Προς το περιεχόμενο

Σχετικό με Web Design, Πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ?

mitridi_g

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παίδες,

αν θέλω να παρακολουθήσω (ακαδημαϊκή παρακολούθηση) μαθήματα συγγενή με ό,τι

έχει να κάνει με την σχεδίαση-ανάπτυξη ιστοσελίδων, σε ποιό πανεπιστήμιο/ΤΕΙ πρέπει να

απευθυνθώ?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Σε όποιο θέλεις. Σε όλες τις ανώτατες σχολές στην Ελλάδα το web design & development είναι περίπου 10 χρόνια πίσω από την τρέχουσα εποχή. Ίσως να έλεγε κανείς ότι «ε, εντάξει, μαθαίνεις τις βάσεις» αλλά δεν είναι έτσι. Και οι βάσεις έχουν αλλάξει!

Οπότε πέρνα σε όποια σχολή θέλεις, μιας και από εκεί θα μάθεις να σκέφτεσαι ακαδημαϊκά, να κάνεις έρευνα, κλπ.

Αλλά web design & development θα μάθεις μόνος σου.

Δημοσ.

Στη Γραφιστική στα ΤΕΙ Αθήνας, σκέψου ότι δεν έχουμε καν μάθημα για web design και είναι και επί του αντικειμένου. Οι καθηγητές ότι μας λένε, αυτοί που ξέρουν τουλάχιστον. Κατά τα άλλα απ ότι ξέρω μεγαλύτερη ειδίκευση κάνουν σε σχολές διαφήμισης, ίσως υπάρχει και σαν μάθημα επιλογής σε σχολές πληροφορικής, δεν είμαι σίγουρη όμως για το τελευταίο. Γενικά για οτιδήποτε έχει να κάνει με υπολογιστής+design πέρα από τα βασικά, στις περισσότερες σχολές είσαι μόνος :lol:

Δημοσ.

Τεχνών Ήχου και Εικόνας - Κέρκυρα.

Δεν κάνουν web design ούτε εκεί:P

Άσε που υποθέτω ότι το παιδί ψάχνει για Αθήνα...

Δημοσ.

ναι 10 χρόνια χαχα, το κόβω να μαθαίνουν html ακόμα (οχι εντάξει ...), αν και δεν νομίζω φίλο να υπάρχει κάτι τέτοιο...

εδώ ελλαδα είναι πολύ μπάχαλο, δεν υπάρχει εξειδίκευση... θα κάνεις απ ολα

σχολη πληροφορικής είναι, δεν έχει κάτι συγκεκριμένο με web, απλα ψάξτα λίγο όλα, τα μαθήματα εννοω...

δες τι σου ταιριάζει,στο δικό μου κάνουμε μόνο 3 μαθήματα που έχουν να κάνουν με το web

και τα 2 είναι επιλογής νομίζω...

δεν ξέρω τώρα ... αμα είσαι καλός βρες καμια καλή σχολή ΑΕΙ ... αλλα σχεδόν όλα τα ΑΕΙ/ΤΕΙ πληροφορικής δεν απαιτούν και πολλά μόρια...

Σκοπός

Εισαγωγή σε βασικές έννοιες δικτύων (τοπολογίες, αρχιτεκτονικές, πρωτόκολλα). Εισαγωγή σε γλώσσες προγραμματισμού οι οποίες χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη δικτυακών εφαρμογών (HTML, VBScript, JavaScript, ASP, ASP.NET, VB.NET, C#, Java)

μόνο αυτό έχουμε εμείς, τι να σου κάνει όμως ένα εξάμηνο, τα άλλα 2 έχουν να κάνουν πιο πολύ με "εφαρμογές διαδικτύου" "εφαρμογές πραγματικού χρόνου..." δεν είναι το κύριο αντικείμενο να μάθεις php/asp...

***Βασικά σε αυτό να πας σε ΙΕΚ για τις γνώσεις και μετά σε ΤΕΙ/ΑΕΙ ότι να ναι απλα και απλα για το πτυχίο, με λιγα λόγια γνωσεις απο ΙΕΚ, χαρτί απο πανεπιστήμιο ... γιατι με ΙΕΚ χαρτί σφύρα αμα βρεις δουλειά...

Δημοσ.

κάτι είχα ακούσει ρε γμτ, για πολυτεχνέιο, πάντειο ή κάτι τέτοιο αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη.

Μήπως υπάρχει καποιος που φοιτεί σε κάποια συναφή σχολή, για να με διαφωτίσει?

Αθήνα ψάχνω και μόνο. Προς το παρόν δεν θα δώσω Πανελλήνιες, δεν ψήνομαι. Με ενδιαφέρει για ακαδημαΙκή παρακολούθηση

των μαθημάτων και αν περάσει το νέο νομοσχέδιο, θα πάω για να πάρω κάποια πιστοπόιηση παρακολούθησης μαθημάτων, κατάλληλο για εργαζόμενα άτομα.

Το φαντάστηκα, ότι τα πράγματα είναι σε μεσαιωνικό επίπεδο.

Ακούω προτάσεις πάραυτα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Δημήτρης

Δημοσ.

κάτι είχα ακούσει ρε γμτ, για πολυτεχνέιο, πάντειο ή κάτι τέτοιο αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη.

Αθήνα ψάχνω και μόνο. Προς το παρόν δεν θα δώσω Πανελλήνιες, δεν ψήνομαι. Με ενδιαφέρει για ακαδημαΙκή παρακολούθηση

των μαθημάτων και αν περάσει το νέο νομοσχέδιο, θα πάω για να πάρω κάποια πιστοπόιηση παρακολούθησης μαθημάτων, κατάλληλο για εργαζόμενα άτομα.

Ακούω προτάσεις πάραυτα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Δημήτρης

σου είπα

πήγαινε σε ΙΕΚ στην αθήνα και μετά πηγαινε σε ΤΕΙ/ΑΕΙ πληροφορικής , ότι να ναι , μόνο και μόνο για να πάρεις το χαρτί... γιατί με χαρτί ΙΕΚ δεν κάνεις τίποτα...

στο web developing πιστεύω ότι τα ΙΕΚ είναι καλύτερα...

Δημοσ.

Ακούω προτάσεις πάραυτα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Δημήτρης

Αν σε ενδιαφέρει το design γενικά καλύτερα να έρχεσαι σε εμάς να παρακολουθείς (Γραφιστική ΤΕΙ Αθήνας) έτσι θα μπορούν να σου δίνουν οδηγίες και οι καθηγητές που ξέρουν για το web design. Αν θες μόνο web design και έχεις την οικονομική δυνατότητα πήγαινε σε ιδιωτική σχολή, η Βακαλό είναι ακόμα και σήμερα η καλύτερη ιδιωτική στην Ελλάδα.

Δημοσ.

ναι 10 χρόνια χαχα, το κόβω να μαθαίνουν html ακόμα (οχι εντάξει ...), αν και δεν νομίζω φίλο να υπάρχει κάτι τέτοιο...

εδώ ελλαδα είναι πολύ μπάχαλο, δεν υπάρχει εξειδίκευση... θα κάνεις απ ολα

Φυσικά και μαθαίνουν HTML, και φυσικά πρέπει να μαθαίνουν την συγκεκριμένη γλώσσα. Απλά άλλοι κανόνες ισχύουν σήμερα (έχουμε π.χ. semantic και adaptive layouts με τη βοήθεια CSS) ενώ ας πούμε, πριν 5-6 χρόνια ήταν η εποχή που «ξεκολλούσαμε» από τα table-based layouts (που σήμερα αν τα δούμε πουθενά, ρίχνουμε μούτζα). Πάλι όμως HTML γράφουμε.

Και φυσικά, σε αυτό τον τομέα η εξειδίκευση είναι δίκοπο μαχαίρι. Πρέπει να ξέρεις τα πάντα, ακόμα και αν δεν ασχολείσαι ο ίδιος. Πρέπει ο designer π.χ. να ξέρει HTML & CSS, διότι αλλιώς δε θα μπορεί να συννενοηθεί με τον coder. Ή θα «σχεδιάζει» πράγματα που είναι αδύνατο / πολύ δύσκολο να υλοποιηθούν στη σελίδα.

Δημοσ.

Πολυτεχνείο ξέρω κάτι σεμινάρια που έχει το ΕΜΠ http://elearn.medialab.ntua.gr/medialab/web/seminars/index.php . Δεν ξέρω , από τις περιγραφές τους δε με πείθουν.

Δημοσ.

Ok, για να γίνω πιο ξεκάθαρος.

Είμαι ήδη επαγγελματίας γραφίστας εδώ και μια 10ετία και θέλω να εισέλθω στον κόσμο του web δραστικά.

Είμαι 34 ετών και δεν υπάρχει περιθώριο οικονομικό να σκάσω χιλιάρικα για κάτι που μπορώ να το μάθω και

από 2 καλά βιβλία και από καλά tutorials.

Αυτό που πραγματικά θέλω να ανακαλύψω είναι αν υπάρχει κάποιο Πανπειστήμιο ή ΤΕΙ

που να μπορώ να πηγαίνω και να παρακολουθώ ακαδημαϊκά, κάποια μαθήματα/εργαστήρια, χωρίς κόστος παρακολούθησης.

Υπάρχει κάτι τέτοιο?

Δημοσ.

Ok, για να γίνω πιο ξεκάθαρος.

Είμαι ήδη επαγγελματίας γραφίστας εδώ και μια 10ετία και θέλω να εισέλθω στον κόσμο του web δραστικά.

Είμαι 34 ετών και δεν υπάρχει περιθώριο οικονομικό να σκάσω χιλιάρικα για κάτι που μπορώ να το μάθω και

από 2 καλά βιβλία και από καλά tutorials.

Αυτό που πραγματικά θέλω να ανακαλύψω είναι αν υπάρχει κάποιο Πανπειστήμιο ή ΤΕΙ

που να μπορώ να πηγαίνω και να παρακολουθώ ακαδημαϊκά, κάποια μαθήματα/εργαστήρια, χωρίς κόστος παρακολούθησης.

Υπάρχει κάτι τέτοιο?

Όπως ειπώθηκε και πριν, δεν υπάρχει δημόσιο ίδρυμα στην Ελλάδα, που να μπορεί να σου δώσει τις γνώσεις που χρειάζεσαι -και στο βαθμό που τις χρειάζεσαι γιατί εσύ δεν παίζεις με το πισι πλέον, είσαι επαγγελματίας- για το web design μέσω μιας σειράς μαθημάτων, μόνο μέσω φοίτησης, σε συνεργασία με καθηγητές. Ναι είναι άστα να πάνε :-(

Δημοσ.

στο web developing πιστεύω ότι τα ΙΕΚ είναι καλύτερα...

κλασεις ανωτερα, τι να σου πω :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

επισης, ο TS ρωταει για web design

Δημοσ.

κλασεις ανωτερα, τι να σου πω :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

επισης, ο TS ρωταει για web design

Πες τα, τι τους έχει πιάσει όλους με κάτι ΙΕΚ δεν μπορώ να καταλάβω :-D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...