Προς το περιεχόμενο

Καμένο φυσάκι PSU πάνω στη μητρική

Σωτήρης1188

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά, νέος στο forum και με ένα ίσως αρκετά δαπανηρό πρόβλημα! Δυστυχώς έπεσα θύμα καμμένου τροφοδοτικού (το λόγο δεν τον ξέρω) και μου άφησε ένα αρκετά σοβαρό (κατά την γνώμη μου) πρόβλημα στην μητρική. Αποτέλεσμα λοιπόν του ''μπαμ'' ήταν να καεί και να λιώσει το προστατευτικό απο το φυσάκι που βρίσκεται πάνω στην μητρική...Το δοκίμασα αν δουλευει γενικά για να δω αν την άκουσε τίποτα άλλο με ένα άλλο τροφοδοτικό και δούλευε κανονικά! Ωστόσο θεωρώ πως κυρίως λόγω ασφάλειας δεν είναι και ότι καλύτερο να το λειτουργώ έτσι! για αυτό ρωτάω εάν έχει κάποιος αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα και αν αλλάζει το προστατευτικό χωρίς να χρειαστεί να αλλάξω την μητρικη και μου φύγει το 70ευρω έτσι!

Παραθέτω και κάποιες φωτογραφίες που δείχνουν τι ακριβώς έχει πάθει!

http://imageshack.us/photo/my-images/856/906a.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/829/904fb.jpg/

Ευχαριστώ

Δημοσ.

αυτο βγαινει ευκολα, εχει τα ποδαρακια κατω απο τη μητρικη και ξεκουμπωνει. το δυσκολο ειναι να βρεις παλια χαλασμενη μητρικη να τα κανεις τραμπα!

Δημοσ.

αυτο βγαινει ευκολα, εχει τα ποδαρακια κατω απο τη μητρικη και ξεκουμπωνει. το δυσκολο ειναι να βρεις παλια χαλασμενη μητρικη να τα κανεις τραμπα!

Πάει σε μερικά ηλεκτρονικάδικα και του βρίσκουν,το θέμα είναι ότι όλα τα στοιχεία πάνω στην μητρική είναι ευαίσθητα στην θερμοκρασία και οι μητρικές γενικά είναι διπλής(μην πω τριπλής)όψεως οπότε θέλει έμπειρο χεράκι και κατάλληλο κολλητήρι για να το κάνει αλλαγή.

Δημοσ.

Εκ πρώτης όψης φαίνεται να ειναι καμμένο μόνο το πλαστικό όπου έχουν κολλήσει υπολείματα από το καλώδιο του τροφοδοτικού. Για να δουλευεί κανονικά που το δοκίμασα μάλλον δεν έχουν θέμα τα πινάκια

Δημοσ.

Ναι αλλά για να το βγάλει θα πρέπει να το βγάλει από την κάτω μεριά και μπορεί να έχει ευαίσθητα υλικά τριγύρω και δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο να ξεκουμπώνει θέλει ξεκόλλημα.

Δημοσ.

Και εγώ αυτό νομίζω πως είναι κολλημένα πάνω στη μητρική! Ωστε είναι επίφοβο να εμπιστευτώ κάποιον να μου το βγάλει! Τουλάχιστον κάποιο που δεν το χει ξανακάνει!

Καινουρια μητρική λοιπόν?

Δημοσ.

Και εγώ αυτό νομίζω πως είναι κολλημένα πάνω στη μητρική! Ωστε είναι επίφοβο να εμπιστευτώ κάποιον να μου το βγάλει! Τουλάχιστον κάποιο που δεν το χει ξανακάνει!

Καινουρια μητρική λοιπόν?

Σε γενικές γραμμές οι ηλεκτρονικοί (και όχι οι τεχνικοί Η/Υ) είναι μανούλες. Το θέμα είναι α) να ασχοληθεί β) να το κάνει για πχ 10€ (βασικά, χαβαλοδουλειά είναι για έναν τέτοιον, και δεν είναι να πάρει παραπάνω. Αν μάλιστα δεν είναι Εβραίος -που δεν παίζει- θα μπορούσε να μην πάρει τίποτα...).

Αν ξέρεις κανέναν να τον βασίζεσαι, καν' του μια επίσκεψη.

Δημοσ.

Eχουμε ξαναπει σε παλιοτερο post οτι αυτο γινεται απο χαλαρη συνδεση στους κονεκτορες ή μπορει να μην πατησε καλα το βυσμα στην βαση.ΔΕΝ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Αν παλι επιμενεις να το αλλαξεις ,μπορω να στο αλλαξω αφιλοκερδως ενα απογευμα,αρκει να κερασεις καφε.

Δημοσ.

Δηλαδή εσύ νομίζεις πως μπορώ να την λειτουργήσω και έτσι? Περισσότερο από θέμα ασφάλειας λέω να το αλλάξω( δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί) ώστε σε περίπτωση στραβής να μην ρισκάρω τα υπόλοιπα κομμάτια!! Αν μου το αλλάξεις θα σε κεράσω και τον καφέ αλλά και το μπουκαλάκι το νερό....

Δημοσ.

Δηλαδή εσύ νομίζεις πως μπορώ να την λειτουργήσω και έτσι? Περισσότερο από θέμα ασφάλειας λέω να το αλλάξω( δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί) ώστε σε περίπτωση στραβής να μην ρισκάρω τα υπόλοιπα κομμάτια!! Αν μου το αλλάξεις θα σε κεράσω και τον καφέ αλλά και το μπουκαλάκι το νερό....

Μη τον μπουγελώσεις όμως :lol: ^_^

Δημοσ.

Nαι βρε,δουλευει χωρις κανενα προβλημα,αν θελεις να το αλλαξεις στειλε πμ να στο φτιαξω.

Δημοσ.

ποιο τροφοδοτικο ειχες?

εγω θα σου λεγα απλα να ξυσεις τις μεταλλικες επαφες να φυγει το λιωμενο πλαστικο και η βρωμα και θα εισαι οκ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...