leo53 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπέρα. Έχω ένα πρόβλημα στον σταθερό υπολογιστή μου και ψάχνοντας στο google έπεσα σε αυτό το τόπικ. Το πρόβλημα είναι το εξής: Χτές το βράδυ χρησιμοποιούσα τον υπολογιστή και ξαφνικά εκλεισε. Εντελώς ξαφνικά όμως. Δοκιμάζω να τον ανοίξω και ενώ δίνει ρεύμα ώστε να αρχίσει να δουλεύει πριν προλάβει να φορτώσει τα windows μαυρίζει η οθόνη και δεν γίνεται τίποτα. Σβηνω τον υπολογιστή και πάλι το ίδιο. Έβγαλα την μπαταρία της μητρικής και πάτησα 3-4 φορές το κουμπί για να ανοίξει ώστε να φύγει όλο το ρεύμα (το διάβασα σε ένα αλλο φορουμ αυτό) αλλά πάλι γίνεται το ίδιο. Δεν ξέρω αν βοηθάει αλλα όταν τον ανοίγω μπορώ να μπω στα bios.
driftingcris Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπέρα. Έχω ένα πρόβλημα στον σταθερό υπολογιστή μου και ψάχνοντας στο google έπεσα σε αυτό το τόπικ. Το πρόβλημα είναι το εξής: Χτές το βράδυ χρησιμοποιούσα τον υπολογιστή και ξαφνικά εκλεισε. Εντελώς ξαφνικά όμως. Δοκιμάζω να τον ανοίξω και ενώ δίνει ρεύμα ώστε να αρχίσει να δουλεύει πριν προλάβει να φορτώσει τα windows μαυρίζει η οθόνη και δεν γίνεται τίποτα. Σβηνω τον υπολογιστή και πάλι το ίδιο. Έβγαλα την μπαταρία της μητρικής και πάτησα 3-4 φορές το κουμπί για να ανοίξει ώστε να φύγει όλο το ρεύμα (το διάβασα σε ένα αλλο φορουμ αυτό) αλλά πάλι γίνεται το ίδιο. Δεν ξέρω αν βοηθάει αλλα όταν τον ανοίγω μπορώ να μπω στα bios. Πες μας απο τι αποτελειται το pc σου..
TheELF Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Καλησπέρα. Έχω ένα πρόβλημα στον σταθερό υπολογιστή μου και ψάχνοντας στο google έπεσα σε αυτό το τόπικ. Το πρόβλημα είναι το εξής: Χτές το βράδυ χρησιμοποιούσα τον υπολογιστή και ξαφνικά εκλεισε. Εντελώς ξαφνικά όμως. Δοκιμάζω να τον ανοίξω και ενώ δίνει ρεύμα ώστε να αρχίσει να δουλεύει πριν προλάβει να φορτώσει τα windows μαυρίζει η οθόνη και δεν γίνεται τίποτα. Σβηνω τον υπολογιστή και πάλι το ίδιο. Έβγαλα την μπαταρία της μητρικής και πάτησα 3-4 φορές το κουμπί για να ανοίξει ώστε να φύγει όλο το ρεύμα (το διάβασα σε ένα αλλο φορουμ αυτό) αλλά πάλι γίνεται το ίδιο. Δεν ξέρω αν βοηθάει αλλα όταν τον ανοίγω μπορώ να μπω στα bios. Ρε φίλε από εδώ έπρεπε να αρχίσεις,αφού αυτό σημαίνει ότι ξεκινάει κανονικά ο Η/Υ και υπάρχει πρόβλημα στην συνέχεια,αν μπορείς φτιάξε ένα Live usb ubuntu να δεις, αν μπεις με αυτά το ποιο πιθανό να έχουν πάθει κάτι τα windows.
