλήσει κάτι,γιατί είναι φρεσκοφορμαρισμένο(17/7),και το μεσημέρι είχα κάνει σκανάρισμα.Και το πρόβλημα το έκανε από τότε.
antonl Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δεν πιστεύω ότι είναι θέμα επεξεργαστή. Θα λεγα κάρτα γραφικών (hardware ή drivers) ή τροφοδοτικό.
xtrmsnpr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Μα και τώρα που κάθομαι πχ,και παίζω μουσική από το media player lagαρει.. σιγά τα γραφικά που κουράζουν τον υπολογιστή βρε παιδιά.. Ζημιά πως να έπαθαν αφού τροφοδοτικό/vga άλλαξα πριν 7μήνες . Να χάλασανε ;; Πριν αλλάξω την ψήκτρα δεν μου το έκανε.Να την επαναφέρω στην μανίσια που είχε; Αα και τον είχα στην Θεσσαλονίκη αυτόν εδώ τον υπολογιστή και τον έφερα Μυτιλήνη . Να δοκιμάσω να περάσω drivers πάλι πάνω του chipset και της vga ;
TheELF Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δεν το κάνει πάντα το lagαρισμα αυτό,αλλά όταν το κάνει,ακούγεται ένα μππιιιιιιιιζζ από τα ηχεία στιγμιαία .Με ανησυχεί κάπως Για αυτό κατά κανόνα ευθύνεται ο σκληρός,λες έκανες format τα έχεις σε διαμέρισμα τα windows,τέλος πάντως όλα τα αρχεία σου τα έχεις σε άλλο δίσκο;
xtrmsnpr Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Για αυτό κατά κανόνα ευθύνεται ο σκληρός,λες έκανες format τα έχεις σε διαμέρισμα τα windows,τέλος πάντως όλα τα αρχεία σου τα έχεις σε άλλο δίσκο; Αα..Γιατί έτσι;; όχι δεν έκανα ποτέ partitions(δεν με βόλεψε).. ένα έχω. σε άλλο σκληρό έχω το back up μου ναι. πχ τώρα που έπαιζα gta4(3ώρες_),δεν έκανε ούτε μια φορά το lag αυτό,όλα smooth.
TheELF Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 4 Αυγούστου 2011 Τρέξε το defraggler πάτα analyse στο C:\ και αν είναι μεγάλο το ποσοστό που θα σου βγάλει πάτα defrag.
xtrmsnpr Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 5 Αυγούστου 2011 Τρέξε το defraggler πάτα analyse στο C:\ και αν είναι μεγάλο το ποσοστό που θα σου βγάλει πάτα defrag. Δεν κάνει τίποτα το defragment των windows να υποθέσω ,ούτεκαλή δουλειά,γιατί μου έβγαζε 0% ,παρόλα αυτά το έκανα defragment .Οκ φίλε θα το τρέξω,μόλις πάω σπίτι.
xtrmsnpr Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Ήταν στο 6%,αλλά το έβαλα και πάλι να κάνει ανασυγκρότηση. Συνεχίζει όμως αυτό το lag.
wizard23 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 φιλε πολύ φοβάμαι και εγώ ότι είναι ο σκληρός σου όπως είπε και ο ELF μάλλον είναι έτοιμος να τον πάρεις στο χέρι γιαυτο καλύτερα αλαξε τον πριν χάσεις δεδομένα για να διαπιστώσεις αυτό που σου λέω κανε εγκατάσταση στον άλλο σκληρό που είπες ότι έχεις αν δεν μπορείς δοκίμασε να κανεις αντιγραφή ένα μεγάλο αρχείο σε ένα flash και δες αν σου κολλάει την ώρα που κάνει την αντιγραφή αν κολλάει τότε είναι 100% κλασμένος....... sorry
xtrmsnpr Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 φιλε πολύ φοβάμαι και εγώ ότι είναι ο σκληρός σου όπως είπε και ο ELF μάλλον είναι έτοιμος να τον πάρεις στο χέρι γιαυτο καλύτερα αλαξε τον πριν χάσεις δεδομένα για να διαπιστώσεις αυτό που σου λέω κανε εγκατάσταση στον άλλο σκληρό που είπες ότι έχεις αν δεν μπορείς δοκίμασε να κανεις αντιγραφή ένα μεγάλο αρχείο σε ένα flash και δες αν σου κολλάει την ώρα που κάνει την αντιγραφή αν κολλάει τότε είναι 100% κλασμένος....... sorry Καλημέρα . Αν καταλάβα καλά,λες να κάνω αντίγραφη ένα αρχείο σε flash memory.Δεν έχω,αλλά πιάνετε που προσπαθούσα να αντιγράψω ένα αρχείο 8gb σε άλλον φάκελο και μου έβγαζε ότι δεν γίνεται επειδή είναι πολύ μεγάλο; Μωρέ αν είναι ο σκληρός τότε οκ-πάει και έρχεται, cpu ή vga που είπαμε πριν να μην είναι..
TheELF Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Κάνε δεξί κλίκ στον δίσκο σου πάνε Ιδιότητες και πες μας τη λέει δίπλα από το Σύστημα αρχείωv:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.