insomniaK Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Ήρθα να γράψω με φόρα και το πρώτο ποστ εξαιρεί τους φανατικούς του batman και καλλιτέχνες της πένας και του πενακίου, όπως Frank Miller, Allan Moore, Grant Morrison... Ακατανόητη για μένα η κατηγοριοιποίηση, εκτός και αν τους παραπάνω τους διαβάζουν μόνο παιδάκια...
deesnider Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Ήρθα να γράψω με φόρα και το πρώτο ποστ εξαιρεί τους φανατικούς του batman και καλλιτέχνες της πένας και του πενακίου, όπως Frank Miller, Allan Moore, Grant Morrison... Ακατανόητη για μένα η κατηγοριοιποίηση, εκτός και αν τους παραπάνω τους διαβάζουν μόνο παιδάκια... Μια και ο "ένοχος" για το πρώτο post είμαι εγώ, σε καθησυχάζω: Σαφώς και όχι! Η "κατηγοριοποίηση" έγινε απλά διότι πιστεύω ότι οι συγκεκριμένοι δημιουργοί που ανέφερες, αποτελούν ξεχωριστή "σχολή", με την οποία δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα (καθαρά λόγω ...ιδιοσυγκρασίας!), συνεπώς δε τη γνωρίζω αρκετά καλά. Άσχετα όμως με το γεγονός ότι δεν είναι το είδος κόμικς που προσωπικά προτιμώ, σε καμιά περίπτωση δε το θεωρώ "μόνο για παιδάκια" (όπως π.χ. δε θεωρώ ότι στερείται αξίας - κάθε άλλο, μάλιστα - ένα μουσικό είδος το οποίο τυχαίνει να μη με "αγγίζει", όπως ας πούμε συμβαίνει, προσωπικά για 'μένα, με τη jazz). Συν τοις άλλοις, αν προσέξεις, θα διαπιστώσεις ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό - αν όχι η πλειοψηφία - των φίλων του ...σπορ, με τον όρο "κόμικς", εννοούν αποκλειστικά αυτή τη σχολή. Απλά, ήθελα να αναφερθώ σε ένα κομμάτι και κάποιους εκπροσώπους αυτής της τέχνης, που δε συζητούνται τόσο ευρέως και οι οποίοι συμβαίνει να με ...γοήτευσαν!
bluesattack Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 E βαλτε και τους αγαπημενους σας βρε παιδια..
washcloud Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Ήρθα να γράψω με φόρα και το πρώτο ποστ εξαιρεί τους φανατικούς του batman και καλλιτέχνες της πένας και του πενακίου, όπως Frank Miller, Allan Moore, Grant Morrison... Ακατανόητη για μένα η κατηγοριοιποίηση, εκτός και αν τους παραπάνω τους διαβάζουν μόνο παιδάκια... ...και προς υποστήριξη του Ντη, να τονίσω ότι υπάρχουν "μπάτμαν και μπάτμαν". Και σίγουρα εννοούσε pulp καταστάσεις της DC ή Marvel, όπου κυκλοφορούσαν "ιστοριούλες" (που οκ, έχουν ΚΑΙ αυτές την αξία τους, αλλά δεν είχαν να κάνουν με "επικές" καταστάσεις, όπως των δημιουργών που εσύ τόνισες) και που δικαίως συγκαταλεγόντουσαν στον σωρό των "μικυμάους", κάποτε...
