FilipposMD Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Σαφως και προσεχουμε τι λεμε .Δεν ειναι ,εχουμε δημοκρατια ,δικαιουμαι να λεω ο,τι θελω .Μπορει να μην δικαιουσαι να το πεις .Αν η αποψη σου ειναι οτι πρεπει να πεθανουν οι Αλβανοι πχ ,καλα θα κανουν να σταματησουν την ομιλια .Ποιος σου δινει το δικαιωμα να μεταλαμπαδευεις μισος ;Μπορει να μην την σταματησουν με την βια .Αλλα πρεπει καποιος να την σταματησει .Εστω υπευθυνος.Για να μην παρεκτραπουν οι παρευρισκομενοι.Και εχουμε αλλα. Χαίρομαι που εκφράζεις ξεκάθαρα αυτό που λέω τόση ώρα. Ότι δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει ελευθερία έκφρασης. Με αυτή τη φανταστική λογική, αν κάποιος άλλος θεωρεί ότι εσύ μεταλαμπαδεύεις μίσος έναντι των "ταξικών αντιπάλων", φωνάζοντας "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη". καλά θα κάνει να έρθει να σε φιμώσει και να κόψει την ομιλία σου. Και πάντα θα υπάρχει κάποιος που βρίσκει εξοργιστικά και απαράδεκτα αυτά που λέει ένας τρίτος. Και έτσι απλά θα υπερισχύει ο πιο ισχυρός. Και γαμώ τις δημοκρατίες. Α ρε Βολταίρε κορόϊδο... Σε ζηλεύω ειλικρινά. Τα ξέρεις όλα. έχεις πάντα δίκιο και είσαι ευτυχής! Καλή συνέχεια, δίνω την σκυτάλη σε άλλον.
saya Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 saya μου, καψούρα μου, μην με βάλεις να ψάξω τώρα μηνύματα που δηλώνεις πόσο έξυπνη είσαι και πόσο βλάκες είναι οι άλλοι. Έτσι σε αγαπήσαμε, μην μας το γυρίζεις σε ψευτοταπεινότητα τώρα! Τη σχολή σου που φοίτησες την έχουν ρωτήσει διάφοροι γιατί φαίνεται ότι οι εμπειρίες σου από το ελληνικό πανεπιστήμιο διαφέρουν από αρκετών εδώ μέσα. Είναι άλλο να έχεις τελειώσει το ΤΕΙ Αθήνας και άλλο το ΤΕΙ της Κοζάνης. Άλλο την Ιατρική Αλεξανδρούπολης με τα 100 άτομα ανά έτος και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο και άλλο της Αθήνας με τα 600 άτομα ανά έτος και τις διασκορπισμένες κλινικές. Διαφορετικές εμπειρίες αποκομίζεις. Επίσης, άλλο είναι να τέλειωσες το 1995 και άλλο το 2010. Mπορεις να πεις και εσυ σε ποια σχολη φοιτησες και τι εκτροπα γινοταν και αν πραγματι θα σε δερναν αν εςιχες αντιθετη αποψη οπως αναφερθηκε .Μπορεις να μου πεις επισης ποσο λογικο ειναι αποφοιτος τοσο υψηλης σχολης να την απαξιωνει με τοσο ασχημο τροπο .Ποσο λογικο ειναι;Ειναι δυνατον να κανεις τοση δουλεια να μπεις ,τοσηδουλεια να βγεις και μετα να απαξιωνεις την ολη σου ,την ιδια την προσπαθεια με αυτον τον τροπο;Αυτο ειναι εναντια στην ανθρωπινη φυση .Και εκτος αυτου ,εστω και στην σχολη σου γινοταν εκτροπα πως δικαιολογεις οτι εισαι εγκαθετος οτι πρεπει ακριβως τα ιδια εκτροπα να συμβαινουν και στην δικη μου σχολη;Και οτι ειναι η εξαιρεση.Τον τροπο γραφης και την ολη σταση δεν την κρινω καθολου . Επισης αρνεισαι κατι που για ολους ειναι εμφανες .Οτι ενδιαφερεσαι ιδιαιτερα για τις ακροδεξιες αποψεις στα πανεπιστημια .Αυτο το κανεις απλως για λογους ισοτητας.Και δεν καταλαβαινεις ως γιατρος ειδικα που εχεις παρει τον ορκο του Ιπποκραττη που σημαινει οτι πρεπει να σεβεσαι τους παντες. Χαίρομαι που εκφράζεις ξεκάθαρα αυτό που λέω τόση ώρα. Ότι δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει ελευθερία έκφρασης. Με αυτή τη φανταστική λογική, αν κάποιος άλλος θεωρεί ότι εσύ μεταλαμπαδεύεις μίσος έναντι των "ταξικών αντιπάλων", φωνάζοντας "νόμος είναι το δίκιο του εργάτη". καλά θα κάνει να έρθει να σε φιμώσει και να κόψει την ομιλία σου. Και πάντα θα υπάρχει κάποιος που βρίσκει εξοργιστικά και απαράδεκτα αυτά που λέει ένας τρίτος. Και έτσι απλά θα υπερισχύει ο πιο ισχυρός. Και γαμώ τις δημοκρατίες. Α ρε Βολταίρε κορόϊδο... Σε ζηλεύω ειλικρινά. Τα ξέρεις όλα. έχεις πάντα δίκιο και είσαι ευτυχής! Καλή συνέχεια, δίνω την σκυτάλη σε άλλον. Απο οτι ξερω υπαρχει σχετικος νομος που απαγορευει την εκφραση αποψεων βιας εναντιον σε οποιονδηποτε.Με τις ψευδαισθησεις σου για την διωξη απο αντιπαλους ,δεν προκειται να ασχοληθω.Αλλα δεν ειναι οξυμωρο να θεωρεις βια να απαγορευτει η να σταματησει μια ομιλια ενω το σκοτωστε τους Αλβανους πχ δεν ειναι βια;Προσφατα στην Αγγλια επιασαν και φυλακισαν με σκληροτατες ποινες δυο παιδια που εγραψαν στο φεισμπουκ καψτε τα ολα στα γεγονοτα του Λονδινου .Αλλα αυτο ειναι το αντιπαλο πολιτικο φασμα ,για αυτους πρεπει να ισχυουν οι νομοι .Οχι για ολους .Ε; Στο καλο να πας ,ετσι και αλλιως η ολη συζητηση περι του αν πρεπει η οχι να υπαρχουν συζητησεις μισους εναντια σε οποιαδηποτε κοινωνικη ομαδα δεν νομιζω οτι συναδει με την ιδεα της παδειας.
insomniaK Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Σχετικά με το άσυλο απάντησε ο Φίλιππος. Όσο για τους εκπροσώπους των φοιτητών, το πρόβλημα δεν είναι ο τρόπος εκλογής τους, αλλά έχουν σχεδόν σε όλα τα όργανα, μόνο δικαίωμα λόγου, στα οποία με τον τρόπο εκλογής τους, ουσιαστικά έχουν το ελεύθερο να πουν την προσωπική τους άποψη χωρίς κανείς να μπορεί να τους ελενξει άμεσα.
saya Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δώσε λινκ από το φόρουμ που όλοι είχαν τις δικές σου απόψεις. Επείγον. Οι δικες μου αποψεις ειναι οι περιεργες;Αν ψαξεις το 90% των συνομιλητων ελεγε οτι στις σχολες κινδυνευεις να σε δειρουν αν εχεις αλλη αποψη και οτι για ολα φταινε οι αριστεροι και επισης οτι μεγαλο μερος της κοινωνιας θελει πισω την χουντα και τετοια.Αν σου πω οτι δεν περιμενα να υπαρχετε τοσοι πολλοι με τετοιες αποψεις θα με πιστεψεις;Ηδη σε αρνηση ειμαι ...
insomniaK Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Εντάξει, τώρα είδα ότι υπήρχαν ακόμα 30 μηνύματα... Το προηγούμενο σχόλιο μου πήγαινε στα αποσπάσματα του νόμου που κάποιος παρέθεσε...
pournaras Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Και ομως εγω τα θεωρω επιχειρηματα γιατι οντως η πατατα ειναι πατατα και ο καφες καφες .Μπορει να ειμαι λακωνικη αλλα δινω σαφη απαντηση νομιζω.. Αυτο ακριβως σου λεω λενε οτι επιτρεπεται η διακινηση ιδεων αλλα απαγορευουν το ασυλο .Το ποσο εφικτο ειναι αυτο ειναι αλλη συζητηση που εχει ξαναγινει .Αλλα μια που εσυ δεν παραδεχεσαι το οτι υπαρχει διακινηση ιδεων και δεν καταλαβαινεις τις δικες μου εξηγησεις .Μπορεις να ρωτησεις οσους την παραδεχονται ουσιαστικα με τον νομο οτι υφισταται τι ακριβως ειναι. Οτι ναναι λεμε. Που διαολο το διαβασες αυτο, οχι πες μου ενα μηνυμα μου που παραδεχομαι αυτο το πραγμα. Εχεις καψει απειρα κυταρρα απλα και μονο για να δειξεις οτι εχεις δικιο. Ακομη και τι ειναι ντοματα να ρωτησεις καποιος θα σου περιγραψει καποια στοιχεια της, το χρωμα της, την υφη της, τη γευση της, οτι σκατα εχει τελος παντων, δε θα σου πει "η ντοματα ειναι ντοματα, χαζο εισαι και δεν καταλαβαινεις;" Εγω μια ερωτηση σου εκανα "τι ειναι το ασυλο" κι κι εσυ μου απαντησες "το ασυλο ειναι ασυλο". Ουτε παιδακια στα προ-νηπια.
saya Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Οτι ναναι λεμε. Που διαολο το διαβασες αυτο, οχι πες μου ενα μηνυμα μου που παραδεχομαι αυτο το πραγμα. Εχεις καψει απειρα κυταρρα απλα και μονο για να δειξεις οτι εχεις δικιο. Ακομη και τι ειναι ντοματα να ρωτησεις καποιος θα σου περιγραψει καποια στοιχεια της, το χρωμα της, την υφη της, τη γευση της, οτι σκατα εχει τελος παντων, δε θα σου πει "η ντοματα ειναι ντοματα, χαζο εισαι και δεν καταλαβαινεις;" Εγω μια ερωτηση σου εκανα "τι ειναι το ασυλο" κι κι εσυ μου απαντησες "το ασυλο ειναι ασυλο". Ουτε παιδακια στα προ-νηπια. Πουρναρα αυτο που εννοουσα ειναι οτι οταν διαβαζετε εναν νομο να διαβαζετε αυτον και οχι οτι θελετε .Οταν λεει καποιος επιτρεπεται η διακινηση ιδεων ,εννοει μονο την διακινηση ιδεων ,οχι ολα τα γυρω συμφραζομενα .Δεν εννοειται τιποτα .Για αυτο ειπα το ασυλο ειναι ασυλο και η διακινηση ,διακινηση .Οκ;Δεν ειναι συσκολο.Εσεις διαβαζετε οτι λεει πχ οτι κατοχυρωνετε η διακινηση ιδεων και βγαζετε συμπερασμα οτι δεν εχει καταργηθει το ασυλο .Που το λεει αυτο;Απλα λεει οτι την κατοχυρωνει γενικα .Το πως δεν το διευκρνιζει. Α, καλα η συζητηση για το τι ειναι η διακινηση ιδεων ειναι αξιομνημνευτη...ειχε πλακα .Επι 30 σελιδες θυμαμαι εψαχνα να βρω παραδειγμα για το τι ειναι η διακινηση ιδεων γιατι και που το εξηγουσα περιφραστικα ,μου ζητουσατε παραδειγμα .Οχι ,ενταξει..
