chris-77 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα! Προχθές έκανα συμπίεση ενός φακέλου μου που βρίσκεται στα Έγγραφά μου. Ενώ γινόταν η συμπίεση, έφυγα από τον υπολογιστή για 10' και όταν επέστρεψα ήταν σβηστός. Προσπάθησα να τον ανάψω πάλι, αλλά είναι εντελώς νεκρός, δεν ανάβει και δεν ακούγεται τίποτα!!! Ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβαίνει? Πώς μπορώ να σώσω τουλάχιστον τα αρχεία που έχω στον σκληρό? Γίνεται να συνδέσω αυτόν το σκληρό με το 2ο laptop που έχω για να πάρω τουλάχιστον τα αρχεία μου, πριν τον στείλω για επισκευή? Να σημειώσω τα εξής: Η μπαταρία εξαντλήθηκε τελείως, εδώ και ένα χρόνο τον δούλευα μόνο με το ρεύμα. Πλέον δεν ανάβει τίποτα απολύτως, κανένα λαμπάκι. Λέτε να φταίει το τροφοδοτικό? Την τελευταία φορά που τον άναψα δεν έμπαινε στα Windows γιατί ήταν ακόμα συνδεδεμένο το καλώδιο του scanner. Έτσι αποσύνδεσα το καλώδιο, έκανα επανεκκίνηση στο laptop και ζήτησε πρώτα να κάνει έλεγχο. Ο έλεγχος όμως διαρκούσε πάρα πολύ ώρα, για αυτό εγώ τον επανεκκίνησα με το ζόρι και αυτή τη φορά χωρίς να κάνει έλεγχο. Μόλις μπήκα στα Windows προσπάθησα να συμπιέσω έναν φάκελο με κάποια αρχεία και μετά από λίγη ώρα έσβησε εντελώς.... Ευχαριστώ, Χριστίνα
rarcr7 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 οσο αναφορα το σκληρο δισκο και σωσιμο αρχειων γινεται εφοσον το 2ο λαπτοπ ειναι ιδιο μοντελο ! Επισης απο τι 3ερω υπαρχει ενα gadget το οποιο μπορει να κανει το σκληρο ε3ωτερικο. προφανως αν δεν αναβει ισως εχεις προωλημα με το τροφοδοτικο.αλλα3ε το και δοκιμασετο .Αν δεν κανει παλι βαψτο μπλε και πετατο στην ωραια μας θαλασσa
Gunix Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Τι εννοείς ότι εξαντλήθηκε η μπαταρία? Χάλασε ή όταν την φωρτήζεις 100% και αδιάζει γρήγορα? 1) Αν είναι χαλασμένη τότες υπάρχουν 2 περιπτώσεις: να έχει χαλάσει το τροφοδοτικό ή να είναι θέμα hardware. 2) Αν η μπαταρία δουλεύει τότες δοκήμασε να την βάλεις να δεις αν ανοίγει τουλάχιστον. Επίσης για πες μας τη μοντέλο είναι toshiba, hp, acer.....?
stm00192 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 O πιο ευκολος και μοναδικός μαλλον τρόπος να πάρεις τα αρχέια σου έιναι να αφαιρέσεις τον σκληρό από το laptop και να τον συνδυάσεις με κάτι τετοιο ώστε να γίνει εξωτερικός!! http://www.ebw.gr/el-GR/Product/4781/2-5small-PCB%28-support-IDE-or-sata-hard-disk%29-Hard-Disk-Case-%CE%9A%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%AF-%CE%98%CE%AE%CE%BA%CE%B7-%CE%A3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%8D-%CE%94%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85 Από εκεί και πέρα αυτος ο ξαφνοκός θάνατος του laptop υπαρχει μεγάλη πιθανότητα να οφείλεται σε καψιμο της μητρικής του.. και χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω σε τετοια περίπτωση αν είσαι εκτος εγγύησης (που μάλλον είσαι) τότε δεν σε συμφέρει να τον επισκευάσεις διότι με τα χρήματ απου θα δώσεις πιθανότατα παίρνεις καποιο καινούργιο!!
