bestoftherest7 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 εχω το εξής προβλημα: οταν ξεκινάει ο υπολογιστής η οθόνη ανασβοσβήνει για 20-30 δευτερολεπτα μετά ακούγεται το μπιπ και μετά ξεκινάει.γιατί κάνει αυτη τη καθυστέρηση.εχω αλλάξει καινούριο σκληρο δίσκο και το έκανε και με τον παλιό.ο υπολογιστης μετά μπαίνει κανονικά.δεν εχει κανένα αλλο προβλημα δεν κολλαει ολα καλα. αλλα γιατι αυτη η καθυστερηση στην αρχη να αναψει η οθονη; ευχαριστω προκαταβολικά
washcloud Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Το σίγουρο είναι ότι οι δίσκοι δεν έχουν να κάνουν. Βγαλ' τους και θα το δεις. Ίσως να πρόκειται για ρύθμιση του BIOS, αν ξέρεις για τί λέω. Αλλιώς, μάλλον για πρόβλημα της μητρικής, ή του BIOS.
bestoftherest7 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 μητρικη δεν πρεπει να ειναι γιατι ο υπολογιστης δουλευει αψογα δεν κολαει ποτε.στο bios τι ρυθμισεις να κανω;
washcloud Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Το να δουλεύει κατά τ' άλλα το σύστημα, δε σημαίνει ότι κάποιο component (και η μητρική η ίδια ακόμη) δεν μπορεί να έχει πρόλημα. Έχω στήσει/αναστήσει/δουλέψει πολύ "zombieware", και το λέω μετά λόγου γνώσεως. Όσον αφορά την απόπειρα λύσης μέσω αλλαγών στο BIOS setup, μόνο εσύ ξέρεις αν/και τί μπορεί να σχετίζεται με αυτή την συμπεριφορά, καθώς έχεις μπροστά σου το συγκεκριμένο BIOS*. Aν δε βγάζεις συμπέρασμα με όσα αναφέρονται στο setup, δες στο manual της μητρικής, κι αν δεν το 'χεις, κατέβασέ το απ' το Web σε PDF, βάση του μοντέλου της (το πιθανότερο είναι να βρεις στο site της κατασκευάστριάς της). * (...συνήθως/γενικά, μια σχετική ρύθμιση που βρίσκεται στα διάφορα BIOS, και δη στα της AMI, είναι η "Quick Boot". Αν υπάρχει τέτοια, ενεργοποίησέ την, αν δεν είναι ήδη)
TheELF Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Ενδιαφέρων θα είχε να μας έλεγες και την VGA σου αφού αυτή είναι που ενεργοποιείτε πρώτη,επίσης μήπως είναι δυνατότητα της οθόνης;;Έχεις μπει ποτέ στο μενού της να δεις μπας και έχει τίποτα σχετικό;(self-test π.χ.)
bestoftherest7 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Ενδιαφέρων θα είχε να μας έλεγες και την VGA σου αφού αυτή είναι που ενεργοποιείτε πρώτη,επίσης μήπως είναι δυνατότητα της οθόνης;;Έχεις μπει ποτέ στο μενού της να δεις μπας και έχει τίποτα σχετικό;(self-test π.χ.) προσφατα αλλαξα οθονη και το κανει και με την καινουρια..πως κανω self test? Το να δουλεύει κατά τ' άλλα το σύστημα, δε σημαίνει ότι κάποιο component (και η μητρική η ίδια ακόμη) δεν μπορεί να έχει πρόλημα. Έχω στήσει/αναστήσει/δουλέψει πολύ "zombieware", και το λέω μετά λόγου γνώσεως. Όσον αφορά την απόπειρα λύσης μέσω αλλαγών στο BIOS setup, μόνο εσύ ξέρεις αν/και τί μπορεί να σχετίζεται με αυτή την συμπεριφορά, καθώς έχεις μπροστά σου το συγκεκριμένο BIOS*. Aν δε βγάζεις συμπέρασμα με όσα αναφέρονται στο setup, δες στο manual της μητρικής, κι αν δεν το 'χεις, κατέβασέ το απ' το Web σε PDF, βάση του μοντέλου της (το πιθανότερο είναι να βρεις στο site της κατασκευάστριάς της). * (...συνήθως/γενικά, μια σχετική ρύθμιση που βρίσκεται στα διάφορα BIOS, και δη στα της AMI, είναι η "Quick Boot". Αν υπάρχει τέτοια, ενεργοποίησέ την, αν δεν είναι ήδη) το Quick Boot ειναι ενεργοποιημενο. απλα δεν θελω να αλλαξω μητρικη και να δωσω λεφτα τσαμπα.μπορει να μην ειναι αυτο.
washcloud Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Μάλλον με παρεξήγησες - σε καμμία περίπτωση δεν υποννόησα να πάρεις άλλη μητρική (είμαι...αν όχι ο τελευταίος, σίγουρα από ΤΟΥΣ τελευταίους που θα πρότεινε κάτι τέτοιο - πόσο μάλλον για την περίπτωση). Απλά προσπάθησα να δώσω μια ερμηνεία μεθ' υποθέσως, για το τί μπορεί να φταίει. Το ΠΩΣ θα το αντιμετωπίσεις (όχι "λύσεις" - διότι πράγματα για να δοκιμάσεις, πιθανώς θα σου προταθούν κι άλλα), είναι δικό σου θέμα...
bestoftherest7 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2011 Μάλλον με παρεξήγησες - σε καμμία περίπτωση δεν υποννόησα να πάρεις άλλη μητρική (είμαι...αν όχι ο τελευταίος, σίγουρα από ΤΟΥΣ τελευταίους που θα πρότεινε κάτι τέτοιο - πόσο μάλλον για την περίπτωση). Απλά προσπάθησα να δώσω μια ερμηνεία μεθ' υποθέσως, για το τί μπορεί να φταίει. Το ΠΩΣ θα το αντιμετωπίσεις (όχι "λύσεις" - διότι πράγματα για να δοκιμάσεις, πιθανώς θα σου προταθούν κι άλλα), είναι δικό σου θέμα... τι αλλο πιστευεις μπορει να φταιει;
washcloud Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο (είναι και μέρες/ώρες δύσκολες), εκτός από το να "φταίει" κάποια συσκευή. Μπακάλικα θα αποσύνδεα τα πάντα, θα έβγαζα ακόμη και τη μητρική εκτός κουτιού, και με τα βασικά (CPU, κάρτα γραφικών, RAM, τροφοδοτικό, οθόνη) ΜΟΝΟ πάνω, θα τσέκαρα αν κάνει τα ίδια. Ίσως όμως αρκεί η δοκιμή άλλης κάρτας γραφικών. Επίσης, αν υπάρχει onboard κάρτα γρφαικών, δοκιμή σε αυτήν (ή το ανάποδο). Να υποθέσω πως κάποτε άνοιγε κανονικά η οθόνη, με τη μία;
bestoftherest7 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 παιδια δεν θα πιστεψετε τι εφταιγε.καθαρισα με ενα φιλο μου τη καρτα γραφικων εβγαλε απιστευτη σκονη! και τωρα δουλευει σουπερ! ξεκιναει με τη πρωτη.ειδες τι μπορει να κανει η σκονη;
Antwni Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 παιδια δεν θα πιστεψετε τι εφταιγε.καθαρισα με ενα φιλο μου τη καρτα γραφικων εβγαλε απιστευτη σκονη! και τωρα δουλευει σουπερ! ξεκιναει με τη πρωτη.ειδες τι μπορει να κανει η σκονη; Μονο στην καρτα γραφικων ειχε σκονη???
bestoftherest7 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Μονο στην καρτα γραφικων ειχε σκονη??? τον υπολογιστη τον καθαριζω συχνα αλλα την καρτα γραφικων δεν την ειχα ξεκουμπωσει ποτε να την καθαρισω.και το προβλημα διορθωθηκε.100 κιλα σκονη ειχε η καρτα!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.