Προς το περιεχόμενο

Λουκέτο στα ΑΕΙ από 1/9;

arxaggelos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω/είχα την εντύπωση πως το δικαίωμα στην εργασία στην εκπαίδευση και τα ρέστα δεν υπάρχει για να μην εμποδιζεται καμία μειονότητα αλλά για να μην εμποδίζεται κανένας (ασχέτου μειονότητας) από κανέναν. Ο περιορισμός σε μειονότητες μου φαίνεται αρκετά overcompensation. Τέσπα.

Στα παρακάτω, η απεργία είναι δικαίωμα το οποίο όμως έχουμε ξαναπεί στο θρέντ με τους ταρίφες μπορεί να κριθεί παράνομο και να αναιρεθεί.

Δεν ισχύει όμως το ίδιο για μηνιαίες+ καταλήψεις. Οπότε η σύγκριση είναι άτοπη. ^_^

Στα υπόλοιπα ας περιμένουμε το φεκ, έχω την εντύπωση πως θα μείνουμε μαλάκες όταν δημοσιευτεί.

• Απαντ. 652
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1) ευχαριστω για την ενημερωση αυτο ηθελα να μαθω αν μπορω να κανω καταγκελια οκ ακομα δν μπορω αναμενουμε

2) για εξηγησε μου εσυ τοτε .. γιατι εγω το καταλαβαινω ως

"Higher Education (at the University Level) should be provided according to capacity. That is, anyone who meets the necessary education standards should be able to go to university."

Ναι ,αυτο σημαινει οτι ακομη και αν εισαι τσιγγανος,γυναικα ,ομοφυλοφιλος μπορεις να πας στο πανεπιστημιο .Αυτο..

Δημοσ.

Μου ήρθε με mail σε .pdf ο ψηφισμένος νόμος.

Αντιγράφω 2-3 σημεία που είδα στο διαγώνιο διάβασμα:

Άρθρο 3

Ακαδημαϊκή ελευθερία

1. Στα Α.Ε.Ι. κατοχυρώνεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών.

2. Σε αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία.

3. Από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου καταργούνται το άρθρο 2 του ν. 1268/1982 (Α΄ 87) και οι παράγραφοι 1 έως και 7 και 9 του άρθρου 3 του ν. 3549/2007 (Α΄ 69).

β) Όπου στον παρόντα νόμο προβλέπεται εκπροσώπηση των φοιτητών οποιουδήποτε κύκλου σπουδών σε συλλογικά όργανα του ιδρύματος, οι εκπρόσωποι των

φοιτητών εκλέγονται από το σύνολο των αντίστοιχων ενεργών φοιτητών, με ενιαίο ψηφοδέλτιο και άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία. Υποψήφιοι μπορούν να

είναι οι προπτυχιαίοι φοιτητές που έχουν διανύσει το πρώτο έτος σπουδών και βρίσκονται εντός του ενδεικτικού προγράμματος σπουδών, καθώς και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές κατά το πρώτο έτος φοίτησής τους και οι υποψήφιοι διδάκτορες που διανύουν τα τρία πρώτα έτη από την εγγραφή τους ως υποψήφιοι διδάκτορες. Η ψηφοφορία μπορεί να διεξάγεται και ηλεκτρονικά.

2. Ο φοιτητής εγγράφεται στη σχολή στην αρχή κάθε εξαμήνου σε ημερομηνίες που ορίζονται από την κοσμητεία και δηλώνει τα μαθήματα που επιλέγει. Αν δεν εγγραφεί για δύο συνεχόμενα εξάμηνα, διαγράφεται αυτοδικαίως από τη σχολή. Για τη διαγραφή εκδίδεται διαπιστωτική πράξη του κοσμήτορα.

3. Οι φοιτητές που αποδεδειγμένα εργάζονται τουλάχιστον 20 ώρες την εβδομάδα δύνανται να εγγράφονται ως φοιτητές μερικής φοίτησης, ύστερα από αίτησή τους που εγκρίνεται από την κοσμητεία της σχολής. Ο Οργανισμός ορίζει τις ειδικότερες προϋποθέσεις και τη διαδικασία για την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου, καθώς και τις ειδικότερες προϋποθέσεις και τη διαδικασία διευκόλυνσης της φοίτησης των φοιτητών με αναπηρία.

4. Οι φοιτητές μπορούν, ύστερα από αίτησή τους προς την κοσμητεία της σχολής τους, να διακόψουν τη φοίτησή τους. Με τον Οργανισμό του ιδρύματος καθορίζεται η διαδικασία διαπίστωσης της διακοπής της φοίτησης, τα δικαιολογητικά που συνοδεύουν την αίτηση και ο μέγιστος χρόνος της διακοπής, καθώς και η δυνατότητα της κατ’ εξαίρεση υπέρβασης του χρόνου αυτού. Η φοιτητική ιδιότητα διακόπτεται προσωρινά κατά το χρόνο διακοπής της φοίτησης, εκτός αν η διακοπή οφείλεται σε αποδεδειγμένους λόγους υγείας ή σε λόγους ανωτέρας βίας.

6. Παράταση της διάρκειας ενός εξαμήνου επιτρέπεται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος ελάχιστος αριθμός εβδομάδων διδασκαλίας, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δύο εβδομάδες και γίνεται με απόφαση του πρύτανη, ύστερα από πρόταση της κοσμητείας της σχολής.

7. Αν για οποιονδήποτε λόγο ο αριθμός των εβδομάδων διδασκαλίας που πραγματοποιήθηκαν σε ένα μάθημα είναι μικρότερος από τις δεκατρείς, το μάθημα θεω-

ρείται ότι δεν διδάχθηκε και δεν εξετάζεται, τυχόν δε εξέτασή του είναι άκυρη και ο βαθμός δεν υπολογίζεται για την απονομή του τίτλου σπουδών.

11. α) Μετά το πέρας της περιόδου κανονικής φοίτησης, που ισούται με τον ελάχιστο αριθμό των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών εξαμήνων, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών της σχολής, προσαυξημένο κατά τέσσερα εξάμηνα, οι φοιτητές μπορούν να εγγραφούν στα εξάμηνα, μόνον εφόσον πληρούν τους όρους συνέχισης της φοίτησης που καθορίζονται στον Οργανισμό κάθε ιδρύματος.

β) Για τους φοιτητές μερικής φοίτησης, η περίπτωση α΄ έχει εφαρμογή μετά το πέρας περιόδου που ισούται με το διπλάσιο χρόνο του ελάχιστου αριθμού των αναγκαίων για την απονομή του τίτλου σπουδών εξαμήνων, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών της σχολής.

Εdit: Α, βρήκα και το Link

Δημοσ.
1. Στα Α.Ε.Ι. κατοχυρώνεται η ακαδημαϊκή ελευθερία στην έρευνα και τη διδασκαλία, καθώς και η ελεύθερη έκφραση και διακίνηση των ιδεών.

2. Σε αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός των χώρων των Α.Ε.Ι. εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία.

Άρα το άσυλο δεν καταργείται (1) , το "άβατο" ισχύει μεν, με εξαιρέσεις δε (2). Το φεκ δεν αναφέρει πουθενά όμως κατά πόσο διευκολύνεται η αναίρεσή του, με ποιές διαδικασίες γίνεται αυτό, και ποιός έχει την ευθύνη... Ευτυχώς προβλέπω να μην γίνει τίποτα παρά μόνο σε περίπτωση που μπούν οι μπαχαλάκηδες στο πολυτεχνείο (cliche) (αυτόφωρο;).

β) Όπου στον παρόντα νόμο προβλέπεται εκπροσώπηση των φοιτητών οποιουδήποτε κύκλου σπουδών σε συλλογικά όργανα του ιδρύματος, οι εκπρόσωποι των

φοιτητών εκλέγονται από το σύνολο των αντίστοιχων ενεργών φοιτητών, με ενιαίο ψηφοδέλτιο και άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία. Υποψήφιοι μπορούν να είναι οι προπτυχιαίοι φοιτητές που έχουν διανύσει το πρώτο έτος σπουδών και βρίσκονται εντός του ενδεικτικού προγράμματος σπουδών, καθώς και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές κατά το πρώτο έτος φοίτησής τους και οι υποψήφιοι διδάκτορες που διανύουν τα τρία πρώτα έτη από την εγγραφή τους ως υποψήφιοι διδάκτορες. Η ψηφοφορία μπορεί να διεξάγεται και ηλεκτρονικά.

Να φανταστώ πως ο μεγαλύτερος ντόρος γίνεται από κάποιους κυρίως για αυτά; :rolleyes:

Θα το τσεκάρω με την ησυχία μου το απόγευμα να δω και τι άλλα προβλέπει, κυρίως σχετικά με διοικητικά θέματα.

Δημοσ.

Άρα το άσυλο δεν καταργείται (1) , το "άβατο" ισχύει μεν, με εξαιρέσεις δε (2). Το φεκ δεν αναφέρει πουθενά όμως κατά πόσο διευκολύνεται η αναίρεσή του, με ποιές διαδικασίες γίνεται αυτό, και ποιός έχει την ευθύνη... Ευτυχώς προβλέπω να μην γίνει τίποτα παρά μόνο σε περίπτωση που μπούν οι μπαχαλάκηδες στο πολυτεχνείο (cliche) (αυτόφωρο;).

Να φανταστώ πως ο μεγαλύτερος ντόρος γίνεται από κάποιους κυρίως για αυτά; :rolleyes:

Θα το τσεκάρω με την ησυχία μου το απόγευμα να δω και τι άλλα προβλέπει, κυρίως σχετικά με διοικητικά θέματα.

Αυτο που διαβαζετε εναν νομο που λεει κατι αλλο και βγαζετ κατι αλλο πολυ μου αρεσει .Το ασυλο καταργειται ,τελος .Αφου δεν λεει κατι για ασυλο το καταργησανε .Αυτο που λεει οτι κατοχυρωνεται η ελευθερια στην ερευνα ,κτλ σημαινει αυτο που καταλαβαινεις ,οταν το διαβαζεις .Τπτ αλλο .Αυτο που πατε ν βγαλετε κρυφες εννοιες και υπονοοουμενα απο κατι που λεει κατι ξεκαθαρα ..

Τι σας εχει πιασει να ερμηνευετε νομους αλλο αν τα αλλο .Αν τοση τρελα με τους νομους διαβαστε κανενα βιβλιο νομικης .Δειτε ποια συγρα;μματα προτεινονται στην νομικη Αθηνων βρειτε τα και διαβαστε τα..

Δημοσ.

Αυτο που διαβαζετε εναν νομο που λεει κατι αλλο και βγαζετ κατι αλλο πολυ μου αρεσει .Το ασυλο καταργειται ,τελος .Αφου δεν λεει κατι για ασυλο το καταργησανε .Αυτο που λεει οτι κατοχυρωνεται η ελευθερια στην ερευνα ,κτλ σημαινει αυτο που καταλαβαινεις ,οταν το διαβαζεις .Τπτ αλλο .Αυτο που πατε ν βγαλετε κρυφες εννοιες και υπονοοουμενα απο κατι που λεει κατι ξεκαθαρα ..

Πάλι με νευράκια ξυπνήσαμε ε;

Δεν διάβασα ολόκληρα τα άρθρα που καταργήσανε αλλά αυτό:

δεν μου φαίνεται και τόσο για κατάργηση. Εκτός αν το άσυλο υπάρχει/υπήρχε για διαφορετικό σκοπό από τα bold ή έστω αν εσυ περίμενες να σου γράψει πως κατοχυρώνεται το άσυλο και no cops allowed.

:wub:

Δημοσ.

Πάλι με νευράκια ξυπνήσαμε ε;

Δεν διάβασα ολόκληρα τα άρθρα που καταργήσανε αλλά αυτό:

δεν μου φαίνεται και τόσο για κατάργηση. Εκτός αν το άσυλο υπάρχει/υπήρχε για διαφορετικό σκοπό από τα bold ή έστω αν εσυ περίμενες να σου γράψει πως κατοχυρώνεται το άσυλο και no cops allowed.

:wub:

Ναι ,αυτο σου λεω .Αν ηταν να κατοχυρωθει το ασυλο θα ελεγε ασυλο ,οχι διακινηση ιδεων .Απλως προσπαθω να γινω σαφης για να με καταλαβεις .

Αληθεια ,εισαι φοιτητης σε πανεπιστημιο;

Δημοσ.

Ναι ,αυτο σου λεω .Αν ηταν να κατοχυρωθει το ασυλο θα ελεγε ασυλο ,οχι διακινηση ιδεων .Απλως προσπαθω να γινω σαφης για να με καταλαβεις .

Εκατο σελιδες τωρα μας τα εχεις πρηξει οτι το ασυλο στην ουσια σημαινει ελευθερη διακινηση ιδεων, μεχρι και λογοπαιγνια βγαλαμε για το συγκεκριμενο θεμα. Και τωρα ερχεσαι και μας λες οτι ελευθερη διακινηση ιδεων δεν ειναι ασυλο; Τι ειναι λοιπον το ασυλο για σενα;

Δημοσ.

Καταλαβαίνω τι λες, απλά όπως κατάλαβα εγώ το νομοσχέδιο αναφέρει πως κατοχυρώνονται τα ίδια δικαιώματα που είχαμε και υπό άσυλο, χωρίς να αναφέρει αυτούσια την ονομασία του. Δεν καταλαβαίνω γιατί, από τη στιγμή που τα ίδια δικαιώματα διατηρούνται, μιλάμε για κατάργησή του. Επειδή δεν αναφέρει ρητά την λέξη άσυλο ή επειδή δεν αναλύει περαιτέρω;

Εγώ προσωπικά ακόμα και έτσι νοιώθω καλυμμένος, θα δείξει στο μέλλον.

Είμαι επι πτυχίω (εδώ και λίιιιγο καιρό) στην ΣΔΟ Τουριστικών Επιχειρήσεων ΤΕΙ Αθήνας. Εσύ; :wub:

Δημοσ.

αυτο σε ειχα ρωτησει σε ενα αλλο thread πιο παλια και δεν ειχα λαβει απαντηση.

δεν τα διαβαζω ολα τα ποστς αλλα μερικα που λες ειναι...

αναρωτησου λιγο για τον εαυτο σου..η στραβος ειναι ο γυαλος,ή στραβα αρμενιζουμε...

,dog

Δημοσ.

Πανεπιστημιο εχω τελειωσει .Ειμαι μεγαλυτερη απο εσενα σιγουρα ^_^ .Οχι οταν μιλαμε για ασυλο ,πρεπει να λεει ασυλο .οκ;

αναρωτησου λιγο για τον εαυτο σου..η στραβος ειναι ο γυαλος,ή στραβα αρμενιζουμε...

,dog

Κοιτα ,δεν απαντησα γιατι οσο και να νομιζετε οτι δεν φαινεται .Φαινεται .Και καθηγητης πανεπιστημιου να πει καποιος που ειναι μαραγκος οτι ειναι .Αν γνωριζεις μπορεις να τον καταλαβεις .Και εισαι και λιγο υποψιαδμενος βεβαια .Επισης μπορει καποιος να μην λεει τι ειναι και να φαινεται απο την γραφη οτι ειναι πολυ μορφωμενος .Σε καποιες περιπτωσεις διαβαζω δημοσιευσεις και εδω με το λεξικο διπλα.Αν δεν διαβασω 2 φορες δεν καταλαβαινω τι λενε.Απο την γραφη,τροπο εκφρασης ,αποψεις ,γνωσεις,κουλτουρα μπορεις να καταλαβεις ποιος ειναι τι..

Δημοσ.

Πανεπιστημιο εχω τελειωσει .Ειμαι μεγαλυτερη απο εσενα σιγουρα ^_^ .Οχι οταν μιλαμε για ασυλο ,πρεπει να λεει ασυλο .οκ;

Μην είσαι τόσο σίγουρη, το οτι είμαι επι πτυχίω δεν σημαίνει απαραίτητα πως είσαι μεγαλύτερη :P

Παράτησα τη σχολή στο 2ο έτος λόγω προβλήματος υγείας και δουλειάς (x2) και από πέρσυ έχω επιστρέψει στα θρανία :P

Ο παλιός νόμος ανέφερε ρητά το άσυλο ή μόνο τα δικαιώματα που κατοχύρωνε;

Δημοσ.

Μην είσαι τόσο σίγουρη, το οτι είμαι επι πτυχίω δεν σημαίνει απαραίτητα πως είσαι μεγαλύτερη :P

Παράτησα τη σχολή στο 2ο έτος λόγω προβλήματος υγείας και δουλειάς (x2) και από πέρσυ έχω επιστρέψει στα θρανία :P

Ο παλιός νόμος έγραφε ρητά άσυλο;

Το ελεγαν και στος ειδησεις προσφατα .Ψαξε ...

Δημοσ.

Το ελεγαν και στος ειδησεις προσφατα .Ψαξε ...

Αρκεί να μην το λέγανε στο μέγκα :P

Δημοσ.

,dog

Κοιτα το γεγονος οτι απο αυτα που λεγονται εδω μεσα ,αυτα που σε πειραξαν ειναι τα δικα μου ,επρεπε να σε προβληματισει .Αρνητικα ..Πολλα οσα λεγονται ειναι χαμηλοτατου επιπεδου ..προσφατα προσπαθουσα να πεισω καποιον οτι το σιδερο ειναι πιο ανθεκτικο απο το κοκαλο του και δεν με πιστευε ..αρα μην το ψαχνεις καθολου .Οταν δεν καταλαβαινεις κατι απλα να με ρωτας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...