Teisos Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Καλησπέρα! Αν βαριέστε, κατευθείαν στην τελευταία παράγραφο. Μπρος! ( ) Τις προάλλες αποφάσισα να εγχειρήσω το γνωστό για τα θέματα υπερθέρμανσης λόγω κακού σχεδιασμού ψύξης και ελαττωματικής κάρτας ( nvidia 8600gs) dv9500. Το είχα ξανανοίξει, αλλά αυτή τη φορά στόχευα σε απόλυτη ανανέωση, να ανανεώσω πάστες ( πήγα σε Arctic Ceramique γιατί για την AS5 το πλαίσιο ζητούσε 9.5€ ), να βάλω ένα κομματάκι χαλκού ενδιάμεσα κ.λπ. Πρόβλημα λειτουργικό δεν υπήρχε, αν εξαιρέσουμε το ότι μετά από 20 λεπτά δεν έπρεπε να το ακουμπάς Αφού είχα στη διάθεσή μου ακόμα ένα ( ενα dv93xx) με καμμένη gpu, ξεκίνησα. Ακολούθησα αυτό το βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=kOdmGuiq1l8 σχεδόν ακριβώς. Μετά από κάποιες ( πολλές) ώρες στο φολκλόρ περιβάλλον εργασίας , και αφού φτάσαμε στα ενδότερα: ήρθε η ώρα του κλεισίματος. Γενικά ακολούθησα τη ( αμφιβόλου ορθότητας) λογική βάζω-ότι-καλύτερο-έχω-χωρίς-να-είναι-απαραίτητα-από-ένα-λάπτοπ. Χρησιμοποίησα δηλαδή τα πλαστικά + την οθόνη από ένα λάπτοπ, όλο το υπόλοιπο hardware από το άλλο, και πληκτρολόγιο από ένα τρίτο ( ). Προσάρμοσα κάποια πράγματα στα πλαστικά αναγκαστικά ( μετέφερα π.χ. τις δεξιά usb από το άλλο γιατί δεν έφτανε το καλώδιο να κουμπώσει στη θέση της μητρικής ( είχαν διαφορετικές), και το βύσματα για το ακουστικά και το μικρόφωνο) αλλά σε γενικές γραμμές όλα ταίριαξαν. Κάποιες ribbons είχαν διαφορετικά χρώματα, αλλά κούμπωναν κανονικά ( μία που θυμάμαι σίγουρα είναι του touchpad). Καλά όλα αυτά. Αρχίζω το κλείσιμο πολύ προσεκτικά μετά από κανένα 5ωρο, και ενώ θαυμάζω αυτό που έκανα ( τρομάρα μου) το βάζω στην πρίζα, πατάω το on και τίποτα. Ανάβουν τα λαμπάκια, και μετά από μισό δευτερόλεπτο σβήνουν. Ρεύμα δεν παίρνει κανένας ανεμιστήρας και γενικά τίποτα δε μαρτυρά την παρουσία της εκκίνησης εκτός από ένα μικρό παφ που πάντα κάνουν τα ηχεία. Ένα μπλε δαχτυλίδι που εμφανίζεται όταν το έχεις . Κάποια σκέψη; Έχω επίσης την εξής απορία με τον στατικό ηλεκτρισμό και τις σχετικές εργασίες. Πότε ακριβώς κινδυνεύει μία μητρική π.χ.. Ψάχνοντας είδα ότι κάποιοι που είχαν το ίδιο πρόβλημα φυσικά χωρίς να το ξεκοιλιάσουν προηγουμένως) επικοινώνησαν με την hp η οποία πρότεινε κράτημα του power button για 30 δευτερόλεπτα ( αφού έχεις βγάλει μπαταρία/ ρεύμα), για να αποφορτιστεί ( ή κάτι τέτοιο) ο στατικός ηλεκτρισμός. Τίποτα. Έχω ένα προαίσθημα ότι ο στατικός ηλεκτρισμός έκανε τη ζημία, χωρίς βέβαια να ξέρω πολλά για αυτόν. Ότι σκεφτείτε, πείτε το. Έχω ξεκινήσει ήδη και το ξανανοίγω σιγά σιγά με συνεχή tests για boot, αλλά τρίχες.
dbzakias Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Γενικά ακολούθησα τη ( αμφιβόλου ορθότητας) λογική βάζω-ότι-καλύτερο-έχω-χωρίς-να-είναι-απαραίτητα-από-ένα-λάπτοπ. Χρησιμοποίησα δηλαδή τα πλαστικά + την οθόνη από ένα λάπτοπ, όλο το υπόλοιπο hardware από το άλλο, και πληκτρολόγιο από ένα τρίτο ( ). Προσάρμοσα κάποια πράγματα στα πλαστικά αναγκαστικά ( μετέφερα π.χ. τις δεξιά usb από το άλλο γιατί δεν έφτανε το καλώδιο να κουμπώσει στη θέση της μητρικής ( είχαν διαφορετικές), και το βύσματα για το ακουστικά και το μικρόφωνο) αλλά σε γενικές γραμμές όλα ταίριαξαν. Κάποιες ribbons είχαν διαφορετικά χρώματα, αλλά κούμπωναν κανονικά ( μία που θυμάμαι σίγουρα είναι του touchpad). ε, λιγο λογικο μου φαινεται να μην ανοιγει!
The_Judas Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Αν κατάλαβα καλά, έβαλες κομμάτια από το ενα λαπτοπ στο άλλο; Πως είσαι σίγουρος ότι είναι συμβατά; Οι φορητοί δεν είναι σαν τους σταθερούς και δεν υπάρχει συμβατότητα στην πλειοψηφία του hardware.
firewalker Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Μάλλον κάποιο watchdog επεμβαίνει και στο ξανακλείνει. Κάντο κομμάτια και ξαναμάζεψε το, θα στρώσει. Από στατικό ηλεκτρισμό, ναι μπορεί να έπαθε κάποια ζημιά. Συμβαίνει.
Cham Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Τώρα έμαθες ! Αστειεύομαι. Είναι απο αυτές τις εγχειρήσεις που έχουν 50% να δουλέψει και 50% να μην ξαναδουλεψει ποτέ.. Κανε μια προσπάθεια ακόμα ..μην το βάλεις κάτω .. αν οχι κράτα τα ανταλλακτικά για το .. επόμενο. Φυσικά δεν ρωτάω αν φορούσες βραχιολακι γειώσεως..
luminociter Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 20 Αυγούστου 2011 Κοίτα, το laptop λογικά είναι μια χαρά!!!! Απλά δεν αλλάζουμε κομμάτια αν δεν είναι συμβατά!!!! Θα σου πώ μερικά πράγματα να προσέξεις: 1) Η οθόνη από το άλλο laptop που έβαλες, πώς είσαι σ΄θγουρπς ότι έχει τον ίδιο inverter και με τις ίδιες τάσεις? 2) Τα πλαστικά που απλά τα άλλαξες πώς είσαι σίγουρος ότι δεν ακουτμπούν κάπου στην μητρική και βραχυκικλώνουν? (τα πλαστικά εχωτερικά είναι αγώγιμα, είναι καλυμένα με μεταλλική επικάληψη ή είναι βαμένα με αγώγιμη μπογιά) 3) Πώς είσαι σίγουρος ότι το νέο tuchpad σινεργάζεται σωστά με το BIOS?? Διάλυσέ το ξανά και συνάρμολόγησέ το ΣΩΣΤΑ!!!! Θα λειτουργήσει μην ανυσηχείς.... Αν δεν λειτουργήσει μπορείς να κάνεις ένα bios rset. Πάντως το πιθανότερο είναι ότι κάπου βραχυκικλώνει και γι' αυτό κλείνει.
Teisos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Τα λάπτοπ εξωτερικα ειναι ολόιδια. Πολλά εχουν το ίδιο product no ας πούμε ( οι οθόνες είναι ένα από αυτά). Αλλά επειδή κιόλας το ένα είχε πάει σέρβις όπου αλλάχτηκαν τα heatsinks, εχει διαφορετική σειρά κάποιων ανταλλακτικών ( γράφουν και ημερομηνίες). Πάντως, το πιάσαμε το υπονοούμενο. Και μου είχε φανεί τόσο καλή ιδέα γαμώτο χεχεχχε Αύριο ξεκιναω το Γολγοθά λύσε-δέσε σωστά. Ουφ Για το θέμα του στατικού ηλεκτρισμού, τί πρέπει να κάνω για να μη χειροτερεψω τα πράγματα ή ( αν το συγκεκριμένο είναι χαμένη υπόθεση) για επόμενα projects; Πώς γειώνομαι; Που πρέπει να ακουμπάει η μητρική π.χ. ή πού δεν πρέπει να ακουμπάει. Υ.γ. Για το ότι ήταν υπόθεση με πιθανότητα επιτυχίας 50%, δεν το ήξερα αφενώς, αφετέρου δεν ενημερώθηκε ποτέ ο κάτοχος του λάπτοπ. :ninja: Wrong project is wrong Ευχαριστώ πάντως!
Cham Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Κοίτα επειδή φαίνεσαι γαμώ τους τύπους και με ωραία τρελλα,έχεις όλη την θετική μας ενέργεια .. οπότε με το λύσε _ δέσε όλα θα πάνε ρολόι είμαι σχεδόν σίγουρος.!
stamatisx Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Το κρεβάτι δεν είναι workbench πάντως, ο στατικός ηλεκτρισμός πάει σύννεφο, χρειάζεσαι πάγκο, να έχεις τα ευαίσθητα εξαρτήματα πχ μητρική πάνω σε anti-static mat και να φοράς anti-static wrist band Επίσης οι βίδες πρέπει να μπαίνουν με τη σωστή σειρά στη σωστή θέση γιατί μπορεί κάποια να ακουμπάει κάπου και να στο βραχυκυκλώνει
Teisos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Κοίτα επειδή φαίνεσαι γαμώ τους τύπους και με ωραία τρελλα,έχεις όλη την θετική μας ενέργεια .. οπότε με το λύσε _ δέσε όλα θα πάνε ρολόι είμαι σχεδόν σίγουρος.! Thanks stamatisx, θα τα προμηθευτώ πριν ξεκινήσω άλλο πρότζεκτ Ανοίγοντάς το ( για τέταρτη; φορά) παρατήρησα αυτό το κιτρίνισμα: Το άσπρο κάτω είναι το ρεύμα και τα pins αριστερά είναι που φορτίζουν την μπαταρία. Καταλαβαίνουμε κάτι; Να πάω κατευθείαν στην άλλη μητρική ( η οποία υποτίθεται ότι έχει καμμένη gpu, αν και εγώ δεν είδα κάτι ( φουσκώματα κ.λπ.)). Τώρα το κλείνω με αυτήν τη μητρική, άντε να δούμε
Teisos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Το ολοκλήρωσα με parts μόνο του ενός λάπτοπ. Δεν ανοίγει
Cham Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2011 Δεν είναι τίποτα αυτά .. υπολείμματα αλοιφής μου κάνουν που από την θερμοκρασία ρευστοποιήθηκαν και έτρεξαν με λίγο οινόπνευμα καθαρίζει ?
The_Judas Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Μήπως κάποιο καλώδιο δεν μπήκε καλά; Αυτό που δίνει ρεύμα στην μητρική και αυτό που είναι δίπλα στην οθόνη είναι αρκετά βασικά για να boot-άρει το λαπτοπ.
Teisos Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Παιδιά σόρρυ για την εξαφάνιση, αλλά έτσι και ασχολούμουν λίγο ακόμα με το λάπτοπ θα το έσπαζα, από τη σύγχυσή μου.. Ήρεμος, μετά από μία εβδομάδα το ξανάνοιξα-έκλεισα. Λοιπόν, η βλακεία τελικά ήταν στην τοποθέτηση χαλκού ( βλ. εδώ), αφού εικάζω ότι ακουμπούσε πάνω στα διάφορα πινάκια ( ; ) και βραχυκύκλωνε. . Μία ερώτηση. Δεν αναγνωρίζει το touchpad από το άλλο λάπτοπ. Μπαίνοντας στο bios, πώς ελέγχω αν το βλέπει εκεί; Μπορώ να κάνω κάτι για να το δει; Σε περίπτωση που δε γίνεται, θα βάλω το παλιό, αν και εκτός της τραγικής κατάστασης από γρατσουνιές κ.λπ. ( το touchpad είναι κολλημένο με όλη την επιφάνεια που είναι περιφερειακά του πληκτρολογίου. Αυτή έχει γρατσουνιστεί.), έσπασε πλέον και κουνιέται λίγο το touchpad.
firewalker Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Usb είναι το touchpad; Αν ναι, τα Vcc, GND, D+, D- είσαι σίγουρος πως είναι ίδια; Γενικά, μπορεί το βύσμα να είναι ίδιο αλλά τα σήματα να αλλάζουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.