TheELF Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Προφανώς όσο πετυχημένο και να νομίζει το ίδιο ότι την έκανε την διαδικασία του bios update τα έκανε μαντάρα,δες στο εγχειρίδιο σου ποια είναι η διαδικασία για blindflash(μπορεί να το έχει με άλλο όνομα σε σένα) οι καινούργιες έχουν τέτοια λειτουργία που σου επιτρέπει να κάνεις flash ακόμα και αν δεν κάνει τίποτα άλλο ο Η/Υ σου δοκίμασε πρώτα πάλι με το νέο bios και αν δεν γίνει κάτι τότε με την έκδοση που είχες παλιά.
nikolasR200 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 δεν είδα, τα post σας νωρίτερα γιατί από τα νεύρα μου έλυσα όλο τον υπολογιστή, μέχρι και cpu έβγαλα και τα ξαναέδεσα όλα..τίποτα...!!! το μόνο που μένει είναι αυτό που λέει ο φίλος thelf για blindflash, αλλά δεν βρήκα κάτι στο manual στην msi δεν βρίσκω τίποτα.. μόνο αυτό, αλλά δεν μου χρησιμεύει.. http://www.msi.com/service/bios-note/#flash
TheELF Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Κοντά ήσουν ακριβώς από κάτω: BIOS Recovery Feature For AMI BIOS Rename the desired AMI BIOS file to AMIBOOT.ROM and save it on a floppy disk. e.g. Rename A569MS23.ROM to AMIBOOT.ROM Insert this floppy disk in the floppy drive. Turn On the system and press and hold Ctrl-Home to force update. It will read the AMIBOOT.ROM file and recover the BIOS from the A drive. When 4 beeps are heard you may remove the floppy disk and restart the computer. For Award BIOS Make a bootable floopy disk Copy the Award flash utility & BIOS file to the said floppy disk Create an autoexec.bat with "Award_Flash_Utility BiosFilename" in the content (e.g. awdfl823K w6378vms.130) Sample on how to create an autoexec: a. On Windows, open the notepad b. On the notepad, write "awdfl823K w6378vms.130" (without the " ") c. Save the file as autoexec.bat Boot up system with the said floppy (it will take less than 2 minutes before screen comes out) Re-flash the BIOS & reboot. Δυστυχώς θα χρειαστείς Floppy drive αν δεν έχει αλλά είναι στα 3€(4€ με κάνα καλώδιο αν δεν έχει)αξίζει για μια μητρική.
nikolasR200 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 το βρήκα αυτό το κομμάτι και σε ευχαριστώ που έψαξες, το πρόβλημα είναι ότι τα αρχεία είναι 2mb άρα δε χωράνε σε floppy.. (έψαξα και βρήκα floppy s=και δισκέτα στον παλιό μου υπολογιστή..αλλά τώρα κολλήσαμε στο μέγεθος...
TheELF Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Τι κατεβάζεις ρε συ;;; Από εδώ http://www.msi.com/product/mb/880GMA-E45.html#?div=BIOS το 7623vHA.zip Version 17.A που είναι το ποιο καινούργιο είναι 1.3MB συμπιεσμένο και το A7623AMS.HA0 που πρέπει να είναι το Bios είναι 1.1mb.
nikolasR200 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Τι κατεβάζεις ρε συ;;; Από εδώ http://www.msi.com/product/mb/880GMA-E45.html#?div=BIOS το 7623vHA.zip Version 17.A που είναι το ποιο καινούργιο είναι 1.3MB συμπιεσμένο και το A7623AMS.HA0 που πρέπει να είναι το Bios είναι 1.1mb. Το ίδιο κατέβασα και εγώ και το A7623AMS.ΗΑ0 εμένα μου το βγάζει 2mb και επίσης συνέδεσα δοκιμαστικά στο floppy αλλά δεν βλέπω κατά την έναρξη να το "ενεργοποιεί"
TheELF Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2011 Ναι σωστά το συμπιεσμένο μέγεθος έβλεπα εγώ Υπάρχει ή περίπτωση να το κάνει και από το usb αν έχεις κάποιο stick κάνε του φορμάτ σε fat32 και κάνε την διαδικασία που σου λέει για το floppy αλλά με το usb δεν χάνεις κάτι.
nikolasR200 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 αν και την απάντηση μάλλον την ξέρω, είναι δυνατόν να παρακάμψουμε το φόρτωμα του bios και να μπούμε στο λειτουργικό ώστε να "αναγκάσουμε" φλασάρισμα από εκει?
nikolasR200 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 8 Αυγούστου 2011 τελικά σήμερα αλλάχτηκε μητρική..καθώς η msi δεν τα κατάφερε.. στη θέση της μπήκε μια gigabyte ga990xa-ud3 με μικρή χρηματική διαφορά αν και ίσως να ήταν λίγο βιαστική απόφαση γιατί εκ των υστέρων είδα ότι και η 990fxa είχε μικρή επιπλέον διαφορά..
nikolasR200 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Μέλος Δημοσ. 2 Αυγούστου 2012 Παιδιά, αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την μητρική νομίζω πάλι.. η ga990xa-ud3.. ενώ κάνω clear cmos είτε με αφαίρεση μπαταρίας, είτε με γεφύρωμα των ακροδεκτών στη μητρική, με το που κάνει boot το μηχάνημα μου εμφανίζει μια οθόνη που μου λέει load default load last known good κάτι τέτοιο τέλος πάντων.. παλιότερα που έκανα clear cmos όταν είχε χρειαστεί, δεν μου έκανε τέτοια νούμερα.. τα φτυνει η μητρική? ή παίζει να φταίει η τρέχουσα έκδοση bios Που έχει τώρα..?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα