Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για τους μη-αιώνιους, δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι γίνεται, αλλα για αυτούς που είναι απο 8 χρόνια και πάνω, δίνει διορία μέχρι και το τέλος του 2013-2014 απο ότι κατάλαβα. Δηλαδή διορία δυο χρόνια να τελειώσουν.

Απο δώ και πέρα (για τους ενδιάμεσους δεν βγάζω άκρη) , μέχρι και 12 εξάμηνα (6 χρόνια) και μέχρι 16 (8 χρόνια) αν εργάζονται.

Δημοσ.

Μιας και το σημείο αναφοράς είναι ο Ιούλιος του 2012, τι γίνεται στην περίπτωση όπου κάποιος τον Ιούλιο του 2012 θα έχει κλείσει το 17ο εξάμηνο (μιας και είχε περάσει Εαρινό και όχι Χειμερινό);

Υπάρχει περίπτωση με κάποιο τρόπο να θεωρηθεί ότι ανήκει στην πρώτη κατηγορία του 2ν+1; Μιλάμε για Τ.Ε.Ι..

Ή ανήκει στη δεύτερη κατηγορία άρα μιλάμε για 2014-2015 (με την προϋπόθεση ότι όλα αυτά θα εφαρμοστούν και ότι δεν είναι στο χέρι του συγκεκριμένου ιδρύματος);

Δημοσ.

Μα καλά είναι τόσο δυσνόητο;

Ο νόμος αφήνει άπειρα παραθυράκια, τουτέστιν δεν μπορεί κάποιος να δώσει μία καθολική απάντηση "ισχύει" ή "δεν ισχύει".

Για κάθε σχολή ισχύουν διαφορετικά πράγματα και ακόμα πολλές σχολές δεν ξέρουν καν οι ίδιες.

Το θέμα είναι ότι η Διαμαντοπούλου στη συνέντευξη που έδωσε έλεγε για ν +2 και 2ν για εργαζόμενους ( και φυσικά κανείς από τους παρουσιαστές δεν της έκανε κάποια ζόρικη ερώτηση όπως πώς θα αποδεικνύει κάποιος ότι εργάζεται με τόση εισφοροδιαφυγή...). Ας με διαψεύσει κάποιος που είδε την εκπομπή...

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Αυτό είναι το λάθος στο νόμο και ή κακώς νοούμενη αυτοδιοίκηση των πανεπιστημίων. Σε διοικητικές πράξεις όπως η διαγραφή ενός φοιτητή, πρέπει να μην υπάρχει καμία δευτερεύουσα ερμηνεία και αναμονή απόφασης κι ας δώσουμε στο παιδί μία δεύτερη ευκαιρία κλπ κλπ. Έφτασες τα Φ τα χρόνια που ορίζει ο νόμος, αυτόματη και αμετάκλητη διαγραφή.

Δημοσ.

Δε συμφωνώ, ειδικά όταν υπάρχουν περιπτώσεις «καθηγητών» που ταλαιπωρούν φοιτητές για να συνεχίζουν να πέφτουν λ7 στην περιοχή. Αυτό συμβαίνει ειδικά στην επαρχία και νομίζω όλοι το γνωρίζουμε, απλά κάποιοι κάνουν τα στραβά μάτια.

Για μένα δεν είναι το ίδιο ένας φοιτητής που από τα 90 π.χ. μαθήματα χρωστάει 2 με έναν που χρωστάει 17 ή 23.

Δημοσ.

Κατά βάση, ναι είναι το ίδιο, κι οι δύο έχουν αποτύχει. Η διαγραφή πρέπει να αντιμετωπίζεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως η εγγραφή. Πληρείς κάποιες προϋποθέσεις εγγράφεσαι, δεν τις πληρείς διαγράφεσαι. Είναι διοικητική πράξη, σαν τις κλήσεις τις τροχαίες για παράδειγμα.

Όσο για το 90 είναι πλασματικό νούμερο, θεωρία-εργαστήριο είναι και πρέπει να θεωρείται ένα μάθημα. Χωρίς τη θεωρία, δεν κατανοείς το εργαστήριο και χωρίς το εργαστήριο έχεις ελλειπή γνώση για το αντικείμενο.

Δημοσ.

Καλά, ωραία όλα αυτά στη θεωρία, στην πράξη όμως ανάθεμα κι αν είναι έτσι.

Οπότε δεν έχει ιδιαίτερο νόημα όλη η συζήτηση.

Για να μην αρχίσουμε να λέμε για βύσματα (κομματικά και μη) κ.λπ..

Δημοσ.

Παιδια ο Πανεπιστημιακος κοσμος με ολη την πραματια του θα επρεπε να ξαναδιοργανωθει...

Ν τα βαλουν κατω και να πουνε τι κανει το καθε ιδρυμα. ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Τι επιπεδο εχουν οι καθηγητες

Σε τι επιπεδο ειναι ο οδηγος σπουδων, ανταποκρινονται στις απαιτησεις της αγορας εσωτερικου/εξωτερικου, ή εχουν βαλει οτι να ναι μαθηματα ετσι για να εχουμε να λεμε.

Τι αποφοιτους εχει καθε σχολη καθε χρονο και τι βαθμο πτυχιο, εναν μεσο ορο.

Τα ποσοστα επιτυχιας των φοιτητων στα μαθηματα.

Και πολλα αλλα.

Δηλαδη δεν πρεπει να γινονται μεταρυθμισεις απλα για να γινονται αλλα με βαση ερευνας και μελετης. Να δουνε τι γινετε σε αντιστοιχα ιδρυματα του εξωτερικου.

Ξερω ολα αυτα ακουγονται σε καποιους μα τι λεει ..Φοιτητης σημαινει να ειναι με την καλυτερη παραταξη να βγαινει να ανοιγει μπουκαλια να το παιζει καποιος/α.

Υπαρχουν πολλα αλλα..

Π.χ Προσωπικη μου εμπειρια.

Ειμαι στο 9ο εξαμηνο και κανω πρακτικη και τεκειωνω την πτυχιακη μου.

Εχω μονο ενα μαθημα(μισο στην ουσια την θεωρια την περσα) και με ταλαιπωρει ειναι εργαστηριο και δικαιουσε μονο μια φορα να το δωσεις ουτε τον Σεπτεμβριο δεν μπορεις .

Τωρα ερχονται ολες οι μεταρυθμισεις στα Τεχνολογικα ιδρυματα της χωρας.

Τα κανουν μονα ζυγα και το μαθημα απο μονου εξαμηνου το πανε σε ζυγο εξαμηνο..Τωρα εγω που εκατσα και στρωθηκα μεσα σε λογικα πλαισια να διαβαζω , εβγαινα κιολας, να νιωσω αδικημενος ? ή να πω δεν βαριεσαι και τι εγινε με παει ενα χρονο πισω+ ενα χρονο το φανταρικο..Καλα δεν ειναι..

Δημοσ.

παιδιά άλλαξε κάτι στην πρακτική...?? πήγα να δηλώσω μαθήματα (στο site του ΤΕΙ) και μου είχε και πρακτική !!! ... και πτυχιακή..!! φυσικά και τα δήλωσα και τα δύο.. αλλα είχα την εντύπωση οτι δεν μπορώ να το κάνω γιατι χρωστάω αρκετά. εξάμηνο μην ρωτήσετε ντρέπομαι να πώ :wub:

Δημοσ.

FYI:

Για αυτους που μπηκαν σεπτεμβρη 2004,εχουν αλλαξει τη διαρκεια σπουδων απο 9 σε 11 χρ και, διαγραφη γινετε μετα απο ιουνιο 2014.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...