Προς το περιεχόμενο

"καλεσμένος" σε γάμο δίχως προσκλητήριο

torq

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το θέμα έχει ως εξής:

έχω ένα φίλο που παντρεύει την αδελφή του. δεν είναι και κολλητός αλλά κάνουμε παρέα γενικά.

με την αδελφή του ένα γεια λέμε όταν τυχαίνει. σπάνια.

είμαι λοιπόν καλεσμένος στον γάμο της.

στην ουσία με καλεί ο αδελφός της μιας και όπως είπα με την αδελφή του δεν έχω καμία σχέση.

το θέμα είναι ότι κάλεσμα δε μου έχει στείλει και ούτε πρόκειται να στείλει.

μου το έχει πει βέβαια αρκετές φορές

-στο γάμο της αδελφής μου θα έρθεις και στο τραπέζι επίσης.

με πήρε και τηλέφωνο για να το επιβεβαιώσει ότι θα πάω μιας και θα υπήρχε περίπτωση να απουσιάζω στο εξωτερικό.

εμένα αυτό που μου τη σπάει είναι ότι δε στέλνει κάλεσμα και δε βλέπω το λόγο. σε άλλους έχει στείλει ήδη.

λες δηλαδή και με καλεί στα "κρυφά".

δεν ξέρω πως να αντιδράσω. να πάω ή όχι;

σε κάτι γνωστούς που το είπα μου λένε ότι αυτοί δε θα πήγαιναν και επίσης να τον κράξω.

εγώ ψάχνω αφορμή να μην πάω βασικά γιατί βαριέμαι.

εσείς πως θα αντιδρούσατε; δεν είναι λίγο ξεφτίλα; λες και μου κάνει χάρη.

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δηλ.παρολο που επιβεβαιωσες οτι θα πας σκεφτεσαι να μην πας?

υπαρχει περιπτωση να σε θεωρει καλο φιλο και να μην σου στειλε προσκλητηριο.

δεν ξερω τι παιζει με το τραπεζι αλλα εφοσον ξερεις το τηλ.απο το μαγαζι παρε και ρωτα αν εγινε κρατηση στο ονομα σου και σε ποιο τραπεζι εισαι.αν δεν εγινε ρωτα τον τι παιζει.

ή ρωτα τον στο τραπεζι δεν ζητανε προσκλησεις οποιος θελει μπαινει?εμενα δεν μ δωσες...

στα περισσοτερα τραπεζια υπαρχει σχεδιαγραμμα και σου λεει που καθεσαι..

Δημοσ.

εγω θα του ελεγα στα ισια οτι δεν μπορω να παω χωρις προσκληση διοτι νιωθω ανεπιθύμητος!

αυτό μου έχουν πει και άλλοι.

σαν προσκεκλημένος Β κατηγορίας.

το θέμα είναι ότι του είπα ήδη ότι θα πάω στο γάμο και στο τραπέζι.

δεν το σκέφτηκα και πολύ. τώρα που το σκέφτομαι όμως το μετανιώνω.

αυτό που λες έπρεπε να το είχα πει νωρίτερα. και δεν μπορώ να τον πάρω τηλ γι αυτό το λόγο και να του πω "άκου να δεις, αν δε φέρεις πρόσκληση δεν έρχομαι". δεν πάει.

αν τύχαινε να συναντιώμασταν (λίγο δύσκολο) θα του το έλεγα μεταξύ σοβαρού και αστείου.

δηλ.παρολο που επιβεβαιωσες οτι θα πας σκεφτεσαι να μην πας?

είναι λίγο βλακεία αυτό.

αλλά ναι το σκέφτομαι.

άσε που με έχουν πρήξει όλοι και λένε το ίδιο. ΜΗΝ πας.

Δημοσ.

Ξερεις σε ποσα γλεντια εχω παει και εχω πει οτι ξεχασα το προσκλητηριο ? "Απο της νυφης ειμαστε , απο της νυφης"

Δημοσ.

η προσκληση ειναι τυπικη.αφου σε καλεσε και μετα σε πήρε να το επιβεβαίωσει και ειπες το οκ να πας.γλεντι ειναι,κοσμο και τσαμπα φαι θα εχει μια χαρα :mrgreen:

Δημοσ.

To να βαριέσαι να πας το καταλαβαίνω. Το θέμα με το προσκλητήριο πάλι, όχι! Αφού στο έχει πει, σε έχει πάρει τηλέφωνο κτλ, τι σε νοιάζει το προσκλητήριο; Τσάμπα λεφτά και χαρτί είναι έτσι κι αλλιώς. Εγώ βρίσκω πολύ πιο ειλικρινές να σε καλεί αυτοπροσώπως, παρά να σου έρθει ένα προσκλητήριο όπως σε εκατοντάδες άλλους καλεσμένους.

Δημοσ.

τσαμπα φαι

η λιστα γαμου ή το φακελακι με τα φραγκα δεν το λες τσαμπα.

εκτος και αν μιλαμε για τζαμπατζηδες

Αφού στο έχει πει, σε έχει πάρει τηλέφωνο κτλ, τι σε νοιάζει το προσκλητήριο; Τσάμπα λεφτά και χαρτί είναι έτσι κι αλλιώς. Εγώ βρίσκω πολύ πιο ειλικρινές να σε καλεί αυτοπροσώπως, παρά να σου έρθει ένα προσκλητήριο όπως σε εκατοντάδες άλλους καλεσμένους.

+1 απλα μαλλον δεν εχουμε ξεφυγει τελικα απο τα τυπικα παλια σκηνικα.

εχεις σκεφτει πως θα νιωσει αυτος απο την μερια του οταν σου χει κλεισει θεση,τηλ και τον ακυρωσεις ?

Δημοσ.

Εγω ξερω πως οταν δε σου στελνει καποιος προσκλητηριο αλλά σε προσκαλεί ειναι συγγενης-πολυ καλος και με καλες σχέσεις- ή κολλητος που προτιμα να στο πει παρα να σου στειλει ενα χαρτι που στο κατω-κατω κοστιζει κιολα κ παει σε πιο τυπικουρες...

Δημοσ.

Αν ο φίλος σου είναι πλακατζής ή IRL troll και παίζει να σου κάνει τον Κινέζο όταν πας στην εκκλησία, να επιμείνεις για το προσκλητήριο. Αν είσαι 99.9999% σίγουρος πως δεν θα αρχίσει να φωνάζει "ΕΣΥ;!;!!;;; ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΕΔΩΩΩΩΩΩ;;;!!;;!" όταν σκάσεις μύτη τότε πήγαινε χαλαρά χωρίς προσκλητήριο.

Δημοσ.

δεν ξερω τι παιζει με το τραπεζι αλλα εφοσον ξερεις το τηλ.απο το μαγαζι παρε και ρωτα αν εγινε κρατηση στο ονομα σου και σε ποιο τραπεζι εισαι.αν δεν εγινε ρωτα τον τι παιζει.

μπορεί να γίνει αυτό αν πάρω στο μαγαζί; δεν το ήξερα.

πάντως μου έχει πει ήδη με ποιά άτομα θα είμαι στο τραπέζι.

ένας από τους οποίους δεν θα έχει ούτε αυτός κάλεσμα. ίδια περίπτωση με μένα δηλαδή. οι άλλοι θα έχουν κανονικά. το διασταύρωσα.

και έστω ότι είμαι στη λίστα. αν δεν έχω προσκλητήριο να δείξω; απλά λες όνομα και τελείωσες;

Καλά, στην εκκλησία μπαίνεις χωρίς προσκλητήριο, στο τραπέζι όμως???

αυτό ακριβώς μου είπε ένας γνωστός και ψάρωσα.

μου λέει.. φαντάσου να πας να μπεις ή ακόμα χειρότερα να έχεις μπει και να κάθεσαι στο τραπέζι και εκεί που καμακώνεις την πατάτα να σου ζητήσουν το προσκλητήριο. τι θα δείξεις; θα σε διώξουν, και μέχρι να έρθει κάποιος να επιβεβαιώσει ποιος είσαι, γίνεσαι ρόμπα κανονικά.

έχω να πάω σε τραπέζι γάμου από μικρός οπότε δεν ξέρω τι παίζει. αν ισχύει κάτι τέτοιο.

φανταστείτε να ισχύσει αυτό το σενάριο.

εχεις σκεφτει πως θα νιωσει αυτος απο την μερια του οταν σου χει κλεισει θεση,τηλ και τον ακυρωσεις ?

αυτό το έχω σκεφτεί και όντως θα είναι σπάσιμο από τη στιγμή μάλιστα που του είπα το οκ.

όπως τα έκανα τώρα μάλλον δεν έχω άλλη λύση

Αν ο φίλος σου είναι πλακατζής ή IRL troll και παίζει να σου κάνει τον Κινέζο όταν πας στην εκκλησία, να επιμείνεις για το προσκλητήριο. Αν είσαι 99.9999% σίγουρος πως δεν θα αρχίσει να φωνάζει "ΕΣΥ;!;!!;;; ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΕΔΩΩΩΩΩΩ;;;!!;;!" όταν σκάσεις μύτη τότε πήγαινε χαλαρά χωρίς προσκλητήριο.

πλακατζής δεν είναι, λίγο στον κόσμο του είναι

Δημοσ.

μπορεί να γίνει αυτό αν πάρω στο μαγαζί; δεν το ήξερα.

πάντως μου έχει πει ήδη με ποιά άτομα θα είμαι στο τραπέζι.

ένας από τους οποίους δεν θα έχει ούτε αυτός κάλεσμα. ίδια περίπτωση με μένα δηλαδή. οι άλλοι θα έχουν κανονικά. το διασταύρωσα.

και έστω ότι είμαι στη λίστα. αν δεν έχω προσκλητήριο να δείξω; απλά λες όνομα και τελείωσες;

αυτό ακριβώς μου είπε ένας γνωστός και ψάρωσα.

μου λέει.. φαντάσου να πας να μπεις ή ακόμα χειρότερα να έχεις μπει και να κάθεσαι στο τραπέζι και εκεί που καμακώνεις την πατάτα να σου ζητήσουν το προσκλητήριο. τι θα δείξεις; θα σε διώξουν, και μέχρι να έρθει κάποιος να επιβεβαιώσει ποιος είσαι, γίνεσαι ρόμπα κανονικά.

έχω να πάω σε τραπέζι γάμου από μικρός οπότε δεν ξέρω τι παίζει. αν ισχύει κάτι τέτοιο.

φανταστείτε να ισχύσει αυτό το σενάριο.

αυτό το έχω σκεφτεί και όντως θα είναι σπάσιμο από τη στιγμή μάλιστα που του είπα το οκ.

όπως τα έκανα τώρα μάλλον δεν έχω άλλη λύση

πλακατζής δεν είναι, λίγο στον κόσμο του είναι

σε ολοις τους γαμους που εχω παει δεν ζητανε προσκλητήριο στο τραπεζι. αν τυχει πες οτι το αφησες σπιτι σου επειδη ηξερες τον δρομο! και αν θελουν αποδείξεις δειξτους τον φιλο σου!

Δημοσ.

Απ τη στιγμή που διαπίστωσες ότι έχεις standard θέση στο τραπέζι (και του χεις επιβεβαιώσει την παρουσία σου) είσαι «επίσημα» καλεσμένος, η πρόσκληση είναι τυπικούρα. Αν βαριέσαι και ψάχνεις αφορμή για να μην πας είναι άλλο θέμα αλλά μην «κατηγορείς» τον φίλο σου :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...