Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν' date=' ή δεν καταλαβαίνεις τι λέω, ή εγώ έχω πολύ σημαντικό πρόβλημα με τη γλώσσα. Να το ξαναπώ διαφορετικά μπας και το καταλάβεις.

Αν ο τάδε φοιτητάκος που κάνει το διδακτορικό του ή ένας ερευνητής σε μία πανεπιστημιακή ομάδα επιβεβαίωνε τη θεωρία θα ήταν σημαντικότατο και ένα βήμα μπροστά. Πιθανότατα ο ερευνητής/ές θα έπαιρναν και το βραβείο νόμπελ. Ο απλός μέσος άνθρωπος, δεν θα είχε ιδέα γι'αυτό όμως και ούτε θα γινόταν τόσο ντόρος.

Αν ξανά, ο τάδε φοιτητάκος που κάνει το διδακτορικό του ή ένας ερευνητής σε μία πανεπιστημιακή ομάδα καταφέρει να δημιουργήσει σκοτεινή ύλη ή να βρει τον τρόπο να μπορούμε να την χρησιμοποιούμε, θα είναι σημαντικότατο βήμα, θα αλλάξει η ζωή μας και η πορεία την ανθρωπότητας, θα πάρει και το βραβείο νόμπελ και θα γίνει μεγάλος ντόρος για την ανακάλυψη.

Καταλαβαίνεις την διαφορά τώρα και το τι θέλω να πω; Οι εφαρμογές στην ιατρική που πρόσφερε το πείραμα είναι πολύ πιο σημαντικές από την επιβεβαίωση της θεωρίας, όσον αφορά την πορεία της ανθρωπότητας. Ο ντόρος που γίνεται αυτήν την στιγμή για την επιβεβαίωση της θεωρίας, γίνεται απλά και μόνο για τον ντόρο για ευνόητους λόγους. Ελπίζω να ήμουν πιο κατανοητός τώρα. Την μάνα μου να ρωτήσω που δεν υπάρχει πιο άσχετος άνθρωπος με αυτά, θα μου πει ότι ανακάλυψαν το σωματίδιο του Θεού, αν είναι δυνατόν δηλαδή....[/quote']

Ναι βεβαια φοιτητακος ηταν αυτος που το σχεδιασε το πειραμα. Για να φτασεις στη σκοτεινη υλη χρειαζεται αυτο. Τοσο απλα. Για να κατασκευασεις οτιδηποτε χρειαζεται αυτος ο επιταχυντης /καποιος ισχυροτερος. Τωρα στο δικαιολογησα; Ειναι το σημαντικοτερο βημα.

Η μηπως νομιζεις οτι τα σωματιδια δημιουργουνται σε δοκιμαστικους σωληνες και κατσαρολες.

Sent from my MotoA953 using Insomnia

Δημοσ.

Ναι βεβαια φοιτητακος ηταν αυτος που το σχεδιασε το πειραμα. Για να φτασεις στη σκοτεινη υλη χρειαζεται αυτο. Τοσο απλα. Για να κατασκευασεις οτιδηποτε χρειαζεται αυτος ο επιταχυντης /καποιος ισχυροτερος. Τωρα στο δικαιολογησα; Ειναι το σημαντικοτερο βημα.

Η μηπως νομιζεις οτι τα σωματιδια δημιουργουνται σε δοκιμαστικους σωληνες και κατσαρολες.

Sent from my MotoA953 using Insomnia

Δεν το συνεχίζω γιατί τρολάρεις, ειλικρινά. Πήρες το φοιτητάκος παραμάσχαλα λες και αυτό ήταν το πιο σημαντικό από όσα είπα. Παράδειγμα ήταν ο φοιτητάκος, θα μπορούσε να ήταν μία άλλη ερευνητική ομάδα που ασχολείται με κάτι άλλο και βρήκε κατά λάθος αυτό. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που άλλο έψαχναν και άλλο βρήκαν. Το σωματίδιο του "Θεού" από όσα γνωρίζω δεν είναι αυτό που χρειάζεται να φτάσεις στην σκοτεινή ύλη. Ή δεν γνωρίζω καλά, ας μιλήσει κανάς φυσικός καλύτερα.

Ό,τι κατάλαβες από όσα ήθελα να πω, κατάλαβες. Στο τρολάρισμά σου δεν απαντώ ξανά, τέλος.

Δημοσ.

Ξέρει κανείς γιατί ονομάστηκε "σωματίδιο του Θεού" και από ποιον;

Ο ξάδερφός μου ο Λεον Λέντερμαν.

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Λέον Λέντερμαν βάφτισε αργότερα το μποζόνιο «σωματίδιο του Θεού, λόγω του ρόλου του στο Καθιερωμένο Μοντέλο και της σημασίας του για να «κατανοήσουμε τη σκέψη του Θεού».

κλικ

Δημοσ.

Δεν το συνεχίζω γιατί τρολάρεις, ειλικρινά. Πήρες το φοιτητάκος παραμάσχαλα λες και αυτό ήταν το πιο σημαντικό από όσα είπα. Παράδειγμα ήταν ο φοιτητάκος, θα μπορούσε να ήταν μία άλλη ερευνητική ομάδα που ασχολείται με κάτι άλλο και βρήκε κατά λάθος αυτό. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που άλλο έψαχναν και άλλο βρήκαν. Το σωματίδιο του "Θεού" από όσα γνωρίζω δεν είναι αυτό που χρειάζεται να φτάσεις στην σκοτεινή ύλη. Ή δεν γνωρίζω καλά, ας μιλήσει κανάς φυσικός καλύτερα.

Ό,τι κατάλαβες από όσα ήθελα να πω, κατάλαβες. Στο τρολάρισμά σου δεν απαντώ ξανά, τέλος.

Δεν τρολάρω. Απλά δεν είναι λογικό επιχείρημα ότι γιατί κόστισε δεν έπρεπε να γίνει. Ο Einstein δεν ήταν θεωρητικός φυσικός; Η επιβεβαίωση της θεωρίας του δεν βρήκε εφαρμογές στην μετέπειτα ιστορία; Γιατί κρίνεις κάτι που τώρα αρχίζει σαν άχρηστο ή ακριβό (ενώ αντικειμενικά δεν κόστισε τρις που λες);

Επίσης, δεν είπα ότι το σωματίδιο έχει ή δεν έχει σχέση με την σκοτεινή ύλη, αλλά ότι για την σύνθεση υποατομικών σωματιδίων χρειάζεται ένας επιταχυντής.

Το λογικό επιχείρημα σου έναντι αυτού πιο είναι;

Με την δική σου λογική ( ; ) δεν θα έπρεπε να υπάρχει βασική έρευνα καθόλου. Δηλαδή επιβεβαίωση της επιστημονικής θεωρίας. Αλλά τότε δεν θα μπορούσε να υπάρχει και έρευνα και εξέλιξη για πράγματα που αφορούν άμεσα την ζωή μας.

Δημοσ.

Κακώς το ονόμασε έτσι, γιατί το πήραν τα κανάλια και μας τα πρήζουν με τις βλακείες που λένε!

Αναφέρομαι στην ονομασία του μποζονίου

Δημοσ.

Ξέρει κανείς γιατί ονομάστηκε "σωματίδιο του Θεού" και από ποιον;

Ο όρος βασικά έχει υιοθετηθεί από τα media μετά την δημοσίευση του βιβλίου του Leon Lederman για τη σωματιδιακή φυσική, "Το σωματίδιο του Θεού: Αν το Σύμπαν είναι η απάντηση, Τι είναι η ερώτησηα" (μετάφραση δική μου του αγγλικού τίτλου, δεν ξέρω αν στο ελληνικό βιβλίο λέγεται κάπως αλλιώς, τεσπα). Μετά από αυτό, το πήραν τα ΜΜΕ και το έχουν κάνει καραμέλα. Η επιστημονική κοινότητα διαφωνεί με την ονομασία, πρώτον γιατί χρησιμοποιείται για να αυξήσει το ενδιαφέρον των media, και δεύτερον και πιο σημαντικό επειδή υπερεκτιμά τη σημασία του σωματιδίου, αφού ακόμα και με την ανακάλυψή του θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν τεράστια αναπάντητα ερωτήματα όπως για ενοποίηση της κβαντομηχανικής χρωνοδυναμικής, για την βαρύτητα και για την αλληλεπίδραση της ηλεκτρομαγνητικής όπως φυσικά και για την δημιουργία του σύμπαντος.

Επίσης ο Lederman μεταξύ αστείου και σοβαρού είπε ότι έδωσε αυτήν την ονομασία, γιατί αρχικά το είχε ονομάσει το καταραμένο σωματίδιο και ο εκδότης του είχε διαφορετική άποψη.

Δεν τρολάρω. Απλά δεν είναι λογικό επιχείρημα ότι γιατί κόστισε δεν έπρεπε να γίνει. Ο Einstein δεν ήταν θεωρητικός φυσικός; Η επιβεβαίωση της θεωρίας του δεν βρήκε εφαρμογές στην μετέπειτα ιστορία; Γιατί κρίνεις κάτι που τώρα αρχίζει σαν άχρηστο ή ακριβό (ενώ αντικειμενικά δεν κόστισε τρις που λες);

Συνεχίζεις και λες και ότι δεν τρολάρεις; Δημιουργήθηκε κάποιο πείραμα δισεκατομμυρίων για να αποδείξει τις θεωρίες του Αινστάιν; Και μάλλον έχεις μεγάλο πρόβλημα με το να καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις. Δεν είπα τίποτα για την δημιουργία του πειράματος, ούτε για το πόσο έχει κοστίσει. Η ένστασή μου είναι στη δημοσιότητα που έχει δοθεί σήμερα για την "ανακάλυψη του σωματιδίου". Όχι, δεν αξίζει τόση δημοσιότητα να το ξέρει και η κουτσή Μαρία και να με παίρνει τηλέφωνο η μάνα μου από το χωριό να μου λέει ότι ανακάλυψαν το σωματίδιο του Θεού. Λες και αυτός ήταν ο σκοπός του πειράματος, να επιβεβαιωθεί η θεωρία του Χίγκις. Είναι σημαντικότατη ανακάλυψη, δεν αξίζει όμως αυτήν την δημοσιότητα. Έχουν ανακαλυφθεί πολύ πιο σημαντικά πράγματα από την επιβεβαίωση μίας θεωρίας που άμεσα δεν έχει κάποια εφαρμογή στην ανθρωπότητα.

Δημοσ.

Αλλά για την "δουλειά" που έχει γίνει αυτό το πείραμα, βασικά δεν έχει ανακαλύψει, προς το παρόν, τίποτα το σημαντικό.

λολ

Δημοσ.

Λοιπόν, ή δεν καταλαβαίνεις τι λέω, ή εγώ έχω πολύ σημαντικό πρόβλημα με τη γλώσσα. Να το ξαναπώ διαφορετικά μπας και το καταλάβεις.

Αν ο τάδε φοιτητάκος που κάνει το διδακτορικό του ή ένας ερευνητής σε μία πανεπιστημιακή ομάδα επιβεβαίωνε τη θεωρία θα ήταν σημαντικότατο και ένα βήμα μπροστά. Πιθανότατα ο ερευνητής/ές θα έπαιρναν και το βραβείο νόμπελ. Ο απλός μέσος άνθρωπος, δεν θα είχε ιδέα γι'αυτό όμως και ούτε θα γινόταν τόσο ντόρος.

Αν ξανά, ο τάδε φοιτητάκος που κάνει το διδακτορικό του ή ένας ερευνητής σε μία πανεπιστημιακή ομάδα καταφέρει να δημιουργήσει σκοτεινή ύλη ή να βρει τον τρόπο να μπορούμε να την χρησιμοποιούμε, θα είναι σημαντικότατο βήμα, θα αλλάξει η ζωή μας και η πορεία την ανθρωπότητας, θα πάρει και το βραβείο νόμπελ και θα γίνει μεγάλος ντόρος για την ανακάλυψη.

Καταλαβαίνεις την διαφορά τώρα και το τι θέλω να πω; Οι εφαρμογές στην ιατρική που πρόσφερε το πείραμα είναι πολύ πιο σημαντικές από την επιβεβαίωση της θεωρίας, όσον αφορά την πορεία της ανθρωπότητας. Ο ντόρος που γίνεται αυτήν την στιγμή για την επιβεβαίωση της θεωρίας, γίνεται απλά και μόνο για τον ντόρο για ευνόητους λόγους. Ελπίζω να ήμουν πιο κατανοητός τώρα. Την μάνα μου να ρωτήσω που δεν υπάρχει πιο άσχετος άνθρωπος με αυτά, θα μου πει ότι ανακάλυψαν το σωματίδιο του Θεού, αν είναι δυνατόν δηλαδή....

αστο ρε αγορι μου δεν το εχεις. εχεις αγνοια επι της διαδικασιας της ιδιας της ερευνας γενικα ως συστημα. ζεις ιστορικες στιγμες και το αγνοεις.

Δημοσ.

λολ

Ελπίζω να ξέρεις την διαφορά ανάμεσα στο ανακαλύπτω και στο εφευρίσκω. Αν την γνώριζες, δεν θα γέλαγες.

Δημοσ.

Η ένστασή μου είναι στη δημοσιότητα που έχει δοθεί σήμερα για την "ανακάλυψη του σωματιδίου". Όχι, δεν αξίζει τόση δημοσιότητα να το ξέρει και η κουτσή Μαρία και να με παίρνει τηλέφωνο η μάνα μου από το χωριό να μου λέει ότι ανακάλυψαν το σωματίδιο του Θεού. Λες και αυτός ήταν ο σκοπός του πειράματος, να επιβεβαιωθεί η θεωρία του Χίγκις. Είναι σημαντικότατη ανακάλυψη, δεν αξίζει όμως αυτήν την δημοσιότητα. Έχουν ανακαλυφθεί πολύ πιο σημαντικά πράγματα από την επιβεβαίωση μίας θεωρίας που άμεσα δεν έχει κάποια εφαρμογή στην ανθρωπότητα.

Η ενσταση σου ειναι δηλαδη οτι στην εποχη της πληροφοριας, δοθηκε μεγαλη δημοσιοτητα σε μια σημαντικη ανακαλυψη, με αποτελεσμα να ενημερωθει ακομα και η μανα σου απο το χωριο.

Γιατι σε ενοχλει αυτο? Τι κακο δηλαδη μπορει να προκυψει απο την διαδωση της ειδησης?

Δημοσ.

αστο ρε αγορι μου δεν το εχεις. εχεις αγνοια επι της διαδικασιας της ιδιας της ερευνας γενικα ως συστημα. ζεις ιστορικες στιγμες και το αγνοεις.

Δεν σου απαντώ, γιατί χρειάζομαι την απάντησή σου. Ποιος φυσικός του ulb είναι μέσα στην ομάδα και δεν θυμάμαι το όνομά του;

Γιατι σε ενοχλει αυτο? Τι κακο δηλαδη μπορει να προκυψει απο την διαδωση της ειδησης?

Κανένα. Το κακό προκύπτει όταν άλλες εξίσου σημαντικές ειδήσεις δεν διαδίδονται, και επίσης όταν οι ειδήσεις παραποιούνται. Όχι, δεν είναι το σωματίδιο του Θεού και δεν υπάρχει κανένας λόγος η μητέρα μου να νομίζει κάτι τέτοιο γιατί τέτοια ήταν η ενημέρωση που έλαβε.

Δημοσ.

Θεέ μου τι διαβάζω εδώ μέσα ; μπήκα το πρωί να μεταφέρω την είδηση και μάλιστα πρόσεξα από ποιο μέσο ενημέρωσης,και εσείς ξεκατινιάζεστε επειδή το λένε σωματίδιο του Θεού ;;;;

Τα ΜΜΕ έδωσαν αυτήν την ονομασία πρώτον !! Δεύτερον,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ,μια ανακάλυψη δεν σημαίνει αυτομάτως ότι οι επιστήμονες θα κάτσουν τώρα στον κώλο τους και θα αρχίζουν να πίνουν φραπεδιές !!

Δεν καταονείτε ότι το σύμπαν,το σύνολο που περιβάλλει την φύση μας,την ζωή μας,τον πλανήτη μας,τους δισ. γαλαξίες,είναι όλα μεγαλύτερα απ'όσα ποτέ θα χωρούσε στον ανθρώπινο νου μας !Ποτέ αυτός ο τομέας δεν θα σταματάει να μας εκπλήσσει,οι επιστήμονες ποτέ δεν θα σταματήσουν να δουλεύουν έστω για να κατανοήσουμε ένα 5% !

Κατεβείτε από τα καλάμια σας εσείς που κριτικάρετε την επιστήμη,η ιστορία θα τους δικαιώσει και ας μην ζούμε εμείς !! να λέτε και ευχαριστώ που κάποιοι θυσιάζουν την καθημερινότητά τους για αυτούς τους σκοπούς

ντροπή απλά

Δημοσ.

Δεν σου απαντώ, γιατί χρειάζομαι την απάντησή σου. Ποιος φυσικός του ulb είναι μέσα στην ομάδα και δεν θυμάμαι το όνομά του;

Κανένα. Το κακό προκύπτει όταν άλλες εξίσου σημαντικές ειδήσεις δεν διαδίδονται, και επίσης όταν οι ειδήσεις παραποιούνται. Όχι, δεν είναι το σωματίδιο του Θεού και δεν υπάρχει κανένας λόγος η μητέρα μου να νομίζει κάτι τέτοιο γιατί τέτοια ήταν η ενημέρωση που έλαβε.

Ok εγώ τρολάρω και εσύ είσαι γραφικός. Και ναι για την επιβεβαίωση της θεωρίας του Einstein έχουν δαπανηθεί πολλά και δαπανώνται ακόμα.

Τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς τύπου έχεις πρόβλημα κλπ. αλλού.

Και αν θες εξήγησε στην μάνα σου την αρχή της αβεβαιότητας, επειδή δεν την καταλαβαίνει και υπάρχει λήμμα για αυτήν στην wikipedia σημαίνει ότι είναι υπερεκτιμημένη και άχρηστη.

Και για να τελειώσει εδώ. Α. Θεωρείς ή δεν θεωρείς την ύπαρξη του lhc μεγάλο επίτευγμα της ανθρωπότητας; Και όχι δεν φτιάχτηκε μόνο για την επιβεβαίωση της ύπαρξης αυτού του σωματιδίου. Β. θεωρείς ότι ένας εφευρέτης έχει μεγαλύτερη αξία από έναν θεωρητικό φυσικό και το ανάποδο και γιατί;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...