deesnider Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 E βαλτε και τους αγαπημενους σας βρε παιδια.. Προσωπικές μου αδυναμίες, οι: Carlos Gimenez, Edika και Gotlib. Ο πρώτος κυρίως για τη αξιοζήλευτη ικανότητά του να αποδίδει όποια - μα όποια - έκφραση ήθελε στα πρόσωπα, οι δε Edika & Gotlib, εξ' αιτίας του πιο "παρανοϊκού" χιούμορ, που έχει εμφανιστεί ποτέ σε χαρτί (ειδικά ο Edika, πρέπει να είναι άρρωστος...) Θεωρώ εξ' ίσου αξιόλογους και τους υπόλοιπους που ανέφερα, απλά προσωπικά ξεχωρίζω τους συγκεκριμένους τρεις. Υστερ - ικό - γραφον: Φίλε washcloud, ορμώμενος από το ότι νωρίτερα αναφέρθηκες στον "δικό μας" Αρκά, πιστεύω ότι ο άνθρωπος είναι ΠΟΛΥ σπουδαίος. Δύσκολα μου συμβαίνει να γελάω τόσο πολύ και τόσο έντονα - τα 'χω βρει αγγούρια μαζί του! κάποτε παρά λίγο να ...καταπιώ τη γλώσσα μου, χωρίς πλάκα, από τα γέλια - με τόσο κατάμαυρο χιούμορ, όπως το δικό του. Στοιχηματίζω ότι συμφωνείς, αλλά το λέω έτσι για την ιστορία: δεν είναι μόνο ο "ισοβίτης" και τα "πειραματόζωα", μαύρα κι άραχνα, πράγμα που θα ήταν αναμενόμενο λόγω θέματος, αλλά ακόμα και οι "χαμηλές πτήσεις". Για παράδειγμα: [/img] Uploaded with ImageShack.us
washcloud Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Ε όλες οι ιστορίες του Αρκά, στο ίδιο πλαίσιο πάνω-κάτω κινούνται : η σύγκρουση μεταξύ ρομαντικού και κυνικού ή μεταξύ ηλίθιου κι έξυπνου, ή μεταξύ ρομαντικού έξυπνου και κυνικού ηλίθιου ή ρομαντικού ηλίθιου και κυνικού έξυπνου... Για αρκετά χρόνια ο Αρκάς, όντως έγραψε εντελώς θανατηφόρες ατάκες, που βγαίνανε μέσα είτε από τα πιο απλά ή πιο απρόσμενα σκηνικά στα οποία εμπλεκόντουσαν οι ήρωές του....Τα τελευταία, είναι αλήθεια ότι έχει στερέψει, και είτε αναμασάει τα ίδια, είτε είναι έως και κρυόκωλες οι ατάκες πλέον, αλλά έλεος, τα όσα έδωσε για πάνω από 20 χρόνια ('80 με 2000), και μάλιστα με τον ρυθμό που τα έδωσε, εμένα προσωπικά με κάλυψαν για μια ζωή...Ειδικά τότε με τα Show Business/Ξυπνάς Μέσα Μου Το Ζώο (που έγινε και μπλουζάκια κι έφτασε παντού)/Ο Ισοβίτης, που έκανε το γενικευμένο μπαμ σε 3 στάδια (τον Κόκκορα στην ουσία τον μάθανε μετά από αυτά, οι περισσότεροι, κι ας ήταν το πρώτο του πόνημα) ήταν ΤΕΛΕΙΩΣ mind-blowing τα κείμενα κι οι καταστάσεις στις οποίες έβαζε τους ήρωές του...Είμαι βέβαιως πως επηρρέασε σημαντικά (...ίσως όμως όχι και τόσο θετικά, πάντα, χμ...) την πολιτιστική και κοινωνική συμπεριφορά της τότε γενιάς μεταξύ 15 κι 25 ετών. Nα προσαθέσω σε ονόματα που ανέφερες -αφού κάνω κι εγώ μια στάση για αναφορά στον θεόμουρλο και τρισαγαπημένο Edika- και τον πολύ ξεχωριστό από την άποψη ποιότητας και δυναμικής σκίτσου, Aργεντίνο (μεγάλη σχολή) Ernesto Garcia Seijas, που δεν πολυφαινόταν στις εκδόσεις "για λίγους και ψαγμένους" της Βαβέλ ή του Παρά Πέντε, αλλά σποραδικά υπήρξαν δημιουργίες του (κυριώς τον γνώρισαν όσοι τον...αναγνωρίζουν, από τον εν Ελλάδι βραχύβιο Σκορπιό, περίπου πόκετ-σάιζντ περιοδικό με πολύ πιο εξεζητημένες ιστορίες, από τα αναλόγου μεγέθους Μπλεκ, Αγόρι κτλ, που πλησίαζαν το ύφος των όσων δημοσιευόντουσαν σε Βαβέλ και Παρα Πέντε....
deesnider Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 "...τα όσα έδωσε για πάνω από 20 χρόνια..." Ακόμα και μόνο γι' αυτό...του βγάζω το καπέλο!
bluesattack Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Ο Αρκας ειναι απιστευτος Η ζωη μετα , χαμηλες πτησεις κορυφη για μενα
μαφαλντα Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Quino. Εκτός από την Μαφάλντα είχαν εκδοθεί και το κινολογιες,σκληρός που είναι ο έρωτας και το καλή όρεξη.
washcloud Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 7 Αυγούστου 2011 ...δεν είναι το θρεντ των γρίφων εδώ, για βόηθα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα