gigisoni Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Ο Fleming έκανε μια παρατήρηση. Δεν ανακάλυψε κάτι. Για την παρατήρηση του αυτή έλαβε παραπάνω δόξα από ότι έπρεπε. Παρατηρήσεις για την ύπαρξή της από όσα θυμάμαι υπήρχαν και πριν. Ο Φλέμινγκ είναι αυτός που την ανακάλυψε. Florey και Chain μοιράστηκαν αργότερα το νόμπελ μαζί με τον Φλέμινγκ γιατί μπόρεσαν με την έρευνά τους να βρουν την πρακτική της εφαρμογή. Δεν την ανακάλυψαν αυτοί. Γι'αυτό και μοιράστηκαν το νόμπελ, ο ένας την ανακάλυψε αλλά και οι υπόλοιποι με τις έρευνές τους βρήκαν πώς μπορεί να εφαρμοστεί. Δεν έχουν όλοι την τύχη να ανακαλύψουν κάτι έτσι. Και πάλι η παρατήρηση ήταν τυχαία και οδήγησε στην ανακάλυψη μέσα από την ίδια διαδικασία. Τυχαίο ή όχι δεν έχει σημασία. Βγαίνουμε λιγάκι off topic τώρα, αλλά ανακάλυψη μπορεί να υπάρξει χωρίς θεωρία. Σπάνιο συνήθως ιδίως στις μέρες μας, αλλά όχι απίθανο. Εφεύρεση από την άλλη χωρίς έρευνα, πειραματισμούς και σκέψη δεν μπορεί να υπάρξει. Το μποζόνιο Higgs ήταν αδύνατο να ανακαλυφθεί χωρίς τον lhc όμως. Όπως και τα υπόλοιπα υποατομικά σωματίδια ανακαλύφθηκαν με επιταχυντές. Είπα εγώ το αντίθετο; Αυτό που είπα με τον φοιτητή εντάξει λίγο άτοπο αλλά για να σου δώσω να καταλάβεις τι εννοούσα το έγραψα, όχι ότι ένας φοιτητής θα μπορούσε να το ανακαλύψει, δεν εννοούσα αυτό. Και όταν ο Νεύτωνας διατύπωνε τους νόμους του, χρειάστηκαν πόσα χρόνια για πάμε στο φεγγάρι. Κανείς όμως δεν ονόμασε την βαρύτητα "η έλξη του Θεού" για να καταλάβεις τι θέλω να πω τόση ώρα.
Sellers Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Κανείς όμως δεν ονόμασε την βαρύτητα "η έλξη του Θεού" για να καταλάβεις τι θέλω να πω τόση ώρα. Κόλπα των δημοσιογράφων είναι αυτά. Κανένας στον επιστημονικό κλάδο δεν το λέει έτσι.
*nenya* Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Το λένε έτσι για να πιάσουν το νόημα και οι θεούσοι/ες.
Sellers Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Η μάνα μου τις προάλλες το ειπε ''το dna του θεού''. Δεν κανω πλάκα.
gigisoni Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Η μάνα μου τις προάλλες το ειπε ''το dna του θεού''. Δεν κανω πλάκα. lol Αν δεν είχε αυτό το παρατσούκλι, θα γινόταν τόσο ντόρος; Αυτό λέω τόση ώρα. Καλή ανακάλυψη, λάθος σπουδαία, αλλά έλεος με την παραπληροφόρηση.
fylatos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 lol Αν δεν είχε αυτό το παρατσούκλι, θα γινόταν τόσο ντόρος; Αυτό λέω τόση ώρα. Καλή ανακάλυψη, λάθος σπουδαία, αλλά έλεος με την παραπληροφόρηση. Μαζί σου. Ανεβάζω φωτογραφίες από την δεύτερη επίσκεψη. Της πρώτης θέλουν σκανάρισμα.
-nick- Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Το θεμα ειναι γιατι να συμμετεχεις σε κατι το οποιο πιθανο οφελος του οποιου δεν θα ναι κοινωνικο/συλλογικο σε μαζικο βαθμο αλλα περιορισμενο σε ελιτ (κυριως οικονομικες αλλα οχι μονο). Προφανως και δεν ειμαι κατα της επιστημης αλλα πρεπει να το παρει λιγο αλλιως
kirileman Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μάθετε επιστημονική μπαλίτσα από τον άρχοντα! http://news247.gr/eidiseis/koinonia/article1841701.ece
Lucifer Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 εκτός καί άν τό μποζόνιο έχει τέτοια ευφυΐα ώστε νά κατασκευάζει σέ κάθε είδος καί έναν συγκεκριμένο αιματολογικό τύπο ΔΥΝΑΤΟ κάψιμο. 10/10, κάπνισα απ' τα αυτιά μου.
flik Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Το θεμα ειναι γιατι να συμμετεχεις σε κατι το οποιο πιθανο οφελος του οποιου δεν θα ναι κοινωνικο/συλλογικο σε μαζικο βαθμο αλλα περιορισμενο σε ελιτ (κυριως οικονομικες αλλα οχι μονο). Προφανως και δεν ειμαι κατα της επιστημης αλλα πρεπει να το παρει λιγο αλλιως Το έγραψα και πριν. Πάνω απο όλα είναι για την κατανόηση των νόμων που διέπουν το δικά μας Σύμπαν, που ίσως δεν είναι και το μοναδικό. Για το μαζικό όφελος, πολλοί γιατροί έχουν δηλώσει οτι πάντα οι εξελίξεις στη σωματιδιακή φυσική βοηθά πολύ την ιατρική. Όταν ανακαλύφθηκε το ηλεκτρόνιο, δεν φανταζόντουσαν τους υπολογιστές, τα τρανζίστορ, τα mosfets κτλ. Απλά πολλές φορές παίρνει πολύ χρόνο. Δεν θα μπορούσε αλλιώς.
Sellers Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 εκτός καί άν τό μποζόνιο έχει τέτοια ευφυΐα ώστε νά κατασκευάζει σέ κάθε είδος καί έναν συγκεκριμένο αιματολογικό τύπο ΔΥΝΑΤΟ κάψιμο. 10/10, κάπνισα απ' τα αυτιά μου. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΑΧΑΧΑ. Αυτο δεν είναι τίποτα. Τις προάλλες διαλεξα ενα φύλλο απο την τράπουλα και το μποζόνιο το βρήκε.
Lucifer Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Εγώ διάλεξα ένα φύλλο απ΄την τράπουλα και ήταν το μποζόνιο.
kirileman Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 "Άν είχε όμως τέτοια ευφυΐα γιατί νά συνεντευξιάζονται εκ προσώπου του οι συγκεκριμένοι καί όχι τό ίδιο;" Στη συνέντευξη τύπου θα μιλήσει το ίδιο το Μποζόνιο! http://www.youtube.com/watch?v=AP0HATlHl2g
-nick- Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2012 Μητροπολίτης Πειραιώς: "Πίσω απ' το μποζόνιο κρύβεται το πρόσωπο του διαβόλου"
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα