Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ή όταν αδειάσει τελείως (από τη τάπα χαμηλά στο συλλέκτη)

από την τάπα χαμηλά στο συλλέκτη; ποιά τάπα είναι αυτή;

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

από την τάπα χαμηλά στο συλλέκτη; ποιά τάπα είναι αυτή;

Μια allenόταπα στο πλάϊ (μπορεί να μην την έχουν όλοι)

Δημοσ.

Εγώ που έβαλα περίπου 9λίτρα αυτό θεωρείται συμπλήρωμα στο ήδη υπάρχον υγρό του κυκλώματος ή σα να γεμίζω εξαρχής; Έχω 160άρι ηλιακό εάν αυτό λέει κάτι

Δημοσ.

Εγώ που έβαλα περίπου 9λίτρα αυτό θεωρείται συμπλήρωμα στο ήδη υπάρχον υγρό του κυκλώματος ή σα να γεμίζω εξαρχής; Έχω 160άρι ηλιακό εάν αυτό λέει κάτι

Η γλυκόλη επειδή είναι βαριά συνήθως παραμένει στο συλλέκτη(δεν εξατμίζεται-όπως και τα άλατα).Ψάξε για κανά ταμπελάκι αν σου δίνει περιεκτικότητα συλλέκτη.Εντάξει για μια φορά δεν είναι τόσο τραγικό απλά άλλη φορά μη το αφήσεις να χάσει τόσο πολύ(μπορεί να κάνει πόρους ο συλλέκτης από την υψηλή θερμότητα)και ακολούθησε αυτά που σου γράφω παραπάνω.

Δημοσ.

Για τακτικό συμπλήρωμα χρησιμοποιείτε μόνο απεσταγμένο νερό.

και λέω εγώ τώρα. αν συμπληρώνουμε ΜΟΝΟ νερό (απεσταγμένο ή μη) τί γίνεται με τις αντιψυκτικές ιδιότητες του διαλύματος; δεν πάνε στον βρόντο; αφού κάθε αρχικό διάλυμα έχει τις Χ αντιψυκτικές προδιαγραφές που θέτει η Ψ εταιρία. όταν συμπληρώσω μια, δυο, τρεις σκέτο νεράκι, δεν αραιώνεται πολύ το διάλυμα; εκτός αν κατά την εκτόνωση η βαλβίδα είναι...ειδική και αφήνει να περάσει μόνο το νερό κι έτσι η γλυκόλη (προπυλική, αιθυλική ή όποια άλλη) παραμένει μέσα

Η γλυκόλη επειδή είναι βαριά συνήθως παραμένει στο συλλέκτη

για να είμαι ειλικρινής πρώτη φορά το ακούω. και αν η γλυκόλη μένει στο συλλέκτη τι είναι αυτό που πάει από τον συλλέκτη μέσα στη σερμπαντίνα ή το χιτώνιο του καζανιού και ζεσταίνει το νερό που πλενόμαστε; μόνο το νερό του κλειστού κυκλώματος; ή αν περνάει και η γλυκόλη στο καζάνι, καθώς περνάει κάτω από την βαλβίδα εξαέρωσης γίνεται διαχωρισμός και φεύγει μόνο το νερό;

Δημοσ.

και λέω εγώ τώρα. αν συμπληρώνουμε ΜΟΝΟ νερό (απεσταγμένο ή μη) τί γίνεται με τις αντιψυκτικές ιδιότητες του διαλύματος; δεν πάνε στον βρόντο; αφού κάθε αρχικό διάλυμα έχει τις Χ αντιψυκτικές προδιαγραφές που θέτει η Ψ εταιρία. όταν συμπληρώσω μια, δυο, τρεις σκέτο νεράκι, δεν αραιώνεται πολύ το διάλυμα; εκτός αν κατά την εκτόνωση η βαλβίδα είναι...ειδική και αφήνει να περάσει μόνο το νερό κι έτσι η γλυκόλη (προπυλική, αιθυλική ή όποια άλλη) παραμένει μέσα

για να είμαι ειλικρινής πρώτη φορά το ακούω. και αν η γλυκόλη μένει στο συλλέκτη τι είναι αυτό που πάει από τον συλλέκτη μέσα στη σερμπαντίνα ή το χιτώνιο του καζανιού και ζεσταίνει το νερό που πλενόμαστε; μόνο το νερό του κλειστού κυκλώματος; ή αν περνάει και η γλυκόλη στο καζάνι, καθώς περνάει κάτω από την βαλβίδα εξαέρωσης γίνεται διαχωρισμός και φεύγει μόνο το νερό;

Μια αντικατάσταση κάθε 5ετία είναι αρκετή για περιοχές με θερμοκρασίες όπως η Αττική.Σε ένα καλοσυντηρημένο σύστημα η απώλειες-κυρίως γίνονται από τη τάπα πλήρωσης(θα το δεις από τη κατάσταση του teflon όταν το λύσεις) είναι γύρω στο 0.5lt αραιωμένου διαλύματος το χρόνο-για συστήματα χωρίς δοχείο διαστολής- δηλαδή 25%(το οποίο στη πραγματικότητα είναι μικρότερο όπως σου είπα) σε μια πενταετία οπότε η αντικατάσταση σε καλύπτει.

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ.

το ενα κομματι το κλεινουμε με το που μπαινει καλοκαιρι γιατι ζεσταινει και παλι υπερβολικα πολυ το νερο και δεν το χρειαζομαστε τοσο ζεστο, χωρια που και ενα απλο 3ημερο να φυγουμε, αν ειναι και τα 2 ανοιχτα μπορει να δημιουργηθει θεμα, οποτε καλυτερα γαιδουροδενε παρα γαιδουρογυρευε. ε και για τα 2 εξηγησα γιατι τα σκεπαζουμε ολα, για παρατεταμενη απουσια.

το παραγγειλαμε απο μαγαζι που κατασκευαζει κουκουλες αυτοκινητου κατα παραγγελια, οποτε μας εφτιαξε και αυτα τα πανια. και τα ζητησαμε να εχουν κρικους σε πολλα σημεια περιμετρικα ωστε να μπορει να περναει το σχοινι που τα δενουμε.

Γειά κ χαρά φίλε, έφθασε κ στιγμή που πρέπει επιτέλους να πάρω κ εγώ αυτές τις κουκούλες που λες για το θερμοσίφωνα. Μπορείς να ανεβάσεις καμιά φωτό από τις δικές σου ώστε να έχω μια εικόνα του πως τις έχεις φτιάξει με τους κρίκους που λες κλπ.;

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Σε περιπτώσεις που η απουσία από την οικία, κυρίως του καλοκαιρινούς μήνες, είναι πάνω από 4 – 5 ημέρες συστήνεται να καλύπτετε τους συλλέκτες του ηλιακού θερμοσίφωνα με τα ειδικά καλύμματα ή με κάποιο άλλο καλυπτικό υλικό ανοιχτού χρώματος. Με αυτόν τον τρόπο ανακόπτεται η λειτουργία του συστήματος και αποφεύγονται υπερθερμάνσεις, απώλεια υγρού από το κλειστό κύκλωμα και γενικότερα καταπονήσεις του συστήματος. Μετά την επιστροφή απλώς αποκαλύψτε τους συλλέκτες και το σύστημα θα επαναλειτουργήσει χωρίς καμία επιπλέον παρέμβαση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...