Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν θέλετε μερικοί να πάμε λίγο πιο μπροστά και να μην πεινάνε και τα παιδάκια ή να μη πεθαίνει ο γείτονας απο καρκίνο λέμε τώρα.. Κοιτάτε (και σκεφτείται) πως αυτοί που αποφασίζουν γι αυτά είναι εκεί που είναι. Μόνοι τους (εντελώς) προφανώς και δε φτάσαν στο να λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις. Όλο και κάποιος τους ψήφισε, όλο και κάποιος έκλεισε τα μάτια επειδή του τάξαν κάτι.

Δεν είναι η τεχνολογία ο εχθρός μας (της ανθρωπότητας) αλλά οι χειριστές της.

Άλλαξε τους χειριστές. Μη μένεις στη σπηλιά για να μην έχεις τα "κακά της τεχνολογίας".

• Απαντ. 226
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε παιδια, ποτε ισχυριστηκα εγω οτι ειμαι κατα της εξελιξης της επιστημης. ?

Μην πλατιαζεις την συζητηση για τηλεσκοπια και νεους κοσμους βρε skylined.

Ουτε κατα του cern ειμαι. Το αντιθετο. Αλλα δεν μιλω περι πιθανολογιας.

Οταν μισοι επιστημονες ειναι υπερ της θεωριας του bing bang και χρηματοδοτουνται και οι υπολοιποι οχι κι ας φωναζουν οτι π.χ. η κβαντικη επιστημη εχει πιο πολλες πιθανοτητες και χρηση εξερευνησης και κονδυλιων και δεν χρηματοδοτουνται .?

Σαγως και θα ανοιξουν νεοι οριζοντες με το cern και ολα τα υπολοιπα, εγω απλα ειπα οτι οταν (κι αν) υπαρξει θετικη εξελιξη θα σπευσουν να εκμεταλευτουν την απεριοριστη ενεργεια.

Αυτο προς απαντησης σου οτι δεν γινεται για το χρημα. Δεν μιλω για τους επιστημονες αλλα για τους χρηματοδοτες.

Ουτε αρνητικος ειμαι αυριο να μου πουλανε ΄΄καθαρη φθηνη ενεργεια'' απο τους λιγνιτες της δεη. Ποιος δεν θα ηθελε να μην ρυπαινεται ο πλανητης.

Εχεις παρεξηγησει τελειως τον σκεπτικισμο μου, στην πρωτη μου τοποθετηση (δεν δινω το ρευμα του υπολογιστη μου) δεν ηταν μομφη προς τον επιστημονικο κοσμο, αλλα για το οτι αφου ειδαν οτι σκοτεινη ενεργεια και αντιυλη δεν φαινεται στον οριζοντα προς εκμεταλευση, αρχιζουν να κοβουν κονδυλια. Αρα κανενας σεβασμος προς τους επιστημονες για την...εξερευνηση και την προοδο. Εσυ και εγω μπορει να χαιρετιζουμε τις προσπαθειες για τα βηματα προοδου, αλλα καποιοι οχι.

Προς αυτους λοιπον ηταν η μομφη μου οτι δεν θελω να συμμετεχω στο προγραμμα. Βρουν δεν βρουν ενεργεια, να πληρωσουν super pc ωστε οι επιστημονες να συνεχισουν το εργο τους.

Τελος η φραση για παιδακια που πεινανε ηταν παραδειγματικη. βαλτε οτι θελετε, και επισης οπως προαναφερθηκε και τα οπλα με ενοχλουν και ολα που προβληματιζουν ολους μας.

Δεν ειμαι λοιπον κατα της προοδου, ειμαι κατα να χρηματοδοτεις μια ερευνα κι οταν δεν βρεις θησαυρο να την παρατας. τα ιδια πραγματα λεμε πιστευω. Η ερευνα να συνεχισει για την προοδο κι ας μην βρουμε φθηνη ενεργεια.

Τωρα πως κατεληξα να δεχομαι κριτικη για οπισθοδρομικοτητα κλπ. μαλλον εχουν παρεξηγηθει τα λεγομενα μου.

Δημοσ.
Αν εσυ πιστευεις οτι δαπανηθηκαν 10 δις δολαρια για την ανακαλυψη, αλλα μεχρι εκει (χωρις καποιος να εχει καποιο οφελος) δικαιωμα σου.

Εμενα επετρεψε μου να εχω διαφορετικη αποψη.

το CERN χρηματοδοτειται απο κρατη,της ευρωπης κυριως,αναμεσα τους και η Ελλαδα που ειναι και ιδρυτικο μελος του.οχι απο κακοβουλες μεγαλο-εταιρειες που θελουν να κλεψουν τα λεφτα που εχεις στο πορτοφολι σου.

το CERN βοηθαει την ανθρωποτητα με δυο τροπους: με τις ανακαλυψεις που θα κανει και με τις τεχνολογικες,αμεσες και εμμεσες, καινοτομιες που εκανε προκειμενου να γινουν αυτες οι ανακαλαυψεις.

να σου δωσω ενα παραδειγμα τεχνολογικης καινοτομιας που εγινε στο CERN? το World Wide Web,η πιο γνωστη και ουσιαστικη μορφη του Internet.

επομενως καλο ειναι την επομενη φορα πριν αρχισεις να κατακρινεις επιστημονες για την ανθρωπια τους και να οδύρεσαι για τις σκοτεινες δυναμεις που κρυβονται πισω απο τετοια μεγαλεπήβολα projects,

να σταματησεις οτι κανεις για μια στιγμη,και να αναλογιστεις:

τι εκανα εγω σημερα,για τον κοσμο στον οποιο ζω;

Δημοσ.

Να συμπληρωσω, οτι πριν ποσταριστει εδω οτι ξεκινα το LHC@home ειχα ηδη διαβασει οτι τους κοβουν κονδυλια με αποτελεσμα οι επιστημονες να ζητησουν βοηθεια απο τον κοσμο με το lhc. Απλα πιστευω οτι αφου οι μασκες επεσαν απο τους χρηματοδοτες βοηθησουμε, δεν βοηθησουμε με το lhc, το προγραμμα τους μπορει να σταματησει αν τους κοψουν τα κονδυλια. οποτε μια τρυπα στο νερο κατα καποιο τροπο. Αν δεν ειχατε πληροφορηθει ηδη για τον περιορισμο των κονδυλιων, ευλογα θα υποθεσατε οτι τα εβαλα με την επιστημονικη ομαδα. Εγω ομως ειχα στο μυαλο μου το εξης:

1) οι κυβερνησεις χρηματοδοτουσαν για να παραξουν αντιυλη=ενεργεια=χρημα

2) εδω και καιρο διαφαινοταν στον οριζοντα οτι το πειραμα δεν παει καλα απο αυτη την αποψη.

3) ηταν θεμα χρονου λοιπον να τους κοψουν τις χρηματοδοτησεις

4) οι επιστημονες μπορει να θεωρησαν οτι κι εδω που φτασαμε ''κατι μαθαμε'' αρα χαλαλι το χρημα

5) οι χορηγοι ομως θελουν την ενεργεια κι αν κρινουν οτι θα την βρουν απο αλλο progect θα χρηματοδοτησουν εκεινο.

6) Αντι λοιπον να εχουν ξοδεψει 10 δις ενω η μιση επιστημονικη κοινοτητα δεν υποστηριζε οτι μπορουμε να βρουμε/παραξουμε αντιυλη ισως θα ηταν πιο σοφο τα χρηματα να ειχαν δοθει καπου πιο επικοδομητικα. επανω εκει ειπα οτι μπορουσαν να ταισουν παιδακια.

Αν ειχα πει να χρηματοδοτησουν κατασκευη transoformers θα σας αρεσε καλυτερα. ? ειπα: παραδειγμα ηταν τα παιδακια που πεινουν.

Τωρα αν καποια αλλη μεριδα επιστημονων λεει οτι π.χ. το διαστημα εχει 22% σκοτεινη υλη και μενει εμεις να βρουμε εναν τροπο να την μαζεψουμε, ισως οι χρηματοδοτες χρηματοδοτησουν κατι αλλο.

Οσον αφορα το παραπανω ποστ, τα γνωριζω ολα αυτα. Βεβαια οσον αφορα την Ελλαδα δεν ειμαι σιγουρος αλλα νομιζω οτι καπου διαβασα οτι μειωσε ή σταματησε την χρηματοδοτηση λογω των οικονομικων προβληματων μας.

Απλα, επειδη παροδικα παρακολουθω την πορεια βλεπω και καποιες αποψεις αλλων επιστημονων που δεν ειναι υπερ της θεωριας του bing bang να λυδορουνται.

επισης, η αποψη του κ. Σπυρου σαν εκπροσωπος στο cern να λεει αυτα

Ελπιζω να αποσαφηνισα τις σκεψεις μου ωστε να μην επαναληφθουν σχολια του τυπου: ποσα παιδακια ταισα, ειμαι ανθρωπος των σπηλαιων, τι εκανα εγω για εναν καλυτερο κοσμο κλπ κλπ. Δεν κατεκρινα τους επιστημονες ουτε μια φορα. Αυτο ηταν δικο σου συμπερασμα.

:-)

Δημοσ.

επισης, η αποψη του κ. Σπυρου σαν εκπροσωπος στο cern να λεει αυτα

Δεν είναι εκπρόσωπος στο CERN, στην ESA είναι. Και είναι άποψή του. Προφανώς καταλαβαίνεις οτι οι απόψεις των επιστημόνων που εργάζονται στο CERN θα είναι διαφορετικές.

Ο κ. Σπύρου συγκεκριμένα, αν θυμάμαι καλά, δεν πιστεύει στην ύπαρξη του σωματιδίου Higgs, πάντως σίγουρα δεν πιστεύει οτι θα βρεθεί στο CERN. Άλλοι όμως έχουν αφιερώσει τη ζωή τους εκεί, και γι' αυτούς είναι πολύ μεγάλο ζήτημα να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν, πριν πεθάνουν.

Θα αλλάξουν πολλά είτε βρεθεί είτε όχι.

Δημοσ.

Δεν είναι εκπρόσωπος στο CERN, στην ESA είναι. Και είναι άποψή του. Προφανώς καταλαβαίνεις οτι οι απόψεις των επιστημόνων που εργάζονται στο CERN θα είναι διαφορετικές.

Ο κ. Σπύρου συγκεκριμένα, αν θυμάμαι καλά, δεν πιστεύει στην ύπαρξη του σωματιδίου Higgs, πάντως σίγουρα δεν πιστεύει οτι θα βρεθεί στο CERN. Άλλοι όμως έχουν αφιερώσει τη ζωή τους εκεί, και γι' αυτούς είναι πολύ μεγάλο ζήτημα να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν, πριν πεθάνουν.

Θα αλλάξουν πολλά είτε βρεθεί είτε όχι.

Συμφωνω.

Δημοσ.

ΜΗΝ ΤΑΪΖΕΤΕ ΤΑ ΤΡΟΛΛ

Τρολλ λέγεται στην διάλεκτο του ίντερνετ ένας χρήστης που συμμετέχει σε δημόσιες συζητήσεις όταν αναρτά μυνήματα με σκοπό να εκτρέψει και να διαλύσει τελικά την εκάστοτε συζήτηση. Ο Τρολλ, είναι ένας δολιοφθορέας του ιστοτόπου που τον φιλοξενεί.

Τα μηνύματα του μπορεί να είναι υβριστικά, εμπρηστικά, οπαδικά, στρεφόμενα εναντίων συγκεκριμένων άλλων ομιλητών ή και ολόκληρου του ιστοτόπου και σχεδόν πάντα άσχετα με το ύφος και την ευρύτερη φιλοσοφία του ιστοτόπου.

Τα τρολλ φαίνονται αρχικά εύκολα αντιμετωπίσιμα με βάση λογικά επιχειρήματα και συζήτηση ή αντιθέτως με ανάδειξη του καταφανούς κομπλεξισμού τους ή του εντεταλμένου ρόλου τους. Ωστόσο αυτή ακριβως είναι και η παγίδα που στήνουν. Όσο κανείς απαντά σε ένα τρολλ, τόσο το τρέφει και του δίνει δύναμη να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο. Θυμηθείτε πως σκοπός ενός τρολλ είναι η καταστροφή του χώρου που τον φιλοξενεί.

Οι δοκιμασμένοι τρόποι αντιμετώπισης είναι οι εξής:

Α. Οι διαχειριστές του ιστοτόπου εντοπίζουν και διαγράφουν τους λογαριασμούς των Τρολλ, προστατεύοντας έτσι “από επάνω” τις διαδικασίες του ιστοτόπου.

Β. Δυστυχώς λίγοι ιστοτόποι διαθέτουν αρκετούς διαχειριστές για να καταφύγουν στην παραπάνω λύση. Τότε το πρόβλημα πρέπει να λυθεί από τους υπόλοιπους χρήστες απομονώνοντας τα Τρολλ. Στο τέλος είτε θα απογοητευτούν και θα φύγουν από μόνα τους είτε οι υπόλοιποι χρήστες θα έχουν μάθει να “μην βλέπουν” τα μηνύματά τους.

Η άγνοια προς τα Τρολλ ή η διαγραφή των λογαριασμών τους δεν είναι έλλειψη δημοκρατικότητας αλλά αντίθετα προάσπιση των δημοκρατικών διαδικασιών απέναντι στους υπονομευτές τους. Σκεφτείτε πως θα αντιμετώπιζε ένα σοβαρό κοινοβούλιο την ύπαρξη ενός βουλευτή-Τρολλ.

Τι σχεση εχουν τα παιδακια της αφρικης που πεινανε και οι χρηματοδοτες που θελουν να βγαλουν πολλα λεφτα και να συνεχισουν να πεινανε τα παιδακια σε ενα καθαρα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ φορουμ σαν το Insomnia πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω..... Αλλα δεν φταις εσυ...Αυτοι που σε ταιζουν φταινε...

On topic τωρα πιστευω πως ολοι μας πρεπει να δωσουμε κατι....Δεν ζητανε λεφτα λιγο cpu ζητανε...Και οσοι εχουν κατεβαστηρια για 24/7 θα ειναι πιο ευκολο.Καλο θα κανουμε ωρε παλικαρια οχι κακο....!

Δημοσ.

Next week 22nd to 26th August we will be migrating the project back to CERN and so please expect the project to be down for a few days from Monday.

We would like to thank you for your support over the last four years and hope you will continue to subscribe to LHC@home when it is back at CERN. We also wish the new CERN boinc admin's all the best as they take the reins.

Happy number crunching!

Alex and Neasan

χμμ... μάλλον αναφέρονται στο παλιό project και όχι σε αυτό της είδησης

Δημοσ.

τα συγκεκριμένα progect υπόσχονται πολλά άλλα μέχρι στιγμής δεν έχουν προσφέρει απολύτως τπτ από όλα αυτά που έχουν υποσχεθεί ούτε καν έστω μια ηθική ικανοποίηση.

Ούτε εξωγήινους βρήκαν ούτε τον καρκίνο θεράπευσαν και πιστεύω ότι ούτε και τζάμπα ενεργεία θα μας προσφέρουν

το αντίθετο μάλιστα εάν νομίζεται ότι απλά το pc σας δεν θα κάψει και τπτ δεν έχετε πάρα να προμηθευτείτε έναν μετρητή ενεργείας και να μετρήσετε την κατανάλωση του pc σας με η χωρίς seti folding LHC και άλλα τύπου @home

τα αποτελέσματα είναι σίγουρο ότι θα σας εκπλήξουν (δυσάρεστα)

Δημοσ.

τα συγκεκριμένα progect υπόσχονται πολλά άλλα μέχρι στιγμής δεν έχουν προσφέρει απολύτως τπτ από όλα αυτά που έχουν υποσχεθεί ούτε καν έστω μια ηθική ικανοποίηση.

Ούτε εξωγήινους βρήκαν ούτε τον καρκίνο θεράπευσαν και πιστεύω ότι ούτε και τζάμπα ενεργεία θα μας προσφέρουν

το αντίθετο μάλιστα εάν νομίζεται ότι απλά το pc σας δεν θα κάψει και τπτ δεν έχετε πάρα να προμηθευτείτε έναν μετρητή ενεργείας και να μετρήσετε την κατανάλωση του pc σας με η χωρίς seti folding LHC και άλλα τύπου @home

τα αποτελέσματα είναι σίγουρο ότι θα σας εκπλήξουν (δυσάρεστα)

καταλαβαίνεις οτι αυτό είναι απλά η άποψη σου και τίποτα παραπάνω. στο κάτω κάτω όποιος θέλει το κάνει δεν τον υποχρεώνει κανείς...

ακόμα και το πιο μικρό που μπορώ να σου πω, είναι οτι δίνει ένα τρόπο σε απλό κόσμο να ασχοληθεί με τις επιστήμες, αντί να λιώνει στο wow χωρίς λόγο (πέραν της ψυχαγωγίας)

προσωπικά σκέφτομαι στο μέλλον να ασχοληθώ με θέματα βιο πληροφορικής και δεν νομίζω οτι μπορείς έτσι απλά να ακυρώνεις τέτοιες προσπάθειες, επειδή θέλεις να πίνεις 3 καφέδες παραπάνω αντί να τα δίνεις στο ρεύμα.

Δημοσ.

τι εχουν υποσχεθει για πες μας.

απαντα περιληπτικα αλλα να μου υποδειξεις τις επισημες δηλωσεις που περιεχουν αυτες τις υποσχεσεις που θα περιγραψεις,

περιμενω.

Δημοσ.

Γιατί φτάνουμε σε τέτοιο επίπεδο ρε γαμώτο.. Δε σου αρέσει ρε φίλος μη το βάζεις. Τι σχέση έχουν όλα τα άλλα (άκυρα επιχειρήματα) ωστέ να μη το χρησιμοποιήσει κάποιος. Ούτε σου είπαν θα βρούμε αύριο εξωγήινους αν μπεις στο σετι, ούτε οτι ο υπολογιστής σου δε θα καταναλώνει ρεύμα (το προφανές δηλ. αφού θα λειτουργεί αλλά οκ..)

Δημοσ.

Πιστευω οτι δεν ειναι εντελως ακυρα επιχειρηματα. Απλα καποιοι το προσεγγιζουν και απο διαφορετικη οπτικη γωνια.

Για παραδειγμα, ενω εγω π.χ. ειμαι υπερ της χρηματοδοτησης (ως ενα σημειο βεβαια) και δεν μου αρεσει να τους κοβουν κονδυλια (γιατι πραγματι για καποιους επιστημονες ειναι στοχος ζωης) και να ζητανε τη συμμετοχη των pc του κοσμου.

Θα προτιμουσα οπως προανεφερα καποιες εταιριες που κατασκευαζουν super pc να παρουν πρωτοβουλια και να πουν: Κυριοι του cern, σαν χαριζουμε ή σαν δανειζουμε τα super pc μας για να συμβαλουμε στην προοδο της επιστημης.

Τωρα, προς χαριν της συζητησης ας θεωρησουμε οτι δεν ψαχνουμε τα πρακτικα οφελη (ενεργεια) αλλα θεωρητικα προσπαθουμε να κατανοησουμε τον τροπο δημιουργιας του συμπαντος.

Απο τη στιγμη οπου οι χρηματοδοτησεις ειναι απο τον ευρωπαικο λαο ειναι λογικο καποιοι να λενε:

Δεν ενστερνιζομαι την αγωνια του οποιουδηποτε για τον τροπο που δημιουργηθηκε το συμπαν, ανησυχω ομως για ποιο αμεσα πρακτικα προβληματα, τα οποια απασχολουν επισημως τις κυβερνησεις αλλωστε.(παγκοσμια υπερθερμανση, τρομοκρατια, πολεμοι, εξαλλειψη ασθενιων, ο καταλογος ειναι μακρυς)

Απο τη στιγμη λοιπον που δαπαναται ενα τετοιο ποσο, ειναι λογικο καποιος πολιτης μεμονωμενα (εκφραζοντας τον εαυτο του και μονο) να πει:

Τα χρηματα ειναι απο τους πολιτες (αρα ο καθενας μας εχει συμβαλλει ) δεν μας ρωτησαν ομως αν θελουμε να ξοδεψουμε τοσα χρηματα για την κατανοηση του συμπαντος, θα προτιμουσα να δοθουν για παρκα, η οτιδηποτε καποιος πολιτης θεωρει καλο για τον εαυτο του η το κοινωνικο συνολο του.

Βεβαια, αλλοιμονο αν οι κυβερνησεις εκαναν 100 δημοψηφισματα την ημερα για το που θελει ο πολιτης να πανε τα χρηματα του.

Υποτιθεται οτι για αυτο κυβερνουν, γιατι γνωριζουν ποιο ειναι το καλο του συνολου. (Αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα)

Οποτε παιδια καταλαβαινετε οτι το να δωσουμε υπολογιστικη ισχυ για βοηθεια στο cern ειναι ενα θεμα οπου καποιος αν σκεφτει ολα τα παραπανω, μπορει να θελει να συμμετεχει, μπορει και οχι.

Εγω δεν θελω γιατι η θεση μου οπως προειπα ειναι οτι θα ηθελα να τους χαριστουν ή δανειστουν pc και να μην μετακυλουν και αυτο το βαρος στον πολιτη. (θελω οι κατασκευαστες των super pc να επωμιστουν αυτο το βαρος)

Aλλος δεν θελει να συμμετεχει γιατι η κατανοηση του συμπαντος τον αφηνει αδιαφορο (ή τουλαχιστον δεν συμφωνει με το κοστος για την αποκτηση αυτης της γνωσης)

Αλλος θελει να συμμετεχει (γνωριζοντας ή αγνοωντας τα παραπανω) για τους δικους του προσωπικους σημαντικους λογους.

Το σιγουρο ειναι οτι το θεμα cern απο αποψη κοστους και απο αποψη εξελιξης της προοδου, εχει πολλες οπτικες και διαφορετικες γωνιες, αναλογα ποια οπτικη θεωρει ο καθενας μας σημαντικοτερη.

Δεν θεωρω ακυρο το επιχειρημα οτι καιει ρευμα το pc καποιου, αν συνυπολογισουμε τα παραπανω που εγραψα.

Ο καθενας εχει την αποψη του και την εκφραζει.

Αν πραγματικα θελετε (τουλαχιστον ο topic starter) το νημα συζητησης να εξελιχθει με τροπο poll δηλωστε το.(αλλιως τι νοημα εχει αν οτιδηποτε λεγετε το βρισκετε ακυρο. ?) θα εχελιχθει η συζητηση σε: εγω θα συμμετεχω-εγω οχι. ?

Αν παλι οποιοσδηποτε δηλωνει οτι οτι δεν επιθυμει να συμμετεχει στο lhc, καλο θα ειναι να μην του γινονται εριστικα σχολια (θεωρω τον εαυτο μου παθων)

Καταλαβαινω οτι ενω εμενα το θεμα cern μπορει να με αφηνει και λιγο αδιαφορο, ενω στο νημα εδω μεσα να εχει πολυ θερμους υποστηρικτες.

Αυτοι οι υποστηρικτες ομως δεν εχουν ΚΑΝΕΝΑ δικαιωμα να ειναι εριστικοι ως προς τους συνομιλητες για εναν απλο λογο. Αν δεν σεβεστε την αντιθετη αποψη (με ή χωρις επιχειρηματα αυτων) σεβαστειτε τουλαχιστον τους υπολοιπους του forum οπου μεχρι στιγμης ειναι περι των 700 αναγνωστων του θεματος.

Το ινσομνια ειναι ο οικοδεσποτης μας, και επειδη τα γραπτα μενουν, ειναι αδικο πρωτιστως για τον οικοδεσποτη μας.

Αν καποιος εχει την αναγκη να εκφραστει καπως πιο...''ελευθερα'' προς καποιον συνομιλητη, ας το κανει μεσω προσωπικου μυνηματος.

Οταν ξεκινησε το θεμα, το εικονιδιο ηταν ενα χαρτι κειμενου, τωρα εχει μετατραπει σε flame.

Τωρα, ας κανουν καποιοι την αυτοκριτικη τους, (αφου κανουν εναν κοπο να ξαναδιαβασουν ολο το νημα απο την αρχη) και θα δουν ποιο(α) σχολιο(α) ειναι η αιτια.

Το να ζητω εγω ευγενεια και οχι ειρωνικα σχολια ειναι λιγο ατοπο,μιας και δεν χρειαζονται υποδειξεις. Αν μπορειτε να ειστε ευγενικοι καντε το, αν οχι το θεμα θα καταληξει ενα flame που θα κλειδωσει στο τελος. Αυτο θελετε. ?

Εγω θελω να συνεχιστει η συζητηση (ακομα κι αν χρειαστει να μην συμμετεχω) για να ακουστουν αποψεις.

Aν παλι το νημα ανοιξε απλα προς ενημερωση του κοινου για το προγραμμα lhc

@home και οχι για να ακουστουν αποψεις, τοτε ζητω εκ των υστερων συγνωμη για ολα οσα ειπα.

Αν παλι επιτρεπονται οι αποψεις (οποιες κι αν ειναι, αρκει να ειναι με κοσμιες εκφρασεις,) δεν καταλαβαινω δηλωσεις του τυπου:''Δε σου αρέσει ρε φίλος μη το βάζεις'' (αλλα μην μπαινεις εδω μεσα να μας πεις οτι δεν θα το βαλεις, γιατι χανουμε υποψηφιους, θα συμπληρωνα εγω, γιατι ετσι μου καθισε στο αυτι η διατυπωση. Ομως φιλε orotoi, μπορει καποιος να θελει να αφησει και ενα μικρο σχολιο, για πιο λογο δεν θελει να το βαλει, κακο ειναι. ?)

Επισης καποιος μπορει να μην το θελει επειδη ειναι παραπληροφορημενος ή εχει αγνοια (συμπεραλαμβανομενου και εμου) αλλα και παλι δεν θεωρω πρεπων να ζηταμε απο αυτον Αδιασειστα στοιχεια και αποδειξεις και πηγες που διαβασε κλπ κλπ

για να μας δικαιολογησει τη θεση του. Σεβαστειτε τη οποια κι αν ειναι αυτη.

Ακομα και αυτοι που θεωρουν οτι κατι παραπανω ξερουν απο εμας περι του θεματος, υπαρχει και πιο ωραιος τροπος να μοιραστουν αυτα που γνωριζουν και να τα μαθουμε και εμεις.

Αν με το παραπανω κειμενο εθιξα ή προσεβαλλα καποιον αθελα μου, λογω ελειψης ευχερειας λογου ή κακη επιλογη λεξεων ή φρασεων, ζητω προκαταβολικα συγνωμη.

Δεν ηταν στην προθεση μου.

Με τις ειρωνιες και τους σαρκασμους το επιπεδο πεφτει, και οχι με τις ''ακυρες δηλωσεις και επιχειρηματα.

Παντα φιλικα και μην με παρεξηγειτε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...