tarantules Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Σήμερα το πρωί ανοίγοντας το pc, ο δίσκος που έχω πάνω άρχισε να φορτώνει το λειτουργικό με έναν περίεργο θόρυβο (5-6 μικρά σύντομα χτυπηματάκια).Μου φόρτωσε κανονικά το λειτουργικό αλλά στον windows explorer οτιδήποτε επέλεγα με αριστερό κλικ του mouse αποεπλιγόταν αμέσως.Σαν να είχε κολήσει κάποιο πλήκτρο.Έκανα restart και μου τον ξαναέκανε το θόρυβο ο σκληρός χωρίς το κόλημα στον explorer. Έκανα πάλι restart και δεν ξαναέκανε το θόρυβο με τα χτυπηματάκια ούτε το κόλημα στον explorer αλλά φοβάμαι μήπως είναι προεόρτια "εγκεφαλικού" για τον F3 και μου παραδώσει "πνεύμα". Του εγκατέστησα πριν λίγο το HDD sentinel να το τσεκάρω αλλά δεν ξέρω να το δουλεύω.Τι πρέπει να τσεκάρω στην καρτέλα SMART για να δω εαν υπάρχει κάποιο πρόβλημα; Ποστάρω και screenshots να μου πει κάποιος που ξέρει. Αν υπάρχει και κανένα καλύτερο πρόγραμμα να του βάλω να το τσεκάρω μου λέτε... http://imageshack.us/photo/my-images/217/hddsmart.jpg/ http://imageshack.us/photo/my-images/805/hddtemp.jpg/
maparios Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 αυτό το ''τακ τακ'' το κανε σε ένα φίλο μου όταν ''παρέδωσε'' σου εύχομαι καλή τυχη φίλε,εγω κοντα ένα χρονο τον έχω για αποθήκη και ειναι σκυλί
TheELF Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δείξε μας και την πρώτη ταμπέλα Overview αν και σε εσένα δείχνει το πρόβλημα να μην είναι στην επιφάνεια δηλαδή στα badsector αλλά στην πλακέτα που αρχίζει και κάτι παθαίνει αν δεις τα στοιχεία από το smart θα δεις ότι το Spin Up Time είναι 2001(hex) ενώ έπρεπε να είναι 0. Επίσης το Drive Calibration Retry Count ενισχύει αυτήν την υποψία.
tarantules Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δείξε μας και την πρώτη ταμπέλα Overview αν και σε εσένα δείχνει το πρόβλημα να μην είναι στην επιφάνεια δηλαδή στα badsector αλλά στην πλακέτα που αρχίζει και κάτι παθαίνει αν δεις τα στοιχεία από το smart θα δεις ότι το Spin Up Time είναι 2001(hex) ενώ έπρεπε να είναι 0. Επίσης το Drive Calibration Retry Count ενισχύει αυτήν την υποψία. Με αγχώνεις αρκετά θα έλεγα....Τι μπορώ να κάνω; Να βάλω και έναν 2ο F3 που έχω να συγκρίνω αποτελέσματα; http://imageshack.us/photo/my-images/638/hddoverview.jpg/ Για δες και εδώ που έχω και τον 2ο F3.... http://imageshack.us/photo/my-images/580/hddsmart2.jpg/
TheELF Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Καλά sorry τώρα είδα ότι είναι green; Οπότε μάλλον από εκεί είναι το spinup
tarantules Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Τελικά δεν έχω καταλάβει.Είναι οκ ο δίσκος; Υπάρχει περίπτωση να μου τα κλάσει έτσι στα ξαφνικά;
TheELF Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Οκ δεν είναι ο δίσκος απλά το spinup είναι λόγου του ότι είναι green. Το ότι πρέπει να έχεις κάνει ήδη backup του δίσκου δεν πρέπει να το πω καν έτσι;;
tarantules Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δηλαδή πρέπει για να είναι οκ ο δίσκος να έχει στην αριστερή στήλη το πράσινο τσεκ σε όλα; Εμένα μόνο σε μερικά είναι πράσινο. Πάντως από είδα και ο 2ος F3 τα ίδια αποτελέσματα λέει.Είναι αξιόπιστες οι μετρήσεις του προγράμματος;Μήπως να κατέβαζα και κανένα άλλο καλύτερο; Από backup είμαι οκ.Πάντα παίρνω
TheELF Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Τα στοιχεία SMART διαβάζονται πάντα κατευθείαν από το «BIOS» του δίσκου δηλαδή όλα τα προγράμματα το ίδιο θα σου βγάλουν. Θα δεις ότι ο δεύτερος δίσκος δεν σου βγάζει Drive Calibration Retry Count που σημαίνει ότι κάτι ήθελε να κάνει ο δίσκος ο πρώτος και δεν τα κατάφερε με την μία,μάλιστα έχει τιμή 55 σε hex που σε δεκαδικό είναι 85.
tarantules Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 16 Αυγούστου 2011 Δηλαδή να το θεωρώ δεδομένο οτι κάποια στιγμή μπορεί να παραδώσει πνεύμα; Λοιπόν...Παρατήρησα το εξής: Επιλέγοντας το Acoustic Managment Configuration , παρατήρησα οτι το slider είναι τέρμα αριστερά στην επιλογή Min Performance and Volume (80h) ενώ από κάτω γράφει ως recommended Acoustic Level το FEh (δηλαδή το slider να είναι τέρμα δεξιά) ενώ στον άλλο F3 (που δεν έχω το πρόβλημα) είναι τέρμα δεξιά. Που παίζει ρόλο αυτό; Έχει επιλογή adjust και μπορώ να το πάω το slider δεξιά.Να το κάνω ή θα του προξενήσω καμιά ζημιά; Παρακαλώ όποιος ξέρει και είναι σίγουρος να απαντήσει.Δεν είναι για πειραματισμούς....
washcloud Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 17 Αυγούστου 2011 Με αυτή τη ρύθμιση ρίχνεις τις στροφές του, ώστε να μην...παραβουίζει. Ζημιά δε θα κάνεις, αλλά και τίποτα ουσιαστικό δε θα γίνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.