Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η ποιότητα νομίζω είναι θέμα προσωπικό.

Εδω έχουμε φθάσει στο σημείο να λέμε πως ο Σπάρτακος είναι καλυτερη σειρά γιατί είναι αληθινά γεγονότα και να αντιμετωπίζουμε χλευασμό :mrgreen: (οχι στο σάιτ,,γενικά αναφέρομαι).

Πάντως ακόμα και το ότι "έφυγε" ο Αndy, δε μειώνει τη σειρά η οποία έχει πολύ δυνατό καστ, δυνατότερο μάλιστα από το game of thrones.

Ακόμα και ο νέος Σπάρτακος στα τελεύται 2 επεισόδια θυμίζει πολύ τον Andy.

Kαι για να σας το πω και διαφορετικά...

όλο το game of thrones είναι ο Peter Dinklage. Αυτός δίνει χρωμα, μαγεία κτλ κτλ...

Αντίθετα στο Spartacus ένας απλός κομπάρσος μπορεί να κάνει τη διαφορά...

Πχ ο γνωστός και πολυαγαπημένος σε όλους μας φιλήδονος Ρωμαίος που έχω και στο avatar μου.

Εχουν στο Game of Thrones τέτοιον λεμεεε??Οχι! :mrgreen: :mrgreen:

• Απαντ. 232
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν μπορουν να μπουν σε συγκριση νομιζω, αλλα πράγματα δινει το game of thrones και αλλα το spartacus η επιτυχία τους βασίζεται σε διαφορετικά στοιχεια. Το spartacus βασιζεται σε συνεχείς δολοπλοκίες ανα επεισόδιο, παράλογες πολλές φορές αλλά με αρκετό ενδιαφέρον, στη συνέχεια στις σκηνές μαχης που επίσης ειναι μη ρεαλιστικές αλλά ακρως ενδιαφέρουσες, τελος στην αλληλεπίδραση των ηρώων που εξυπηρετουν καθαρα σεναριακά συμφέροντα και επίσης οι αντιδράσεις τους δεν μπορουν να θεωρηθουν ρεαλιστικες.

Το game of thrones δουλευει διαφορετικά, βασίζεται περισσότερο στο ρεαλισμό, έχει επίσης δολοπλοκίες, περισσότερες μαλιστα απο το spartacus, αλλά τις χτίζει σιγα-σιγά και με πιο εξυπνο τρόπο. Οι ηρωες του ειναι μοναδικοί και οι πράξεις τους και οι σκοποί τους δυσκολα μπορουν να αποκαλυφθουν!

Και οι 2 σειρές παντως μου αρέσουν πολύ για διαφορετικους λόγους η καθεμια. Το οτι το ένα βασιζεται σε πραγματική ιστορία και το αλλα στη φαντασία ενος ανθρωπου δεν κανει ρεαλιστικότερο το 1ο σε σχέση με το 2ο, εχει να κανει με τον τρόπο που παρουσιάζονται στο θεατη.

• Super Moderators
Δημοσ.

kkostas77 έχεις διαβάσει τα βιβλία του Song of Ice and Fire για να ξέρεις πάνω κάτω τι πρόκειται να συμβεί στις επόμενες seasons του Game of Thrones?

Δημοσ.

2x07

Ο τρόπος που ο Σπάρτακος σκοτώνει το γομάρι τον Γερμανό είναι εξωπραγματικός!

Δε καταλαβαίνω το λόγο που ο Γάννικος προτίμησε να απαγάγει την Ειλειθύια από το να σκοτώσει τον άντρα της.

Εξαιρετικό και το σημερινό πάντως.

Καλα αυτος ο φονος παιζει να ειναι ο πιο brutal ever.Εμεινα μαλακας μιλαμε.Μονο για αυτο αξιζει να δει κανεις το επεισοδιο αυτο.Οχι μονο βεβαια αλλα λεμε.

Δημοσ.

Chrisxxx η αντιδράσεις, οι παράλογες οπως αναφέρεις δολοπλοκίες, οι μονομαχίες, οι σκηνές μάχης και όλα αυτά που θεωρείς μη ρεαλιστικά είναι κατα βάση γραμμένα στην ιστορία της Ρώμης και δη στην ιστορία του Σπάρτακου. Σίγουρα, σε κάθε ταινία υπάρχει η υπερβολή αλλά αν μη τι άλλο εδώ δεν έχουμε δράκους. Αν έχεις διαβάσει Ρωμαική ιστορία θα γνωρίζεις πως τέτοιου είδους δολοπλοκίες ήταν καθημερινότητα στη Ρώμη. Σου προτείνω μάλιστα να ρίξεις μια ματιά στη σειρά ROME που ασχολείτε καθαρά με δολοπλοκία και πολιτική έχοντας λιγότερο αίμα και φυσικά βασίζεται και πάλι στη πραγματικότητα, ίσως να αλλάξεις γνώμη.

To Game of Thrones (έχω διαβάσει μέχρι το 3ο βιβλίο φίλε ThReSh ) είναι ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας που αφορά μια μεσαιωνική εποχή, άγνωστη σε εμάς, σε κάποια μυθικά πλάσματα, με ανθρώπους που ουδεποτε υπήρξαν.

Σαφώς ειναι μια εξαιρετική σειρά με καλούς χαρακτήρες την οποία παρακολουθώ φανατικά και περιμένω πως και πως να δω πως θα χωρέσουν το 2ο βιβλίο σε μία σεζόν, αλλά όπως σου είπα και πριν, δε μπορούμε να κρίνουμε καλύτερο ένα έργο που βασίζεται στη σφαίρα της φαντασίας και έχει όλο το εύρος ανοίγματος σε οποιαδήποτε υπερβολή χωρις να κριθεί αρνητικά, αφού έτσι σχηματίστηκε στη κοσμογονία του συγγραφέα, από κάποιο άλλο στο οποίο αν δούμε λίγο αίμα παραπάνω ή μια αντίδραση που δε μας κάθεται καλά θα το θεωρήσουμε υπερβολή του σεναρίου και θα γελάσουμε.

Εδώ μιλάμε για αληθινά γεγονότα τα οποία δε μπορούν να πειραχτούν και να ξεφύγουν τόσο πολύ απ τη πραγματικότητα. Φαντάσου να βλέπαμε δράκους στο Spartacus...θα γέλαγε ο κόσμος.

Και ο άρχοντας των δακτυλιδιών ήταν εξαιρετική τριλογία...έλα που όμως ειναι παραμυθι.

Εξού και η ένστασή μου σε ότι αφορά..."καλύτερο".

Υ,Γ- Το 9o επεισόδιο του game of thrones εκπλήσσει όλους όσους δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο με τον θάνατο του βασικού πρωταγωνιστή. Σκηνή καλά μελετημένη μέσα από το μυαλό ενός καλού συγγραφέα.

Ο θάνατος όμως του Koυίντου, στο spartacus που αφήνει τη σειρά ορφανή από έναν απίστευτο χαρακτήρα (αληθινότατο και ιστορικό πρόσωπο) δεν ειναι σεναριακή έκπληξη αλλά ακριβώς η μεταφορά της ιστορικής αλήθειας.

Νομίζω πως αντιλαμβανόμαστε τη διαφορά.

Σκοπός της μιας ειναι να παρουσιάσει τα πράγματα όπως ακριβως ήταν βασιζόμενη στην ιστορική αλήθεια και προσθέτοντας 5-10 χαρακτήρες παραπάνω για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η σειρά, ενώ της άλλης, να χωρέσει όλη τη λεπτομέρεια από τα βιβλία μέσα σε 10 επεισόδια (επιτυχημένη η πρωτη προσπάθεια για το game of thrones)

Καλα αυτος ο φονος παιζει να ειναι ο πιο brutal ever.Εμεινα μαλακας μιλαμε.Μονο για αυτο αξιζει να δει κανεις το επεισοδιο αυτο.Οχι μονο βεβαια αλλα λεμε.

Το ξανθό σκληρό γκομενάκι εκ της Γερμανίας σε χάλαγε?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Super Moderators
Δημοσ.

φαντασίας, όχι επιστημονικής :P

άρα ξέρεις τι δολοπλοκίες παίζουν κι εκεί, τέσπα...

sorry αλλά δεν συμφωνώ στους "extra πόντους" λόγω ιστορικούς γεγονότος και όχι φανταστικού...

Δημοσ.

φαντασίας, όχι επιστημονικής :P

άρα ξέρεις τι δολοπλοκίες παίζουν κι εκεί, τέσπα...

sorry αλλά δεν συμφωνώ στους "extra πόντους" λόγω ιστορικούς γεγονότος και όχι φανταστικού...

χαχα...σωστοτατος!

Ναι ρε σου λέω, τη περιμένω σα παλαβός τη σειρά :mrgreen: :mrgreen:

Απλά εγώ (λόγω σπουδων περισσότερο) δίνω πολύ βάση στην ακριβή ιστορική μεταφορά. Αν είχα άγνοια των πραγμάτων θα θεωρουσα τη σειρά Spartacus κάτι καλύτερο από cult με τόσο κτηνώδης σκηνές και τόση υπερβολή στη δολοπλοκία και στα όργια...έλα όμως που τα βιβλία λένε το ίδιο πράγμα (εντάξει εννοείτε πως θα υπερβάλουν λιγάκι αλλά μέχρι εκει που τους παίρνει)

Υ.Γ- Η σκηνή που ξεκινάει h 2h seson του Spartacus εντός ενός οικου όπου μια τύπισσα έχει βάλει στραπ όν και τον φοράει σε έναν αριστοκράτη, με έφερε στα όρια μου. Αναγκάστηκα να ψάξω τα εσώψυχα της Ρωμαικής ιστορίας και οργίων για να δω αν όντως ειχαν στραπ ον και εξεπλάγειν...

Είχαν από την αρχαία Ελλάδα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΛΕΜΕ!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen:

Δημοσ.

να δουμε τι θα κανει ο Gannicus με την Ilithyia :Ρ

πιο πολυ με πειθει ο Gannicus πάντως απο τον νεο Spartacus ακόμη για πρωταγωνιστης!

"No man is ever truly free." -Gannicus

• Super Moderators
Δημοσ.

"No man is ever truly free." -Gannicus

"But only in their dreams can man be truly free. 'Twas always thus, and always thus will be." - John Keating

Δημοσ.

Η ποιότητα νομίζω είναι θέμα προσωπικό.

Δεν συμφωνώ μαυτό. Η ποιότητα η οποία μπαίνει σε μια σειρά, ταινία, παραγωγή κτλ, δεν είναι προσωπικό στον καθένα μας αλλα απο την πλευρά της ίδιας της παραγωγής. Το πόσο μας αρέσει το αποτέλεσμα γενικότερα, και σε σχέση με άλλες σειρές είναι προσωπικό :-)

Δημοσ.

Kαι για να σας το πω και διαφορετικά...

όλο το game of thrones είναι ο Peter Dinklage. Αυτός δίνει χρωμα, μαγεία κτλ κτλ...

Ούτε και αυτό νομίζω ότι ισχύει

To ορκίζομαι ότι δεν το κάνω επίτηδες, απλά όσο διαβάζω τόσο θέλω να απαντήσω :P

Για να προλάβω, είμαι φαν και των δυο.

To Game of Thrones (έχω διαβάσει μέχρι το 3ο βιβλίο φίλε ThReSh ) είναι ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας που αφορά μια μεσαιωνική εποχή, άγνωστη σε εμάς, σε κάποια μυθικά πλάσματα, με ανθρώπους που ουδεποτε υπήρξαν.

Σαφώς ειναι μια εξαιρετική σειρά με καλούς χαρακτήρες την οποία παρακολουθώ φανατικά και περιμένω πως και πως να δω πως θα χωρέσουν το 2ο βιβλίο σε μία σεζόν, αλλά όπως σου είπα και πριν, δε μπορούμε να κρίνουμε καλύτερο ένα έργο που βασίζεται στη σφαίρα της φαντασίας και έχει όλο το εύρος ανοίγματος σε οποιαδήποτε υπερβολή χωρις να κριθεί αρνητικά, αφού έτσι σχηματίστηκε στη κοσμογονία του συγγραφέα, από κάποιο άλλο στο οποίο αν δούμε λίγο αίμα παραπάνω ή μια αντίδραση που δε μας κάθεται καλά θα το θεωρήσουμε υπερβολή του σεναρίου και θα γελάσουμε.

Το ότι σαρέσει εσένα μια σειρά που βασίζεται σε πραγματικά (αλλα φουσκωμένα σίγουρα) ιστορικά γεγονότα δεν συνεπάγεται και ως κανόνα ότι είναι γενικά "καλύτερο". Σίγουρα όχι δηλαδή μόνο βάση αυτού. Για μένα το GoT είναι φανταστικό και το ότι είναι "ένα μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας που αφορά μια μεσαιωνική εποχή, άγνωστη σε εμάς, σε κάποια μυθικά πλάσματα, με ανθρώπους που ουδεποτε υπήρξαν" το κάνει ακόμα καλύτερο. Εξηγώ:

Το ότι δημιουργεί ο άλλος έναν κόσμο, φανταστικότατο με όλα τα μυθηκά αυτά που λες (τα οποία ίσως θεωρηθούν σποιλερς) με διαφορετικούς λαούς, γλώσσες, θρησκείες κτλ κτλ μου δείχνει την δημιουργηκότητα του. Όπως έχει αναφερθεί, ως εκτέλεση το GoT είναι πολύ ποιο ρεαλιστικό, και ας είναι βασισμένο σε μυθηκές ιστορίες και πλάσματα.

Επίσης, όπως είπα στο απο πάνω ποστ, δεν βασίζεται η επιτυχία του σε έναν χαρακτήρα, αλίμονο τόσο πλούσια ιστορία να βασίζεται σε έναν και μόνο καστ μεμπερ...

Εδώ μιλάμε για αληθινά γεγονότα τα οποία δε μπορούν να πειραχτούν και να ξεφύγουν τόσο πολύ απ τη πραγματικότητα. Φαντάσου να βλέπαμε ... στο Spartacus...θα γέλαγε ο κόσμος.

Και ο άρχοντας των δακτυλιδιών ήταν εξαιρετική τριλογία...έλα που όμως ειναι παραμυθι.

Αυτό πάλι δεν μας λέει κάτι για καμία απο της 2... Ο Σπάρτακος δεν είναι σειρά για να εμφανίζονται .... Θα μας φαινόταν το ίδιο παράξενο να τα βλέπαμε σε Band of Brothers, η στο The Wire γιατί πολύ απλά δεν πατάνε σαυτές της σειρές. Βλέπουμε GoT γιαυτόν ακριβώς τον λόγο, αλλιώς θα ανοίγαμε ειδήσεις η Hisory Channel!

Ναι είναι παραμύθι, αλλα αυτό δεν είναι μεινοέκτημα, ίσα ίσα για μένα είναι ατου της σειράς.

Όσο για τα ιστορικά πρόσωπα που αναφέρεις, αυτό (πάλι) δεν συνεπάγεται καλύτερη σειρά απο μόνο του, αλλα μπορείς και υποστηρίζεις, ορθότατα, ότι σου αρέσει εσένα περισσότερο γιαυτόν τον λόγο :-)

Νομίζω πως αντιλαμβανόμαστε τη διαφορά.

Σκοπός της μιας ειναι να παρουσιάσει τα πράγματα όπως ακριβως ήταν βασιζόμενη στην ιστορική αλήθεια και προσθέτοντας 5-10 χαρακτήρες παραπάνω για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η σειρά, ενώ της άλλης, να χωρέσει όλη τη λεπτομέρεια από τα βιβλία μέσα σε 10 επεισόδια (επιτυχημένη η πρωτη προσπάθεια για το game of thrones)

Δεν θα το λεγα και ντοκιμαντέρ :mrgreen:

Όλα αυτά, παντελώς φιλικά και για καλή κουβέντα έτσι, μην παρεξηγηθώ :-)

Δημοσ.
Δεν θα το λεγα και ντοκιμαντέρ :mrgreen:

χαχαχα.Κορυφαία ατάκα :mrgreen:

Ναι ρε συ σαφώς και κάνουμε κουβέντα. Αφού και εγώ ξεκαθάρισα πως παρακολουθώ φανατικά και το G.O.T. και άνοιξα τη συζήτηση για να δω αποψεις :rolleyes:

Γενικά δε μπορώ να διαφωνήσω με τις απόψεις σου, διότι κρίνουμε διαφορετικά κάποια πράγματα

Θα σταθώ μόνο σε ένα σημείο και θα συμφωνήσω κιόλας γιατί ίσως εκεί ειναι και το ζουμί.

Το ότι σαρέσει εσένα μια σειρά που βασίζεται σε πραγματικά (αλλα φουσκωμένα σίγουρα) ιστορικά γεγονότα δεν συνεπάγεται και ως κανόνα ότι είναι γενικά "καλύτερο".

Σωστός. Εμένα μου αρέσει αυτό που βλέπω επειδή ειναι αληθινό (έστω και φουσκωμένο). Εσύ (οπως έγραψες και παρακάτω), κρίνεις ως καλύτερο κάτι που έχει δημιουργηθεί.

Βλέπεις, είναι καθαρά θέμα γούστου και προσωπικής κριτικής γιαυτό και είχα γράψει πως η ποιότητα είναι θέμα καθαρά προσωπικό. Εγω π.χ. μπορεί να είμαι φαν του Μαέβιους Παχατουρίδης (τον θυμάσαι απ τους Αμάν? :-D ) και να θεωρώ ποιοτηκότατες σειρές που είναι γυρισμένες σε ένα δωμάτιο με έναν πρωταγωνιστή να συλλογίζεται με τον εαυτό του (κοιμήθηκες ήδη ε? :-P )

Και το Visitors ας πουμε ξεκίνησε ως μια ποιοτική σειρά και κατέλληξε αποτυχία παρά τα λεφτά που έπεσαν πάνω της. Είναι θέμα του πως κρίνει ο κόσμος :-):-)

Δημοσ.

Λοιπον μετα τον αδικο χαμο του πρωταγωνιστη ειπαμε τι να κανουμε, θα προχωρησουμε. Ενα μεγαλο μειον ομως, γιατι ο αδικοχαμενος Addy δεν αναπληρωνεται ευκολα, αφου αποδυεικνειεται εκ των υστερων ποσο καλα εδενε με το ρολο του. Οι συγκρισεις ειναι αναποφεκτες...

Ενας καλος ηθοποιος λιγοτερο λοιπον. Μετα παμε στον Hanah τον οποιο ειχαν καθαρισει απο πριν, και φυσικα, ηταν και ο πιο γνωστος ηθοποιος του καστ,ισως και ο ακριβοτερος. Δευτερο μειον λοιπον, αφου κατ'εμε εκεινος ηταν που εδεινε το κατι παραπανω στο acting. Και επαιζε πολυ. Αυτοι λοιπον πρεπει να καλυφτουν με αντιστoιχα καλες ηθοποιιες. Ο Mcindyre δεν δειχνει πολλα προς το παρον. Αλλα υπαρχουν οι τριγυρω να τραβουν το ενδιαφερον. Δυστυχως αυτο που λειπει ειναι το αντιπαλο δεος. O Γκλαμπερ ειναι λιγος, οσο θα ειναι ακομη.

Στην επομενη πλεον σεζον αναμενουμε νεους χαρακτηρες και μεγαλυτερους εχθρους-στρατηγους.

Αλλα φυσικα, η ζωη στο Spartacus δεν θα ειναι ποτε πια η ιδια ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΕΚΦΥΛΟ ΑΡΧΙΛΙΓΔΙΑΡΗ ΡΩΜΑΙΟ που τοσο εντονες αναμνησεις εχει αφησει σε ολους μας... :D

COSSUTIUS και παλι COSSUTIUS !!!

http://spartacus.wikia.com/wiki/Cossutius

"At last, Cossutius experiences unpleasant penetration himself"

Δημοσ.

Αλλα φυσικα, η ζωη στο Spartacus δεν θα ειναι ποτε πια η ιδια ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΕΚΦΥΛΟ ΑΡΧΙΛΙΓΔΙΑΡΗ ΡΩΜΑΙΟ που τοσο εντονες αναμνησεις εχει αφησει σε ολους μας... :D

COSSUTIUS και παλι COSSUTIUS !!!

http://spartacus.wik.../wiki/Cossutius

Amen to that..

Να κάνουμε ένα petition ή έστω ένα γκρουπάκι στο facebook

να τον αναστήσουνε?

Δημοσ.

Μα μιλαμε ηταν ΤΟ εγκλημα ... Εχεις ανθρωπε μου καποιους για τις μαχες τους οποιους καθαριζεις στο πιτς φιτιλι πριν τους απολαυσουμε (βλεπε last episode το κτηνος). Εχεις καποιους για τους διαλογους (Batiatus). Ε, εχεις και καποιους για τα οργια! Τετοια διεστραμμενη φατσα που θα ξαναβρεις? Ο σατανας ο ιδιος ειναι ο π##στης!

Δηλαδη τοσο καλες επιλογες να τις χαραμιζεις ετσι?

Κριμα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...