chris-77 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Καταρχήν ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας! Μόνο που εχθές και σήμερα δε μου αρέσει καθόλου όταν λαμβάνω απαντήσεις του στυλ: Πέταξέ τον ή Πάρε καινούριο. Το θέμα είναι να μάθω αν μπορεί να διορθωθεί αυτός που έχω τώρα και ΑΝ όχι..... τότε ξέρω τι θα πρέπει να κάνω..... Λοιπόν: - Η μπαταρία εξαντλήθηκε τελείως, δηλαδή δε φορτίζει ούτε 1%. - Η εγγύηση έληξε πριν πολύ καιρό. - Το laptop είναι VAIO. - stm00192 ευχαριστώ που με παραπέμπεις στο παραπάνω link. Αλλού οι θήκες έχουν τουλάχιστον 30,00!
Cham Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 9 Αυγούστου 2011 Για όλα υπάρχουν λύσεις,και κουτιά εξωτερικών φτηνότερα,και το λαπτοπ να επαναλειτουργήσει. Αυτό που βγαίνει όμως από το πρώτο ποστ σου είναι η λίγο έλλειψη φροντίδας οπότε θέλει ένα γενικό Servis και να βρεθεί και η βλάβη. Αν έχεις κάποιον γνωστό τεχνικό που να εμπιστεύεσαι καλό θα ήταν να το κοιτάξει εσύ δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα από εδώ και κάτω.
luminociter Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Κοίτα, μερικά απλά πράγματα για να καταλάβεις τί σου λένε τα παιδιά. 1) Μπορείς να γυρίσεις τον φορητό ανάποδα, να εντοπίσεις το καπάκι του σκληρού δίσκου, συνήθως έχει ένα αντίστοιχο σηματάκι, να το ανοίξεις και να βγάλεις τον δίσκο. Αν είναι sata, που θα είναι για κάθε φορητό της τελευταίας 2-3ετίας, τότε απλά τον πάς σε κάποον που έχει σταθερό υπολογιστή, τον συνδέει και παίρνεις τα αρχεία σου. 2) Το τροφοδοτικό έχει ένα πράσινο λκαμπάκι. Αν ανάβει τότε είανι ΟΚ. Τα τροφοδοτικά αυτά, τα original μόνο, ΄πταν δεν λειτουργούν ή όταν κάτι έχει καεί, δεν ανάβει το λαμπάκι γιατί δεν παιρνάνε τους εσωτερικούς ελέγχους που κάνουν. 3) Το πιθανότερο είναι να έχει καεί το κύκλωμα τροφοδοσίας της μητρικής, εξ'ού και η μπαταρία που δεν φορτίζει τον τελευταίο χρόνο. Αν του συνδέσεις μια φορτισμένη μπαταρία μπορεί και να ξεκινήσει, αλλά αυτό δεν είναι μόνιμη λύση. 4) Το κόστος: υπολόγιζε πάνω από 100 -150 euro, και αν χρειαστεί να αλλάξεις μητρική τότε πάμε πάνω από 250. Αυτό εννούν τα παιδιά ότι δεν συμφέρει να το φτιάξεις, ιδιαίτερα αν με 60 - 70 euro παραπάνω παίρνεις καινούριο με σαφώς καλύτερα χαρακτηριστικά από αυτό που έχεις. Τον παλιό μπορείς να τον πουλήσεις κομμάτια.
Roger Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Παιρνεις το τροφοδοτικο αγκαλια και πηγαινεις σε εναν ηλεκτρονικο να μετρησει να δει αν βγαζει ταση. Ολα τα αλλα για καμμενες motherboard ,μπαταριες και τα σχετικα ερχονται σε δευτερη μοιρα.
tonis22pap Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2011 Είχα το ίδιο πρόβλημα.Έβγαλα την μπάταρία απο το Laptop για ενα ολόκληρο βράδυ και την άλλη μέρα ξανα έβαλα την μπαταρία και το άφησα να φορτήσει καμιά ώρα. Δουλεύει τωρα κανα χρόνο και δεν το έχει ξανα παρουσιάσει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.