Προς το περιεχόμενο

Αργο ιντερνετ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω ενα ADSL router με ταχυτητα 100Mbps και με την θυρα συνδεδεμενη στον επιτραπεζιο υπολογιστη και στο λαπτοπ εχω 54Mbps αλλα απ'οτι βλεπω κατεβαζω και στον επιτραπεζιο και στο λαπτοπ με ιδια ταχυτητα 200kb/s ενω βλεπω αλλους με μικροτερη ταχυτητα ιντερνετ κατεβαζουν με πολυ πιο γρηγορη ταχυτητα. Σε τεστ στο speedtest.net βγαζω download speed 1.5 με 1.8 και upload κατω απο το ενα περιπου 0.5 και πιο κατω.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις εκ των προτερων :-D

Υ.Γ Μενω σε νησι, αλλα δεν ξερω αν φταει αυτο σε κατι.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δεν μας λες τι ταχύτητα σύνδεσης έχεις όμως...!!!

(Μαντεύω απ το speedest 2αρα)

Τα ποσά που αναφέρεις είναι για το lan (μεταφορά αρχείων από το router στο pc) και όχι για το ίντερνετ..!

(Μακάρι να μπορούσαμε να κατεβάσουμε με 54Mbps :wub: :wub: :wub: )

Δημοσ.

Δεν ξερω και πολλα απο ιντερνετ... Που μπορω να δω την ταχυτητα συνδεσης? και αν μπορει καποιος ας μου εξηγησει.

Στο συμβόλαιο σου σου λέει ποια μέγιστη ταχύτητα έχεις.

Βασικά με απλά λόγια το router είναι 100Mbps αλλά το βάζεις σε ένα τηλέφωνο όπου έχεις 2-24Mbps αναλόγως την σύνδεση που έχεις οπότε δεν τρέχεις με 100 αλλά με 2-24.

Και αυτό είναι απλά η σύνδεση από εσένα μέχρι αυτών που σου δίνει ιντερνέτ(ote/forthnet/hol...) δεν σημαίνει ότι αυτό που θες να κατεβάσεις είναι ικανό να έρθει σε εσένα με αυτήν την ταχύτητα αφού εκεί συμπίπτουν πάρα πολύ παράγοντες.

Δημοσ.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας παιδια, αλλα θελω να ξερω αν αυτο το θεμα με την ταχυτητα επηρεαζεται στο οτι μενω σε νησι και γι αυτο το λογο δεν εχω μεγαλη ταχυτητα.

Δημοσ.

Ενδέχεται να φταίει το νησί ενδέχεται να φταίει ότι κατεβάζεις από αργές πηγές αν σε οποιοδήποτε αρχείο π.χ. ακόμα και σε driver από την nvidia που έχει πολύ καλό download πιάνεις μόνο 200 τότε κάτι γίνεται.

Πάρε τηλέφωνο σε όποια εταιρία σου δίνει ιντερνέτ και ρώτα τους αν βλέπουνε πρόβλημα στην γραμμή σου(σαν πρώτη κίνηση).

Δημοσ.

Εχω ενα ADSL router με ταχυτητα 100Mbps και με την θυρα συνδεδεμενη στον επιτραπεζιο υπολογιστη και στο λαπτοπ εχω 54Mbps αλλα απ'οτι βλεπω κατεβαζω και στον επιτραπεζιο και στο λαπτοπ με ιδια ταχυτητα 200kb/s ενω βλεπω αλλους με μικροτερη ταχυτητα ιντερνετ κατεβαζουν με πολυ πιο γρηγορη ταχυτητα. Σε τεστ στο speedtest.net βγαζω download speed 1.5 με 1.8 και upload κατω απο το ενα περιπου 0.5 και πιο κατω.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις εκ των προτερων :-D

Υ.Γ Μενω σε νησι, αλλα δεν ξερω αν φταει αυτο σε κατι.

μπορει να εισαι μακρια και να μην δινουν μεγαλυτερο πακετο απο 2 mbps μπορει απλα να μην το πηρες εσυ κα να δινουν και 24 mbps>πρεπει να μας πει τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου που θα τα βρεις μεσα στο ρουτερ αμα μπεις για να σου πουμε αν αξιζει πχ να πας σε 24αρα.κατα τα αλλα για 2mbps κατεβαζεις μια χαρα απλα δεν κανουμε ποτε τεστ με speedtest.net γιατι ειναι χαλια.παντα κατεβαζουμε απο ftp η κατεβαζουμε απο καποιο καλο site me download manager.

οτι ειναι νησι δεν παιζει ρολο.παντα παιζει ρολο η αποσταση απο το αστικο κεντρο για το ποσο παιζεις και αν μπορεις να πας σε πακετο 24 mbps.να δω ποτε θα καταργησει ο οτε τα 2mbps και να δινει εως 24 μονο

Δημοσ.

να δω ποτε θα καταργησει ο οτε τα 2mbps και να δινει εως 24 μονο

και εγώ αυτό δεν το έχω καταλάβει να δίνει 2mbps. πλέον, πρέπει να υπάρχει μόνο 24mbps με μία στάνταρ τιμή τουλάχιστον. τα 2mbps δεν κάνεις τίποτα και είναι τσάμπα λεφτά

Δημοσ.

Τι πρόβλημα δημιουργούν οι συνδέσεις <24Mbps; Εμένα μου φαίνεται καλύτερο να υπάρχουν περισσότερα πακέτα. Αν λόγω απόστασης πιάνω max 2 ή 5 Mbps, γιατί να πρέπει να πληρώνω για εώς 24; Φυσικά θα πρέπει κι οι τιμές να ναι σχετικά ανάλογες κι όχι η 2Mbps να στοιχίζει 20€ κι η 24Mbps 23€ (δεν ξέρω πόσο πάνε, απλά τ αναφέρω).

Δημοσ.

μπορει να εισαι μακρια και να μην δινουν μεγαλυτερο πακετο απο 2 mbps μπορει απλα να μην το πηρες εσυ κα να δινουν και 24 mbps>πρεπει να μας πει τα χαρακτηριστικα της γραμμης σου που θα τα βρεις μεσα στο ρουτερ αμα μπεις για να σου πουμε αν αξιζει πχ να πας σε 24αρα.κατα τα αλλα για 2mbps κατεβαζεις μια χαρα απλα δεν κανουμε ποτε τεστ με speedtest.net γιατι ειναι χαλια.παντα κατεβαζουμε απο ftp η κατεβαζουμε απο καποιο καλο site me download manager.

οτι ειναι νησι δεν παιζει ρολο.παντα παιζει ρολο η αποσταση απο το αστικο κεντρο για το ποσο παιζεις και αν μπορεις να πας σε πακετο 24 mbps.να δω ποτε θα καταργησει ο οτε τα 2mbps και να δινει εως 24 μονο

Πως μπορω να δω τα χαρακτηριστικά της γραμμης μου μεσα στο ρουτερ;

Τι πρόβλημα δημιουργούν οι συνδέσεις <24Mbps; Εμένα μου φαίνεται καλύτερο να υπάρχουν περισσότερα πακέτα. Αν λόγω απόστασης πιάνω max 2 ή 5 Mbps, γιατί να πρέπει να πληρώνω για εώς 24; Φυσικά θα πρέπει κι οι τιμές να ναι σχετικά ανάλογες κι όχι η 2Mbps να στοιχίζει 20€ κι η 24Mbps 23€ (δεν ξέρω πόσο πάνε, απλά τ αναφέρω).

Θα με συμφερει περισσοτερο αν βαλω 24Mbps internet? (το ξερω οτι δεν ειναι τα ακριβη ποσα) :whistle:

Δημοσ.

Μπαίνεις με την ip του router (την γράφεις σε εναν browser) που συνήθως ειναι 192.168.1.1 ,βάζεις το κωδίκο του router αν σου ζητησεί και βρίσκεις στην συνέχεια μεσα στο menu την καρτέλα status η κατι παρόμοιο που λέει τα στατιστικά της γραμμής σου.

Δημοσ.

δεν εχεις και άδικο, ουτε και εγώ απο τιμές δεν ξέρω αλλα το σωστό θα πρέπει να είναι οι τιμές να έχουν μεγάλη διαφορά στα 2 πακέτα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...