paylidis Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 mood's με φίλτρο ή αφιλτρα. κυκλοφορουν σε συσκευασίες των 5 και 10 (ίσως να εχω πετύχει και 20 αλλα δεν ειμαι βεβαιος)... αρκετά συμπαθητικά και όχι ιδιαίτερα ακριβα. Περίπου 4 ευρώ η δεκάδα...
De@th L0rd Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 τολουενη ??? Ναι είναι ένα γαμάτο χημικό που σου δίνει σουπερ δυνάμεις. Επίσης ανήκει στην αγαπημένη μου κατηγορία υδρογονανθράκων, που δεν είναι άλλη από τους Αρωματικούς υδρογ/κες. Λέγονται αρωματικοί επειδή μυρίζουν ωραία κ γαμάνε
margaritagr Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Κανα καπνοπωλειο στο κεντρο, που να χει ποικιλια σε πουρακια ξερουμε? Επισης θελω να παρω καμια ωραια ταμπακιερα δωρο, υπαρχει κανα αξιοπιστο site , του εξωτερικου που να στελνει ελλαδα?
sphinxgr Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δοκιμάζω χρόνια πουρά/κια. Στα καλύτερα που έχω καταλήξει, οικονομικά και για καθημερινή κατανάλωση, είναι τα toscanello cafe. Μόνο οταν ανοίξεις το κουτί και μυρίσεις το άρωμα τους, είναι τα λεφτά όλου του κόσμου. Έχουν 5 ευρώ τα 5. Κρατάνε απο μισώ ώρα έως 60 λεπτά το καθένα.Τα βρίσκεις σε αρκετά περίπτερα. Επειδή η φορολογία είναι αρκετά υψηλή στα καπνά , αν κάποιος θέλει την πιο οικονομική λύση για αγορά πούρων, μια είναι η επιλογή. Το http://www.puroexpress.com όπου κάνουν εισαγωγή πούρων απο χώρες εκτός Ευρώπης (Κούβα) και τα ταχυδρομούν απο ταχυδρομείο εντος Ευρώπης(tax free zone Geneva airport) όποτε ουσιαστικά δεν έχουν πληρώσει ποτέ τελωνείο και δεν προκειται να πληρώσετε και εσέις όταν σας αποσταλούν. Να σημειώσω πως τα καλύτερα πούρα γενικά είναι τα Κουβανέζικα και συγκεκριμένα τα Cohiba αν και αρκετά υπερτιμολογημένα για την ποιότητα τους. Για εντός Αθήνας εγώ εμπιστεύομαι και με βολεύει στο Περιστέρι το cigar world Κάποιες επιπλέον σύντομες χρήσιμες πληροφορίες είναι πως τα πούρα διατηρούνται σε συγκεκριμένες συνθήκες για να είναι καλά. (72% σχετική υγρασία και 21c θερμοκρασία) για αυτό σίγουρα είναι καλύτερα να τα αγοράζει κάποιος απο μαγαζί με πούρα και όχι περίπτερα που τα καίει ο ήλιος κλπ. Και φυσικά αν δεν μπορεί να τα διατηρήσει σωστά (υγραντήρας απο κέδρο κλπ), να τα καταναλώνει σε μικρό χρονικό διάστημα. Και ΟΧΙ δεν τα διατηρούμε στο ψυγείο! Το σωστό άναμμα τους γίνεται με αναπτήρα πυρσό ή με σπίρτα και χωρίς να τα έχεις στο στόμα σου και να ρουφάς (και να παίρνει την πικρίλα όλο το τσιγάρο). Απλά το έχεις στο χέρι και το ανάβεις ενώ το περιστρέφεις. Επειδή είναι φτιαγμένα απο διαφορετικό σημείο του καπνού η μέγιστη απόλαυση δίνεται στον ουρανίσκο και όχι στα πνευμόνια. Για αυτό δεν τα κατεβάζουμε. 1
brickman Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δοκίμασε τα ελληνικής παραγωγής χειροποίητα πούρα Domenico που τα τυλίγουνε πάνω στα μπούτια τους ελληνίδες της λαρίσης (από το χωριό Δομένικο) και καλής ποιότητας και φτηνά και όλα τα λεφτά πάνε σε ελληνικές οικογένειες και άσε τους καπιταλες να κουρεύονται. Μεγαλε πας συχνα στο Δομενικο; Κι εγω παω εκει, κι εχω δει πως γινονται τα πουρα. Δεν καπνιζω αλλα ειχα αγορασει για να εχω.
N3k21 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Γεα σας κανω ενα πακετο την ημερα μαλμπορο μαλακο και εναμιση πολλες και θελω να αρχιζω να καπνιζω πουρακια για να το ελατωσο λιγο.Θελω να μου προτεινεται πουρακια καλα αλλα οχι πολυ ακριβα πχ να κανει ενα 10ευρω η 10αδα και 20αδα αμα γινεται να χαλαω ενα 10ευρω καθε 2 μερες.Εχω κανει 1-2 φορες πουρακια αλλα απο κατι της πλακας.Εχω ακουσει για καλα πουρακια montecristo,romeo & juillieta,cochiba.Ευχαριστω προκαταβολικα α και αν γινετε δεν θελω σχολιο του τυπου μην καπνιζεις κοψτο και τετοια. Νομίζω πως αν θες να ελαττώσεις το τσιγάρο (είτε για λόγους υγείας, είτε για λόγους τσέπης) δεν αξίζει να το πας σε πουράκια ή πούρα. Να το γυρίσεις σε στριφτό σκέφτηκες; Νομίζω θα είναι καλύτερη λύση για σένα... Γενικά να ξέρεις πως το πούρο, παρότι απολαυστικό, σε "μπουκώνει". Επίσης, επειδή δε θα ανάβεις το ίδιο συχνά λόγω συνθηκών (μέγεθος, μπούκωμα, μυρωδιά που ίσως ενοχλεί τους γύρω), η χαρμάνα είναι αναπόφευκτη. Κάποια στιγμή θα νοσταλγήσεις τα μαρλμποράκια σου! Για να μη σε κουράζω άλλο με άκυρα offtopic, θα κλείσω λέγοντας πως το πούρο είναι καλή φάση για τον μερακλή που το βλέπει ως απόλαυση, όχι όμως καλός αντικαταστάτης του τσιγάρου για έναν "βαρύ" καπνιστή. Από 'κει και πέρα εσύ αποφασίζεις! Anyway, τσέκαρε τα πουράκια Candlelight. Ουσιαστικά είναι κάτι ανάμεσα σε κανονικό τσιγάρο και πούρο, βγαίνουν και με φιλτράκι. Τιμή δε θυμάμαι ακριβώς αλλά πρέπει να ήταν κοντά στα 3.5 ευρώ το πακέτο. Κάθε πακέτο είχε μέσα 10 τεμάχια. Κάθε τεμάχιο έχει διαστάσεις κανονικού εργοστασιακού τσιγάρου. Στα προτείνω γιατί είναι μια καλή μέση λύση, σχετικά φτηνά, ενώ βολεύουν και σε φάση κουβαλήματος. Μην πας ξέρω γω να πιείς ένα καφεδάκι και βγάζεις την πουράκλα από την κωλότσεπη! Άσε που θα σε κοιτάνε και περιέργα! Candlelight πάντως βρίσκεις και μεγαλύτερου μεγέθους πούρα (όχι τεράστια πάντως - φαντάσου έχουν διάμετρο ΑΑ μπαταρίας και μήκος όσο δύο τέτοιες στη σειρά) τα όποια κυκλοφορούν είτε με γεύσεις είτε σκέτα. Δεν τα έχω βρει σε πακέτο, τα περίπτερα τα δίνουν ανά τεμάχιο και κοστίζουν γύρω στα 50 λεπτά. Υ.Γ. Αυτό που δεν κατεβάζεις τον καπνό στα πούρα ποτέ δε το κατάλαβα! Άμα ο άλλος έμαθε να καπνίζει 30 τσιγάρα τη μέρα, αργά ή γρήγορα θα χαρμανιάσει και θα το ρουφήξει όλο, δε πα να 'χει και μαζούτ μέσα... Υ.Γ. 2 Το έχω κόψει εδώ και ένα μήνα...
