Προς το περιεχόμενο

Εναλλακτικες του Skype

Redshift

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδω και καιρο το skype εχει γινει παμβαρο με πολλα προβληματα στην ποιοτητα ηχου και εικονας (πολυς κοσμος στους server τους?) και αρκετους περιορισμους (μη δυνατοτητα ομαδικης βιντεοκλησης στις free εκδοσεις)

χρησιμοποιειτε καποιο αλλο αντιστοιχο?

ξερω το oovoo πχ αλλα δεν το εχω δοκιμασει

http://www.oovoo.com/home.aspx

Δημοσ.

το χρησιμοποιώ κάθε μέρα γύρω στις 6 ώρες και ποτέ δεν μου δημιούργησε κανένα πρόβλημα

για το skype μιλάω.

Δημοσ.

Παρατήρησα κι εγώ αρκετά προβλήματα αλλά, λόγω συνήθειας - και καλών γενικά εντυπώσεων, από τα 3 χρόνια που το χρησιμοποιώ καθημερινά - δεν αποφάσισα ν' αλλάξω πρόγραμμα. Αυτό που έχω κάνει εδώ κι ένα μήνα, είναι ότι "πέταξα" την καινούργια έκδοση (η οποία είναι φορτωμένη με ένα σωρό άχρηστα για 'μένα χαρακτηριστικά και προσθήκες), έβαλα ξανά την 4.2.0.169 (η οποία δεν υπολείπεται πουθενά, τουλάχιστον στο κομμάτι "κλήση - βιντεοκλήση" το οποίο είναι το μόνο που με απασχολεί), απενεργοποίησα τα αυτόματα updates (δυνατότητα η οποία έχει αφαιρεθεί από τις ρυθμίσεις της καινούργιας έκδοσης) και επέστρεψα ξανά σε ένα skype πανάλαφρο, λειτουργικότατο και χωρίς ίχνος "κολλημάτων" ή άλλων προβλημάτων.

Δημοσ.

Παρατήρησα κι εγώ αρκετά προβλήματα αλλά, λόγω συνήθειας - και καλών γενικά εντυπώσεων, από τα 3 χρόνια που το χρησιμοποιώ καθημερινά - δεν αποφάσισα ν' αλλάξω πρόγραμμα. Αυτό που έχω κάνει εδώ κι ένα μήνα, είναι ότι "πέταξα" την καινούργια έκδοση (η οποία είναι φορτωμένη με ένα σωρό άχρηστα για 'μένα χαρακτηριστικά και προσθήκες), έβαλα ξανά την 4.2.0.169 (η οποία δεν υπολείπεται πουθενά, τουλάχιστον στο κομμάτι "κλήση - βιντεοκλήση" το οποίο είναι το μόνο που με απασχολεί), απενεργοποίησα τα αυτόματα updates (δυνατότητα η οποία έχει αφαιρεθεί από τις ρυθμίσεις της καινούργιας έκδοσης) και επέστρεψα ξανά σε ένα skype πανάλαφρο, λειτουργικότατο και χωρίς ίχνος "κολλημάτων" ή άλλων προβλημάτων.

πολύ σωστά.

Δημοσ.

λοιπον το δοκιμασα το oovoo και στα γρηγορα που το ειδα,μοιαζει αρκετα με το skype με καποιες διαφορες (μιλωντας παντα για τις free εκδοσεις)

φαινεται να ειναι ποιο καλο σε θεματα ποιοτητας κλησεων μαλλον λογω ποιο αποσυμφορημενων servers (+)

επιτρεπει ομαδικες βιντεοκλησεις εως 3 ατομα ταυτοχρονα (skype 2) (+)

ομαδικες φωνητικες κλησεις εως 3 ατομα (skype απεριοριστα νομιζω) (-)

μεταφορα αρχειων εως 5mb (skype απεριοριστο) (-)

κοινη χρηση επιφανειας εργασιας οχι (skype ναι) (-)

το skype μαλλον ως δημοφιλεστερο συνεργαζεται καλυτερα με καποιες webcam πχ στην περιπτωση μου με logitech c270 (HD 720p) το skype προσαρμοζει αυτοματα την ποιοτητα της εικονας που στελνεται αναλογως το bandwidth,τις δυνατοτητες του υπολογιστη κλπ,ενω στο oovoo αυτο δεν γινεται αυτοματα (-)

εχει περισσοτερες επιλογες παρουσιασης των βιντεοκλησεων αλλα χωρις παραμετροποιησεις (πχ δεν ελεγχεις σχεδον καθολου το μεγεθος και την θεση του παραθυρου της εικονας που στελνεις ( )

ειναι σημαντικα ποιο ελαφρυ ως προγραμμα (+)

ειναι μαλλον καπως ποιο ευχρηστο (+)

δινει την δυνατοτητα κλησεων και σε ατομα χωρις oovoo μεσω web εφαρμογης αν καταλαβα καλα (+)

επιτρεπει την αλλαγη των ηχων του προγραμματος (+)

γενικοτερα θα ελεγα οτι αξιζει αναλογως βεβαια τις αναγκες και τις προτιμησεις του εκαστοτε χρηστη

ps με την εγγραφη σου δινεται η δυνατοτητα για ενα μηνα να εχεις δωρεαν τα προνομια οσων πληρωνουν για premium membership (τα οποια ειναι καπως διευρυμενα πχ ομαδικη βιντεοκληση εως 6 ατομα κλπ)

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να χαλάσω το θέμα, να κάνω μιαν ερώτηση. Για τις κλήσεις, τι όγκος mb χοντρά χρησιμοποιείται? Ρωτάω για κάποιον που έχει internet mobile broandband ας πούμε...

Edit, κάτι βρήκα...

We can see which codec is used by Skype by enabling the "technical info" into Menu-> Options ->Advanced and check it.

Then during a call, hover your mouse over the nickname/image of the person.

Measured with Netstat Live (http://www.analogx.com/contents/download/network/nsl.htm)

the bandwidth consumption is:

iSAC -> 6,4 (6.4) kilobytes per second = 51,2 kbits/sec

iLBC -> 3,7 (3.7) kilobytes per second = 29,6 kbits/sec

So for iLBC we have this:

upload 3.7KBytes + download 3.7KBytes = 7.4KB/sec

7.4 x 60sec = 444KB/min x10min = 4440 : 1024 =4.33MB i.e.

10 min = 4.33MB of bandwidth trafic with iLBC

60 min = 25.98MB

1GByte = 1024MB : 25.98 = 39.41 -> let's say 40 hours.

So 1GB is enough to call 40hours with Skype.

Nobody can tell how much bandwidth Skype will waste if left running several hours every day on a computer that is not behind a router/NAT.

If a person is running Skype 8hours a day then for 22 days = 176 hours.

This means that during 176 hours Skype can passes the calls of other persons through its own computer and wasting the limited bandwidth.

Πηγή: http://forum.skype.com/index.php?showtopic=62535

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ρε παιδιά για να μην ανοίγω νέο θέμα.Σας βγάζει και εσάς μια παπαριά το skype αρχική σελίδα του skype κάθε φορά που μπαίνετε;;Έχει βρεί κανείς πως βγαίνει;

Δημοσ.

Να σαι καλά ρε φίλε.Τι να πω.Δεν έπρεπε να το πάρει η ms το skype.Και ήταν και θεόρατη η κωλοοθόνη που έβγαινε και έβγαινε και στα ξεκάρφωτα καμιά φορά(μάλλον αποσύνδεση-συνδεση skype στιγμιαία)

Δημοσ.

το skype το πήρε η M$ και για αυτό τα έχει παίξει και έχει χαλάσει. η αλήθεια είναι πως ακόμα την κάνεις την δουλειά σου και με skype, δεν έχει χαλάσει τόσο πολύ. το ooVoo όταν είχα ψάξει για αυτό, είχα δει κάποια πράγματα που δεν μ'αρέσανε. όπως το ότι έχει διαφημίσεις και το ότι καταγράφουν κάθε (βιντεο)κλήση στους server τους. γενικά δεν θα το πρότεινα .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...