Προς το περιεχόμενο

πόσο πάει στο σύνολο η απόκτηση ενός lower

Adawn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πλακα κανεις!Δηλαδη ολοι ειμαστε εν δυναμει καθηγητες αγγλικων ετσι....Εγω παντως ειχα ακουσει οτι σε φροντιστηρια Αγγλικων για να αε παρουν πρεπει να χεις τελειωσει Αγγλικη Φιλολογια.

ε αλλο αυτο προφανως το πτυχιο της αγγλικης φιλολογιας ειναι παρα πολλους οροφους πανω απτο απλο proficiency και λογικα τους προτιμουν(δηλαδη δεν ειναι οτι δε μπορουν να σε παρουν,απλα ψαχνουν αποφοιτους για το υψηλοτερο επιπεδο τους)

απλα λεω οτι ακομα μπορεις να βγαλεις-απτην νομαρχια- αδεια ασκησεως.Εχω μια αμφιβολια για το αν μπορεις να ανοιξεις και φροντ. μονο με την αδεια χωρις πτυχιο απο φιλολογια αλλα δεν ειμαι και σιγουρος δε το εχω ψαξει παντως την αδεια την εβγαλα απλα να υπαρχει

ps : παρτε το κρατικο lower (δε ξερω αν βγηκε και κρατικο proficiency C2 ή μονο το C1) και αφηστε τα αλλα δεν εχουν ισχυ εκτος ελλαδος

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εγώ έχω ακούσει πως ζητάνε Proficiency του Cambridge για να διδάξεις. Πλέον όμως το Michigan (μετά το Proficiency) έχει ένα course για να γίνεις καθηγητής από ότι έχω δει. Όσο για την Αγγλική Φιλολογία, ανάθεμα και αν ξέρουν αγγλικά αυτοί που βγαίνουν από εκεί, έχω δει πολλά παραδείγματα από άσχετες καθηγήτριες στο σχολείο.

Δημοσ.

ψιλο-offtopic:

βασικά έχει παραγίνει το θέμα με τα πτυχία των αγγλικών, πιστέυω πλέον οτι υπάρχουν μόνο για εισπρακτικούς λόγους! έχω lower Cambridge proficiency Cambridge + Michigan, Master στα αγγλικα απο Σουηδία, και για να αρχίσω PhD Αγγλία τώρα μου ζήτησαν IELTS... έλεος πια!

ps : παρτε το κρατικο lower (δε ξερω αν βγηκε και κρατικο proficiency C2 ή μονο το C1) και αφηστε τα αλλα δεν εχουν ισχυ εκτος ελλαδος

sorry, αλλα κάνεις λίγο λάθος, το proficiency του Cambridge αναγνωρίζεται κα ισχύει το ίδιο σε οποιαδήποτε Ευρωπαική χώρα, σε σχέση με του Michigan που το έχουν ψιλοχεσμένο...(απο αυτά που έχω δεί με τα μάτια μου τουλάχιστον)

Δημοσ.

δεκτον , αν και μου εχει τυχει αλλες φορες να μου το αναγνωρισουν και αλλες να μου πουν "τι ειναι αυτο? κρατικο πτυχιο εχετε για τα αγγλικα?"

γιαυτο και ειπα για τα κρατικα ,γιατι πιστευω σε καλυπτουν στην πλειοψηφια των περιπτωσεων ενω τα αλλα ειναι αναλογα που θα πεσεις και ποσο εχουν ψαξει το "συστημα" μας οσο αφορα τα πτυχια ξενων γλωσσων

Δημοσ.

adawn εσύ μετράς τάξεις. Άλλο τάξεις άλλο χρόνια. Με ταχύρρυθμα ή ιδιαίτερα κάνεις 2+ τάξεις σε έναν ημερολογιακό έτος (Σεπτέμβρη-Αύγουστο) και με λίγο σκίσιμο ακόμη και σε ένα διδακτικό έτος (Σεπτέμβρη-Ιούνιο) ακόμη και αν ξεκινήσεις από το μηδέν. Ανάλογα πόσο προχωράς βέβαια γιατί θαύματα δεν γίνονται αν το πράγμα τελικά χρειάζεται χρόνο. Πρόσεχε σε τι «τσακάλι» δάσκαλο θα πέσεις μόνο, τα παιδιά πάνω έχουν δίκιο, κυκλοφορεί απίστευτη σαπίλα και ασχετοσύνη. Μην κρίνεις και διαλέξεις από τα πτυχία, αλλά από τα αποτελέσματα, πχ πάρε γνώμες από γνωστούς, ποσοστά επιτυχίας κλπ. Καλός δάσκαλος είναι μεν αυτός που ξέρει τέλεια τη γλώσσα, αλλά οπωσδήποτε πρέπει ο ίδιος να μπορεί να σε βάλει στη λογική του συγκεκριμένου τεστ. Υπάρχουν άτομα που ξέρουν τη γλώσσα σαν να είναι η μητρική τους, αλλά αποφεύγουν να διδάξουν κάποιο πιστοποιητικο γιατί ξέρουν ότι δεν κατέχουν 100% το ίδιο το τεστ, και αυτό δείχνει σοβαρότητα. Δυστυχώς οι περισσότεροι είναι μπακάληδες, και μόλις μυρίσουν 20ευρο την ώρα τάζουν παπάδες.

android.png

Δημοσ.

Οπως ειπε κ καποιος παραπανω εξαρταται πολυ απο το πιο lower πας.

Αποψη μου πανε κατευθειαν για proficiency κ χεσε τα άλλα.

Αν θες κατι πιο ευκολο δωσε κρατικο.Της πλακας ειναι.

Κ στο λεω εγω που απο πτυχια αγγλικων εχω ενα τοιχο.

Δημοσ.

Να ρωτησω για το κρατικο(γιατι ενδιαφερομαι για proficiency) τι πρεπει να κανω?Κανω κανονικα μαθηματα σε φροντιστηριο και μετα παω οταν εχουν εξετασεις για το κρατικο?

Δημοσ.

Δεν υπάρχει επίπεδο C2 (proficiency) στο κρατικο ακόμη. Άγνωστο πότε θα δοθεί. Υπάρχει μέχρι C1 (advanced). Πρέπει να κάνεις αίτηση συμμετοχής και να πληρώσεις τα εξέταστρα. Οι αιτήσεις είναι αυτήν την περίοδο, νομίζω από την Δευτέρα προχθές άρχισαν.

android.png

Δημοσ.

Το γκουγκλαρα τωρα και ειδα οτι ειναι πιο πανω απο το lower αλλα δεν ειναι σαν τον prof του Cambridge.Αρα ποιος ο λογος να το δωσεις.

Δημοσ.

Το γκουγκλαρα τωρα και ειδα οτι ειναι πιο πανω απο το lower αλλα δεν ειναι σαν τον prof του Cambridge.Αρα ποιος ο λογος να το δωσεις.

Αν δεν εχεις proficiency δωστο μιας κ ειναι παρπανω απ΄του lower.Ειναι ευκολο κ δε θελει πολυ διαβασμα.Το ειχα δωσει οταν πρωτοξεκινησε.

Δημοσ.

Μαλιστα!Ενα τελευταιο offtopic:εχω παρει το lower στα 15 και μετα τελος τα αγγλικα.Τωρα ειμαι 22 και θελω να παω για το prof πιστευετε θα τα βρω σκουρα?Και δε θελω να δωσω του Μichigan γιατι δε το εχουν ολοι σε μεγαλη υποληψη.

Δημοσ.

Να ρωτησω για το κρατικο(γιατι ενδιαφερομαι για proficiency) τι πρεπει να κανω?Κανω κανονικα μαθηματα σε φροντιστηριο και μετα παω οταν εχουν εξετασεις για το κρατικο?

αν θες απλα proficiency κοιτα και το νεο City and Guilds εχω ακουσει οτι ειναι ποιο οικονομικο και ευκολο.

Μαλιστα!Ενα τελευταιο offtopic:εχω παρει το lower στα 15 και μετα τελος τα αγγλικα.Τωρα ειμαι 22 και θελω να παω για το prof πιστευετε θα τα βρω σκουρα?Και δε θελω να δωσω του Μichigan γιατι δε το εχουν ολοι σε μεγαλη υποληψη.

Δεν κατάλαβα ποτέ αυτό που λέτε για το Cambridge και το Michigan και τα 2 είναι Certificates και δεν είναι εύκολα. Κάποιος που φτάνει να πάρει proficiency αποδεικνύει ότι έχει πάρα πολύ καλή γνώση αγγλικών. Εκτός αν το θες για κάτι συγκεκριμένο.

Δημοσ.

Δεν κατάλαβα ποτέ αυτό που λέτε για το Cambridge και το Michigan και τα 2 είναι Certificates και δεν είναι εύκολα. Κάποιος που φτάνει να πάρει proficiency αποδεικνύει ότι έχει πάρα πολύ καλή γνώση αγγλικών. Εκτός αν το θες για κάτι συγκεκριμένο.

Απ'οτι ειδα με το Cambridge prof μπορεις και να διδαξεις...επισης πολλοι επειδη το Michigan ειναι νομιζω κατα μεγαλο μερος multiple choice το θεωρουν πολυ πιο ευκολο.

Δημοσ.

Ειχες καθολου επαφη με τη γλωσσα;;Αν οχι μετα απο 7 χρονια ναι θα σου φανουν λιγο κινεζικα αλλά με το καιρό θα τα θυμηθεις.

Εχω τελειωσει με τα αγγλικά εδω και 4 περιπου χρονια αλλά βλεπω ξενες σειρες/ταινες και ετσι κραταω την επαφή κ δε τα "ξεχναω" ;)

Δημοσ.

Ειχες καθολου επαφη με τη γλωσσα;;Αν οχι μετα απο 7 χρονια ναι θα σου φανουν λιγο κινεζικα αλλά με το καιρό θα τα θυμηθεις.

Εχω τελειωσει με τα αγγλικά εδω και 4 περιπου χρονια αλλά βλεπω ξενες σειρες/ταινες και ετσι κραταω την επαφή κ δε τα "ξεχναω" ;)

Μπορω να δω ταινιες,σειρες( με ευκολο λεξιλογιο ομως)χωρις υποτιτλους,π.χ. τα friends.Παντα ειχα προβλημα με τη γραμματικη, τη σιχαινομαι(οχι βεβαια μονο στα αγγλικα:P).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...