deesnider Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Αυτό που δεν κατεβάζεις τον καπνό στα πούρα ποτέ δε το κατάλαβα! Άμα ο άλλος έμαθε να καπνίζει 30 τσιγάρα τη μέρα, αργά ή γρήγορα θα χαρμανιάσει και θα το ρουφήξει όλο, δε πα να 'χει και μαζούτ μέσα... Το να μην κατεβάζεις (εισπνέεις) τον καπνό του πούρου, δεν αποτελεί ...δόγμα(!) με το οποίο επιβάλλεται να συμμορφώνεται ο καπνιστής αναντίρρητα! Απλώς, αν είσαι λάτρης του πούρου, το καπνίζεις αποκλειστικά και μόνο για την απόλαυση της γεύσης του και όχι για να ξεχαρμανιάσεις, δίνοντας στον οργανισμό σου τη δόση νικοτίνης που λόγω εξάρτησης χρειάζεται. Το να εισπνέεις τον καπνό λοιπόν είναι εντελώς περιττό, αφού τα αισθητήρια της γεύσης βρίσκονται αποκλειστικά στη στοματική κοιλότητα και όχι στα ...πνευμόνια! Βέβαια, δεδομένου ότι ο καπνός του πούρου είναι πολύ πιο «βαρύς» από αυτόν του τσιγάρου, ούτως ή άλλως καλό είναι να μην τον εισπνέεις. Όχι ότι θα ...πεθάνεις(!), αλλά είναι σίγουρα μεγαλύτερο «ζόρι». Σε γενικές γραμμές, αν αποφασίσεις - και αντέχεις οικονομικά - να καπνίζεις πούρα, το τσιγάρο καλό είναι να το καταργήσεις τελείως. Κατ' αρχήν διότι σε «μπερδεύει» λόγω διαφορετικού τρόπου καπνίσματος (εισπνοή). Από 'κει και πέρα όμως, αν μάθεις στην πλούσια γεύση που έχουν τα καλά πούρα, θα απολαμβάνεις σε τέτοιο βαθμό το κάθε ένα απ' αυτά, ώστε το να εισπνεύσεις τον καπνό θα καταστεί σταδιακά περιττό και τελικώς δε θα αντέχεις ούτε να μυρίσεις τσιγάρο... Αυτά τα λέω από προσωπική εμπειρία. Αν και - δυστυχώς - καπνίζω τσιγάρο από έφηβος, για ένα διάστημα περίπου 4 ετών, είχα αποκτήσει μια καλή «επαφή» και αγόραζα άριστης ποιότητας κουβανέζικα πούρα, σε τιμή απολύτως ανεκτή για κάποιον όχι φραγκάτο όπως εγώ. Τα πρωτοδοκίμασα σε περίοδο που κάπνιζα 2,5 πακέτα τσιγάρα ημερησίως και τα γούσταρα τόσο πολύ, που έφτασα να σταματήσω τελείως το τσιγάρο και να περνάω όλη την ημέρα με 2 τεσσάρια montecristo. Περιττό να πω ότι τον καπνό τους δεν τον κατέβαζα ποτέ... 1
margaritagr Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Το πουρακι το αναβεις οπως το τσιγαρο??
deesnider Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Το πουρακι το αναβεις οπως το τσιγαρο?? Στα περιπτεράτα αναφέρεσαι, ή στα κανονικά πούρα; Τα πρώτα ναι. Απλά καλό είναι να μη χρησιμοποιείς ούτε σ' αυτά αναπτήρα τύπου zippo γιατί μετά μυρίζουν βενζίνη (αν το κάνεις σε κανονικό, καλό πούρο, σου αξίζει μαστίγωμα με πυρακτωμένο, αγκαθωτό και ηλεκτροφόρο συρματόπλεγμα...)
UncleBens Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2012 Στα περιπτεράτα αναφέρεσαι, ή στα κανονικά πούρα; Τα πρώτα ναι. Απλά καλό είναι να μη χρησιμοποιείς ούτε σ' αυτά αναπτήρα τύπου zippo γιατί μετά μυρίζουν βενζίνη (αν το κάνεις σε κανονικό, καλό πούρο, σου αξίζει μαστίγωμα με πυρακτωμένο, αγκαθωτό και ηλεκτροφόρο συρματόπλεγμα...) εχει και zippo blue ακριβως για αυτο τον λογο
margaritagr Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Τα περιπτερατα ειναι αυτα που λενε cigarillos? Ουσιαστικα κατι αναμεσα σε μικρο πουρο και τσιγαρο, σωστα? Και puritos ειναι πχ τα romeo y julieta? Ναι, ξερω οτι τα "κανονικα" πουρα δεν τα αναβουν με αναπτηρα γι αυτο ρωτησα τι παιζει με τα αλλα...
deesnider Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2012 εχει και zippo blue ακριβως για αυτο τον λογο Έγραψα «τύπου zippo», διότι όλος σχεδόν ο κόσμος, όταν ακούει τη συγκεκριμένη μάρκα αναπτήρα, το πρώτο που φέρνει στο μυαλό του είναι ο κλασσικός (με το φιτίλι). Η zippo είναι συνυφασμένη με την έννοια «αναπτήρας υγρού καυσίμου». Ο blue, σαν αναπτήρας αερίου που είναι, προφανώς δε δημιουργεί πρόβλημα, όπως και κάθε άλλος αναπτήρας αερίου.
pigos23 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Εγω σου συνιστω τα Punch cigarritos reserva στο μεταλλικο κουτακι Μακραν για μενα οτι καλυτερο στα ποιοτικα μικρα....
arxaggelos Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2012 Δοκίμασε τα ελληνικής παραγωγής χειροποίητα πούρα Domenico που τα τυλίγουνε πάνω στα μπούτια τους ελληνίδες της λαρίσης (από το χωριό Δομένικο) Η αλήθεια είναι ότι οι λαρισαίες πράγματι έχουν πείρα καi σκιλζ στο να τρίβουν πούρα στα μπούτια τους. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα