ss13 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Έχει ένας γνωστός μου ( μαθηματικός ) ένα πρόβλημα , μετατρέπει ένα pdf σε word αλλά οι εξίσώσεις του εμφανίζονται σε κινέζικη μορφή , το κείμενο μετατρέπεται κανονικά αλλά οι εξισώσεις δεν μετατρέπονται , υπάρχει καμία λύση ; Ευχαριστώ πολύ !!
TheELF Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Πατάς το πλήκτρο PrtScn και σε κάποιο πρόγραμμα ζωγραφικής πατάς το (edit)Paste και απομονώνεις της εξισώσεις και της εισάγεις σαν εικόνες στο word. Αν είναι να ψάξεις και να ασχοληθείς με επιστημονικούς μετατροπείς θα μπλέξεις πολύ.
ss13 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Πατάς το πλήκτρο PrtScn και σε κάποιο πρόγραμμα ζωγραφικής πατάς το (edit)Paste και απομονώνεις της εξισώσεις και της εισάγεις σαν εικόνες στο word. Αν είναι να ψάξεις και να ασχοληθείς με επιστημονικούς μετατροπείς θα μπλέξεις πολύ. Ευχαριστώ πολύ , δηλαδή κατεβάζει το http://www.getpaint.net/ για παράδειγμα και θα κάνει την δουλειά του ; Όχι για απλό copy - paste μαθηματικών κειμένων το θέλει σε δηλαδή ήδη λυμένες ασκήσεις !!
TheELF Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Ευχαριστώ πολύ , δηλαδή κατεβάζει το http://www.getpaint.net/ για παράδειγμα και θα κάνει την δουλειά του ; Όχι για απλό copy - paste μαθηματικών κειμένων το θέλει σε δηλαδή ήδη λυμένες ασκήσεις !! Και με το υπάρχον mikrosoftpaint και με το irfanview και όποιο άλλο θες. για παράδειγμα και θα κάνει την δουλειά του ; Όχι για απλό copy - paste μαθηματικών κειμένων το θέλει σε δηλαδή ήδη λυμένες ασκήσεις !! Έχω την υποψία,δεν είμαι σίγουρος,ότι υπάρχουν και μετατροπείς που μπορούν να μετατρέψουν εξισώσεις από pdf σε word αυτό έλεγα αλλά θα είναι αρκετά περίπλοκο. Από την στιγμή που δεν χρειάζεται να της επεξεργαστή ποιο εύκολα σαν εικόνες.
flik Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Και στο πρόγραμμα ζωγραφικής των windows (mspaint.exe) γίνεται να το κάνεις paste, και μετά κάνεις crop την εξίσωση. Έτσι θα έχει ένα word, με το κείμενο κανονικά, αλλά όπου έχει εξίσωση θα υπάρχει εικόνα, άρα θα είναι και μη επεξεργάσιμη, ενδεχομένως να φαίνεται κιόλας λόγω διαφορετικού χρώματος κτλ. Αλλά εγώ προτείνω το εξής. Ανοίγει το pdf με το adobe reader ή άλλο πρόγραμμα, και πχ στο adobe πηγαίνεις edit και take snapshot. Επιλέγεις την περιοχή της εξίσωσης και μετά στο καπάκι paste στο word. Αποφεύγεις δηλαδή ένα παραπάνω βήμα, ενώ με το prtscn κάνει capture όλη την εικόνα και μετά θέλει paste και crop στο paint, εδώ το κάνεις άμεσα. Δυνατότητα capture έχουν όλα τα γνωστά προγράμματα pdf reading. Συνοψίζοντας, έτσι όπως είναι το κείμενο, εκεί που έχει τα κινέζικα, απο πάνω θα βάλει τα κομμάτια-εικόνες. Η άλλη λύση είναι να τις γράψει ξανά με το Mathtype με το οποίο γράφεις λίγο πιο γρήγορα απο ότι με το ενσωματωμένο πρόσθετο του word.
ss13 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Και με το υπάρχον mikrosoftpaint και με το irfanview και όποιο άλλο θες. Έχω την υποψία,δεν είμαι σίγουρος,ότι υπάρχουν και μετατροπείς που μπορούν να μετατρέψουν εξισώσεις από pdf σε word αυτό έλεγα αλλά θα είναι αρκετά περίπλοκο. Από την στιγμή που δεν χρειάζεται να της επεξεργαστή ποιο εύκολα σαν εικόνες. Ευχαριστώ , θα του το πω να δούμε τι θα γίνει !! Και στο πρόγραμμα ζωγραφικής των windows (mspaint.exe) γίνεται να το κάνεις paste, και μετά κάνεις crop την εξίσωση. Έτσι θα έχει ένα word, με το κείμενο κανονικά, αλλά όπου έχει εξίσωση θα υπάρχει εικόνα, άρα θα είναι και μη επεξεργάσιμη, ενδεχομένως να φαίνεται κιόλας λόγω διαφορετικού χρώματος κτλ. Αλλά εγώ προτείνω το εξής. Ανοίγει το pdf με το adobe reader ή άλλο πρόγραμμα, και πχ στο adobe πηγαίνεις edit και take snapshot. Επιλέγεις την περιοχή της εξίσωσης και μετά στο καπάκι paste στο word. Αποφεύγεις δηλαδή ένα παραπάνω βήμα, ενώ με το prtscn κάνει capture όλη την εικόνα και μετά θέλει paste και crop στο paint, εδώ το κάνεις άμεσα. Δυνατότητα capture έχουν όλα τα γνωστά προγράμματα pdf reading. Συνοψίζοντας, έτσι όπως είναι το κείμενο, εκεί που έχει τα κινέζικα, απο πάνω θα βάλει τα κομμάτια-εικόνες. Η άλλη λύση είναι να τις γράψει ξανά με το Mathtype με το οποίο γράφεις λίγο πιο γρήγορα απο ότι με το ενσωματωμένο πρόσθετο του word. Ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση , ελπίζω να λύσει το πρόβλημά του !!
guido Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 και με ενα abbyy finereader ή κάποιο άλλο ocr κάνεις καλή δουλειά. απλά όπου θα έχεις εξισώσεις κτλ, θα επιλέγεις ότι είναι εικόνα και όχι κείμενο και δεν θα στο μετατρέπει. όποτε χρειάστηκε να μετατρέψω κάποιο pdf σε word, που είχε υπογραφές, σφραγίδες κτλ κτλ δούλεψε κομπλέ εύκολα και γρήγορα.
ss13 Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Αυγούστου 2011 και με ενα abbyy finereader ή κάποιο άλλο ocr κάνεις καλή δουλειά. απλά όπου θα έχεις εξισώσεις κτλ, θα επιλέγεις ότι είναι εικόνα και όχι κείμενο και δεν θα στο μετατρέπει. όποτε χρειάστηκε να μετατρέψω κάποιο pdf σε word, που είχε υπογραφές, σφραγίδες κτλ κτλ δούλεψε κομπλέ εύκολα και γρήγορα. Σε ευχαριστώ !!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.