leo53 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Ρε φίλε από εδώ έπρεπε να αρχίσεις,αφού αυτό σημαίνει ότι ξεκινάει κανονικά ο Η/Υ και υπάρχει πρόβλημα στην συνέχεια,αν μπορείς φτιάξε ένα Live usb ubuntu να δεις, αν μπεις με αυτά το ποιο πιθανό να έχουν πάθει κάτι τα windows. Έκανα το live usb ubuntu αλλά όταν πάω να αλλάξω απο τα bios να ξεκινάει απο το usb ο υπολογιστής ενώ μπαίνω μέσα (στα bios) εχει ενα μηνυμα που λεει NOTICE THE NUMBER OF DISKS IS NOT ..... (κατι που δεν θυμαμαι τωρα) TO CREATE RAID. Και δεν μπορώ να κάνω τίποτα εκεί μέσα,πέρα από το να βγω. Είχα αντιμεωτωπίσει παρόμοιο πρόβλημα παλαιότερα αλλά ήξερα ότι είχε προκληθεί λόγω διακοπής ρεύματος (τότε δεν είχα ups, μετά το πάθημα μου έγινε μάθημα.)
TheELF Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Είχες κάποτε RAID; Αυτό είναι το πρόβλημα ότι δεν βλέπει κάποιων σκληρό οπότε δεν μπορεί να φτιάξει το raid για να ξεκινήσει;Μέσα στο bios δεν μπορείς να κάνεις τίποτα;Μπορείς τουλάχιστον να δεις τους σκληρούς σου;
leo53 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Είχες κάποτε RAID; Αυτό είναι το πρόβλημα ότι δεν βλέπει κάποιων σκληρό οπότε δεν μπορεί να φτιάξει το raid για να ξεκινήσει;Μέσα στο bios δεν μπορείς να κάνεις τίποτα;Μπορείς τουλάχιστον να δεις τους σκληρούς σου; Όταν είμαι στα bios δεν μπορώ να κάνω τίποτα πέρα απο το να πατήσω esc για να βγώ. Τίποτα άλλο. Ούτε f1 για να δω τους δίσκους ούτε τίποτα. Τι εννοείς αν είχα κάποτε RAID;
TheELF Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2011 Λέω επειδή έγραφε κάτι για raid το μήνυμα. Ξέρεις να κάνεις reset στο bios;;; Αφού κλήσεις των Η/Η και βγάλεις και το καλώδιο του ρεύματος βγάζεις την μπαταρία που έχει πάνω στην μητρική και πατάς μερικές φορές το κουμπί του power(εκκίνηση) το αφήνεις και κάνα δύο λεπτά και το ξανά-συναρμολογείς.
leo53 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2011 Λέω επειδή έγραφε κάτι για raid το μήνυμα. Ξέρεις να κάνεις reset στο bios;;; Αφού κλήσεις των Η/Η και βγάλεις και το καλώδιο του ρεύματος βγάζεις την μπαταρία που έχει πάνω στην μητρική και πατάς μερικές φορές το κουμπί του power(εκκίνηση) το αφήνεις και κάνα δύο λεπτά και το ξανά-συναρμολογείς. Το έχω κάνει ήδη αυτό, ήταν η πρώτη ενέργεια που έκανα.. Βέβαια δεν χάνω τίποτα να ξαναπροσπαθήσω. Λοιπόν το θέμα λύθηκε και μπορώ πλέον να μπω στον υπολογιστή. Απλά δεν έμπαινα με το f2 στα Bios αλλά πατούσα το Tab και έμπαινα κάπου αλλού όπου μου έλεγε για το raid των δίσκων. Το μόνο που χρειάστηκε να κάνω είναι να φτιάξω ενα ubuntu cd και να αλλάξω την boot order απο τα bios. Μπήκα με το cd στα windows και δοκίμασα κιόλας να μπω χωρίς το cd και δουλεύει πάλι το ίδιο. Θα κάνω καποιον έλεγχο με το nod για πιθανόν ιούς ή Malware. Το θέμα είναι όμως, πως λύθηκε έτσι απλά το πρόβλημα με την χρήση του ubuntu cd; Εδώ να πω ότι δεν χρειάστηκε να κανω εγκατάσταση το ubuntu όπως έλεγε στις οδηγίες στο site του ubuntu. Απλά έβαλα το cd και όλα δούλεψαν όπως έπρεπε. Επίσης από το raid tool βλέπω ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τον σκληρό οπότε δεν ήταν εκεί το πρόβλημα. Όπως και να 'χει τέλος καλό, όλα καλά! Ευχαριστώ για την βοήθεια σας και ζητώ συγγνώμη αν σας κούρασα. Να είστε καλά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.