-nick- Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Τα μοντελα δεν κρινονται τοσο βασει σωστου-λαθους αλλα βασει πρακτικης χρησιμοτητας Κανενα μοντελο δεν εινια απολυτα σωστο απλα καποια μας βοηθανε να περιγραψουμε τον κοσμο γυρω μας
Luxx Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Φυσικα και δεν μετραμε ολα τα πραγματα με φυσικους αριθμους. Τυχαιο παραδειγμα απο τα δισεκατομμυρια που υπαρχουν: Φορτιο ηλεκτρονιου(σε στρογγυλοποιηση δεκαδων χιλιοστων) "μειον" 1.6022·10^(-19) C αν δεν κανω λαθος. Ενταξει μη πιανεσαι απο το φυσικους. Απο αριθμους γενικα.
MJBulls23 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Τα μοντελα δεν κρινονται τοσο βασει σωστου-λαθους αλλα βασει πρακτικης χρησιμοτητας Κανενα μοντελο δεν εινια απολυτα σωστο απλα καποια μας βοηθανε να περιγραψουμε τον κοσμο γυρω μας Ισα ισα. Κρινονται ΑΠΟΛΥΤΑ με βαση το "σωστο-λαθος"(υπο την εννοια της επαληθευσης ή μη του πειραματος). Αν καποιο μοντελο φυσικης για καποιο συγκεκριμενο πραγμα ή διαδικασια, δεν επαληθευει και δεν εξηγει τα πειραματα περι αυτου, τοτε απορριπτεται. Μια θεωρια και ενα μοντελο φυσικης πρεπει να εξηγει ΟΛΑ τα πειραματα που γινονται βαση αυτου και αυτων που προβλεπει. Αλλιως μπαινει στα σκουπιδια.
zeniath Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Όχι άλλο κάρβουνο... Εδώ δεν έχετε ιδέα τι σκατά βρήκανε και λέτε και με τουπέ "ε και? τι θα το κάνουμε και που το βρήκαμε" Να ρε, τα μυαλά της Ελλάδας δε πάνε στο εξωτερικό να κάνουμε καριέρα, γράφουνε στο Ινσόμνια...
flik Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Βγαίνει θεωρία. Εξηγεί 10 πράγματα. Υπάρχουν κι άλλα που δεν τα εξηγεί προφανώς. Ελέγχουμε συνεχώς αν αυτά που εξηγεί τα εξηγεί καλά, με πολλά πειράματα. Υπάρχει άλλη θεωρία που εξηγεί αυτά και κάτι ακόμα; Ή υπάρχει άλλη θεωρία που εξηγεί τα ίδια με καλύτερο τρόπο, πιο απλό, πιο κομψό; Παίρνει τη θέση της. Κάπως έτσι δουλεύει χονδρικά το πράγμα.
MJBulls23 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Ενταξει μη πιανεσαι απο το φυσικους. Απο αριθμους γενικα. Ναι ακομα και ετσι so what? Ποιο το νοημα αυτου που ειπες πριν τοτε? Κοιταξτε, μη το κανουμε ακομα πολυπλοκο. Ολα τα πραγματα τα μετραμε σε φυσικους αριθμους τους οποιους εμεις επινοησαμε. Και επειδη εμεις τους δημιουργησαμε τι θα πει αυτο? Χανεται η μαγεια? Δεν ισχυει κατι? Ειναι ανωφελα ολα? Ειναι αχρηστα ολα? Πχ παρε εναν οποιονδηποτε φυσικο αριθμο. Αν ειναι αρτιος(ζυγος) διαιρεσε το με το 2, ενω αν ειναι περιττος(μονός) πολλαπλασιασε το με το 3 και προσθεσε ενα. Ξανακανε το ιδιο. Οποιον αριθμο και να παρεις καταληγει τελικα σε 1. Πχ 3 -> 3·3+1 = 10 -> 10/2 = 5 -> 3·5+1 = 16 -> 16/2 = 8 -> 8/2 = 4 -> 4/2 = 2 -> 2/2 = 1 Αποδειξη δεν μπορουμε να βρουμε με τιποτα. Αυτο τι θα πει? Οτι επειδη εμεις επινοησαμε τους αριθμους τοτε ολα ειναι ανωφελα? Οτι δεν υπαρχει μαγεια στο παραπανω και στο αν βρουμε την αποδειξη του παραπανω? Δεν καταλαβαινω καθολου το σκεπτικο σου....
Luxx Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Ναι ακομα και ετσι so what? Ποιο το νοημα αυτου που ειπες πριν τοτε? Και επειδη εμεις τους δημιουργησαμε τι θα πει αυτο? Χανεται η μαγεια? Δεν ισχυει κατι? Ειναι ανωφελα ολα? Ειναι αχρηστα ολα? Πχ παρε εναν οποιονδηποτε φυσικο αριθμο. Αν ειναι αρτιος(ζυγος) διαιρεσε το με το 2, ενω αν ειναι περιττος(μονός) πολλαπλασιασε το με το 3 και προσθεσε ενα. Ξανακανε το ιδιο. Οποιον αριθμο και να παρεις καταληγει τελικα σε 1. Πχ 3 -> 3·3+1 = 10 -> 10/2 = 5 -> 3·5+1 = 16 -> 16/2 = 8 -> 8/2 = 4 -> 4/2 = 2 -> 2/2 = 1 Αποδειξη δεν μπορουμε να βρουμε με τιποτα. Αυτο τι θα πει? Οτι επειδη εμεις επινοησαμε τους αριθμους τοτε ολα ειναι ανωφελα? Οτι δεν υπαρχει μαγεια στο παραπανω και στο αν βρουμε την αποδειξη του παραπανω? Δεν καταλαβαινω καθολου το σκεπτικο σου.... Οτι εχουμε διαφορετικη θεωρηση των γεγονοτων, συμφωνεις; Οχι εμεις οι δυο, αλλα ολοι μας εναντιον του συμπαντος. Τωρα με το μποζονιο, εαν επαληθευτει, τι θα γινει με την εκκλησια;
zeniath Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Τωρα με το μποζονιο, εαν επαληθευτει, τι θα γινει με την εκκλησια; Που κολλάει η εκκλησία πάλι;
ntg1980 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δεν έκατσα ούτε λεπτό ν'ασχοληθώ με το συγκεκριμένο θέμα... Μάλιστα άλλαξα και κανάλι όταν το άκουσα στις ειδήσεις, επειδή το θεώρησα βαρετό. Θα ζήσω (ελπίζω) ως τα 70-80 μου... κι από όπου κι αν προήλθα, ΑΝ ΠΡΟΗΛΘΑ, θα το μάθω μόλις τα τινάξω! Ας είμαι ειλικρινής. Εξετάζομαι κάθε 3 μήνες επειδή πάσχω από λεμφοκυττάρωση, που είναι το πρώιμο στάδιο της λευχαιμίας. Όσο ζω εξετάζομαι! Θα ήμουν πολύ ευτυχισμένος αν αυτοί οι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ψάχνανε να βρούνε μια λύση για τον Καρκίνο (διότι Καρκίνος στο αίμα είναι στην ουσία), παρά με τις σαχλότητες που ασχολούνται για να αποδείξουν τη ρίζα της ύπαρξης μας! Ως τότε πέρα απ'το να μη κάνω κακό σε άλλους και σαφώς και στον εαυτό μου, δε μ'απασχολεί και ιδιαίτερα το... πως το'παμε? Μπαζόνιο? Μποζόνιο? Ε,αυτό. Αν αυτό μας δώσει απαντήσεις σε κάτι τόσο σοβαρό που έγραψα πιο πάνω, τότε δε θ'αλλάξω κανάλι! Το να βρω ή μάθω περί του σωματιδίου του Θεού, δε θα βοηθήσει ούτε εμένα, ούτε εσάς, ούτε κανέναν προς το παρόν. Get a life guys...
johnyblack Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δεν έκατσα ούτε λεπτό ν'ασχοληθώ με το συγκεκριμένο θέμα... Μάλιστα άλλαξα και κανάλι όταν το άκουσα στις ειδήσεις, επειδή το θεώρησα βαρετό. Θα ζήσω (ελπίζω) ως τα 70-80 μου... κι από όπου κι αν προήλθα, ΑΝ ΠΡΟΗΛΘΑ, θα το μάθω μόλις τα τινάξω! Ας είμαι ειλικρινής. Εξετάζομαι κάθε 3 μήνες επειδή πάσχω από λεμφοκυττάρωση, που είναι το πρώιμο στάδιο της λευχαιμίας. Όσο ζω εξετάζομαι! Θα ήμουν πολύ ευτυχισμένος αν αυτοί οι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ψάχνανε να βρούνε μια λύση για τον Καρκίνο (διότι Καρκίνος στο αίμα είναι στην ουσία), παρά με τις σαχλότητες που ασχολούνται για να αποδείξουν τη ρίζα της ύπαρξης μας! Ως τότε πέρα απ'το να μη κάνω κακό σε άλλους και σαφώς και στον εαυτό μου, δε μ'απασχολεί και ιδιαίτερα το... πως το'παμε? Μπαζόνιο? Μποζόνιο? Ε,αυτό. Αν αυτό μας δώσει απαντήσεις σε κάτι τόσο σοβαρό που έγραψα πιο πάνω, τότε δε θ'αλλάξω κανάλι! Το να βρω ή μάθω περί του σωματιδίου του Θεού, δε θα βοηθήσει ούτε εμένα, ούτε εσάς, ούτε κανέναν προς το παρόν. Get a life guys... κοιτα το να λες get a life σε αυτους που βρηκαν μαζι με αλλους τον αξονικο τομογραφο,το www κ.α ειναι λιγο fail εξ'ορισμου. Link
Luxx Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Που κολλάει η εκκλησία πάλι; Σημειωσε λαθος. Ειναι και η ωρα περιεργη.
ntg1980 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 κοιτα το να λες get a life σε αυτους που βρηκαν μαζι με αλλους τον αξονικο τομογραφο,το www κ.α ειναι λιγο fail εξ'ορισμου. Link Μη γενικεύεις τη κουβέντα και προπαντός μη κρίνεις "εκτός χορού"! Κάποιοι στην αρχή αυτού του topic γράψανε αλήθειες, επειδή μέσα σε όλα θυμήθηκαν ότι είμαστε άνθρωποι, κι όχι Θεοί (ό,τι κι αν ανακαλύψουμε)! Το έγραψα πιο πάνω, το γράφω και τώρα... Αν αυτό με το οποίο ασχολούνται ΤΩΡΑ βοηθήσει σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που ανέφερα ή σώσει ζωές κατ'επέκτασιν, ΤΟΤΕ θα έχει νόημα όλη αυτή η χρηματοδότηση! Αλλά μου φαίνεται ότι δε θα βγει σε κάτι καλό, διότι "όπλο" θα δημιουργηθεί μέσα απ'όλο αυτό το πείραμα... Ζωές δε θα σωθούνε!
Nephelia Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2012 Για αυτό υπάρχουν επιστήμονες σε όλους τους τομείς.Με το δικό σου σκεπτικό,να μην υπάρχει η επιστήμη σε ότι δεν μας αφορά άμεσα. Ακυρώνεσαι μόνος σου με αυτά που γράφεις.Για την πρόοδο της ιατρικής δεν ευθύνονται αποκλειστικά οι γιατροί,αλλά και αυτοί που κράζεις αυτήν την στιγμή.Δεν σε αναγκάζει κανείς να ασχοληθείς με το θέμα,αλλά όχι να αμφισβητείς την δουλειά που κάνουν κάποιοι άνθρωποι πάνω στον τομέα της φυσικής και όλους τους παρακλάδους της.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα