santana99 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Ο γιατρός μου έχει φύγει με άδεια και θα τον επισκεφτώ σε 12 μέρες. Παρόλα αυτά σύμφωνα με τις τελευταίες εξετάσεις αίματος για t3, t4 tsh κρίνω πως κάτι πάει άσχημα με την δοσολογία που παίρνω και θα ήθελα να ζητήσω συμβουλή για το τι δοσολογία να παίρνω αυτές τις 12 μέρες μέχρι να επισκεφτώ το γιατρό μου. Αν μπορεί κάποιος που γνωρίζει να μου στείλει ένα πμ να του πω τις τιμές και να μου συστήσει μια δοσολογία. Συγκεκριμένα είναι κάτω από το οριακό (tsh 0.03) και δεν ξέρω πόσο επικίνδυνο είναι να συνεχίσει για 12 μέρες (+1 μήνα που το παίρνω ήδη). Ευχαριστώ
Moderators stormrain Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Moderators Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δεν καταλαβαινω τι εννοεις (γιατι δεν ειμαι γιατρος), αποκωδικοποιησα μονο: "πειτε μου δοσολογια για φαρμακα" + "κατι δεν παει καλα οπως τα παιρνω" + "επικινδυνο" + forum στο ιντερνετ. Παρε τηλεφωνο τον γιατρο σου
Dark_son20 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 άσχετο / σχετικό αλλά επειδή ο πατέρας μου, όταν ήμουν πιτσιρικάς, τη είχε πατήσει και με είχε πάει σε ένα καραγκιόζη "διαιτολόγο" που μου τα είχε δώσει Τ3 Τ4 χωρίς ο θυροειδής μου να έχει τίποτα, για αδυνάτισμα, ελπίζω να μην έχεις πέσει σε τέτοια λούπα γιατί πηδάνε πολλά πράματα...
santana99 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δεν το έχω... Κάποιος όμως που είναι όντως ενδοκρινολόγος δεν θα του πάρει πάνω από 2 λεπτά να διαβάσει 2-3 γραμμές που θα του πω και να μου απαντήσει. άσχετο / σχετικό αλλά επειδή ο πατέρας μου, όταν ήμουν πιτσιρικάς, τη είχε πατήσει και με είχε πάει σε ένα καραγκιόζη "διαιτολόγο" που μου τα είχε δώσει Τ3 Τ4 χωρίς ο θυροειδής μου να έχει τίποτα, για αδυνάτισμα, ελπίζω να μην έχεις πέσει σε τέτοια λούπα γιατί πηδάνε πολλά πράματα... όχι εγώ έχω θυρεοειδή απλά έπρεπε να αυξήσω την δόση το θέμα είναι ότι την αύξησα ίσως παραπάνω από όσο έπρεπε... (δεν είναι κάτι ανησυχητικό πάντως...εδώ τόσα χρόνια είχα 8 (ενώ το ανώτατο όριο είναι 4,25 νομίζω) δεν θα πειράξει για +12 μέρες το 0,03. (δεν είμαι σίγουρος όμως γιαυτό το ρωτάω) btw ο πατέρας σου εκείνη την περίοδο έχασε παραπάνω κιλά από ότι περίμενε; Πόσο καιρό το έκανε αυτό και του δημιουργήθηκε κανένα σύμπτωμα;
Adon1s Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 ο Φίλος - υποθέτω - έχει ( μακάρι όχι πάντως ) τρεχάματα με υπο- ή υπερ- θυρεοειδισμό οι Τ3 και Τ4 είναι οι ορμόνες που παράγονται στον Θυροειδη αδένα, και η TSH είναι η ορμόνη που εκκρίνεται απο ενα σημείο του εγκεφάλου (απο τον πρόσθιο λοβό της υπόφυσης συγκεκριμένα) και η οποία πηγαίνει στον θυροειδή και αυτή είναι που του δίνει την "εντολή" να παράξει τις Τ3 και Τ4 . περαστικά όπως και νάχει και καλύτερα να πάρεις τηλέφωνο τον γιατρό σου , απο το ίντερνετ δεν είναι και ότι προτιμότερο να δίνονται συμβουλές τέτοιου είδους. Αν επιτρέπεται , η TSH σου είναι πολύ χαμηλή ή πολύ ψηλά ?
santana99 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Είναι πολύ χαμηλή 0,03 με κατώτερο όριο 0,35. Ναι ξέρω δεν είναι ότι θα ακολουθήσω κάτι που θα μου πει κάποιος (πιο πολύ για γνώμη). Και επιπλέον όλο και κάποιος ενδοκρινολόγος - συγγενής ενδοκρινολόγου μπορεί να το δει και να βοηθήσει. Όπως είπα δεν είναι κάτι εξειδικευμένο σε 2 λεπτά έχει βρεθεί λύση.
Lucifer Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Και πως ακριβώς θα εξακριβώσεις αν κάποιος είναι όντως ενδοκρινολόγος; Επειδή θα το πει;
pappous_soulis Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Να επισκεφτείς κάποιον άλλο ενδοκρινολόγο δε παίζει;
benign Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Να επισκεφτείς κάποιον άλλο ενδοκρινολόγο δε παίζει; Αυτο που λεει ο παππους να πραξεις.Εχει ιατρειο ενας Δοκτορας Ενδοκρινολογιας μαζι με τη γυναικα του που ειναι Μικροβιολογος εδω στην γειτονια μου.Που μενεις?Να ρωτησω αν θα ειναι εδω αυτες τις μερες αν θελεις,αλλα ερχεται τριημερο απο Τριτη τωρα πλεον.
santana99 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Και πως ακριβώς θα εξακριβώσεις αν κάποιος είναι όντως ενδοκρινολόγος; Επειδή θα το πει; μπορώ στο περίπου να καταλάβω αλλά και πάλι αναφέρομαι σαν λήψη γνώμης κυρίως, όχι ότι θα μου πει κάποιος θα κάνω για αυτό το λόγο + ότι μπορεί να είναι άσχετος... Όχι να επισκεφτώ άλλον δεν παίζει εν το μεταξύ... benign σε πμ
YiN Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δηλαδή προτιμάς να πάρεις ιατρική συμβουλή από φόρουμ από το να επισκεφθείς κάποιον άλλο;
benign Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Στην περιπτωση σου,ληψη γνωμης απο μη ειδικο γιατρο,ειναι επικινδυνο. Καλα δεν σου ειχε πει ο γιατρος σου ποσο πρεπει να το αυξησεις? Σε αφησε να μαντεψεις? Αν επιτρεπεις ποσο Τ4/Τ3 παιρνεις?Και παιρνεις συνδιασμενα και τα δυο η μονο το ενα,π.χ. Τ4?
Lucifer Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Τηλέφωνο δεν έχει ο ενδοκρινολόγος σου; Γενικά, μην παίζεις με αυτά τα πράγματα, όχι απλώς είναι δοσολογίες είναι και ορμόνες. Δηλαδή, όχι.
YiN Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Στην περιπτωση σου,ληψη γνωμης απο μη ειδικο γιατρο,ειναι επικινδυνο. Καλα δεν σου ειχε πει ο γιατρος σου ποσο πρεπει να το αυξησεις? Σε αφησε να μαντεψεις? (I smell a rat. ) Αν επιτρεπεις ποσο Τ4/Τ3 παιρνεις?Και παιρνεις συνδιασμενα και τα δυο η μονο το ενα,π.χ. Τ4? Προφανώς του είπε να κάνει τις εξετάσεις και εν τω μεταξύ έφυγε διακοπές. Αλλά ναι, ένα τηλέφωνο δεν βλάπτει. Μια απλή ερώτηση δοσολογίας είναι τέλος πάντων.
benign Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2011 Προφανώς του είπε να κάνει τις εξετάσεις και εν τω μεταξύ έφυγε διακοπές. Αλλά ναι, ένα τηλέφωνο δεν βλάπτει. Μια απλή ερώτηση δοσολογίας είναι τέλος πάντων. Ναι το πιο πιθανο.Λαθος μου το πειραγματακι.Εξαλλου τον θυμηθηκα τον χρηστη,εχουμε ξανασυζητησει για διατροφη παλιοτερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.