Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με σκληρό δίσκο..!

Lancerakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.Είχα αγοράσει ένα western digital 1tβ εξωτερικό δισκο και τον χτύπησα με τα πόδια και έσπασε το usb..Αγόρασα λοιπόν μια θήκη για να το κάνω εξωτερικό της icy box και μόλις τον συνδέω μου λέει πως χρειάζεται διαμόρφωση..Υπάρχει κάποιος τρόπος να ανακτήσω τα αρχεία μου??με πρόγραμμα που δοκίμασα μου βρίσκει λίγα και αυτα είναι κατεστραμένα.

Δημοσ.

Δοκίμασα αλλα λέει πως δεν μπορεί να το τεστάρει διότι δεν ειναι διαμορφωμένος ο σκληρός..δοκίμασα να κάνω και ckeck disk απο command prompt αλλα μου λέει οτι ειναι σε RAW..

Δημοσ.

Όπως λέει και ο washcloud πάνε εδώ

http://www.insomnia.gr/topic/243211-%CF%84%CE%B1-%CE%AD%CF%87%CE%B1%CF%83%CE%B1-%CF%8C%CE%BB%CE%B1-hard-disk-data-recovery/page__st__30

διάβασε το post #32 της NBestgirl δες και λίγο ποιο κάτω όπου έχει ξανά-ανεβάσει της εικόνες ο washcloud.

Αν τα κάνεις αυτά και δεν καταφέρεις κάτι μπορείς και με κάποιο πρόγραμμα ανάκτησης π.χ. active@file recovery να ψάξεις για τα αρχεία σου αν πάλι τίποτε τότε,είναι πολύ πιθανόν η κλοτσιά σου να έκανε μεγαλύτερη ζημιά από ότι νομίζεις,κατέβασε το πρόγραμμα ελέγχου της WD και δες τη θα σου πει για των δίσκο.

Δημοσ.

Αν καταφέρεις να τον κάνεις mount κάτω από linux η osx πιθανόν να καταφέρεις περισσότερα..

Σε κάθε περίπτωση αν έχεις σημαντικά πράγματα μην τον ταλαιπωρήσεις πολύ να το κανει κάποιος τεχνικός.

Δημοσ.

παιδια μια ερωτηση λιγο ασχετη,θελω να παρω απο τςις αγγελιες εναν σκληρο wd 250gb μεταχειρισμενο.πως μπορω να ελέγξω εαν ειναι σε αριστη κατασταση η αν εχει καποιο προβλημα??

Δημοσ.

παιδια μια ερωτηση λιγο ασχετη,θελω να παρω απο τςις αγγελιες εναν σκληρο wd 250gb μεταχειρισμενο.πως μπορω να ελέγξω εαν ειναι σε αριστη κατασταση η αν εχει καποιο προβλημα??

Τρέξε το Hard Disk Sentinel εκτός από της αρχικές πληροφορίες τρέξε και το surface scan από το μενού disk->surface test επιλέγεις δίσκο και read test

Δημοσ.

Ανεξάρτητα με αυτό που σου είπε ο Ελφ, κι είναι όντως σωστό ως συμβουλή, η ΟΥΣΙΑ στον δίσκο που θα πάρεις θα είναι η εγγύηση η οποία ίσως θα τον συνοδεύει: Αν ΔΕΝ έχει, τότε ο μόνος καλός λόγος για να τον πάρεις (εκτός κι αν έχεις δικούς σου λόγους, πχ να πάει σε μηχάνημα που θέλει ακριβώς τέτοιον δίσκο -IDE κατά πάσα πιθανότητα- κτλ) είναι (σε σχέση ειδικά με τα GB του), να κοστίζει πχ 5€ (και δε σε νοιάζει το "ρίσκο"). Αν πάλι ΕΧΕΙ, αλλά είναι περιορισμένη, τότε να τον αγοράσεις μόνο αν η τιμή είναι κατά τι παραπάνω (πχ μέχρι 10€). Διότι, πιο πολύ συμφέρει να δώσεις περισσότερα (40-50€) και να πάρεις αφ' ενός ολοκαίνουριο δίσκο, με πλήρη μάλιστα εγγύηση αντικατάστασης (το στάνταρ είναι τα 3 χρόνια), και σίγουρα σαφώς πολύ μεγαλύτερου μεγέθους.

Και οκ να τον βγάλει τον δίσκο ένα πρόγραμμα, δεν μπορεί να προβλέψει αν αύριο δεν θα του την βαρέσει ο δίσκος και βαρέσει. Μ' άλλα λόγια, η εγγύηση αντικατάστασης είναι το Α και το Ω - εκτός κι αν η τιμή είναι πάρα πολύ δελεαστική.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...