akpe Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Πες μας τότε τι περίμενες να διαβάσεις; "Κατοχυρώνεται το άσυλο;"
pournaras Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Πουρναρα αυτο που εννοουσα ειναι οτι οταν διαβαζετε εναν νομο να διαβαζετε αυτον και οχι οτι θελετε .Οταν λεει καποιος επιτρεπεται η διακινηση ιδεων ,εννοει μονο την διακινηση ιδεων ,οχι ολα τα γυρω συμφραζομενα .Δεν εννοειται τιποτα .Για αυτο ειπα το ασυλο ειναι ασυλο και η διακινηση ,διακινηση .Οκ;Δεν ειναι συσκολο.Εσεις διαβαζετε οτι λεει πχ οτι κατοχυρωνετε η διακινηση ιδεων και βγαζετε συμπερασμα οτι δεν εχει καταργηθει το ασυλο .Που το λεει αυτο;Απλα λεει οτι την κατοχυρωνει γενικα .Το πως δεν το διευκρνιζει. Α, καλα η συζητηση για το τι ειναι η διακινηση ιδεων ειναι αξιομνημνευτη...ειχε πλακα .Επι 30 σελιδες θυμαμαι εψαχνα να βρω παραδειγμα για το τι ειναι η διακινηση ιδεων γιατι και που το εξηγουσα περιφραστικα ,μου ζητουσατε παραδειγμα .Οχι ,ενταξει.. Τα οποια "γυρω συμφραζομενα"; Αυτο ρωταω εδω και αρκετα μηνυματα, αλλα δεν μου απαντας ευθεως, τι αλλα πραγματα προστατευε το ασυλο;
saya Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Α καλα απο εκει που ερμηνευουμε νομους με τεραστια επιτυχια τωρα πηραμε προαγωγη και θα αρχισουμε να νομοθετουμε κιολα;Λογικα καπως επρεπε να αναφερεται .
akpe Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Εντάξει, εσύ περιμένεις οτι θα έπρεπε να αναφέρει ρητά τη λέξη άσυλο. Έστω. Δεν μπορώ να καταλάβω (ακόμα, παρά την εξήγησή σου) γιατί πιστεύεις πως αφού δεν αναφέρεται έτσι, καταργείται. Τέσπα θα το δούμε στην πράξη αυτό. Οπότε ας το αφήσουμε εδώ, shall we;
saya Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Τα οποια "γυρω συμφραζομενα"; Αυτο ρωταω εδω και αρκετα μηνυματα, αλλα δεν μου απαντας ευθεως, τι αλλα πραγματα προστατευε το ασυλο; Τιποτα ,αλλα υπηρχε συγκεκριμενο πλαισιο .Τωρα ειναι μια γενικη και αοριστη υποσχεση . Δεν ειναι δικια μου εξηγηση .Ειχε αναφερθει πριν καιρο στο βημα οτι ετσι θα το παυσουν με την μη αναφορα του πουθενα..
pournaras Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Τιποτα ,αλλα υπηρχε συγκεκριμενο πλαισιο .Τωρα ειναι μια γενικη και αοριστη υποσχεση . Ρε συ, ουτε τον εαυτο σου δεν μπορεις να δουλεψεις... "τιποτε, αλλα υπηρχε συγκεκριμενο πλαισιο". Τα σκεφτεσαι καθολου αυτα γραφεις; Υπηρχε συγκεκριμενο πλαισιο για το "τιποτα"; Τι σκατα εγραφε μεσα αυτο το συγκεκριμενο πλαισιο; Οτι προστατευεται η "ελευθερη διακινηση των ιδεων" και απο κει και περα τιποτε;
saya Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Ρε συ, ουτε τον εαυτο σου δεν μπορεις να δουλεψεις... "τιποτε, αλλα υπηρχε συγκεκριμενο πλαισιο". Τα σκεφτεσαι καθολου αυτα γραφεις; Υπηρχε συγκεκριμενο πλαισιο για το "τιποτα"; Τι σκατα εγραφε μεσα αυτο το συγκεκριμενο πλαισιο; Οτι προστατευεται η "ελευθερη διακινηση των ιδεων" και απο κει και περα τιποτε; Οταν λεω πλαισιο εννοω νομοθεσια πουρναρα .Δεν μπορω να σκεφτω βραδιατικα τι καταλαβες..υπηρχε νομος που ισχυε που το θεμελιωνε ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.