Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φίλε είσαι ο ορισμός του τρολ. Ξεκίνησες με get a life και ότι έχεις καρκίνο και δεν σε ενδιαφέρει το θέμα, και το γύρισες μετά στο μετανοείτε γιατί θα πέσει φωτιά να μας κάψει και το τελείωσες με φόβους και τρομοκρατίες και με λίγα λόγια λες ότι το ανθρώπινο γένος έχει τον φόνο στο DNA του και το μόνο που μας κρατά ζωντανούς είναι τα παραμύθια. Μα είσαι ο ορισμός του τρολ.

Από'κει που ξεκίνησα καταλήγω! Κι ο Καρκίνος (που αν νομίζεις ότι τον θεωρώ "αδυναμία" γελάστηκες!!!), ήταν απλά η δική μου οπτική γωνία των πραγμάτων, ότι δε με βοηθάει να μάθω κάτι τέτοιο. Η συζήτηση από'κει και πέρα εξελίχθηκε στην μη ύπαρξη του Θεού και τι ενδεχομένως να συμβεί! Ξέρεις... δε μιλούσαμε μόνο εμείς οι 2 εδώ μέσα. Και η κουβέντα συνεχίστηκε, μάλιστα με κάποιους να συμφωνούνε μαζί μου.

Το μετανοείτε ισχύει για όσους πιστεύουν και είναι δικές σου σαχλότητες... διότι δε θυμάμαι να δήλωσα κάτι τέτοιο.

Αν από'κει και πέρα δε σε βολεύει η άποψη μου, το μόνο βέβαιο είναι πως τρολ εγώ δε βγαίνω, επειδή βασίστηκα σε επιχειρήματα!

Μήπως ζορίστηκες λιγάκι που βρέθηκες κολλημένος στον τοίχο μη έχοντας τι να πεις?

Κι εγώ στη θέση σου επιθετικά θα απαντούσα όπως κάνουν όλοι οι εγωιστές ως αδύναμοι κρίκοι... Δεν απάντησα όμως σε κανέναν επιθετικά, επειδή εγώ δεν είχα λόγο.

Δημοσ.

Διαβάζετε καθόλου αυτά που γράφετε; Τον τίτλο του topic τον κοιτάτε καθόλου; Γεμίσατε με σκουπίδια ένα σοβαρό τοπικ

Δημοσ.

πρώιμο στάδιο της λευχαιμίας. Όσο ζω εξετάζομαι! Θα ήμουν πολύ ευτυχισμένος αν αυτοί οι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ψάχνανε να βρούνε μια λύση για τον Καρκίνο (διότι Καρκίνος στο αίμα είναι στην ουσία), παρά με τις σαχλότητες που ασχολούνται για να αποδείξουν τη ρίζα της ύπαρξης μας!

:eek:

Καθολου σαχλοτητες ΦΥΣΙΚΑ.

1ον Τα περισσοτερα μηχανηματα για την ιατρικη, την καθημερινη ζωη, κλπ, απο επιστημονες που ασχολουνται με εκ πρωτης οψεως ασχετα πραγματα περι αυτων βρεθηκαν.

Δεν μπορω να θυμηθω ενα πολυ ωραιο συγκεκριμενο παραδειγμα οπου ενα μαθηματικο θεωρημα πολυ πολυ πολυ εξειδικευμενο, φαινομενικα τελειως αδιαφορο για οτιδηποτε και οποιονδηποτε που δεν ειναι βαθυς γνωστης του συγκεκριμενου κλαδου μαθηματικων, 20 χρονια μετα, χρησιμοποιηθηκε για να αποδειχτει ενα αλλο θεωρημα, οπου μερικα χρονια μετεπειτα αυτο το νεο θεωρημα χρησιμοποιηθηκε και βοηθησε για την κατασκευη ενος ιατρικου οργανου μετρησης που αλλαξε τελειως(προς το θετικοτερο) την διαδικασια διαγνωσης σε εναν τομεα.

Και 2ον και σημαντικοτερον: ακομη και να μην υπαρξει χρησιμοτητα των ανακαλυψεων στην ιατρικη so what?? Η καλυψη της περιεργειας μας(ως ανθρωπινα οντα) ειναι ενας πρωταρχικος στοχος. Εχουμε αναγκη και εμφυτη ταση για να γνωρισουμε τον κοσμο που ζουμε και να εξερευνησουμε και να εξηγησουμε τα μυστηρια γυρω μας.

Οποτε αυτο το ΒΛΑΚΩΔΕΣ "με τις σαχλότητες που ασχολούνται" που ειπες, ειναι τελειως τραγικο.... :-(

Το να βρω ή μάθω περί του σωματιδίου του Θεού, δε θα βοηθήσει ούτε εμένα, ούτε εσάς, ούτε κανέναν προς το παρόν.

Λαθος.

Μπορει να βοηθησει στο μελλον σε χιλιαδες τομεις εκατομμυρια ανθρωπους.

Επισης μπορει στο παρον, τωρα δηλαδη, να βοηθησει μερικους να μεινουν με το στομα ανοιχτο μπροστα στην μεγαλειοτητα της ανακαλυψης. Το οτι οι περισσοτεροι, οπως εσυ πχ(που εισαι ακραιο παραδειγμα), δεν θα καταλαβουν την σημασια της ανακαλυψης και θα την θεωρησουν αχρηστη, ειναι ανευ σημασιας.

Με πιανουν δακρυα στα ματια καθε φορα που και μόνο σκεφτομαι το πόσο σπουδαια ειναι η εικασια του Riemann και οταν σκεφτομαι για αυτη. Φαντασου να αποδειχτει κιολας(η αληθεια της ή οτι δεν ισχυει). Ριγη συγκινησης για χιλιαδες γνωστες του αντικειμενου. Θα ειναι ενα τεραστιο αλμα του ανθρωπινου μυαλου και λογικης ως προς ενα απο τα θαυματα του συμπαντος(οπως το αντιλαμβανομαστε). Το αν η μεγαλη πλειοψηφεια των ανθρωπων δεν θα καταλαβουν την σημασια του ή δεν θα επωφεληθουν πρακτικα στην ζωη τους απο αυτο(πραγμα που δεν ισχυει, αλλά για να ενδυναμωσω το point που θελω να πω το λεω ετσι) δεν εχει καμια σημασια.

Δημοσ.

»Αν είχε όμως τέτοια ευφυΐα γιατί να συνεντευξιάζονται εκ προσώπου του οι συγκεκριμένοι και όχι το ίδιο;»

Link

:rolleyes:

Το Μποζόνιο είναι πολύ πέρα απο την ανθρώπινη κατανόηση, γι'αυτό έχει τους εκπροσώπους Του να μας μεταφέρουν τον Λόγο Του. Σε λίγο καιρό θα Του φτιάξουμε και κάτι μεγάλα κτίρια με πολλά κεριά.

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σύμφωνα με την κρατούσα πλέον δύναμη, το πρώτο τρισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου μετά τη Μεγάλη Έκρηξη τίποτα στο Σύμπαν δεν είχε μάζα, οπότε μπορούσε να υπάρχει ένα αβαρές σωματίδιο-φορέας της ηλεκτρασθενούς δύναμης. Στη συνέχεια, όμως, εμφανίστηκε το πεδίο του Χιγκς, το οποίο «έσπασε τη συμμετρία» ανάμεσα στην ηλεκτρομαγνητική και την ασθενή δύναμη και τις έκανε να μοιάζουν διαφορετικές, ή ασύμμετρες, όπως τις βλέπουμε σήμερα.

http://www.tovima.gr...cle/?aid=465334

ας μου εξηγησει καποιος πως εμφανιστηκε το πεδιο για να σπασει τη συμμετρια

θα μπορουσαμε να πουμε και ο θεος αλλα δε θελω να μπω σε τετοιες διαμαχες :P

Επεξ/σία από FarCry
Δημοσ.

Φιλικά μιλάμε, εννοείται...

Αυτό που φοβάμαι είναι την απόδειξη μη ύπαρξης του Θεού!

Μη κοιτάτε εμείς πως το βλέπουμε. Δεν είμαστε μόνο εμείς στο κόσμο!

Μια τέτοια απόδειξη, θα μας καταστρέψει!

Δε θα το χωρέσει ο ανθρώπινος νους κανενός ανθρώπου που μέχρι τώρα ενδεχομένως τον φρέναρε ο φόβος, ότι ζει μόνο για 70 χρόνια και τέλος!!

Θα γίνουμε ζώα!! Θα κάνει ο καθένας ό,τι θέλει, επειδή δε θα φοβάται πλέον τίποτα!

Δεν καταργώ την επιστήμη, δεν καταργώ τη αστροφυσική και όλα αυτά τα θαύματα που κάνανε τα λαμπρά μυαλά, αλλά παιδιά Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΦΡΕΝΟ!

Αλίμονο αν πάψουμε να φοβόμαστε!!

Τι πάνε και κάνουν? Τι πάνε να αποδείξουν??

Εισαι απίστευτα λάθος. Μήπως, λέω εγώ τώρα, αν ο κόσμος αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει τίποτα εκει έξω, κάνει την ζωή του εδω καλύτερη; Έχω βαρεθεί να διαβάζω ότι πρεπει να εισαι καλός ώστε στον άλλο κόσμο να ανταμοιφθεις. Γιατι να μην πάρεις την ανταμοιβή σου τώρα, κάνοντας τούτο τον κόσμο τον παράδεισο που ονειρεύεσαι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ας μου εξηγησει καποιος πως εμφανιστηκε το πεδιο για να σπασει τη συμμετρια

θα μπορουσαμε να πουμε και ο θεος αλλα δε θελω να μπω σε τετοιες διαμαχες :P

Ο μηχανισμός Higgs άρχισε να λειτουργεί μετά απο κάποιον ορισμένο χρόνο μετά το Big Bang. Μόλις έφτασε το Σύμπαν σε μια κρίσιμη θερμοκρασία/ενέργεια. Τότε έσπασε η συμμετρία, αδού δόθηκε μάζα στα W και Z μποζόνια.

Τώρα δε ξέρω αν στέκει η ερώτηση "Υπήρχε πεδίο Higgs πριν να λειτουργεί ο μηχανισμός Higgs;", αφού γενικά η έννοια του πεδίου δεν είναι εύκολα κατανοητή, ως φυσική έννοια. Στο διαδίκτυο βρήκα φράσεις "Higgs field appeared", "Higgs field switched on" κτλ. Αλλά με βολεύει να το σκέφτομαι με βάση τον μηχανισμό.

Τώρα, αν ρωτάς καθαρά πώς εμφανίστηκε, πώς; Δε ξέρω αν υπάρχει καν απάντηση σε αυτό. Δηλαδή το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ξέρουμε πώς εμφανίστηκε; Δηλαδή πώς δημιουργήθηκε;

Πολύ αφηρημένες έννοιες είναι, μακάρι να υπάρχει κάποιος να μας διαφωτίσει.

Νομίζω όμως με καθαρά μαθηματικά προσεγγίζονται δυστυχώς.

Επεξ/σία από flik
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λεει οτι μετα τη μεγαλη εκρηξη ολα τα σωματιδια ηταν συμμετρικα και χωρις μαζα. μετα εμφανιστηκε το πεδιο αυτο μεσω του οποιου καποια σωματιδια απεκτησαν μαζα και αλλα οχι. ετσι εσπασε η συμμετρια. εξαιτιας δηλαδη του πεδιου που εδωσε τη μαζα στα σωματιδια. το πεδιο ομως αυτο δεν μας λεει πως εμφανιστηκε.

το ιδιο πραγμα αναφερεται και εδω

http://news.in.gr/sc...cle/?aid=945223

Οι περισσότεροι φυσικοί σήμερα πιστεύουν ότι η αρχική συμμετρία μεταξύ των δυνάμεων έσπασε αυθόρμητα λόγω του «μηχανισμού Χιγκς». Τις πρώτες στιγμές του σύμπαντος ίσως κανένα σωματίδιο δεν είχε μάζα -την απέκτησε λόγω της παραβίασης της συμμετρίας από το «σωματίδιο του Χιγκς», γνωστό και ως «σωματίδιο του Θεού», το οποίο επίσης αναζητά ο LHC.

η συμμετρια παραβιαστηκε λογω του higgs. το higgs ομως πως προεκυψε? δηλαδη βαλαμε το Higgs για να λυσουμε το προβλημα της ασυμμετριας και τωρα πρεπει να απαντησουμε στο πως ηρθε το higgs για να σπασει τη συμμετρια

Επεξ/σία από FarCry
Δημοσ.

Αξιωματικά το πεδίο υπήρχε απο πάντα. Απλά αλληλεπιδρά με την ύλη όταν το Σύμπαν έχει ψυχθεί επαρκώς, όταν και με τον μηχανισμό του Higgs έχουμε μποζόνια μη μηδενικής μάζας.

Ανάλογη συμπεριφορά έχουμε και στον μαγνητισμό. Πάνω απο κάποια θερμοκρασία εξαφανίζεται το μαγνητικό πεδίο που δημιουργεί το υλικό. Αν το ψύξεις ξανά κάτω απο αυτή τη θερμοκρασία, εμφανίζεται ξανά το πεδίο.

Απο την άλλη το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο λέμε οτι διαπερνά όλο το σύμπαν, πώς είναι δυνατόν κάπου να υπάρχει και κάπου όχι. Γι' αυτό με βολεύει εμένα να το σκέφτομαι μόνο με βάση τον μηχανισμό.

• Like 1
Δημοσ.

λεει οτι μετα τη μεγαλη εκρηξη ολα τα σωματιδια ηταν συμμετρικα και χωρις μαζα. μετα εμφανιστηκε το πεδιο αυτο μεσω του οποιου καποια σωματιδια απεκτησαν μαζα και αλλα οχι. ετσι εσπασε η συμμετρια. εξαιτιας δηλαδη του πεδιου που εδωσε τη μαζα στα σωματιδια. το πεδιο ομως αυτο δεν μας λεει πως εμφανιστηκε.

το ιδιο πραγμα αναφερεται και εδω

η συμμετρια παραβιαστηκε λογω του higgs. το higgs ομως πως προεκυψε? δηλαδη βαλαμε το Higgs για να λυσουμε το προβλημα της ασυμμετριας και τωρα πρεπει να απαντησουμε στο πως ηρθε το higgs για να σπασει τη συμμετρια

Το λάθος που κάνεις είναι ότι προσπαθείς να εξηγήσεις κβαντομηχανική με τις ανθρώπινες αισθήσεις.

Και ναι, σύμφωνα με την κβαντομηχανική κάτι μπορεί να υπάρξει από το τίποτα, να εξαφανιστεί ενώ πριν υπήρχε, να έχει δύο ιδιότητες ενώ αυτό είναι αδύνατο σύμφωνα με την λογική, να υπάρχει ταυτόχρονα σε δύο σημεία κτλ.

Δες για παράδειγμα εδώ που δείχνει πώς η ύλη μπορεί να συμπεριφερθεί σαν κύμα

http://www.youtube.com/watch?v=TMzh0gTTJI8&feature=related

ή για παράδειγμα πώς ενώ έχουμε ένα φωτόνιο με ένα πρίσμα μπορούμε να το κάνουμε να υπάρχει ταυτόχρονα σε δύο σημεία.

Μην ψάχνεις κοινή λογική για εξηγήσεις, ο κόσμος είναι πολύ περίεργος για το μέσο ανθρώπινο μυαλό να τον καταλάβει χρησιμοποιώντας τις ανθρώπινες αισθήσεις.

Δημοσ.

Σωστά.

Γι αυτό είπα οτι τα πεδία και τα εικονικά σωματίδια προβλέπονται απο τα μαθηματικά μοντέλα.

Ότι λέμε για μηχανισμούς, για το πως το πεδίο"επιβραδύνει" τα σωματίδια λίγο ή πολύ προσδίδοντάς τους μάζα κτλ, είναι περιγραφές με τη δικη μας γλώσσα, που δεν σημαίνει οτι ανταποκρίνονται ακριβώς στην πραγματικότητα.

Με τελεστές, Λαγκραζιανες κτλ τα περιγράφουμε και τα προβλέπουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αξιωματικά το πεδίο υπήρχε απο πάντα. Απλά αλληλεπιδρά με την ύλη όταν το Σύμπαν έχει ψυχθεί επαρκώς, όταν και με τον μηχανισμό του Higgs έχουμε μποζόνια μη μηδενικής μάζας..

μα το πεδιο για να υπαρξει χρειαζεται το μποζονιο. αυτο ειναι ο μεταφορεας του πεδιου. δηλαδη το ηλεκτρικο πεδιο δε μπορει να υπαρξει χωρις το ηλεκτρονιο. αρα το πεδιο δε γινεται να υπαρχει απο παντα. δηλαδη αυτο που γραφεις δεν ισχυει. το παραδειγμα που εφερες για τον μαγνητισμο δεν αλλαζει κατι στο σωματιδιο που μεταφερει το πεδιο. και αυτο ειναι το φωτονιο.

εσυ μου λες οτι το πεδιο υπηρχε απο παντα (πως γινεται αυτο), μετα μου λες οτι ξαφνικα το πεδιο δημιουργει το μποζονιο που μεταφερει το πεδιο και στη συνεχεια το μποζονιο αυτο αλληλεπιδρα με τα υπολοιπα σωματιδια που δεν εχουν μαζα για να τους δωσει μαζα.

το πεδιο higgs εχει μη μηδενικη τιμη για να δωσει μαζα στα αλλα σωματιδια. αλλιως δε θα εδινε. εγω δε μιλαω για το τωρα. λεω για μετα τη μεγαλη εκρηξη οπου υπηρχε μονο ενεργεια πριν γινουν τα σωματιδια και μετα αποκτησουν μαζα. το οτι υπαρχει πεδιο higgs τωρα δεν το αμφισβητω. προσπαθω να καταλαβω πως προεκυψε απο τη δημιουργια του συμπαντος. οπως δημιουργηθηκαν και οι αλλες δυναμεις.

συγκεκριμενα εδω απο το cern αναφερει

They suggested that all particles had no mass just after the Big Bang. As the Universe cooled and the temperature fell below a critical value, an invisible force field called the ‘Higgs field’ was formed together with the associated ‘Higgs boson’. The field prevails throughout the cosmos: any particles that interact with it are given a mass via the Higgs boson. The more they interact, the heavier they become, whereas particles that never interact are left with no mass at all.

http://public.web.ce...e/higgs-en.html

γινεται η μεγαλη εκρηξη, τα σωματιδια αρχικα δεν εχουν μαζα, επεσε η θερμοκρασια και ενα αορατο δυναμικο πεδιο το πεδιο higgs σχηματιστηκε μαζι με το μποζονιο του και εδωσε μαζα στα αλλα σωματιδια. δε μας λεει πως εγινε αυτο. πως σχηματιστηκε το μποζονιο μαζι με το πεδιο, αφου οπως ανεφερα πριν το μποζονιο ειναι ο μεταφορεας του πεδιου, το κυμα δηλαδη.

για να σχηματιστει το πεδιο σημαινει οτι πριν δεν υπηρχε. αρα δε γινεται να υπαρχει απο παντα, δηλαδη πριν τη μεγαλη εκρηξη

Το λάθος που κάνεις είναι ότι προσπαθείς να εξηγήσεις κβαντομηχανική με τις ανθρώπινες αισθήσεις.

δε κανω κανενα λαθος. αν αυτα που διαβαζω ειναι λαθος ειναι αλλο πραγμα

Επεξ/σία από FarCry
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μα το πεδιο για να υπαρξει χρειαζεται το μποζονιο. αυτο ειναι ο μεταφορεας του πεδιου. δηλαδη το ηλεκτρικο πεδιο δε μπορει να υπαρξει χωρις το ηλεκτρονιο. αρα το πεδιο δε γινεται να υπαρχει απο παντα. δηλαδη αυτο που γραφεις δεν ισχυει. το παραδειγμα που εφερες για τον μαγνητισμο δεν αλλαζει κατι στο σωματιδιο που μεταφερει το πεδιο. και αυτο ειναι το φωτονιο.

εσυ μου λες οτι το πεδιο υπηρχε απο παντα (πως γινεται αυτο), μετα μου λες οτι ξαφνικα το πεδιο δημιουργει το μποζονιο που μεταφερει το πεδιο και στη συνεχεια το μποζονιο αυτο αλληλεπιδρα με τα υπολοιπα σωματιδια που δεν εχουν μαζα για να τους δωσει μαζα.

το πεδιο higgs εχει μη μηδενικη τιμη για να δωσει μαζα στα αλλα σωματιδια. αλλιως δε θα εδινε. εγω δε μιλαω για το τωρα. λεω για μετα τη μεγαλη εκρηξη οπου υπηρχε μονο ενεργεια πριν γινουν τα σωματιδια και μετα αποκτησουν μαζα. το οτι υπαρχει πεδιο higgs τωρα δεν το αμφισβητω. προσπαθω να καταλαβω πως προεκυψε απο τη δημιουργια του συμπαντος. οπως δημιουργηθηκαν και οι αλλες δυναμεις.

συγκεκριμενα εδω απο το cern αναφερει

γινεται η μεγαλη εκρηξη, τα σωματιδια αρχικα δεν εχουν μαζα, επεσε η θερμοκρασια και ενα αορατο δυναμικο πεδιο το πεδιο higgs σχηματιστηκε μαζι με το μποζονιο του και εδωσε μαζα στα αλλα σωματιδια. δε μας λεει πως εγινε αυτο. πως σχηματιστηκε το μποζονιο μαζι με το πεδιο, αφου οπως ανεφερα πριν το μποζονιο ειναι ο μεταφορεας του πεδιου, το κυμα δηλαδη.

για να σχηματιστει το πεδιο σημαινει οτι πριν δεν υπηρχε. αρα δε γινεται να υπαρχει απο παντα, δηλαδη πριν τη μεγαλη εκρηξη

δε κανω κανενα λαθος. αν αυτα που διαβαζω ειναι λαθος ειναι αλλο πραγμα

Το γεγονός ότι σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν μόνο μία χούφτα άνθρωποι που γνωρίζουν σχεδόν τα πάντα για την κβαντομηχανική και τις θεωρίες της μπορείς να το καταλάβεις; Αυτά που διαβάζεις σου λένε ότι "was formed" δεν σου λένε ΠΩΣ σχηματίστηκαν. Πρώτα απ'όλα καλά καλά δεν ξέρουμε ακόμα τι έχει γίνει, έχουμε πολλά να μάθουμε, και δεύτερον αυτά που ξέρουμε εξηγούνται με μαθηματικούς τύπους και μόνο, ΟΧΙ με την κοινή λογική. Όπως σου είπα, στην κβαντομηχανική η ανθρώπινη λογική και ο κόσμος που βλέπουμε δεν έχει καμία θέση. Για να καταλάβεις κάποια πράγματα πρέπει να πάψεις να σκέφτεσαι με τις αισθήσεις. Το πεδίο σχηματίστηκε, πάει και τελείωσε. Από πού δεν έχει καμία σημασία, και να εξηγηθεί ακριβώς το πώς σχηματίστηκε πάλι δεν θα καταλάβεις εκτός κι αν έχεις κάνει μεταπτυχιακό τουλάχιστον στην κβαντομηχανική.

Αυτά που διαβάζεις μια χαρά τα λένε. Εσύ προσπαθείς να τα αναλύσεις και να τα κατανοήσεις. Σου λένε ότι σχηματίστηκε ένα πεδίο, και ψάχνεις το από πού. Στο προηγούμενό μου ποστάρισμα σου εξήγησα ότι στην κβαντομηχανική από το πουθενά μπορεί να εμφανιστεί κάτι. Και αποδεικνύεται με μαθηματικούς τύπους, όχι γιατί κάποιος το είδε ή το άκουσε. Σου έδωσα και λινκ όπου μπορείς να δεις πείραμα που η ύλη συμπεριφέρεται σαν να είναι κύμα, πώς είναι δυνατόν αυτό; Με την ανθρώπινη λογική του κόσμου που βλέπουμε και αισθανόμαστε, αυτό ΔΕΝ είναι δυνατόν. Έλα όμως που είναι και αποδεικνύεται και με πείραμα που μπορούμε να δούμε πως η ύλη μετατρέπεται σε κύμα όταν δεν την παρατηρούμε. Άρα, υπάρχει ύλη, ή τα πάντα είναι κύμα; Και συμπεριφέρονται σαν ύλη μόνο και μόνο γιατί τα παρατηρούμε και έρχονται σε συναναστροφή μαζί μας;

Επεξ/σία από gigisoni

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...